desire nymark - Banneri

Meidän pakastetut siittiöt, ne vasta osaavat saada hämmennystä aikaan. Tai no, Andreaksen siittiöt. Meillähän oli seitsemän olkea pakkasessa naistenklinikalla, nykyään tosin vaan kuusi koska yksi olki käytettiin nyt inseminaatiossa. Kerroinkin että oltiin menossa suoraan koeputkihedelmöitykseen, eli IVFään, mutta lääkäri ehdotti että kokeillaan nyt ensin inssiä koska siittiöt ovat niin hyvänlaatuisia. Pettymys oli suuri inssipäivänä, kun laatu ei ollut ollenkaan hyvä vaan surkea.

Inssipäivän jälkeen sain lukea kannasta, että siittiötiheys oli 0.1milj./ml ja kokonaismäärä 0.1milj. Tämähän tuli meille aivan shokkina, koska meillehan kerrottiin että siittiöiden laatu oli tosi hyvä siinä vaiheessa kun suunniteltiin meidän hoitoja. Koko inseminaatiosta jäi outo ja paska fiilis, että miten se muka nyt vasta selvisi että laatu oli huono. Harmitti ihan hirveästi että lääkäri antoi niin huonot ennusteet ja että tämä nyt periaatteessa meni ”ihan hukkaan”. Jos ei nyt tärppää, kuten ei nyt varmaan tee, me joudutaan IVF jonoon joka on noin kolme kuukautta. Seuraava yritys olisi siis joskus maaliskuun puolella.

Tänään kaivettiin sitten esiin pakastettujen siittiöiden tiedot Andreaksen kannasta. Ensimmäinen erä oli huonompi: siittiötiheys 2milj./ml kokonaismäärä 5 miljoonaa, a + p liikkuvat 63%. Näistä tehtiin kolme ampullia. Toinen erä oli huomattavasti parempi: siittiötiheys 18milj./ml kokonaismäärä 54 miljoonaa, a + p liikkuvat 72%. Näistä tehtiin neljä ampullia. Molemmat erät ovat pakastettuja 2008. Sovittiin että inseminaatiossa käytetään tätä jälkimmäistä, huomattavasti parempilaatuista erää. Huonompi erä säästetään ”mahdollisia” IVF / ICSI hoitoja varten.

Normaalia vai onko tässä tapahtunut virhe?

Siinä heräsi sitten kysymys miten ihmeessä laatu voi romahtaa noin paljon pesun yhteydessä? Että mennään 18milj./ml siihen 0.1milj/ml. Kuulostaa aivan uskomattomalta. Heräsi väkisinkin epäilys että sulatusvaiheessa olisi käynyt pieni fiba tai kommunikointi virhe jonka seurauksena tätä huonompaa erää olisi sulatettu. Jos taas ei ollaan oikeasti kusisessa tilanteessa, koska jos näistä hyvänlaatuisista ampulleista jää 0.1milj jäljelle huonolaatuisista ei jää yhtään mitään käytettävää. Siinä tapauksessa meillä olisi vaan kolme olkea käytettävissä eikä kuusi.

Minä en tiedä siittiöistä melkeinpä mitään, paitsi sen mitä nyt AV palstalla lukee. Mutta se että siittiötiheys laskee 18 miljoonasta 0.1 miljoonaan ei kuulosta normaalilta. Huomenna meinaan soittaa naikkarille ja kysellä minkälaatuisia ampulleja meillä oikein on siellä pakastimessa ja miten laatu voi tippua näin paljon pesussa. Ehkä sitten ollaan fiksumpia. Sain muuten myös kommentin että Lutinus estää menkkoja ja että raskaustestin voi tehdä jo 10 päivää Ovitrellen jälkeen, kuten myös lukee Ovitrellen pakkausselosteessa. Minulle taas sanottiin että käytän Lutinusta kunnes menkat alkavat ja jos eivät ala, teen testin 28.11. Ei missään nimessä ennen sitä, ”muuten lääkkeet vääristävät tulosta”. Onpa outoa miten käytännöt ja ohjeet vaihtelee!

Kommentit (11)

Moi,

Meillä ei ole ongelmia siittiöiden tai siittiötiheyden kanssa, mutta suuresta kadosta pesun jälkeen voi kuitenkin ehkä puhua.

Kun ruvettiin aluksi selvittelemään syytä meidän lapsettomuuteen, niin mies antoi spermanäytteen, jonka laatu oli täydellinen ja siittiötiheys 146milj/ml, eli TODELLA paljon. Suurinosa olivat myös liikkuvia.

Kun aloitettiin ensimmäinen IVF, niin pesun jälkeen tiheys oli enää 6.8milj/ml. Liikkuvia 100%.
Toiseen IVF:n kun mentiin, niin tiheys oli pesun jälkeen taas vähän pudonnut, 5.6milj/ml. Liikkuvia 98%.

Eli kyllä se kato voi olla aika hurja pesun jälkeen.

