desire nymark - Banneri

Täällä blogin puolella olen käsitellyt monta eri aihetta, jotka monien mielestä kuuluvat tabuihin tai jotka ovat noloja. Ollaan puhuttu paljon menkoista, jotka melko ahkerasti yrittävät pilata mun elämänlaadun. Seksistä ollaan myös puhuttu, koska jos miehet voivat käsitellä aihetta joka ikisellä saunaillalla niin miksi ei naiset myös? Uusin aihe on ollut lapsettomuus ja lapsettomuushoidot ja näitä aiheita ollaan nyt käsitelty täällä blogin puolella sekä youtubessa melko ahkerasti.

lapsettomuushoidot

Ensimmäisen postauksen jälkeen minua pelotti ihan hirveästi. Pelkäsin että minut kivitetään, koska tämä oli vasta meidän ensimmäinen yritys eikä meillä ollut pitkää lapsettomuustaipaletta takana. Meillä oli sellainen tilanne että miehen syövän takia joudutaan suoraan lapsettomuushoitoihin jo siinä vaiheessa kun meidän ”yritys” alkaa. Halusin kuitenkin tuoda esille sen, että lapsettomuus voi olla tällaistakin. Hämmästyneenä sitten vastaanotin ison kasana tsemppaavia kommentteja ja monet kehuivat miten rohkeita me ollaan, kun puhumme näistä asioista näin avoimesti.

lapsettomuushoidot

Suuri tuki ja turva lukijoilta

Kirjoittaminen on mun oma tapa käsitellä asioita, sen takia tämä tuntuu ihan luonnolliselta. Oikeasti olen melko ujo ja introvertti ihminen joka muuttuu tuppisuuksi jos olen isossa porukassa. Täällä netin puolella uskallan ”olla äänessä” ja puhua asioista kaunistelematta. En tiedä, olisinko kertonut meidän lapsettomuushoidoista mun työpaikalla. Veikkaan että en. Onhan se kieltämättä vähän hullua, että näin moni tietää meidän hoidoista, miten ne etenee, mitä lääkkeitä me käytetään, mikä kiertopäivä on menossa, milloin meillä on testipäivä ja niin edelleen. Toisaalta ollaan saatu teiltä niin paljon tsemppiä ja vastauksia meidän kysymyksiin että tämä on helpottanut meidän matkaa valtavasti.

lapsettomuushoidot

Välillä ihmiset ihmettelevät miten me muka ”aina ollaan niin positiivisia”. Oikeasti minä en ole, negatiivisen raskaustestin jälkeen olin vihainen kolme päivää. Vihainen siitä negasta, vihainen menkoista, vihainen IVF jonosta ja ylipäätään tulevista IVF hoidoista. Ajattelin hetken jopa että minä en ryhdy tällaiseen paskaan, kun neulat ja lääkkeiden sivuoireet pelottivat. Mutta minä seurustelen optimistin kanssa. Minulla on tässä vieressä ihminen joka näkee ne positiiviset asiat vaikka tilanne olisi täysin paska ja sellainen joka tukee minua joka ikisessä asiassa. Kyllä se vaan on niin että positiivinen ajattelutapa tarttuu jopa tällaiseen pessimistiin.

Tulevat IVF hoidot

Yritys 1 on dokumentoituna sekä täällä blogissa että youtubessa. Pistokset, lääkärikäynnit, fiilikset, sivuoireet, kustannukset. Meinaanko tehdä saman IVF hoitojen kanssa? Kyllä. Minä kirjoitan mun omasta elämästä ja tämä on iso osa sitä tällä hetkellä. Helposti voisin pitää nämä arjen haasteet omana tietona. Voisin kirjoittaa kivoista asioista, antaa teille kiiltokuvan ja väittää että meidän elämä on täydellinen. Mun mielestä meidän elämä on just hyvä tällaisenaan, olen helvetin onnellinen tällä hetkellä vaikka kamppaillaan lapsettomuushoitojen kanssa.

lapsettomuushoidot

Tähän pisteeseen ollaan nyt päästy, että olen onnellinen. Minulla ei ole muita unelmia, kuin että IVF hoidoista tärppäisi. Olen tyytyväinen. Näin ei kuitenkaan aina ole ollut, onhan tässä vuosien aikana kerennyt tapahtua vaikka minkälaisia vastoinkäymisiä avioerosta kiireelliseen hätäsektioon. Elämässä ei ikinä voi saada kaikkea. Halusin nyt muistuttaa teitä, että vaikka kamppailee lapsettomuushoitojen kanssa se ei automaattisesti tarkoita että koko elämä olisi perseestä. Tässä on valtavasti positiivisia asioita ja vastoinkäymisistäkin tarttuu väkisinkin mukaan edes jotain positiivista.

lapsettomuushoidot

Onko teillä jotain mitä haluaisitte tietää IVF hoidoista? Meinasin ainakin tehdä teille listan lyhenteistä ja termeistä joita käytetään, koska näistä olen itsekin ihan hukassa. Sormet ei riitä niihin kertoihin, kun olen ihmetellyt että mikä ihmeen follikkeli, dpo ja icsi. Yleensä löydän vastauksen vauvapalstalta, mutta voitais nyt ainakin tehdä tästä helppoa ja listata kaikki nämä oudot sanat yhdessä postauksessa.

