desire nymark - Banneri

Kuten te jo tiedätte kärsimme lapsettomuudesta ja olemme tällä hetkellä lapsettomuushoidoissa. Tässä kierrossa tehtiin ensimmäinen ovulaatioinduktio ja inseminaatio ja jos tämä ei tuota tuloksia siirrymme koeputkihedelmöitykseen. Moni on lähettänyt tsemppi viestejä, moni on ollut tukena, jotkut ovat antaneet hyödyttömiä neuvoja kuten ”lopeta stressaaminen niin se tapahtuu ilman lääkkeitä” ja sittenhan jokaisella on vähintään yksi tutun tutun tuttu joka luovutti ja kävi lomareissulla ja sit NAPS! oli raskaana.

Nyt sitten iski kaikkien aikojen pohjanoteeraus, eikä kyseinen ihminen edes ole tuntematon vaan sukulainen. Hänellä ei vaan ole kovin lämpimät välit suvun kanssa (ihme kyllä), mutta ottaa yleensä yhteyttä näin joulun aikaan. Vaihdeltiin kuulumisia ja kerroin että mun vointi on ollut vähän huono hormoonien takia. ”Hullujako te olette kun meinaatte hankkia lisää lapsia tähän maailmaan?! Etkö ole lukenut ilmastonmuutoksesta?! Maapallo tuhoutuu. Olen saarnannut meidän lapselle, että hän ei sitten saa lapsia hankkia. Hän meinaa adoptoida jos ja kun hän haluaa lapsia”. 

Sanoi ihminen joka viisi minuuttia aiemmin kertoi miten he ovat menossa lomamatkalle, taas. Ihminen joka lentää yli 8 kertaa vuodessa, jonka pihalla seisoo maasturi millä ajetaan töihin ja joka omistaa maahantuontifirman. Olettaisin että kaukokohteisiin mennään lentokoneella eikä kävellen tai hiihtäen. Oletan myös että maahantuonti rasittaa maapalloa edes jonkun verran. Ihminen joka syö punaista lihaa, uusii sisustusta joka vuosi ja hukkuu materialismiin. En väitä olevani ekologinen ihminen, varsinkaan kun me nyt näitä lapsia hankitaan, mutta tämä oli kyllä kaksinaismoraalin multihuipentuma.

Saako lapsia hankkia?

Minun mielestä se on ihmisen oma päätös. Lapsia voidaan myös kasvattaa niin että heistä tulee ekologisia ja välittävät maapallon hyvinvoinnista. Ehkä meidän lapset sitten ovat fiksumpia kuin mitä me aikuiset olemme ja ovat maapallon pelastus. Ymmärrän heitä, jotka elävät tosi ympäristöystävällisesti ja neuvovat muita. Mutta se että aikuinen ihminen saarnaa muille miksi tänne ei saisi hankkia lapsia, samalla kun he itse lentävät lomamatkalle monta kertaa vuodessa, sitä en ymmärrä. Olkaa te muut hankkimatta lisää muksuja niin että minä saan tehdä tuhoa tälle maapallolle ihan rauhassa.

Sitten mun ”epäsuositut mielipiteet”, kuten se että ylikansoitus ei ole ongelma täällä pohjoisessa vaan muualla. Tai että adoptointi ei nyt välttämättä ole niin ritarillinen teko mitä yleensä luullaan. On meillekin heitetty tämä ”Miksi ette vaan adoptoi?” kyssäri, koska ihmiset eivät tiedä että lapsia ei ”noin vaan adoptoida”. Se on pitkä, monimutkainen, vaikea ja kallis prosessi. Suomessa adoptointiprosessi sentään on aika valvottu, joten en nyt usko että meille päätyisi ihmiskaupan uhreja, mutta se ei tarkoita että adoptointi ei olisi iso bisnes muualla. 

Ihmiset ovat hirveän nopeita tuomitsemaan muita, mutta harvoin katsellaan omaan napaan ennen neuvojen antamista. Me ei olla super ekologinen perhe, ei missään nimessä ja parannettavaa löytyy. Mutta me tehdään pieniä tekoja ja lisätään enemmän pieniä tekoja vähitellen. En siis ole paras ihminen neuvomaan muita, mutta sen verran voin sanoa että tällainen kommentti ei kannata sanoa ihmiselle joka kärsii lapsettomuudesta. Varsinkaan jos et itse tee ympäristön hyväksi yhtään mitään. 

Tässä minä, paska ihminen, teen kaikkeni haaveeni eteen. Piikitän itseeni hormooneja, kärsin sivuvaikutuksista, rukoilen ja toivon että kymmenen päivän päästä tikkuun ilmestyisi kaksi iloista viivaa. Ensin käytän teidän verorahoja koska mun miehellä on ollut syöpä ja jos hoidot tuottavat tuloksia saamme yhden muksun lisää tähän jo niin saastuneeseen maailmaan. Hyi meitä.

Kuinka monta lasta teillä on ja millaisia ekotekoja te teette? 

