desire nymark - Banneri

Täällä kärsitään menkoista taas, JEE! Tiedättekö ala-asteella odotin innokkaana että ”milloin mun menkat oikein alkavat?!”. Kuka mielipuoli toivoo että menkat alkais? Mutta, pakko myöntää että minä olen myös nuorena sanonut äidille että ”Onneksi mun ei tartte ajella partaa”. HAHA! No eipä, paitsi kainalot, sääret, lihalompakko ja nykyään myös kasvot, koska joku kauneusguru väitti että tämä on paras kauneusniksi ikinä.

Mun menkat alkoivat 6 luokalla ja kyllähän tässä vuosien varrella on ollut melkoinen määrä kipua, kärsimystä ja noloja tilanteita. Sellaisia perinteistä apua, vuotaa läpi ja apua, menkat alkoi yöllä ja nyt uuden poikaystävän lakanat ovat pilalla. Mullahan on tosi runsas vuoto, että näin aikuisiällä en enää välitä. Kerran kuukaudessa toosasta vuotaa verta ja kunnolla, mitä sitten, se on luonnollista enkä voi asialle mitään. Nykyään istun sanomalehden päällä, koska mulla vuotaa kuitenkin läpi, enkä edes pahoittele asiaa muille. Sanon vaan et ”Joo, hillopäivät taas”. Eikä kukaan kyseenalaista. Sellainen oma rento asenne asiaa kohtaan on tässä se ratkaiseva tekijä, koska menkoissa ei oikeasti ole mitään noloa.

Älä unohda tamppoonia

Mutta menoa ja meininkiä saattaa olla. Kerran ystäväni oli unohtanut tamppoonin värkkiinsä ja vietti raillakkaan yön. Railakkaan siinä mielessä että harrasti seksiä. Eihän tätäkään tarinaa pysty kaunistella, että tässä tulee TMI tarina ja erittäin härski sellainen. Tampponia survottiin johonkin emättimen syvyyksiin eikä sitä saatu pois ja minut kutsuttiin apuun, koska lääkärille ei kehdattu soittaa. Ei tietenkään. Olihan se paljon parempi vaihtoehto synnyttää tamppooni maailmaan, minä siinä avustamassa. Onneksi oli lantionpohjalihakset kunnossa ja minä siinä taskulampun kanssa avustin poikatamppoonin maailmaan. Siinä samassa vannoin että en muuten ikinä joudu samaan tilanteeseen.

Tavallaan en joutunutkaan, mutta sattumalta ostin huonon erän tamppooneja. Olin vaihtamassa tamppoonia ja naru irtosi! Siinä sitten istuin, naru kädessä ja tamppooni värkissä ja iski pieni paniikki. Tamppoonin poistamisessa meni koko ilta! Koko ajan olin ihan paniikissa, että enhän minä nyt jumalauta kehtaa lääkärille soittaa. Mitä olisin sanonut?! ”Moi, Dessi tässä. Tamppoonista irtosi naru ja nyt en saa tätä vittuperkelettä pois, voisiko joku kirurgi auttaa tai vaikka kätilö?”. Olin tähän aikaan 17 vuotias.

Poikaystävä toimi gynekologina

Silloinen poikaystävä sitten yritti auttaa. Siinä makasin lettu levällään ja poikaystävä yritti kaivaa tamppoonia pois salaattipihdeillä. Ehkä noloin tilanne ikinä. Monen tunnin tuskan jälkeen sain itse tamppoonin poisvedettyä näillä samoilla pihdeillä. Näin jälkeenpäin mietittynä olisi varmasti ollut järkevämpää käyttää vaikka lusikkaa. Nämä kyseiset salaatinpihdit kyllä lähtivät suoraan roskiin tämän operaation jälkeen, että moi vaan tutut ette oo ottanu salaattia näillä pimppipihdeillä jos meillä on ollut joku dinneri party.

