desire nymark - Banneri

Menkat, se ihana viikko kuukaudesta kun haaroväli muistuttaa rikospaikkaa missä olisi tapahtunut verinen palottelumurha. Se aika kuukaudesta jota inhoat yli kaiken, mutta auta armias jos menkat ovat myöhässä. Silloin vasta iskee hysteria ja paniikki. Olenko raskaana? Varmasti olen! Paitsi että en voi olla, koska en ole harrastanut seksiä vuoteen. Turvaudut googleen, saat tietää että olet kuolemassa, suunnittelet hautajaisia kunnes ne alkavat. Olet onnen kukkuloilla kolme minuuttia ja sitten taas vituttaa.

Kuukautiset ovat merkki siitä että keho toimii. Et ole raskaana ja sen takia kohtusi pitää supermega pippalot. Valitettavasti nämä pippalot muistuttavat uhrijuhlia. Juhlan kunniaksi tekisi mieli syödä kakkua, suklaata ja krapulamättöä. Menkat itsessään turvottavat, joten mitä väliä sillä on vaikka farkut eivät mahdu roskaruuan takia. Naama kukkii kuin kukkaniitty, rinnat turpoavat mutta kukaan ei siitä nauti koska niihin ei voi koskea kivun takia. Käytät mustia vaatteita koska iik veritahrat ja fiilis on muutenkin kuin hautajaisissa. Onko se normaalia itkeä Elisan mainokselle? Ei. Mut mulla on menkat. Joo, no sitten se on ihan normaalia! Et siis tarvitse terapiaa tai masennuslääkkeitä, sinulla on vaan menkat.

”Onko sulla menkat?” lause joka voisi saada aikaan ketjureaktion joka huipentuu murhaan. Ihan sama onko vastaus joo tai ei. Mies pitää matalaa profiilia, seksiä tekisi mieli mutta et jaksa sitä sotkua ja epäkypsät miehenalut eivät edes suostu siihen, koska ”IIK! Pippelin päällä on verta!”. Onhan se hirveää joo, mulla ei ole mitään hätää tässä vaikka minulla on sisäinen verivuoto joka kuukausi, vuodan melkein kuiviin, kärsin krampeista ja lompakkokin tyhjenee koska siteet maksavat, kipulääkkeet myös. Puhumattakaan pilaantuneista lakanoista, pyyhkeistä ja pikkareista. Miten ihmeessä tämän kestää?

Heti tähän alkuun haluan korostaa että ei ole olemassa sellaista asiaa joka tekisi menkoista ”kivat”. On kuitenkin olemassa niksejä jonka avulla niistä selviää. Tässä nyt niitä niksejä joita itse olen todennut toimiviksi. Ennen listausta haluan vielä sanoa, että jos mielummin haluat vetää vodkavaliumlatten ja käpertyä peiton alle niin se on ihan fine, I feel you sister.

TURVOTUS

Vesi. Muista juoda tarpeeksi vettä! Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta itse juon jatkuvasti liian vähän vettä. Sitten iskee nestehukka, paha olo, päänsärky ja turvotus. Ihokin menee huonompaan kuntoon.

Molly highwaist farkut. Myönnän että kireät highwaist farkut ovat viimeinen asia jonka haluaisit kiskoa jalkoihin. Jos minulla on meno ja turvotus satsaan yleensä näihin ja yläosaksi valitsen joko löysän kauluspaidan, t-paidan ja bleiserin tai sitten peplum topin.

Spanxit ja muut muotoilevat pikkarit. Tämä vaihtoehto on vielä pahempi kuin ne farkut. Mutta jos menkat iskee esimerkiksi hääpäivään tai valmistujaisiin ja sinulla on super kireä mekko, tämä on helvetin epämukava mutta toimiva vaihtoehto. Muistatteko sen kerran, kun olin menossa indiedaysin pippaloihin ja olin sairaan turvonnut? Silloin käytin kaksi muotoilevaa pikkaria päällekkäin. Hullua, minä tiedän!

