desire nymark - Banneri

Varoitan nyt heti alkuun että tässä tulee erittäin kärttyisä ja suorasanainen postaus meidän hedelmällisyyshoidoista. Meidän hoidot alkoivat virallisesti syyskuussa ja voin ihan rehellisesti sanoa että tämä on ollut yhtä helvettiä. Lapsettomuus on perseestä ja hoidotkin, mutta pahin on tämä jatkuva säätö ja sössiminen.

Sössittiin heti alkuun

Ennen hoitoja kerettiin jo säätää lähetteen kanssa. Naistenklinikalle laitetaan siis lähete ja sieltä tulee kutsu hoitosuunnitteluun. Meille ei tullut kirjettä, joten soitettiin sitten ja huhuiltiin kutsun perään. Lähete oli jäänyt pöydälle lojumaan, koska siitä puuttui miehen hetu. Kukaan ei ilmoittanut meille mitään tästä asiasta, vaan ihan itse piti selvittää missä mättää. Sitten piti hommata uusi lähete ja odotettiin taas aikaa. Syyskuussa sitten pidettiin se perkeleen suunnittelupalaveri.

Mun miehelle oli sanottu että menee suoraan IVFään, koska hänellä on ollut syöpä ja pakkasessa on vaan 7 olkea. Lääkäri ehdotti sitten kuitenkin että tehtäis yksi inseminaatio jota tuetaan hormooni pistoksilla, koska simpat ovat niin hyvässä kunnossa. Tehtiin sisätutkimus, allekirjoitettiin papereita, käskettiin soittamaan hoitajalle kun kuukautiset alkavat ja päästiin kotiin. Kaksi päivää myöhemmin soitettiin sitten perään, että voitais sittenkin tehdä aukiolotutkimus, pääsettekö parin päivän päästä tänne? 

Yksi sanoo kyllä, toinen sanoo ei

Aukkari tehtiin, kuukautiset alkoivat sekä pistoshoito. Siinäkin oli aikamoista säätöä verikokeen kanssa. Hoitaja 1 käski meitä menemään labraan aamulla ja nimenomaan Helsingin labraan, silloin tulokset näkyvät jo samana päivänä. Soitettiin sitten uudestaan että mihin aikaan meidän pitäisi ottaa tämä verikoe ja hoitaja 2 vastasi että ajalla ei ole väliä, tulokset eivät silti näy samana päivänä. Käytiin ottamassa verikoe Helsingissä, missä jonotettiin yli tunnin. Porvoossa tämä olisi kestänyt 10 min ja meilläkin on HUS lab, mutta ei. Lääkäri sitten tokaisi että niin, etpä sitten käynyt ottamassa sitä verikoetta, nyt meidän pitää soittaa sulle huomenna et miten tehdään lääkeannostuksen kanssa.

Inssipäivänä oli maaginen fiilis, kunnes lääkäri kertoi että tämän jälkeen kannattaa siirtyä suoraan IVF jonoon koska simpat ovat niin huonot. ”Tuikataan nämä nyt kuitenkin sulle kun ollaan otettu pakkasesta”. Kehotettiin vielä soittamaan kun kuukautiset alkavat, sitten vasta meidät laitetaan IVF jonoon vaikka ennusteet olivat näin huonot. Meidän ”niin hyvänlaatuiset simpat” olivat sittenkin täysin paskat. Niin huonot että pelkkä IVF tuskin edes riittää, vaan pitää varmaan tehdä ICSI. Että se siitä sitten. Kukaan ei kertonut meille miksi laatu nyt sittenkin muuttui näin radikaalisti sulatusvaiheessa.

Menkat alkoivat ja soitin taas Naistenklinikalle. Pyydettiin molempien sähköposti osoitteet, varmistettiin vielä että varmasti ovat oikein ja meille piti tulla säpo parin päivän sisällä. Viikko meni, ei säpoa. Soitettiin sitten taas ja huhuiltiin että missä viipyy. Molempien säpot olivat väärin. Ilmeisesti kukaan ei sitten tarkista että sähköpostit menevät perille. Saatiin sitten ne kusiset sähköpostit ja päästiin kirjautumaan ”oma polkuun”. Siellä oli reilusti materiaalia, mitä luettiin läpi. Tämän jälkeen saatiin aika IVF suunnittelukäynnille, joka oli 20.12, eli tänään. Ihmeteltiin että eikö tässä ollutkaan 3 kuukauden jono, mutta oltiin toki vaan iloisia että Jee, päästiin nopeemmin.