Syy miksi halusin kirjoittaa tästä on se, että tämä on oikeasti vaarallista. Moni ei mieti millainen riski terveydelle tamppooni voi olla. Jos et vaihda tamppoonia tarpeeksi usein, voit saada infektion. Minä sain tällä kerralla, kun tamppooni jumittui. Seuraavana päivänä minulla oli hirveä alavatsakipu, kuume sekä nokkosihottuma. Mun keho on sellainen että ihan sama mikä flunssa tai virus niin nokkosihottuma saapuu mestoille. Sain sitten antibioottikuurin tähän vaivaan ja olen edelleenkin elossa, mutta eihän tämä ollut kiva kokemus.

Olkaa te muut fiksumpia

Jos käytätte tamppooneja niin muistakaa oikeasti vaihtaa usein ja jos vaan mahdollista vaihtakaa kuukuppiin. Itse en ole saanut näitä kapistuksia toimimaan, mutta yrittäkää edes. Tamppooneissakin on kemikaaleja ja laitamme niitä suoraan meidän kehoon. Välillä minullekin iskee paniikki tämän asian kanssa, mutta kuukuppi ei nyt vaan toimi mulla ja siteitä en suostu käyttämään. Siteitä käyttäessä mulla valuu heti ohi ja muutenkin on sellainen ällöttävä ja likainen fiilis.

Tämä on elämäni noloin menkkastory, koska olin niin nuori. Nyt en enää välitä. Olen joutunut sairaalaan tankkaamaan punasoluja koska mun vuoto laskee välillä hemoglobiinin alle 100, eikä se ole noloa. Ei nyt 25 vuoden iässä. Mieheni osti patjasuojan meidän sänkyyn, koska välillä herään verilammikossa eikä sille voi mitään. Meidän talossa menkat ovat täysin normaali asia. Mun äidillä on ollut yhtä raju ja vittumainen vuoto (mainittakoon että vaihdevuodet oli mun äidin mielestä parasta mitä hänelle on tapahtunut) ja asiasta puhuttiin tosi avoimesti. Sen takia ei varmaan nolota, koska tästä asiasta ollaan aina oltu ihan rehellisiä.

”Äiti lepää, koska hän vuotaa verta”. Näin meidän isä selitti tilanteen meille. En ikinä kyseenalaistanut että mitä, häh, miksi?! Äiti on väsynyt ja kipeä, jonka takia hän nyt lepää ja me mennään isän kanssa uimaan, luistelemaan tai vaikka kauppaan. Teini-iässä äiti sitten kysyi että onko nämä menkat yhtä vittuimaiset mulla ja vastasin että joo. Siinä sitten pidettiin kunnon menkkakerho joka kuukausi että vittu mitä paskaa, tänne se kusinen panadol purkki ja tuokaa meille mättösafkaa!

Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen puhunut näin avoimesti tästä oho hups, tamppooni katosi emättimeen, kaivetaan se ulos salaatinpihdeillä episodista. Kerkesin jo ajatella että uskallanko edes tästä kirjoittaa. Mutta jos joku teini nyt löytää tämän postauksen, koska googlasit ”tamppooni jumissa” tms, ole fiksumpi kuin minä. Soita rohkeasti lääkärille ja jos tamppooni muhii sun sisällä liian kauan, mene tarkistamaan että sinulla ei ole jonkin sortin tulehdus joka vaatii antibioottikuurin.

”Mutta eihän kukaan..” kyllä, monet saattavat sössiä tamppoonien kanssa! Se saattaa unohtua, saatat vahingossa tunkea sisällesi tuplatamppoonin tai sitten naru jää käteen, kuten mulla. Toki tamppoonikin voi ”hävitä emättimeen”, koska emätin ei ole suora putkilo. Onko teillä noloja tampsu tarinoita?