VÄSYMYS

Vitamiinit. Itse syön vitamiinejä säännöllisest, mutta minulla on sen verran runsas verenvuoto että hemoglobiini tippuu. Tämän takia vedän rautalisää pari päivää ennen kuin täti punainen koputtaa ovelle. Toinen hyvä vaihtoehto on pinaatti ja kaali.

Lepää. Peiton alla on kiva olla, mutta välillä seinät kaatuvat päälle. Meidän kaveriporukalla on melko synkatut kierrot, joten pidetään yleensä menkkakestit. Syödään epäterveellistä mättöruokaa ja katsomme leffoja kotisohvalla.

FINNIT

Ihonhoito. Minulla on omat ihonhoito tuotteet ihan vaan menkkoja varten. Monen mielestä tämä on outoa, mutta mun ihotyyppi muuttuu sen verran että tämä on ainoa toimiva tapa. Viikko ennen menkkoja käytän myös ahkerasti kasvonaamioita.

Peittävä meikkivoide. Kuukautisten aikana otan järemmät aseet käyttöön. Silloin yleensä käytän Estee Lauderin Double Wear meikkivoidetta. Onhan tämä paksua kuin mikä, mutta se myös peittää ihan kaiken. Toinen hyvä vaihtoehto on MUFEN HD ready.

Korosta jotain muuta. Jos sinulla on finni otsassa, käytä punaista huulipunaa. Jos sinulla on finni leuassa, piirrä kulmakarvat vahvemmin ja satsaa silmämeikkiin. Ymmärrätte varmaan mitä ajan takaa. Äläkä missään nimessä käytä highlighteria finnien päälle, se korostaa niitä.

VERI

Valkoiset lakanat. Nyt moni varmaan ajattelee että olen hullu. Mutta, valkoisissa lakanoissa on se hyvä puoli että voit käyttää valkaisua. Meidän parisuhteen alussa Andreas luuli että mun kämpässä on tapahtunut murha, mutta ei. Pesin vaan lakanoita kloriitillä, koska menkat.

Mustat housut. Aika itsestään selvää, mutta mustissa farkuissa veritarhat eivät paista läpi. Koska fakta nyt vaan on, että aina välillä sattuu vahinko. Haluaisit tai et.

Musta pyyhe. No seksiä varten tietysti! Tosimies ei verta pelkää, vai miten se oli. Pidä pyyhe sängyn vieressä kuumia hetkiä varten. Tiesittehän että nainen saa orgasmin helpommin kuukautisten aikana? Seksi on myös mainio kivunlievitys.

Lämpötyyny, kuuma suihku, buranapanadol cocktail ja netflix ovat varmasti jo teillä tiedossa. Miehille suosittelisin karkkikaapin täyttämistä, ymmärrystä, pitkää pinnaa ja matalaa profiilia. Ostakaa tamppooneja missä on asetin! Tämä on elintärkeä juttu, varsinkin jos omistat pitkät kynnet. Minä suosin myös tamppooneja missä on muovinen asetin eikä pahvinen, sellaisella pahvipaskalla olen kerran saanut pitkän haavan ainaiseksi.

Ei saatana, tämä on elämäni pisin blogipostaus. Melkein 800 sanaa, menkoista! Wow. Ilmeisesti tästäkin aiheesta löytyy paljon asiaa. Kertokaa toki teidän parhaat menkkaniksit!

Kommentit (21)

Hei ihan pakko nyt vinkata sulle hoidosta joka a) poisti mun menkkakivut ekalla käynnillä KOKONAAN b) sai meille plussan tikkuun tokan käynnin jälkeen ja c) on fiksannut multa monia muitakin juttuja mutta lähinnä näitä naiseuteen liittyviä! Mä vannon tän nimeen ja usutan kaikki tutut ja tuttujen tutut sillä käymään koska oon ite niin kiitollinen häneltä saamastani avusta. Kyseessä siis kiinalainen lääkäri joka tekee akupunktiohoitoja stadin keskustassa. Hän piti kiinassa lapsettomuusklinikkaa kunnes muutti tänne suomeen. http://Www.kiinalainenhoito.fi

Ihanaa lukea ja nauraa maha väärässä kun kirjoitit pitkästä aikaan ”vanhaan” tyyliin. Meillä on kyllä samanlainen huumori! 🙂

Hei tosi kiva että tykkäsit! 😀 Oli oikeasti kiva kirjoittaa ”vanhaan tapaan” pitkästä aikaa 😄

”sellaisella pahvipaskalla olen kerran saanut pitkän haavan ainaiseksi”

tarkoititko tosiaan ainaiseksi vai aikaiseksi?