IVF

Pettymyksen multihuipentuma

Tänään saavuttiin Naistenklinikalle, molemmat tottakai koska meidän piti allekirjoittaa soppari. Ilmoittautumis automaatti ei suostunut piippaamaan mun kela-korttia. Tarkistin vielä että meidän aika nyt varmasti oli oikein ja kyllä, oltiin molemmat saatu tekstiviesti eilen. Kävin sitten lisääntymisyksikön kansliassa ilmoittautumassa. Hoitaja otti mun kela-kortin ja jäätiin kanslian ulkopuolelle odottamaan. Siinä sitten istuttiin yli vartin ja ihmeteltiin että mitäköhän vittua nyt taas. Sanoin vielä Andreakselle et jos ne on sössiny jotain taas niin saan veritulpan.

lapsettomuushoidot

Toinen hoitaja sitten tuli kertomaan meille, että tässä on käynyt näppäilyvirhe. Meidän aika on vasta 20.2.2019. ”Tosi ikävä juttu, mutta me ei voida tälle mitään, virheitä sattuu. Tästä käynnistähän ei veloiteta mitään”. NO EIPÄ, kun mitään ei tehty! Ihme kyllä en edes kilahtanut, mutta en myöskään saanut sanaakaan suustani. Änkytin siinä vaan jotain ”joo, hehe, tää on tällaista, mmjoo” ja pidättelin kyyneleitä. Se oli se eka reaktio, että haluan tehdä kuten taaperot ja vetää itkupotkuraivarit mutta sellainen käytös ei ole sallittua tässä iässä. 

Meidän ei siis tarvitse maksaa 37,20€ poliklinikkamaksua, mutta ajettiin 100km turhaan, maksettiin parkkiaika ja Andreas otti vapaata töistä. Vapaapäivät eivät todellakaan ole ilmaisia yrittäjälle. Mun mies on aina ottanut vapaata käyntien takia, mutta nimenomaan KÄYNTEJÄ varten. Ei tällaisen sössimisen takia. Vasta kotimatkalla iski raivo että vittu mitä paskaa, tää oli viimeinen tikki, mä en jaksa. Lapsia haluan, hoitoja kestän mutta tällaista säätöä niin vittu ei, hermot ei riitä!

Iso päätös edessä

Nyt mietitään sitten että siirrytäänkö yksityiselle vai odotetaanko nyt vaan kiltisti helmikuuhun. Tällä hetkellä on ainakin sellainen fiilis, että mitäköhän vittua ne sössii seuraavalla kerralla. Miten paljon pääkoppa kestää? Yksi ICSI maksaa noin 300-3700€ yksityisellä, plus tietty lääkkeet. Meillä on jo hoitokatto melkein täynnä inssin jälkeen, joka maksoi 550€ ja alkuvuodesta mulla oli ab-kuureja, kortisoneja, voiteita yms. Sääli vaan että mun kuukautiset pitäisi alkaa huomenna ja lyhyellä hoitokaavalla pistokset alkavat kp3-5. Tässä on viikonloppu edessä ja sitten joulu. Emme siis saa lääkkeitä ostettua tämän vuoden puolella, joten hoitokatto nollaantuu. Muuten siinä oltais saatu edes se 700€ säästettyä.

IVF

Eli pitäisikö siirtyä yksityiselle, missä hoidot alkavat tammikuun lopussa ilman säätöä ja maksetaan se 3000-3700€ plus lääkkeet. Vai jäädäänkö Naistenklinikalle säätämään missä hoidot alkavat joko helmikuun tai maaliskuun lopussa ja maksetaan vaan 800€. Tällä hetkellä tekisi mieli luovuttaa, mutta tiedän itsekin että tämä on sellaista draamalaamailua joka menee ohi parissa päivässä. Kertokaa toki omia kokemuksia ja mielipiteitä miten kannattaisi edetä, mulla on hermot niin loppu että menen peiton alle ja laitan netflixin pyörimään.

