desire nymark - Banneri

Pari viikkoa sitten kerroin meidän IVF suunnittelukäynnistä joka oli täysi fiasko. Kyseessä oli siis näppäilyvirhe ja meidän oikea aika on vasta 20 helmikuuta. Tämä episodi tapahtui tottakai ennen joulua, jonka seurauksena synkistelin ja siihen päälle kaikki ihanat raskausuutiset UVna. Ei siinä, tosi iloinen olen teidän puolesta, mutta tämä näppäilyvirhe-kämmi vitutti entistä enemmän.

lapsettomuushoidot

Kerroinkin että en enää halua olla Naistenklinikalla, että tekisi mieli mennä yksityiselle, että pähkäillään miten edetään. Sitten en enää kommentoinut asiaa täällä blogissa, paitsi kommenteissa. Kyseltiin vähän hintoja ja aika helvetin kalliiksi tulisi jos siirrymme yksityiselle. Simppojen siirto ja säilytys, lääkkeet, ICSI, alkioiden pakastus ja säilytys. Tämä prosessi olisi noin kuusi tonnia. Jos ekalla yrityksellä ei tärppää maksetaan noin tonnin jokaisesta pakastealkion siirrosta. Yksityisellä paukkuu siis helposti kymppitonni. 

Lapsettomuus

Julkisella on jonoja ja on ollut kaikenlaista säätöä ja sössimistä, mutta poliklinikkamaksu on vaan 37,20€. Yksi IVF maksaa noin 800€ Naistenklinikalla, lääkkeineen. Hintaeroa on siis vähän päälle 5 tonnia, joka on todella iso summa. Olen edelleenkin sitä mieltä että lapselle ei voi laittaa hintalappua, mutta tässä asiassa on niin paljon ”mitä jos”-tekijöitä. Mitä jos me tarvitaan kolme ICSIä ja monta PASsia? Silloin pistetään 20-30t tähän projektiin. Mitä jos ei silti onnistu? Silloin maksetaan tyhjästä. Vaikka onnistuisi, minulla on 7 keskenmenoa takana, joten ei ole takuita että lapsi päätyisi syliin asti. 

Muutenkin minulla on tosi ristiriitaiset fiilikset. Ennen lasta pitäisi säästää, koska kohta ollaan äippälomalla ja lapset tarvitsee vaikka mitä tilpehöörejä, vaippoja, ruokaa, vaatteita jne. Viimeksi olin saikulla rv13 lähtien, ei sekään halpaa ollut. Inseminaatio oli helppo juttu tähän verrattuna ja silloinkin oli migreeniä ja kaiken maailman vaivoja. Itsekin ihmettelen miten noin pieni lääkemäärä sai niin paljon tuhoa aikaiseksi. Joko olen superherkkä hormoneille tai sitten stressasin liikaa.

IVF

Päätettiin miehen kanssa että kokeillaan vielä kerran naikkarilla, jos asiat nyt menisi ilman sössimistä. Yritän tällä kertaa olla positiivisempi ja rauhallisempi. Keretään saamaan remppa valmiiksi ennen hoitoja, joten sitten keskityn pelkästään hoitoihin ja kivoihin asioihin kuten Belleen, Andreakseen, sisustamiseen, blogiin, lepäämiseen ja stressittömään elämään. Yritetään nyt oikeasti heittää vähän jäitä hattuun. 

Kirjoittamisesta ei oikein tule mitään, koska lapsettomuushoidot on ainoa asia joka pyörii mun pääkopassa. En siis oikein tiedä mistä te haluaisitte lukea. Meidän remontista ja sisustuksesta? Bellestä? Meidän parisuhteesta? Sain kommentin youtubeen, että täällä blogin puolella minulla on tosi paljon mielipiteitä mutta mun arki on tosi tylsä ja toistaa itseään päivästä toiseen. Valitettavasti asia on näin, olen tosi onnellinen ja meillä on kaikki hyvin, mutta meidän arki on tosi tylsä. Välillä täyttä kaaosta, mutta yleensä rutiineja, rutiineja, rutiineja. 

Pistäkää postaustoiveita tulemaan! Kaipaan oikeasti teiltä inspiraatiota. Mitään isoja lupauksia ja muutoksia en ole tehnyt. Uusi vuosi, sama tylsä minä. 