Kommentit (12)

Yritä olla välittämättä typeristä kommenteista! Lapsen syntymä on aina pieni ihme ja iloinen asia. Ylikansoitus kyllä tasaantuu köyhissä maissa pikku hiljaa kun naiset menevät kouluun ja elintaso nousee:)

Olipas ilkeästi sanottu, saisi katsoa itse peiliin! En ymmärrä muutenkaan että ihmisillä on tarve aina antaa lapsettomuuteen/lasten hankintaan omia mielipiteitä, eikö se ole sen verran henkilökohtainen aihe että voitaisiin vain kuunnella toista ja nyökkäillä, olla tukena ja kuunnella! 🙂 No mutta meitä on monenlaisia. Minulla on yksi lapsi ja ajan kaasuautolla sekä metsästän, siinä omat ekotekoni. Mutta matkustan myös ja olen huono kierrättämään. Suomessa uutisoidaan että tarvitaan lisää lapsia että väestö hiipuu, samaan aikaan uutisoidaan että maapallo on liika kansoitettu?? Ei mene ihan tasan. En oikein osaa sanoa kirjoitukseni suurinta pointtia, mutta tuli tämmöinen mielipideripuli. 😀 sun tekstit on niin hyviä että tulee itsekkin mietittyä monia asioita, ja vielä jopa monesta näkökulmasta.

Musta tuntuu että mun blogipostauksetkin ovat sellaista mielipideripulia 😆😂 Tällaista se on, kun istun yksin öisin hiljaisessa talossa ja brainstormaan 🙈 Mutta olen niin samaa mieltä sun kanssa, välillä hirveä meteli et maapallo on ylikansoitettu mutta sitten taas Suomessa puhutaan ”lapsitalkoista” 😀 Mitä jos se onkin niin, että meidän lapset sitten ovat niitä parempia ihmisiä jonka avulla maapallo pelastuu. Jos ne ovat paljon fiksumpia ja ekologisempia. Joka tapauksessa lapsen hankinta on oma päätös 🙂

Olipa törkeä ja asiaton kommentti! Maapallolla on paljon ihmisiä ja saasteet lisääntyvät juu, mutta nuo ongelmat saadan selätettyä vain suurien maiden (esim. Meksiko, Kiina, Intia) muutoksilla. Eurooppa, Pohjoismaat ja Suomi eivät voi maapalloa pelastaa.

Hankkivathan omat isovanhempanikin lapsia toisen maailmansodan jälkeen, vaikkei ollut rahaa eikä töitä. Maailma näytti synkältä, mutta pakko oli mennä eteenpäin. Miksei enää saisi? 🤔 tsemppiä teille!

Tämpä juuri! Ja jännä neuvoa muita miten ei pitäisi lisääntyä kun hänellä itsellään on 3 lasta?! Mä en yhtään tajunnut tota hänen logiikkaa. Sen takia tämä nyt meni vähän ihon alle 😅 ja kiitos! ♥️

Siis apua millainen ihminen! Vaikka olis itse kuinka ekologinen tahansa niin ei ole oikeutettu sanomaan noin kenellekään! Ei ollut hänellä tilannetajua eikä käytöstapoja! Ikävää että jouduit kuuntelemaan tuollaista!

Joo, mun mielestä on asioita joita ei vaan sanota 😀 Onneksi ei tartte olla usein tekemisessä kyseisen henkilön kanssa!

Ei ole totta! Toi on niin inhottava komentti. Mulkekin on läheinen sukulainen (keski-ikäinen ja omat lapset nyt aikuisia) todennut melkein samoin sanoin: ”En minä uskaltaisi edes tähän mssilmaan enää hankkia lapsia”.. Olen naimisissa ja tulevaisuudessa toiveena lapsi jonka tämä ihminen tiesi. Helppo nyt sanoa noin kun on itse saanut jo kokea äitiyden ja kasvattaa lapset tähän maailman vaaroista huolimatta niitä kun on aina kuitenkin ollut. Nyt kuitenkin syyllisestetään meitä uusia nuoria aikuisia jotka haluaisivat toteuttaa suurimman haaveensa eli perheen. Voimia sulle oot ihana ja super upea äiti Bellelle ja tuleville lapsillesi ❤️

Tämäpä! Jännä miten tämäkin ihminen on 3 omaa lasta saanut. Ilmeisesti tämä sääntö pätee pelkästään meille nuorimmille 😀 Kiitos kovasti ♥️

Kyllä sitä ihmisiltä kuulee kaikenlaista kommentointia näihin lapsiasioihin liittyen. Me ollaan onneksi säästytty pahimmilta kun ei olla hirveästi ihmisille näistä hoidosta kerrottu ja hyvä niin, kun nyt alkaa näyttää että jäädään kuitenkin lapsettomiksi. Viimeisen ivf:n ainokainen pakastealkio olisi tarkoitus siirtää muutaman viikon päästä, tosin viimeksi alkio ei edes selvinnyt siirtoon asti joten toiveet ei ole kovin korkealla tämänkään suhteen. Mutta mielenkiinnolla siis olen seurannut teidän taivalta ja toivon niin kovasti että teille se plussa tulisi 🙂

Onpa ikävä kuulla! 😔 Toivotaan että tärppäisi ♥️ Tässä on muutenkin niin vaikeeta pysyä positiivisena, että luulis ihmisten ymmärtävän olemaan hiljaa jos ei ole mitään ”hyvää sanottavaa”!

Olen niin samaa mieltä kanssasi! 🙂 Jännä muuten miten just tämän jälkeen taas oli uutisissa että suomen syntyvyys on huippumatala ja pitäisi osallistua ”lapsitalkoisiin” 😄

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X