Tsemmpiä teille jatkoon. Itsekin lapsettomuushoitojen suossa kuljen. Yhdestä oljesta voi saada useammankin yrityksen ivf hoidoissa. Sehän riippuu ihan siitä montako alkiota saadaan aikaiseksi. Eli kuudesta oljesta voidaan tehdä 6 ivf hoitoa kaikkinen pas hoitoineen. Eli hyvällä tuurilla montakin yritystä vielä. Onnistumisprosentitkin ihan toista luokkaa kuin inseminaatiossa.

Joo, tämäkin asia tuotti melkoisia paineita, kun niitä olkia on niin vähän niin tämä on nyt sitten musta kiinni 🙈 toivotaan siis munarikaista IVF yritystä 😆 Kiitos ja paljon tsemppiä sinnekin! Toivotaan plussatuulia 😘

Ei tarvitse vastata jos liian henkilökohtainen, mutta onko niin, että Andreaksen sukusolujen tuotanto on loppunut syöpähoitojen myötä? eli jos nyt kävisi niin huonosti (mitä en usko että käy) että mikään näitä oljista ei tuottaisi tulosta, olisiko täysin mahdotonta teidän saada biologista lasta?

Molemmat kivekset poistettiin syövän takia. Eli joo, kuusi yritystä jäljellä ja jos ei tärppää niin sitten ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia saada biologista lasta. Sen takia sydän melkein pysähtyi, kun pesun jälkeen oli niin huonolaatuista tavaraa 🙁 Mutta toivotaan nyt että IVF tuottaisi tuloksia 🙂

Mulle on tehty kaksi inseminaatiota ja toisesta tärppäsi ja nyt on 1v poika. Molemmista alkoi verinen vuoto ennen testipäivää. Kun ensimmäisestä oli menkat alkanut jo aiemmin lutinuksesta huolimatta oletin toisen inseminaation jälkeen kun vuoto alkoi että tämä oli taas tässä. Onneksi soitin klinikalle että vuoto alkoi ja he sanoivat että varmistetaan vielä raskaustesti verikokeella varmuudeksi. Onneksi varmistivat koska kyllähän siinä raskaushormonit oli kohonneet. Vuoto jatkui reilu 10+ viikoille joten aina verinen vuoto ei myöskään ole kuukautiset vaan kannattaa varmistaa vielä raskaus testillä tai verestä. Tsemppiä viime hetkiin!

Moikka ♥️ minulle ei edes kerrottu että lutinus saattaa viivyttää menkkoja 😅 Täytyypä tehdä testi joka tapauksessa sitten 28.11 🙂 tosin meidän mahdollisuudet on niin huonot, että täydensin jo tamppoonivaraston. Yleensä inssejä ei vissiin suositella jos siittiötiheys alle 5milj/ml ja meillä se oli vaan 0.1milj/ml. Niin ei tässä nyt varmaan kannata henkeä pidätellä 😅 Mutta tosi kiva kuulla että teillä tärppäsi! ♥️

Meillekin sanottiin miehen siittiöistä ettei paljoa jäänyt ettei toivoa oikein ole, mutta kuinkas kävikään. 😊Mies vielä tokaisi lääkärille että eikös se yksi riitä hedelmöittämään. 😁 itsekin olin aivan toivoni menettänyt mutta hyvä että ihmeitäkin välillä tapahtuu ❤

Moi!

Ennenkuin saatiin tietää että vika on meillä nimenomaan siittiöissä niin lääkäri kertoi inssistä.

Kertoi että siittiöt pestään ja niistä jää hyvin pieni määrä loppupeleissä niitä valioyksilöitä.

Viitearvohan on että miehellä olisi 4 prosenttia normaaleja siittiöitä koko määrästä.

Eli ei huolta.

Meillä sperma testin tulokset oli että siittiöitä todella vähän ja normaalejakin vain 2 prosenttia.

Nyt odotellaan että tammikuussa käydään uusissa testeissä vielä ennenkuin saataisiin lähete icsi hoitoon.

Pelkkää odottelua.

Moikka! Minä taas olen ymmärtänyt että siittiötiheys tai määrä ei laskisi näin radikaalisti. Itse siis olen tullut tähän lopputulokseen sen perusteella että inssejä ei kuulemma suositella jos siittiötiheys alle 5milj/ml. Meillähän oli tuo 18milj/ml ennen pesua, että ilmeisesti lääkäri sitten veikkaisi että siitä jäisi yli sen 5milj/ml pesun jälkeen, muutenhan inssiä ei olisi tehty vaan heti IVF kun meillä on tämä ”rajallinen määrä” käytössä 😅 Saa nyt nähdä miten tästä sitten eteenpäin. Tämä odottaninen on kyllä niin hermoja raastavaa ja suoraan sanottuna ihan perseestä!

Voi ei :/ lääkäri oli ilmeisesti kyllä laskenut sen varaan että niitä jäisi paljon paljon enemmän pesun jälkeen 🙈 Toivotaan nyt että seuraava sulatus menisi paremmin, mutta en kyllä näin maalaisjärkeä käyttämällä usko että meidän huonommasta satsista jäisi yhtään mitään jäljelle :/ Vaikee arvailla kun en itse ole lääkäri enkä hirveästi näistä asioista tiedä 🙈😆

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X