Kiitos että jaksoit lukea tämän(kin) postauksen, missä ei ollut yhtään mitään positiivista. Pelkkää ruikuttamista ja vali vali nyyh nyyh. En siis etsi sääliä, piti vaan saada avautua tästä asiasta. Mieheni on kuunnellut tätä ”vittu mitä paskaa” settiä jo koko päivän, joten en nyt enää jaksa ruikuttaa sille tästä samasta asiasta. Tällaista paskaa tänään, huomenna taas jotain ihan muuta!

Kommentit (26)

Kuulostaa ihan meidän tarinalta! Tosin siirryttiin naikkarilta ensin vöestöliitolle jossa sössittiin pahemman kerran ja kaikki raha meni… Yli 3000e, mitään ei saatu. Lopulta siirryttiin Dextran Niklas Simbergin vastaanotolle ja sieltä tuli heti plussa joka nyt jo 3v ja tuhisee vieressäni. Suosittelen lämpimästi Dextran lapsettomuusklinikka… Siinä säästää paljon kun henkinen puoli pysyy hyvän palvelun ansiosta ehjempänä. Voimia ihan mielettömästi! Tiedän täysin miltä sinusta tuntuu

Ikävää kuulla tommosesta sössimisestä. 😏 En ole löytänyt mitään palstaa mikä olisi miehille tarkoitettu lapsettomuus asioissa mutta olen lueskellut kaikenlaisia blogeja ja tarinoita ja teidän tarinaa olen seurannut erityisen mielenkiinnolla ja toivon vain parasta että saatte toivomanne lapsen eikä tarvis kaikenmaailman hoidoista kärsiä ja reissata enää. Me olemme kärsineet lapsettomuudesta pikkusen yli vuoden verran ja olemme käyneet tutkimuksissa ja kaikki pitäisi olla hyvin eikä lasta silti kuulu. Julkisella puolella lääkäri totesi vain että katellaan vielä puolivuotta. Muutenki lääkäri ei ylimääräisiä puhunut ja neuvolatätikin oli hiljaa niinkö ei ois kiinnostanutkaan. No ajattelimme kokeilla yksityistä tammikuun alussa Jospa ne jotain apua meille antaisi ja ainaki puhelimessa äänestä päätellen oli mukavan kuulonen hoitaja että saa nähä miten käy. Tässä matkan varrella huomannut kyllä että kukaan ei ymmärrä jotka tätä ei ole kokenut. Tsemppiä😊

Me aloitettiin hoidot privassa keväällä 1996. Ei tunnettu että meitä olisi hoidettu kunnolla vaan oltiin vaan ns. jonon jatkona kassalla… Ei kiitos… Sitten me käytiin yhden kerran Naistenklinikalla inseminaatiossa, sitten olisi ollut vuoden jono IVFään. Tämä oli keväällä 1999. Mitenkään eivät sen vuoden aikana olisi meitä hoitaneet, eivät mitenkään. Noh, mietittiin muutama kuukausi, mentiin Väestöliittoon ja heti IVF ja nyt noi tytöt täyttävät helmikuussa 19 vuotta. Ei, me ei haluttu käydä tätä läpi Naistenklinikalla. Saatiin soitto Naistenklinikalta kun oli kulunut vuosi, että nyt voisitte tulla hoitoihin. Oltiin mökillä kaksosten kanssa ja totesin, että ei kiitos, tämä kaksosäitiarki on nyt ihan tarpeeksi haastavaa… Toisessa päässä oli täysin hiljaista ja sitten ”selvä hei”….

Eikä! Hirveetä sössimistä. Varmasti houkuttas yksityisen helppous, mutta aika iso hintaerohan siinä sit olisi. Tsemppiä päätöksen tekoon!

