desire nymark - Banneri

Okei, ”vihaan” on aika vahva sana, mutta en siis voi sietää joulua. Enkä mitään jouluun liittyvää. Sitä stressiä, kilpailua, hysteriaa ja tavaran määrää. Joulu ei ole introvertille mieluisaa aikaa. Valtavasti ihmisiä joka paikassa, stressi stressi stressi, jonoja, paniikkia kun tavara X on loppu, valoja, musiikkia, joka paikkaan pitäisi keretä ”koska joulu”. Joulua ei ikinä vietetä pelkästään aattona, vaan ensin vietetään mun äidin kanssa ja sitten sun äidin kanssa ja sitten vielä ehkä isovanhempien kanssa. Tiesittekö muuten että Grinch ei vihannut joulua, vaan ihmisiä? 

1. Ihmisiä, jonoa, paniikkia

Joulukuussa yritän välttää jopa ruokakauppaan menemistä. Ihmisiä on joka puolella, ihan sama mihin aikaan vuorokaudessa olet liikkeellä. Parkkipaikan metsästämisessä menee jo hermo, sitten se hysteerinen ”NÄÄ LOPPUU KOHTA KIIRE KIIRE KIIRE!!!!” asenne ihmisillä ja jonot. Jostain syystä kaikki ihmiset ovat ihan hysteerisiä joulun aikana. Väkisinkin imen itteeni muiden stressin ja olen aivan loppu joka ikisen kauppakäynnin jälkeen.

2. Jouluruoka

Joulupöydässä ei ole yhtä aunuttakaan asiaa mistä tykkäisin ja kauhe haloo jos ruuan vaihtaa johonkin muuhun. ”Mut mitä vegaanit syö jouluna?” Jaa no en tiedä, koska en ole vegaani, mutta luultavasti jotain parempaa kuin tätä samaa paskaa vuodesta toiseen. En siis itse tee jouluruokaa, mutta sukulaiset tekevät enkä minä nyt aikuisena ihmisenä pidä mitään ruokalakkoa. Ihan kiltisti maistan kaikkea, kiitän ruuasta ja menen mäkkärin kautta himaan.

3. Kilpailu

Se asenne, että pitäisi olla mahdollisimman iso joulukuusi, mahdollisimman kirkkaat jouluvalot, perkeleesti joulukoristeita ja mahdollisimman paljon lahjoja. Mieluiten myös kalliita lahjoja. Vanhemmat tuskailevat, koska he eivät pysty toteuttamaan lapsen lahjatoiveita jotka nykyään on luokkaa ”Uusi iPhone X t. Pirjoeevertti 4 v”. Lapset taas ovat pettyneitä jos heillä ei ole mitään super hienoa mitä voisi esitellä joululoman jälkeen.

4. Materialismi

”Mitä ostan ihmiselle, joka ei tarvitse mitään”. No loogisin vastaus olisi, että ei mitään. Mutta silti on pakko, ”koska joulu”. Ja sitä ahdistuksen määrää, jos joku on ostanut sulle jotain ja luulit että ette vaihda joululahjoja. Tänä vuonna meidän sukulaiset saavat seinäkalentereita, missä käytettiin meidän omia valokuvia. Luulis ainakin että tulisi käyttöön. Sitten olen osallistunut erilaisiin joulukeräyksiin ja tehnyt lahjoituksen toisen puolesta. Onhan tämä tavallaan ehkä vähän tökerö joululahja, että ”Sinun puolestasi olen lahjoittanut summan X, tämän asiosta lapsi pääsee harrastamaan/saa paketin”. Toivottavasti joku edes saa hyvän mielen siitä, että on tehnyt lapsen joulusta kivan.

5. ”Missä vietetään joulua?” 

