desire nymark - Banneri

Iso kiitos kaikista viesteistä! Ihanaa miten jaksatte seurata meidän elämää ja tsempata meitä. Pelkäsimme millaisen vastaanoton saamme, kun kerromme tästä asiasta niin avoimesti. Tässä ollaan luettu teidän tarinoita lapsettomuudesta ja huomattu että me ei todellakaan olla yksin tässä veneessä. Kyllä se vaan on niin että vertaistuki on erittäin tärkeä asia tässäkin tilanteessa ?.

Tässä ollaan keretty sulatella asiaa vuorokauden ja ollaan molemmat tosi innoissaan tulevista hoidoista, vaikka tiedämme että tuskin ekassa kierrossa tärppää. En nyt kuitenkaan halua manata, vaan mennään hoitoja kohti positiivisin ja rauhallisin mielin. Loppupeleissä emme kuitenkaan voi vaikuttaa lopputulokseen millään tavalla vaan kaikki on lääkäreiden käsissä. Olen vaan onnellinen että pääsemme kokeilemaan inseminaatiota jo kuukauden päästä, koska olin asennoitunut siihen että päästään aikaisintaan ensivuoden puolella. Oikein iloinen yllätys siis.

Uskon melko vahvasti että asenne ratkaisee tässä(kin) asiassa. En ole sen enemmän analysoinut miksi juuri me kärsimme lapsettomuudesta enkä koe minkäänlaista katkeruutta. Meillä on ongelma ja tarvitaan siihen apua ja onneksi keinoja löytyy. Eihän siinä nyt oikeastaan sen enempää. En koe että olisin ”viallinen” tai että Andreas olisi ”vähempi mies” koska kärsimme lapsettomuudesta. En syytä itseäni enkä Andreasta, koska kumpikaan meistä ei pysty vaikuttamaan tähän. Kumpikaan meistä ei itse valinnut tätä eikä meidän lapsettomuus ole kenenkään syy.

Pistoshoito ja neulakammo

Miten neulakammoinen piikittää itseensä hormooneja? No minä päätin ulkoistaa tämän homman Andreakselle. Raahaan siis Andreaksen mukaan niin että hoitaja voi opettaa hänelle miten pistellään ja mihin. Minä sitten yritän pysyä paikoillani, mutta jos tähän hommaan vaaditaan lukkopainia niin se on sitten tehtävä. Toisaalta en kyllä joudu raahaamaan Andreasta mukaan, koska Andreas on ollut mukana joka ikisellä lääkärikäynnillä. Ihan omasta halusta. Nämä hoidot keskittyvät melko paljon naiseen ja miehelle saattaa helposti tulla ulkopuolinen olo, joten Andreas on aina mukana tukena. Tämä on meidän yhteinen projekti.

Oikea aika hankkia lapsia

Jotkut ovat varmasti sitä mieltä, että meidän ei pitäisi hankkia lapsia vielä. Joko meidän suhde on liian tuore, tai sitten Belle on liian pieni. Myönnän että sen ”oikean ajan” löytäminen on vaikeeta, kun ainahan elämässä tapahtuu kaikenlaista ja asioita voisi aina tehdä eritavalla. Lapsettomuushoitojen kanssa tämä menee vielä vaikeammaksi, koska jos ekalla yrityksellä tärppää lapsi saapuu maailmaan melko nopeasti mutta on myös hyvin mahdollista että siihen menee vuosia. Lisääntymisen kanssa on muutenkin vaikeeta, kun siinä tulee ikä vastaan eikä niitä lapsia noin vaan tehdä. ”Lapsia ei tehdä, niitä saadaan” sopii tähän aika hyvin.

Viime kerralla minulla oli papereilla kaikki ”täydellisesti”. Olimme naimisissa, meillä oli vakituiset työpaikat, omakotitalo ja koira. No miten siinä menikään? Luotan siihen että osaamme itse päättää milloin ”se oikea hetki” hankkia lapsia on. Tiedämme millaista vauva-arki on, olemme samalla aaltopituudella ja ollaan yhdessä keskusteltu asiasta yllinkyllin. Remontti on loppusuoralla (JEE!), meidän talossa on vielä kaksi tyhjää makuuhuonetta ja vaikka meillä tärppäisi heti Belle olisi jo melkein 3 vuotias. Asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella, joten turha miettiä kauhuskenarioita.

Pelottaako raskaus ja synnytys?