Itsellä meni julkisella hermot jo ennen ku pääs aukiolotutkimukseen. Pari kiertoa jakso soittaa aikaa mutta ku aina vaa sanottiin et ajat on jo tälle kuule menny, yritä ens kuussa uudestaan ni päätin lähteä yksityiselle. Meillä tosin riitti inssi niin ei ihan niin kallista lystiä ollu ku ivf. Tosin sitähän ei voinu etukäteen tietää. Mutta pääseehän sieltä takas julkiselle jos siltä tuntuu. Tsemppiä hurjasti teille!

Ymmärrän todellakin, että sinua ärsyttää. Itse olisin varmaan ollut ihan raivona, tosin hoitajan edessä kuitenkin ihan tuppisuu pelkästä ällistyksestä.

Muutama kuukausi on kuitenkin lyhyt aika ja sinulla ei ole vielä ikäkään tulossa vastaan, joten ehkä teinä jatkaisin vielä hetken kunnallisella ja jos siellä ei tule tulosta, jatkaisin vasta sitten yksityisellä.

Itsekin jo vuosi yritetty ja pelkillä alkukäynneillä naikkarilla on mennyt aikaa jo kolme kuukautta ilman, että on oikeasti vielä mitään tehty. Joten turhautumista täälläkin, mutta täytyy nyt vaan pitää hermot kurissa ja katsoa ensin tämä kortti ainakin hetken ja vasta sen jälkeen yksityinen.

Mutta teitä on kyllä koeteltu noilla mokilla oikein kunnolla 🙁

Ottaisin päätöksessä huomioon myös enemmänkin kuin tuon suoran ICSI-hinnan. Pakastusmaksu voi olla 400 e/v ja sitten taas pakastetun alkion siirto 900-1000e (vs. pakastusmaksu julkisella 0 e ja PAS Naikkarilla 32,70 e). Yksityisellä saattaa myös tulla iso kulu keskeytyneestä hoidosta, meillä 1380 e, julkisella nämä käynnit olisi ollut 32,70×6. Ollaan oltu itse yksityisellä, koska julkinen ei hoida. Lapsen hintalappu oli 18500 e. Julkisella sama setti olisi ollut 3100 e.

2 kk tuntuu nyt tuskastuttavan pitkältä ajalta mutta voi olla, että koko prosessista se on vain murto-osa. Siksi itse käyttäisin ensin nämä julkiset palvelut ja jos ne eivät tuota kaunista hedelmää, niin sitten jatkaisin omakustanteisesti yksityisellä.

Tää on totta. 2 kuukautta tuntuu tosi pitkältä ajalta (ja on myös) mutta valitettavasti se on vain pieni aika siitä, mitä hoitoihin voi mennä aikaa, että ne onnistuvat.. Tapahtui klinikan puolelta sitten mokaa tai ei…

Miten yhdelle ihmiselle voi sattua noin paljon vastoinkäymisiä!? 🙈 Tulin ihan vihaiseksi teidän puolesta. Sellaisessa paikassa kuin naistenklinikka ”tällästä sattuu aina joskus” on todella epäammattimainen argumentti, kun on mokattu noin isosti.

Itse luin niin paljon tosta Kunnallisen lapsettomuushoidoista että menin suoraan yksityiselle. Meillä on 1 ICSI. Tuore siirtona ei onnistunut mutta pakkasalkioista on tullut nyt 2 tyttö =) Itse tein vertailuja eri yksityisistä ja itselläni kallistu Eero Varilaan. Luin hänestä pelkkää hyvää ja vastaanottokin oli kun olis kaverille mennnyt kyläilee (mieskin tykkäsi käydä hänen luonaan, vitsaili aina että mitäs eerolle kuulu =D ) https://www.dextralapsettomuusklinikka.fi/esittely/henkilokunta/eero-varila?gclid=CjwKCAiAmO3gBRBBEiwA8d0Q4iANIXoVJKX8Xp4CTA4oFGdHSKDkhyRVkRYCXiA-wtY3MnJRnbRPARoCH4AQAvD_BwE