Näin uusioperheessä tämä on yhtä helvettiä jos et ole jouluihminen. Meidän pitäisi viettää joulua mun äidin kanssa, mun isän kanssa, mun miehen äidin kanssa ja Belle sitten vielä isänsä kanssa. Siellä vietetään varmaan myös joulua famon kanssa ja fafan kanssa. Tämä tarkoittaisi siis että Belle, joka on alle 2 vuotias vielä, pitäisi viettää joulua viisi kerta ja sitten vielä tietty avata paketteja täällä kotona. Tämä on mun mielestä ihan hullua, ei kukaan jaksa sellaista. Joku siis varmaan loukkaantuu, koska me jätetään tulematta, mutta me mennään Bellen jaksamisen mukaan. 

6. Joka toinen joulu ilman lasta

Tänä vuonna Belle on isänsä luona 21-24, viime jouluna Belle oli meidän kanssa 24 ja isänsä luona 25. Näinhän sen pitääkin olla, että olisi reilua, mutta kyllä tämä vuosi ilman Belleä tuntuu karseelta. Lapset tekevät joulun ja vaikka mä vihaan joulua niin yritän silti tehdä kaikenmaailman jouluhömppää Bellen takia. Bellen isä oli reilu ja sovittiin että hän tuo Bellen jouluaaton iltana takaisin. Saadaan siis molemmat viettää aikaa neidin kanssa, joka on iloinen yllätys. 

7. Joulukoristeet, varsinkin lapsiperheessä

Joulukuusen pallot eivät saa olla rauhassa, eikä kyllä mitään muutakaan. Minä en omista yhtäkään joulukoristetta, mutta miehellä on melko kattava kokoelma. Se mikä ärsyttää eniten on se, että näitä saamarin koristeita pitäisi säilyttää jossain 11kk. Jos nyt omistaa kaiken maailman härpäkkeitä, niin kyllä ne vie ihan helvetisti tilaa. Ihan vaan sen takia, että niitä voi käyttää kuukauden vuodessa. 

8. Epäterveellisyys

”Joulun aikana tuli näin ja näin paljon kiloja”. Jos se joulu olisi VAAN päivän, tällaista ongelmaa ei olisi. Mut yleensä ihmiset ahmivat sitä jouluruokaa viikon, siihen päälle glögiä, konvehteja, piparkakkuja ja muuta höttöä. Siihen päälle vielä alkoholi. Jos ihminen lihoo X määrän joka vuosi, se on melko selkeä merkki siitä että jotain pitäisi tehdä eritavalla ja jos ahmit, älä valita että olet lihonnut.

9. Joulukalenteri

Tarkoitan siis sitä kalenteria joka tulee telkkarista. Viikonloppuna katsottiin THE Joulukalenteria Bellen kanssa. Siis onko tämä jonkun mielestä hyvä? Minä, kohta 26 v aikuinen nainen istui ihan paskat housuissa koska Näsä oli niin perkeleen pelottava. Oikein sellainen psykoosissa oleva ”kaikki ei todellakaan ole hyvin” hahmo. Mutta ei siinä, aamulla katsottiin muumeja Bellen kanssa ja silloinkin ihmettelin että onko tämä jakso oikeasti lapsille tarkoitettu?! Jatkossa sitten netflixistä naperoa ja sanaleikkejä.

10. Jouluna ei ikinä oo lunta

Saadaanko tänä vuona valkoinen joulu? No ei varmana vittu saada. Jouluna ei ikinä oo lunta, pelkkää loskapaskaa jos edes sitäkään. Juhannuksena sataa aina vettä ja vappuna tulee räntää.

Tänä vuona olen sentään yrittänyt, oikein kaikkeni tehnyt. Meillä on joulukuusi, joulukortit, koristeita, lahjoja. Ollaan leivottu piparkakkuja, olen yrittänyt ottaa rauhallisemmin ja viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Glögiäkin ollaan joutu. Silti on pakko sanoa, että en edelleenkään tykkää. Meillähän on huomenna se IVF palaveri ja ollaan sanottu että katsotaan vasta sen jälkeen miten me vietetään joulua. Jos IVF tehdään lyhyellä kaavalla ja seuraavassa kierrossa piikit alkaisivat jo 23-25 joulukuuta. Arvatkaa onko puhelin silti soinut koko ajan, että ”MISSÄ JA MITEN ME NYT VIETETÄÄN SITÄ JOULUA?”. 