Aikaiseksi, hups 😂 kirjoitin 12 postausta putkeen niin oli vähän silmät ristissä 🙈 kiitos korjauksesta 😊

Mä en nyt mitenkään pysty muistamaan, että ootko testannut minipillereitä?
Toki nehän ei tietenkään tässä tapauksessa oo vaihtoehto kun yritätte lasta, mutta kenties myöhemmin. Mulla Cerazette-merkki on ollut ihan huippu (tosin kaikille ei nääkään sovi ja noh, sulle ehkä vielä vähemmän 😬, mutta yritänpä auttaa enivei 😂). Kärsin siis teininä jäätävistä kivuista ja vuodoista ja nyt noiden pillereiden kanssa vuodan vaan pari kolme päivää niin, että kuukupin tyhjennän muodon vuoksi sen sallitun 12h välein ja siellä on tilkka verta. Mulla tulee myös menkat näiden avulla maksimissaan joka toinen kk, joskus on monta kuukautta, ettei tuu lainkaan. Ja mikä parasta, kivut on kokonaan poissa!!!

Minipillereitä en ole VIELÄ kokeillut, ne menee sitten seuraavaksi kokeilun alle kunhan tää lapsiprojekti on viety maaliin 😀 niin tyypillistä, että olen parisuhteessa missä ei ole tarvetta käyttää ehkäisyä, mutta kohtu sitten vaatii 😂👌🏻

Jep… Suoraan sanottuna mä pelkään sitä kun mun ’pitää’ lopettaa näiden käyttö. Meilläkin haaveena lapsi tässä lähivuosina ja jännittää, että palaako vanhat ongelmat. Näiden kanssa on oikeesti ollut tosi ihanaa 😂 mutta tosiaan minä voin ainakin suositella ja toivottavasti sopii myös sinulle, kun joskus pääset testaamaan 😊 Paljon voimia sulle ja koko teidän perheelle ❤️

Ehkä sun paras postaus ikinä. Nauroin ihan kippurassa tolle ”IIK, verta pippelin päällä!” 😂😂 kuvaa niin osuvasti ihan sellasta n.s. kovaakin jätkää jolle menkat on kuin joku kammottavan painajaisen hirviö.
Tosi ikävää kuulla, että menkat tuottaa sullekin noin paljon tuskaa. Samassa veneessä ollaan, nimim. Kuukausittainen alavatsakipu, suklaariippuvuus ja krooninen vitutus & aggressiivisuus. 😂

Krooninen vitutus ja agressiivisuus on tuttua 👌🏻😂 Muistan varmaan ikuisesti mun miehen ilmeen, kun hän näki miten raju vuoto mulla oikeasti on 🙈 kipitin suihkusta vessaan ettimään tamppoonia ja jätin jälkeeni kunnon verivanan.. Parka luuli et on hätä ja oli jo menossa viemään mut sairaalaan. ”Eiku normi tiistai, menkat vaan”. Sen jälkeen ei oo ikinä kyseenalaistanu miks oon niin kipee ja kärttynen 😂

Mun pelastus on ollut 2005 vuodesta saakka kuukuppi, se isoin malli, josta oon leikannut antennin pois. Sen kanssa pärjää kun tyhjentää 1-2h välein pahimpina päivinä.
Öisin käytän menkkojen aikaan aikuisille tarkoitettuja vaippoja, sellaisia tenapantseja 😂 Mies on aina ihan, että voi perse joutuu nukkumaan vaipoissa olevan vaimon kanssa, mutta säästyypä lakanat ja uusi sänky 😁

