desire nymark - Banneri

Tänään otettiin verikoe. 35 minuutin kamppailun, sorkkimisen ja kahden pistokerran jälkeen saatiin 6 putkiloa otettua. Mainitsinko jo että minulla on hirveä neulakammo? Tuskahiki valui ja kädet tärisi, mutta nyt se on ohi. Onpa muuten jännä, että sektio ei ollut mitään mutta pienen pieni neula saa minut itkemään. Aikuinen nainen, onpa noloa.

Jostain syystä mun suonet ovat oudot ja vaikka ne olisi ihan näkyvillä niistä ei saa verta. Sektion jälkeen oli hirveä rumba. Kolme eri ihmistä yrittivät ottaa verikoetta ja lopulta saatiin pieni määrä vastasyntyneen neulalla. Kanyylin laittamisessa tarvittiin myös 45 minuuttia ja 7 yritystä. Vaikka verikoe on ihan pikkujuttu hermoilen, ahdistun ja meinaan melkeinpä pyörtyä. Kai kaikilla ihmisillä on heikkoutensa.

Katsotaan vähän rauta-arvoja, kilpparia ja mitä nyt vielä (oma kannassa näkyi 9 eri ”tutkimusta” mutta enpä saa noista koodeista mitään selvää). Viikon päästä pääsen Naistenklinikalle missä sitten käydään tuloksia läpi. Jospa nyt pikku hiljaa saisin tietää miksi mun kohtu reistailee niin paljon. Järkyttäviä menkkakipuja, vuoto ku mikäkin niagara falls, jatkuva väsymys, keskenmenot, yhdyntäkivut, hiivatulehdukset jne. Ainakin jäi semmoinen fiilis että tällä kertaa otetaan kaikki näytteet kerralla ja tutkitaan asiaa kunnolla.

Näin muuten niin olen erittäin sitkeässä flunssassa. Tätä on nyt jatkunut noin 3 viikkoa, välillä on parempi olo ja sitten taas nenä tukossa ja kurkku kipeänä. Suursiivouksen jälkeen mun niska on ollut jumissa ja jäätävät kipeä, tänään menkat alkoivat ja Bellellä on ”pipi”. No missä Bellellä on pipi? Neiti laittoi sormen suuhun ja kyllähän se vaan on niin että kaksi alahammasta on tulossa. Siis hampaita, taas. Näköjään kaikki tulevat ryminällä mutta neidin flunssa on onneksi mennyt ohi. Tässä just mietin että kestääköhän äiti-ihmisten flunssat pidempään, kun meillä ei oikein ole mahdollisuutta levätä kunnolla?

Onneksi meillä on Andreas joka hoitaa Belleä iltaisin. Nää kaks on tehnyt vaikka minkälaisia seikkailuja motonettiin, K-rautaan ja Tokmanniin. Poiminut omenoita ja mustikoita, käyneet sienimetsässä (vaikka sieltä ei löytynyt mitään) ja muita juttuja missä minä en ole niin hyvä tai mistä en tykkää. Olen niin iloinen että Bellellä on toinen ihminen tässä, joka jaksaa puuhailla hänen kanssaan kun minä olen kipeä ja joka iloisena menee sienimetsään vaikka ulkona on paska sää.

Saavutettiin muuten 10K tilaajaa youtubessa. Jotenkin olen nyt viimeaikoina ollut enemmän halukas tekemään videoita ja sen takia täällä blogin puolella on ollut melko hiljaista. Koen jotenkin että meidän arki on liian tylsä, enkä oikein tiedä mistä kirjoittaisin. Belle kasvaa hurjaa vauhtia, meillä on kaikki hyvin vaikka välillä on rankempia kausia ja ollaan kipeenä. En ole super onnellinen, mutta olen sopivasti onnellinen.

Kommentit (9)

Mä taas saan rukoilla että mulle tulis edes kunnon menkat,mulla on siis kohdunlimakalvo niin ohut että tuskin vuodan. Kun olin 17 vuotias mulla todettiin myös munarakkulaoireyhtymä,eli munasarjoihin tulee rakkuloita,mitkä aiheutti mulle kauheita kipuja,menkat saattoi tulla 3-5 kuukauden välein vaan. Kerran tuli sellanen 7 kuukauden väli menkoissa ja sitten kun ne tuli niin tein kuolemaa ? Olin kalpee kun lakana,vuosin niin että mä en liikkunu sängystä 4 päivään mihinkään! Jopa raskauden jälkeinen jälkivuoto oli pientä tohon verrattuna. Sain myös lääkäriltä tuomion että 95% varmuudella en tulisi koskaan saamaan lapsia ilman hirveitä määriä hoitoja! Tuomio oli tavallaan kohtuuton,koska reilun vuoden päästä tuosta olin raskaana ilman mitään hoitoja. Poikamme syntyi 1 kk etuajassa lasketusta ajasta. Ylitti 50 grammalla keskosrajan,syntyi Porvoossa. Porvoossahan ei saanut synnyttää alle 36 raskausviikoilla,meille annettiin 30 min armoa (sairaalaan mentiin n.23:30 ja 36 viikot täyttyi puolenyön jälkeen),muuten olisimme joutuneet Helsinkiin. Ennenaikaisuus yhdistetään myös munarakkulaoireyhtymään ? Nyt syön E-pillereitä hoitomuotona ja välillä kuurina keltarauhas hormoneja että tulisi edes jonkunlaiset menkat.. Niukat ne on edelleen. Tsemppiä tulevaan ja toivotaan että saat selvyyttä sun oireiluihin ?

Yritättekö vauvaa? Vai miksi keskenmenoja☹️ Tsemppiä sinne! Toivottavasti selviää ja saat apua?

Tarkoitin niitä jotka koin ennen Belleä ? kiitos, toivotaan että ne keksii jonkun ratkaisun näihin kipuihin ja muihin oireisiin ?

Oisko varastorauta (ferritiini) matala?

Veikkaan näin.. mutta kai se selviää sitten 19.9 ? ferritiinistä marisin niin paljon että se ainakin mitattiin ???

Tää varastorauta tuli mullekin mieleen ja lääkärit harvoin tuloksia osaa tulkita, saati sitten hoitaa. Toivottavasti syy selviää. Tsemppiä!

Ehkä sulla on Endometrioosi 🙂

Epäilen kans vahvasti että endo 🙂

Anteeksi.. Monirakkulaoireyhtymä eikä munarakkula! ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X