Kommentit (12)

Ihanaa että joku kirjoittaa suoraan hoidoista ja lapsettomuudesta meillä myös sekundäärinen lapsettomuus ongelmana esikoista 5ja puoli v toivottiin tehtiin inseminaatiosta IVF:ään tuloksetta ja hoito tauolla tulin luomusti raskaaksi ja nyt sitten Esikoisen syntymän jälkeen seuraava on saanut tulla vaikka heti ei oo näkynyt ja keväällä vietetään 4v syntymäpäiviä

Ei me olla lottovoittajia, vaan me ollaan valittu hyvin. Hyviä miehiä on paljon, mutta kaikki ei vaan ole valinneet itselleen hyvää. Ja ne jotka on valinneet huonon, ovat niitä äänekköimpiä.

Siitä lähtien kun luin äitisi antaneen sinulle ananaksen koska ananas on lapsettomuuden symboli niin olen ihmetellyt miksi ananas symboloi lapsettomuutta. Pystytkö avaamaan tätä symboliikkaa?

”The pineapple is a symbol widely used in the #ttccommunity to celebrate the hope of new life. In it’s traditional use, the pineapple is a symbol of hospitality, warmth, and friendship. In a sense, the pineapple is thus symbolic of those emotions that come with feeling at home.” Ihan tarkalleen miksi en tiedä 😄

Kyl tää aihe on ehdottomasti kiinnostava. Itsekin kun seurustelee toisen naisen kanssa niin meillä on edessä varmasti inseminaatio, niin on hauska kuulla mitä kaikkea siihenkin voi liittyä. Ei näistä aiheista hirveästi puhuta julkisesti. Omaan yritykseen on vielä todennäköisesti vuodesta kahteen. Yksityisen puolen hoitoihin kun saa oikeasti varata rahaa reippaasti, kun on mahdollisuus ettei se aina ekalla tärppää vaikkei niin sanotusti vikaa olisikaan. Mutta jatka ehdottomasti näiden aiheiden parissa. Tärkeä aihe, josta ei pitäisi vaieta ja tehdä tabua!

Onko se tosiaan niin että naisparit joutuvat kustantamaan kaiken itse? Jostain luin että joku olisi saanut kela korvauksen, mutta en nyt kuollaakseni muista mistä 🙈 Mutta ymmärrän tuskan, me harkittiin siirtymistä yksityiselle mutta yhden ICSIn hinnaksi olisk tullut noin 5-6000 😅 että ihan rauhallisesti nyt vaan odotellaan sen 3 kuukautta 🙈

Aikalailla suurimmalta osin ainakin itse. Toki voi siihen tulla se perus kela korvaus niinkuin yksityisellä käydessä lääkäri käynneistä yleensäkin, mutta puhutaan n. 5-muutamasra kymmenestä eurosta, riippuen käynnin hinnasta. Yhteen yrityskertaan kun saa kuitenkin varata mitä olen tarkkaillut niin varmaan lähemmäs tonnin.. :/

Jos on terveydellinen syy sille, ettei tule raskaaksi, esim. johtimet tukossa, voi saada ivf:stä ja icsistä muutaman satasen Kela-korvausta, mutta muilta osin se 4000-6000 e/kerta tulee naispareilla itselle maksettavaksi. Inssi maksaa 1000 e/kerta ja siitä ei saa mitään korvauksia.

❤️ Voin vain kuvitella tuskanne!

Toista yritimme vuoden ja keskenmenon jälkeen totuttelin ajatukseen, jos jäisimmekin yksilapsiseksi perheeksi. Aika hullua, mutta lasta toivoessa mieli voi laskea todella synkäksi.

Tsemppiä teille! Ja myötätuulta.

Kyllä täälläkin välillä ollaan synkistelty oikein huolella, onneksi nää episodit ovat menneet ohi nopeasti 😅 Jotenkin siinä kääntyy elämä niin ylösalaisin, kun nuorena luuli että niitä lapsia ”vaan hankitaan kun halutaan” 😀 ja kiitos ♥️

”Halusin nyt muistuttaa teitä, että vaikka kamppailee lapsettomuushoitojen kanssa se ei automaattisesti tarkoita että koko elämä olisi perseestä.” niin totta! Lapsettomuushoidot on vaan yks (iso) osa elämää eikä niiden hoitojen takia kaikki se muu hyvä katoa minnekään 🙂 toki hoidot on raskaita, mutta kaikesta sitä ihminen selviääkin 😀

Niinpä! 😀 Perseestä tämä on ja rankkaa, mutta elämässä on silti niin paljon muutakin mistä voi olla iloinen ♥️ Ja totta tuokin, että kaikesta sitä selviää vaikka välillä meinaa tulla hermoromahdus 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X