Mä en kuollakseni saa sitä isoa kuukuppia tungettua paikoilleen 😂 se pieni taas ei toimi.. päästä läpi :/ kovasti oon yrittäny et saisin toimimaan, kun nuo tamppoonit tuppaavat ärsyttää aluetta 🙄 siteitä taas en kestä yhtään. Ovat niin perkeleen epämukavat 😀 vaippa on kyllä ollut harkinnassa 😂😂

Tuo musta pyyhe aina suihkun jälkeen kuivatessa ja pyllyn alle nukkumaan mennessä on jo itsessään hyvä vinkki, säästyy niin monelta harmilta. Ostin kerran menkkapöksyt, eli thinx-alushousut. Olen käyttänyt ilman suojaa koska en vuoda paljon mutta toimii varmasti myös suojankin kanssa. Kangas on semmoista että se imee veret eli niillä välttää helposti housuun ja sohvaan ilmestyvät tahrat.

Mun on pakko tutustua näihin pikkareihin! 😀

Niin olitko kokeillut runsaisiin vuotoihin niitä reseptilääkkeitä mitkä vähän hillitsee vuodon määrää? Mä kärsin reilu kymmenen vuotta runsaista menkoista kunnes viime syksynä sain avun tosta lääkkeestä. Ei tarvii enää käydä 30-60min välein vaihtamassa sitä isointa tampoonia pahimpina päivinä kunhan muistaa ottaa sitä lääkettä reilummin sillon. Suosittelen kyllä kokeilemaan jos et oo vielä kokeillut! Niitä on varmasti eri merkkisiä ja tyylisiä. Luin joskus jostain, että kenenkään ei tarvitsisi kärsiä liian runsaista menkoista tai ylipäätään menkoista niin että ne haittaa elämää.

Mukavaa joulukuun alkua!

Oon kokeillu kahdessa kierrossa, niistä tuli mun mielestä paha olo 🙈 meinasin vaihtaa merkkiä mutta en nyt uskalla syödä mitään ”ylimääräistä” juuri ennen hoitoja 🙂 mutta kiva kuulla että niistä oli sinulle apua!
Kiitos ja mukavaa joulunalkua sinnekin koko meidän perheeltä! ♥️

Heippa,

Löysin siun blogin vasta vähän aikaa sitten, mutta on ollu pakko kahlata kaikki postaukset läpi alusta asti pikavauhdilla.
En voi sanoa muutakun että oot ihan mahtava mimmi! Oot selvinny vaikka ja mistä, pystyt kirjottamaan vaikeistakin asioista suoraan; välillä oon nauranut ihan vedet silmissä, välillä oon miettiny et juma mikä selviytyjä oot! Arvostan ☺️
Toivottavasti teidän perheen unelmat käy toteen, ootte kyllä niin vahva tiimi että selviitte varmasti mistä vaan. Ihanaa joulun odotusta teille💖

Voi kiitos 🙈♥️ Kieltämättä tässä viimevuosina on ollut kaikenlaista 😅 Ainakin olen oppinut iloitsemaan niistä pienistäkin asioista 😄 toivotaan että IVF tuottaisi parempia tuloksia kuin mitä tämä inssi nyt teki ♥️

Harmi, että menkat tuottavat sulle näin paljon vaivaa ja vitutusta 🙁 Ihmetyttää kyllä miten toisille menkat ovat täyttä tuskaa ja toisille taas ne eivät tunnu vaikuttavan elämään juuri mitenkään. Olisi mielenkiintoista tietää mistä nämä erot johtuvat..

Niinpä! Meillä tämä on sukuvika 😅 kaikilla super runsas vuoto. Veikkaan itse et mun keho on herkkä, omillekin hormooneille. E-pillerit ei sovi, saan niistä hirveitä sivuoireita ja sain myös kamalia sivuoireita näistä lääkkeistä joita käytin inseminaation yhteydessä 🧐

Hei suuri kiitos tästä 😍🙏🏻 Luin että akupunktiosta olisi apua lapsettomuuteen (ja tiedän että esim migreeniin auttaa), joten olin joka tapauksessa menossa! 😍 Just tässä olen miettinyt että mikä paikka olisi hyvä ja osaakohan kaikki näitä lapsettomuuteen liittyvät asiat. Eipä tartte miettiä enää! ♥️🙏🏻

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X