Joulu on monien mielestä ihanaa ja maagista aikaa. Voi kuinka toivoisin että minulla olisi samanlainen asenne. Voin vaan todeta, että kaikki eivät tykkää eikä sille nyt mitään voi. Bellen takia sentään yritän. Mites teillä, oletteko jouluihmisiä vai antichristmas everything? 

Kommentit (16)

Mä muistan vihanneeni joulua jo ainakin parikymmentä vuotta, lähinnä just sitä ostamisen pakkoa kun kukaan ei mitään tarvii ja stressiä ja hössötystä en voi ymmärtää. Kyllä meillä silti joulua vietetään, toki lasten takia enimmäkseen vaikka mieskin on rasittavan paljon jouluihminen. Kausivalot, koristeet, jouluruuatkin menee mutta mihinkään en poistu kotoa jouluna, haluan olla rauhassa ilman aikatauluja ja pakkoja.

ihanaa lukea tällästä, koska itse jouluvihaajana saan aina osakseni kritiikkiä. Mä VIHAAN joulua, aloin vihaamaan sitä varmaan noin 6-7vuotiaana ja jatkuu edelleen. Mun vanhemmat on eronnut ja jouluista on AINA joutunut riitelemään, missä pitää olla minäkin päivänä. Ei siis ole mikään unelma saada ”kahdet” lahjat, varsinkin kun toisessa kodissa minua pidettiin aina vähempi arvoisena ja sain vähemmän lahjoja kuin perheen muut lapset. Tuo oli mielestäni lapsena todella ikävää, aikuisena ei enää kiinnosta.
Nykyään joutuu sitten riitelemään ja vääntämään vielä puolisonkin perheen kanssa missä milloinkin ollaan. Kaiken lisäksi puolison kotona on aina kellon tarkka aikataulu.. vihaan aikatauluja! En pidä jouluruuasta, en syö puuroa enkä käy kirkossa. Näitä kaikki on PAKKO tehdä puolison kotona. eli päivä on ihan hirveä!!!! Puoliso tekee vuorotyötä joten hänellä on tyyliin aina vaan 2 vapaa päivää, joten joku meidän perheistä jää ilman hänen kanssa vietettyä aikaa..vituttaa joka vuosi koko joulu ja sen ajatteleminen… Aiemmin haaveilin että ”sitten kun minulla on oma perhe, saan itse päättää”, no nyt olen tajunnut että sitten kun ja jos joskus lapsia saan niin tuskin se helpottuu päin vastoin.. HUOH en edes jaksa kirjoittaa enempää kun ahdistaa niin ettei henki kulje ja itku tulee silmään.

T. tahtomattaan täysin lapseton kohta 30v nainen (joka pelkää päivä päivältä ettei ikinä saa lapsia)

Ps. haaveilen siitä että asuisin jossain maapallon toisella puolella ettei tarvitsisi viettää aikaa sukulaisten kanssa.. 🙁

Joulu on sitten ihana kun sen uskaltaa viettää juuri niin kuin itse haluaa. Uskalla sanoa ei markkina joululle 😊 minä laitan ja vietän joulut just niin kuin haluan. Joskus vien tervehdyksiä kaikille mahdollisille joskus vaan sanon pelkästään hyvää joulua. Joulussa ei ole mitään vikaa sillä jos se on paska kurkkaa peiliin ja pohdi asiaa uudestaan. Hyvää joulua!

Ps. Vappu on perseestä

Hahhah ihana illan piristys lukea sun blogia! En oo ikinä kommentoinut, mutta oon katsonut sun videoita ja nyt muutaman kerran päätynyt tännekin. Mukavaa joulua joka tapauksessa! 😄

Jos ”vihaa” joulua, niin miksi pitää lapsen takia pakolla väntää joulua??
Miksi ette aloita omaa traditioa?
Kai lapsi sen huomaa jos vanhempi ei nauti tekemisestä ja joulun taiasta.