Vaikka mun raskausaika Bellen kanssa oli yhtä helvettiä eikä synnytyskään mennyt ihan nappiin, niin eipä oikeastaan. Tähänkään asiaan en voi vaikuttaa millään tavalla, mutta ainakin jatkuva pahoinvointi sekä kaikki muut oireet ovat tuttuja. Viimeksikin selvisin ja olihan kaikki sitten loppupeleissä sen arvosta. Olen varautunut siihen että oksennan 9 kuukautta putkeen (kuten viimeksi) mutta jos se raskaushehku löytäisi perille asti tällä kertaa se olisi iloinen yllätys. Katsokaas kun pessimisti ei pety, heh heh.

9 kuukautta on kuitenkin aika lyhyt aika ja minulla on maailman mahtavin tukiverkosto! Mitä nyt synnytykseen tulee niin sektio ei ollut mikään ”hirveä tapa” synnyttää. Tosin toivoisin että saisin suunnitellun sektion tällä kertaa, eikä hätäsektiota. Jos taas pystyn synnyttämään alakautta niin kiva, kokeillaan sitten sitä. Synnytystavalla ei ole minulle mitään hirveän isoa merkitystä, kunhan lopputuloksena on vauva.

Mitä jos hoidot epäonnistuvat?

Sitten me ei saada biologisia lapsia. Meillä ei ole varsinaista backup plania, vaan mietitään sitä sitten, jos on pakko. Muitakin vaihtoehtoja löytyy. Luovutetut munasolut, luovutetut siittiöt, adoptio, sijaislapsi tai sitten vaan kolmihenkinen perhe. Asioista ei kannata stressata etukäteen. Ollaan onnellisia näinkin ja välillä elämä yllättää (tai potkii päähän). Jokaisesta asiasta oppii jotain, oli kyseessä sitten vastoinkäyminen tai iloinen asia. Yritetään parhaamme, muuta emme voi tehdä ja aina sekään ei riitä. Jos uskoisin Jumalaan rukoilisin, mutta mielestäni on väärin ottaa yhteyttä ihmisiin pelkästään silloin kun tarvitsee jotain. Oli kyseessä sitten kaveri tai Jumala. Koska vaikka en itse ole uskovainen on silti olemassa mahdollisuus että hän on olemassa, enkä halua keksiä tekosyitä miksi minusta ei kuulu paitsi silloin kun olen kusessa.

Toivotan kovasti tsemppiä kaikille jotka elävät jännityksessä ja yrittävät saada ne maagiset kaksi viivaa tikulle. Kaksi viivaa jotka mullistavat koko elämän. Toivotaan että plussatuulet puhaltavat, tarrasukkia heille jotka ovat alkuraskaudessa ja voimia heille jotka jo elävät ison pallovatsan kanssa. Raskausaika ei aina ole ruusuilla tanssimista, mutta kaikki on sen arvosta ?.

Kommentit (18)

Itse vuosien hoidot läpi käyneenä, sanoisin juuri päinvastoin lapsien tekemisestä ja saamisesta. Hoidoissa juokseminen, hormoonien piikittäminen (piikkikammoinen minäkin) ja seuranta ultrat… Se jos mikä on sitä tekemistä. Muut niitä lapsia tuntuu tuosta noin vaan saavan, meidän kultaakin kalliimpi rakas poika on nimen omaan tekemällä tehty!

Kovasti tsemppiä teille hoitoihin! ? Olen seuraillut blogissa reilun vuoden ja ihanan rohkeasti uskallat asioista puhua. Meillä takana 2 ivf hoitoa joista molemmista tärppäsi heti ekoista tuoresiirrosta, esikoinen 10/2016 ja tuleva 1/2019. Itse en kokenut rankkana tuota ivf-hoitoa ja siksi uskallettiin lähteä näin nopeasti toista yrittämään hoitojen kautta, mutta kyllä hieman yllätti et toisellakin kerralla tärppäsi heti ekasta ?

Kiitos, ja hei tosi kiva kuulla et oot seurannu niin kauan ?? ja ihanaa kuulla et tärppäs heti ekoilla kerroilla! Antaa tosi paljon toivoa, kun ne onnistumisprosentit on mitä on ?

Paljon tsemppiä hoitoihin! <3 Meillä on tyttö, joka sai alkunsa ensimmäisen IVF:n tuoresiirrosta. Piikkikammoiselle hoito oli aikamoista ja jokaisen pistoksen jälkeen pyörrytti ja ällötti. Hoitokierto meni kuitenkin älyttömän nopeasti ja sujui ilman suurempia ongelmia. IVF on todella tehokas hoitomuoto ja moni saa sen avulla kaivatun lapsen. 🙂 Jos kiinnostaa lukea, niin tiivistetysti meidän IVF-hoito löytyy täältä http://nytheti.blogspot.com/2017/03/yksivuotias-kuinka-tanne-paastiin.html.