Kommentit (17)

Mulla kävi joskus nuorena niin että tampooni pyörähti sisällä jotenkin ylösalaisin ja naru sojotti siis ylöspäin. Sain kyllä kaivettua tampoonin ulos ihan helposti sormin. Kai meillä on niin erilaiset anatomiat! 😂

Apua ihan mahtava teksti! Ihana kun jaoit tän stooris meille 😍😂😂 Oon ite kans haaveillut kuppiin vaihtamisesta, mut so far en oo uskaltanu kokeilla sitä vaikka monet vannookin sen nimeen – maybe one day 🤔 Tällä hetkellä ekologisin ja turvallisin vaihtoehto minkä oon löytäny on Vuokkosilta niiden luomutamponit, näissä ei kuulema käytetä mitään myrkkyjä tai valkasuaineita ja nykyään ihan se ajatuskin että on joskus tullu tungettua toosa täyteen kloorilla, hajusteilla ja ties millä torjunta-aineilla kyllästettyjä tamponeja kauhistuttaa!

Hahhah, kaikkea sitä voi sattua 😂 itse olen onneksi toistaiseksi välttynyt tuollaisilta noloilta kokemuksilta (pitää koputtaq puuta). Mutta kuppi on kyllä tosiaan hyvä keksintö jos se vaan kropalle passaa 👍

Kuppi ois paljon turvallisempi vaihtoehto ja ekologinen myös. Harmi vaan että en millään saa niitä kuppeja toimimaan mulle 😵 joko ne on liian pieniä tai liian isoja, tai sit ne kääntyy poikittain 😂🙄

Kiitos tästä avautumisesta <3 Itsellä on monia noloja menkkatarinoita, mutta olen tosi iloinen että kirjoitit tästä omastasi! Minulla on nimittäin kohta menkkaikäinen tytär ja ne oman äidin menkkakokemukset vielä tässä vaiheessa ennen menkkojen alkamista tuomitaan yleensä liian noloiksi/ällöiksi… Silloin tarvitaan näitä coolimpien tyyppien tarinoita, jotta pystyy vakuuttumaan että kaikesta selviää kyllä ja menkkasähellystä sattuu muillekin 😀

Tää on kyllä kans totta! 😀 Onneksi nykyään googlaamalla löytää vastauksia ja kokemuksia vaikka mihin. Tällaista se ei ollut 15 vuotta sitten, kun mun menkat alkoivat 😂

Lihalompakko, en ehkä kestä 😂😂
Itse laitoin kerran baari-illan aikana puhelimeen muistutuksen, että otan tamponin pois kotiin tullessa. Aamulla en muistanut, että olinko ottanut vai en. Siinä sitten epätoivoissani koitin ronkkia ja tutkia, ilmeisesti olin sen sitten muistanut pienessä jurrissa sieltä nypätä…..

Tää on kans paha! 😂😂 siinä tulee melko helposti luulosairaaks ja sit iskee paniikki! Mulla on kerran jäänyt kondomi muhimaan mun sisälle pariks päiväks, enkä edes tienny et se oli siellä (kiitti vaan mies kun et viittinyt sanoa et öö, kondomi on hävinny?!). Vähänkö pelästyin kun se yhtäkkiä ”valui ulos” 😂😂

Ei ole sun kirjoittamiasi kokemuksia. Hyvä kirjoitus siitä miten voi käydä.
Toivottavasti tytöt/naiset ymmärtävät et, menkat ovat todella luonnolliset asiat.

Mielettömän hyvin kirjoitettu aihe🤗

Kiitos 😊 menkat on luonnollinen juttu, mutta jostain syystä tästä aiheesta ei silti puhuta avoimesti vieläkään 😄

Ei jääny tamponia, mut sellanen hiivatulehduskapseli! Olin tehny kaiken niinku pitikin ja mukamas törkänny sen kapselin sinne minne kuuluukin. Paitsi, et se ei ollut irronnut siitä asettimesta kunnolla, vaan tuli sit takaisin samaa reittiä ku oli menny sisällekin. Sehän on aika sellanen nihkeä ja matkan varrella se oli vielä kääntynyt poikittain. Eihän se nyt mikään iso ole, mut tuntu kyl erittöin epänukavalta.