En sano pahalla, mutta siis, asian voi tehdä omalla tavlla ja siten että itse tykkää ja nauttii, jos aikuinen nautti ja viihtyy niin tunnelma tarttuu lapseen…. Voihan sitä muokata taas tapojansa sitten kun lapsi ymmärtää enemmän ja tuo niitä mielipiteitä?

Jos sinä vihaat joulua niin minä vihaan ihmisiä jotka viettää joulua pakosta ja sen takia ”koska muut”. 😂

Tsempit sinne 👍🏻

Ihan samoilla fiiliksillä, turha stressi juhla.
Jos ei olis lapsia, söisin jouluna pizzaa ja katsoisin jotain leffaa😄

Toinen Grinch siellä 💪🏻😂 samoilla linjoilla mennään, jos ei ois lapsia niin netflix pyörimään ja pizzaa 😄

Voi kamala 😀 Mä taas rakastan joulua, se on ihan parasta. Vaikka okei ihmismäärät kaupoissa ahdistaa..

Andreas kans rakastaa joulua 😂 eipä oo hirveästi tarvinnu miettiä että mitä joulujuttuja keksitään, Andreas kyllä hoitaa. Onhan se kiva että joku jaksaa tota jouluhömppää, Belle on ainakin hirveästi tykänny ja ollu innoissaan 😄

Mäkin ennen vihasin joulua, nyt vanhempana oon hyväksyny et se on vähän aikaa täällä ja yritän suhtautua muitten edessä neutraalisti, etten tartuta jouluvihaa muihin 😀

Mulla päivän Belleä vanhempi pikkutypy kotona. Joulua on sen verran, et ite juon glögiä ja ollaan tehty pipareita, koska nappula rakastaa leipomista (ja äiti myös) ja koska piparitaikina nyt vaan on parasta herkkua.

Tänä vuonna mennään myös miehen vanhemmille, kun siellä vietetään joulua miehen veljen perheen takia joka toinen vuosi. Eli on kuuset ja laatikot ja lahjat ja kaikki. Ihan sama, ens vuonna saa taas vaan hengata kotona ja viettää normipäivää.

Kerhoissa ja muissa kun on käyty, niin oon kyllä saanu kommentteja ja ikäviä katseita siks, että riistän lapselta joulun 😀 katotaan mihin suuntaan meidän joulunvietto kehittyy, ku lapsi tosta alkaa enemmän tajuumaan, mut luulen et aika samalla kaavalla ku tähänkin asti. Ei vaan kiinnosta, ei mikään osa joulusta. Onneks sentään mies on samanlainen ”ei vois vähempää kiinnostaa”-tyyppi. Vois olla yhteiselo vaikeaa, jos oltais eri linjoilla!

Kaikkea hyvää teille hoitoihin! <3 ja Bellelle terkkuja, hän on niin söpö pikku neiti! Muutenkin sun blogi ja videot on huippuja, kiitos!

-Sanni

Mä yritän kans olla neutraali. Mun mies täs koristeli koko talon ja hehkutti kaikkia koristeita. Siinä sit olin sillen ”🙂 tosi kivat on joo.. joo o.. 🙂🙂” 😂 mut Bellen mielest oli kivaa koristella kuusi jne.
”Riistäb lapselta joulun”. No herttileijaa 😂 monessa uskonnossahan ei vietetä joulua ja ihan onnellisia muksuja nekin ovat! 😄 ja siis joo, kyllähän lapset tykkäävät joulusta, mutta se materialismi ällöttää mua. Ostetaan ihan vaan ostamisen takia, mitä kalliimpi sen parempi 😀 Ja kun kaupat mainostavat sitä perkeleen joulua melkein kaksi kuukautta!
Me ostettiin Bellelle pari lahjaa, ihan sellaisia suht halpoja. Jotain kirjoja tms. Ei tollane pikkunen tartte hirveästi lahjoja mun mielestä 😄
Ja hei tosi kiva kuulla että siellä on toinen tammikuinen 😍 tsemppiä joulunviettoon, kohta tämä on ohi 💪🏻😂