Voi kiitos ? ihana kuulla et ekasta tärppäsi ? ja kiitos linkistä, kipaisen lukemaan ?

Tsemppiä! ❤️ Oletteko kauan yrittäneet ilman hoitoja? Onko teitä tutkittu tarkemmin??

Kiitos ? meillä oli ihan selvää jo kun alettiin seurustelemaan että joudutaan hoitoihin jos halutaan lapsia 🙂 eli on tutkittu. Toki joudun vielä käymään aukiolotutkimuksessa ja on otettu verikokeita ja tehty sisätutkimuksia jne. Mutta heti kun vauvakuume nousi hakeuduttiin hoitoihin, koska tiedettiin että yrittäminen ei tuota tulosta ja hoidoissa saattaa kestää melko kauan ennen kuin tärppää ?

Tsemppiä hirveesti. <3 Itsellä sama hoito takana ja ekasta onneksi tärppäsi. Ihana terve vauva syntyi ja kaikki oli sen arvoista. <3 T. Piikkikammoinen 😀 Ps. Ihanan aito blogi. Oon ennenkin tainnut jtn kommentoida.:) Tai jos en oo, niin ainakin lukenut. ??

Kiitos ? ja hei ihana kuulla et voi ekalla kerralla onnistua ? toivoa siis on! ?

Paljon tsemppiä ja onnea, toivotaan että tärppää pian! <3 🙂 Löysin sun blogin kun itsellä vasta oli plussatoiveita, silloin luin melkein kaikki sun tekstit (varsinkin ne vauva-aiheiset) yhdeltä istumalta ja nykyään odotan innolla uusia postauksia 🙂 nyt täällä rv21 ja pieni poitsu potkii masussa <3 pidetään teille yhdessä peukkuja!

Kiitos ? ja ai vitsi miten kiva kuulla että oot seurannu meitä niin kauan, ja että olet raskaana ? tsemppiä loppuraskauteen! Tiedät jo varmaan mun vanhoista postauksista miten paljon itse tykkäsin raskausajasta, kheh kheh ?

Paljon tsemppiä hoitoihin! 🙂 Meillä alkoi aikoinaan yritys 2012 ja 2014 selvisi syy miehestä, jonka seurauksena lapsia ei tulla saamaan normaalein keinoin. 02/2016 syntyi toivottu esikoisemme toisen ICSI:n tuoresiirrosta.

Nykyään odotan toista lasta kolmannen ICSI:n tuoresiirrosta, josta laskettu 11/2018. Meillä tärppäsi lopulta melko nopeasti hoidoilla, että joko toinen tai kolmas siirto on tuonut sen plussan ja toivottavasti teilläkin tärppäisi mahdollisimman nopeasti! 🙂

Kiitos ❤️ kiva kuulla et tärppäs suht nopeesti! 🙂 toivotaan että meilläkin ???

Tsemppiä ja niin paljon onnea teille, te ansaitsette sen ❤️

Voi kiitos Laura ❤️❤️

Hei!

En ole tainnut koskaan aiemmin kommentoida, vaikka blogiasi olenkin lukenut noin puolitoista vuotta.

Kovasti tsemppiä vauvaunelmiin! Vaikutatte ihanalta ja onnelliselta perheeltä. Ja olet kyllä onnesi ansainnut, toivottavasti se täydentyy lähitulevaisuudessa vauvalla.

Kiitos tästä erilaisesta blogista. En ole nimittäin koskaan aiemmin lukenut yhtä rehellistä blogia, uskallat kertoa avoimesti vaikeistakin asioista ja videoilta välittyy sinun ja Bellen lämmin suhde.

Mukavaa syksyn jatkoa teille!

Voi kiitos kauniista sanoista ja ihana kuulla et oot seurannu niin pitkään ? kiitos itsellesi, että jaksat lukea vaikka tää blogi ei nyt aina hehku positiivisuudella ??❤️

Totta tuokin! 😀 ihana kuulla et teillä tärppäs ? Onhan tässä aikamoista ravaamista 🙂 yhdessä kierrossa joudun käymään 4-5 kertaa Naistenklinikalla, niin on tässä tekemisen meininkiä ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X