Hei, en tiedä onko jo myöhäistä mutta meille sattui niin kiva lääkäri että samassa tilanteessa kirjoitti lääkereseptit etukäteen niin saatiin ennen joulua vaikka hoidot oli helmikuussa. Kokeileppa olla yhteydessä? Meillä oli kans kaikenlaista sössimistä, erikoistuva lääkäri laski väärin ja ei antanut sitä ovulaation estävää lääkettä vaikka kysyin monta kertaa että oletko nyt varma etten vielä aloita sitä. No, sittenhän mä ovuloin viikonlopun aikana ja koko hoito meni pieruksi, eikä se siihen jäänyt, huono onni jatkui ja sain kohtutulehduksen ja olin osastolla viikon antibioottitipassa.
Oon ehkä kysynyt ennenkin, onko sulla testattu d-vitamiiniarvot ja folaattiarvot? Yleisesti niitä ei testata mutta puutoksella voi olla suuri vaikutus hoitojen onnistumiseen. Tsemppiä, tiedän niin tunteen. Ihmettelen suuresti etten itse saanut sitä veritulppaa, siinä ei auttanut että hoitava lääkäri tuli osastolle pahoittelemaan alaisensa virhettä…

Hyvä että kerrot tällaisista hoitotahon ”pikku” mokista avoimesti, tällainen asiakaspalvelu ei ole hyväksyttävää! Uskon että viesti etenee myös blogin kautta heille, koska varmasti jotkut Naikkarin edustajatkin lukevat näitä blogeja 🙂

Periaatteessa ihan hyvä juttu, mutta vähän pelkään että vaikuttaisi meidän hoitoihin negatiivisellä tavalla kun nyt kerron kaikesta niin rehellisesti 😅 Valituksen teemme joka tapauksessa, ihan sama vaikka päättäisimme siirtyä yksityiselle. Ihan vaan sen takia että muille ei sattuisi tällaisia kämmejä 🙄

Voimia kovasti ja kaikkea parasta tulevaan. Olen ymmärtänyt, että Kari Ratsula on yksi Suomen parhaista erikoislääkäreistä lapsettomuushoidoissa (30 vuotta työskennellyt alalla). Täältä löydät hänestä lisätietoa (kannattaa lukea lisäinfo-laatikko): https://felicitas.mehilainen.fi/asiantuntijat/ Menisin teinä siis hänen vastaanotolle Mehiläiseen.

Karille täältäkin iso suositus! Parempaa lapsettomuuslääkäriä en ole tavannut. Ja itselle mahdollisuus valita vastaanottoajat (esim. ennen työpäivää) oli iso hyöty vaikka muuten tuli kalliimmaksi. Mutta toisaalta tilannetta seurattiin todella tarkkaan ja hoito oli aina ensiluokkaista. Tsemppiä hoitojen kanssa, ne ovat rankkoja vaikka saisikin yhden tai kahden hoidon jälkeen hyvä lopputuloksen.

Kiitos! Mehiläiseen ajateltiinkin siirtyä, jos nyt siirrytään yksityiselle. Kiitos kovasti linkistä, itse olen melko kujalla näissä asioissa 😅 jos siirrymme yksityiselle niin yritetään ehdottomasti päästä tälle Karille! 🙂

Harmi kuulla että asiat ei ole sujuneet kuin toivottu 😕 Tulin kirjoittamaan kommenttia, koska myös meille on tehty IVF, jolla saatiin meidän tyttö. Mentiin tosin suoraan yksityiselle siksi, että saataisiin palvelua ja asiat sujumaan nopeasti, ja niin saatiinkin. Kyllä me sielläkin tosin ensin kokeiltiin muita keinoja, mutta siirryttiin kyllä heti IVF:ään kun itse haluttiin. Ja tärppäsikin heti ensimmäisellä kerralla 😊❤️ Itsellä on siis pelkkiä hyviä kokemuksia yksityisestä, vaikka toki kalliimmaksi se tietysti tuli. Mutta ajateltiin asia niin, että tälle asialle ei oikein voi asettaa hintalappua. Mutta en osaa neuvoa muuta kuin että pohtikaa molempien paikkojen hyvät ja huonot puolet, toivottavasti tulette tulokseen johon voitte olla tyytyväisiä 😊