Meillä ei esim perinteisesti vietetä joulua. Meillä kyllä vietetään sitä Jeesuksen syntymäjuhlana, mutta ei koristeita, ei tonttuja, ei erikoista ruokaa, ei lahjoja ym. Ja lapset on taatusti onnellisia❤️ ja saavat kyllä lahjoja joskus, vaikkei just jouluna tai synttärinä🙂

Meillä vietettiin kaikki joulut kylpylässä,kun lapset olivat pieniä.Yleensä aina eri kylpylässä eri vuosina.
Näin mun EI IKINÄ tarvinnut stressata ruokia,joulun ohjelmaa,joulupukkia ym.kaikki lasten ohjelmat mm.pipareiden leivonta,kuusen haku ym.pojat teki kylpylässä,jossa oli aina järjestetyt ohjelmat lapsille.
Nyt kun ollaan erottu(muutamia vuosia sitten) olen tänä vuonna nuoremman pojan kanssa kaksin,hän tulee intistä lomille ja vanhempi poika töissä koko jouluaaton yöhön asti,joten me ei edes joulua vietetä.En tykkää jouluruoista,rahaa molemmat saa ja pidetään normi pv.
Jouluvalot on ikkunoissa ja partsilla ja se siinä..riittää.
Ja siis niin totta noi mm.kaupassa asioinnit,kiire,stressi,kaikki loppuu jne.oon ite kiertäny kaukaa kaikki kaupat nyt joulukuun ajan ja sit se,että pakko ostaa jotain,vaikkei oikeesti mitään tarvii ja kamat menee suoraan tarpeettomina kaappiin avaamisen jälkeen..mitä järkee?!??
Ihana lukea blogiasi,vaikka oonkin jo neljäkymppinen,osaat kirjoittaa niin hyvin ja täällä lukiessa nauran sun jutuille,kun kirjoitat just niin kuin asiat oikeesti on😀

Kiitos, kiva kuulla 😄 toi kylpylä ois kyllä tosi jees! 😀 Kerran olen ollut ulkomailla jouluna ja oli kyllä elämäni paras päätös 😂 ikinä oo niin rauhallista ja stressitöntä joulua ollu 😀 saa nähdä millaisia reaktioita noi lahjoitukset saavat… Tosiasia nyt vaan on että ne itse sanoivat, että eivät tiedä mitä haluavat jouluksi joten annetaan sitten lapsille jotka tarvitsevat apua 🤷🏼‍♀️😄

Itsekin olen introvertti ja opin rakastamaan joulua vasta kun ilmoitin kaikille etten tule yhtään mihinkään. Ihana viettää rauhallista aikaa oman perheen kanssa. Tehdään kyllä joitain jouluruokia (vegaanisia sellaisia :D) mutta ei paljoa ja ihan rauhassa. Miehelle oli aluksi vaikeaa osata sanoa vanhemmilleen että ei tulla jouluksi, vaikka sanoin kyllä että puolestani hän voi hyvin käydä siellä mutta minä en lähde mukaan. Asiaa auttoi että viime jouluna olin viimeisilläni raskaana ja raskaus oli ollut vaikea, ei riittänyt voimat edes miettimään pahoittaako joku mielensä. Tänä jouluna asia meni sitten helposti perille 🙂 Luultavasti mies käy tänä vuonna joulupäivänä isovanhempiaan tervehtimässä, mutta senkin saa tehdä itsekseen/lapsen kanssa.

Siis tämä ois mun unelma 😍 jouluaatossa ei varmaan olisi mitään vikaa, jos saisi tehdä modernin version joulupöydästä ja jos saisi olla kotona perheen kanssa. Meillä mies rakastaa joulua ja on traditioita jne. Sanoin kyllä jo tässä että jos hormonipistokset alkavat 23 päivä ja niistä tulee yhtä paha olo ku viimeksi niin en lähde yhtään mihinkään 😄

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X