Siinä sit avomies sai hauskan homman kaivaa sen pois sieltä puolesta välistä, ku ei oikein sinnekään voinut jättää 😀 Tamponeja en oo koskaan osannu/uskaltanu käyttää, mun tuurilla onnistuisin sössimään niiden kanssa ties mitä. Kiitos huippupostauksesta, voin niin kuvitella noi tilanteet 😀

Ei saakeli, se canestenin jäätävän kokoinen ja pisaranmallinen? 😀 mä en meinannut saada koko kapistusta edes ängettyä sisään sillä saatanan asettimella! Muutenkin niin pelottavan näköinen et huh 😂 mun onneks sulas ihan normisti, mutta ei poistanut hiivaa. Ne diflucanin tabletit ovat paljon parempia 😂👌🏻

Oltiin juhlimassa ja ”unohdin” ottaa tamppoonin pois. No siellähän se oli ollut ainakin vuorokauden kunnes ihmettelin karmeaa hajua. Ja sitä ennen oltiin harrastettu seksiä miehen kanssa. Onneksi ei tullut tulehdusta ja sain itse tampoonin kaivettua ulos! Toinen vähän nolompi juttu oli se, kun taas ”hieman” kostean illan jälkeen tajusin, että sisälleni on jäänyt lakkapullon korkki! Äläkä kysy miksi🙄 Operaatio lakkapullon korkin poisto osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi, koska se oli niin tiukassa eikä suostunut tulemaan ulos… Lopulta mieheni onnistui kääntämään sen toisin päin ja vetämään ulos….ja tässä meni varmaan puoli päivää. Onneksi ei tarvinnut mennä päivystykseen, olisi kyllä ollut nolointa ikinä. Kiitos Desiree tästäkin kirjoituksesta, nauroin itseni kipeäksi😄👍

Kiva kuulla että muillakin on ollut kämmejä tamppoonien kanssa 😂 ja onneksi sulle ei tullut sitä tulehdusta! Mun värkki nyt muutenkin on niin herkkä, tässä viimeaikoina on ollut hiivekierrettä ja pissatulehdusta ja voi v… 😂

Näin päivystyksessä työskennelleenä, tiedän potilasta nolottaa ja hävettää kuollakseen tulla vastaanotolle ”moi mun pimperossa on tamppooni jumissa, voisko joku ottaa sen pois..”.
Mutta oikeesti, se on noloa sen HETKEN. Ei se tohtori tamppoonin onkija muista sua sen päivän jälkeen. Ja vahinkoja sattuu 🙂
Enemmän siinä tekee hallaa itselleen jos se sinne jää jumiin tai sorkkii kaiken maailman vehkeitä sinne 😀
Ps. Ihana postaus, joka sai mut nauraan katketakseen😂

Tämäpä! 😀 toivottavasti muut uskaltaa mennä, mä en uskaltanu 😂

Hei! Noin alhainen hemoglobiini takaa todennäköisesti sen että myös sun rautavarastot eli ferritiini taso on matalalla. Tämä aiheuttaa väsymystä jne. Mutta ehkä huolestuttavana oireena on myös se et sen alhaisuus aiheuttaa vaikeutta raskautua ja vielä ikävämpänä on todella usein keskenmenojen aiheuttaja. Tätä ei kaikki lääkärit todellakaan tiedosta ja hoida mut ferritiini sais olla lähemmäs sata et kroppa toimii ja en jaksaisi uskoa että tuolla sun hemoglobiinilla se olis. Tää on myös semmonen arvo jonka viitearvot on ihan väärät johon julkisella puolella perustellaan hoitamattomuus 🙁

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X