Kiitos kommentistasi ♥️ Tosi kiva kuulla että teillä tärppäsi ja vielä heti ensimmäisellä kerralla! Olen myös samaa mieltä, että tällaisilla asioilla ei ole hintalappua 😊 Mutta onhan tämä 3-4 tonnin hintaero silti päätä huimaava. Pitää nyt katsoa mitä ne sanoo yksityisellä ja mitä NKL vastaa meidän valitukseen.. jos tulee jotain copy pasteattua paskaa niin siirrytään kyllä. Mun keho reagoi tosi herkästi stressiin niin en jaksais elää tällaisen kestovitutuksen keskellä 😅

Voi paska että teille on osunut noin huonoa tuuria kohdalle! :/ Laita ehdottomasti jotain valitusta menemään, koska eihän tommosia asioita voi vaan pahoittelemalla korvata. Hoidot on muutenkin niin rankkoja, että ei pitäisi olla mitään muuta mietittävää tai stressattavaa siihen päälle.

Jääkää kuitenkin vielä julkisen puolen jonoon, kun hintaero on niin super iso. Muistaakseni joskus myös luin jostain, että ensin kannattaa käydä kunnallisella ne kolme kertaa ja sitten siirtyä yksityiselle jos ei onnistukaan niillä, en tiedä miten teille olisi viisainta tehdä mutta antaisin kovan palautteen ja vielä yhden mahdollisuuden noille julkisen tyypeille.

tsemppiä hoitoihin ja mukavaa joulun aikaa!

Niin, kirjoitin juuri tuonne kommenttia mutta unohdin kertoa, meille annettiin hyvityksenä hoitovirheestä vielä yksi ylimääräinen ivf-rundi väestöliitolla lahjamunilla. Eli kannattaa valittaa! (Sekään ei tosin tuottanut toivottua tulosta mutta silti)

Tuokin on totta 🙂 tässä on just se että tavallaan olisi järkevää jäädä julkiselle puolelle vielä. Mutta silti olisi rauhallisempi mieli yksityisellä. Paitsi se saamarin hinta tietty. Olisi kurjaa jos hoitoihin palaisi kymmeniä tuhansia eikä tuu toivottua lopputulosta.
Mutta valituksen teen joka tapauksessa! Riippuu varmaan vähän heidän asenteesta että miten edetään 🙂 varmistetaan nyt ainakin että tällaisia mokia ei sattuisi muille!
Kiitos ja oikein mukavaa joulua koko meidän pieneltä perheeltä ♥️

Jos vaan on varaa, niin menkää yksityiselle! Niin herkästä asiasta on nyt kyse, että jos lompakko antaa periksi, hoitakaa homma vaikka vähän kalliimmalla! Kunhan matka on mutkaton ja määränpää kaikille se tärkein.

Itsekin olen samaa mieltä 😊 huomenna soitellaan mehiläiselle ja kysellään vähän et miten siellä etenis ja millä aikataululla jne niin katsotaan sitten miten tehdään 🙂 meidänhän pitäisi sitten siirtää simpat säilöön muualle enkä oikein tiedä että miten tämä siirto hoidetaan 😄

Voi hitto että teidän kohdalla käynyt näin huono tuuri! Voin uskoa ärsytyksen määrän. Muutenkin ku nämä hoidot on yhtä odottelua ja henkisesti rankkoja. Me ollaan Naikkarilla hoidossa ja vain hyvää sanottavaa heidän toiminnasta.
Tuon päätöksen kanssa en osaa kyllä neuvoa että miten olisi parempi tehdä. Täytyy vain punnita molempien plussat ja miinukset… tsemppiä! Ärsyttää ihan teidän puolesta:(

Kiva kuulla että teillä on ollut positiivinen kokemus! 😄 Ehkä sinne sitten uskaltaa jäädä jonottamaan, jos meillekin ehkä osuisi edes yksi yrityskerta ilman sössimistä 😂 Toivottavasti teidän hoidot menee yhtä sulavasti loppuun saakkaa ♥️ Meillä on ilmeisesti vaan ollut huono tuuri 😄

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X