Kommentit (22)

Tälleen melkein saman ikäisen lapsen vanhempana koen sun mukamas tylsät videot juurikin mielekkäänä katottavana. Vain toinen kotiäiti/isä (saman ikäisen lapsen kanssa), voi ymmärtää, kuinka se elämä on ruokailusta toiseen ja rutiinia päivästä toiseen. Jonkun näkökulmasta ehkä tylsää, mutta ei se niinkään ole. Itse nautin olla kotona pojan kanssa vaikka päivät toteutuu 90% samalla tavalla viikosta toiseen. Se on ihan itsestäkin kiinni tykkääkö mennä paikasta toiseen ja touhuta uusia juttuja vai elää rutiinien mukaan. Itse koen rutiinit meille sopivampana (ja helpompana, koska noh, taaperoikä 😅), mutta kyllä me välillä spesiaaliakin tehdään. Joka taas mulle tarkottaa hoploppia, shoppailua, lounaalla käyntiä ravintolassa ystävän kanssa tms.

Sen takia älä lopeta kokonaan ”tylsiä” arkivideoita. Varmasti en ole ainut kotimamma, joka saa vertaistuke juurikin siitä että juot kylmää kahvia keskellä olkkarinlattiaa samalla kun taapero rakentaa dubloja sun päälläs. Tsemppiä ja hyvää alkanutta vuotta!

Aloita harrastus. Jotain aivan uutta ja haasteellista. Kirjoitat siitä.
Tai kokeilet liudan uusia juttuja! Saat matskua tänne ja toisaalta muuta mietittävää hoitojen oheen.

Desire voimia sinulle ja kumppanillesi.

Lapsettomuyshoidot läpi käyneenä ymmärrän , ettei mielessä pyöri muuta. Meillä tämä oli esikoisen kohdalla, ja ei tarvinnut kantaa huolta kuin itsestään.

Me kävimme julkisella. Ja muistaakseni kokeilimme syksyn aikanana 2 inseminaatiota. Onneksi oma yksityisenlääkäri sattui kerran polille ja sanoi, että seuraavaksi ivf, koska ei tärpännyt ja taas uusi lääkäri vielä tammikuussa, tämä ehdotti inseminaatiota, mutta halusin jo ivf; n ja hyvä niin. Ne olisivat olleet kohdalla ajan ja rahan haaskausta, niin kuin tämä lääkäri neuvoi. Ensimmäisestä ivf hoidosta tärppäsi. Saimme vain yhden hedelmöittyneen munasolun, joka lähti jatkamaan. Olin varma, ettei voi onnistua, mutta onneksi olin väärässä. Pessimisti ei pety 🙂 Munasarjat reagoi vielä voimakkaasti keräykseen, lepäilin ja join lämmintä. Minulla endometrioosi ja miehelläni taisi olla vähän alentunut siittiöiden määrä/tiheys.
Toisen lapsen saimmekin luomuna heti ekasta kerrasta. Kolmatta ei meille suotu, alkoi keskenmeno rumba ja kohdunulkoisen myötä poistettiin toinen munajohdin ja toinen on kait tukossa. Minä löin hanskat tiskiin ja keskityn nyt muuhun…

Tsemppiä kovasti! Meillä kaikki hoidot ja tutkimukset tehtiin yksityisellä. 4vuotta (3inssiä, 3icsiä). Toisesta icsistä raskaus joka meni myöhään kesken. Viimeisestä sitten saatiin kauan toivottu vauva syliin asti. Hintalappu on iso. Hoidot loppuivat viime kesänä, jäimme yksi lapsiseksi. Kaikki laskut on laatikossa tallessa… jossain vaiheessa lasken kyllä mikä on ollut kokonaissumma. Mutta lainaa on, ja sitä maksellaan vielä useampi vuosi. Mutta päivääkään en kadu. Tuo lapsi on kalliimpi mitä ne eurot jotka tämä projekti meiltä vei. 💙 kaikkea hyvää jatkoon ja toivottavasti tärppää pian.

Moikka!
Oon pitkään seurannut sun blogia. Kirjoitat todella kovalla tyylillä ja tylsäsisältöistäkin tekstiä on kiva lukea. Kiitos tästä blogista.
Mulla tuli eräs asia mieleen, kun mainitsit taas lukuisista keskenmenoista. Onko susta otettu labrakokeita ennen lapsettomuushoitoja? Tiedän itse, että esim ferritiinin matala arvo voi vaikuttaa raskaaksi tulemiseen negatiivisesti.
Tsemppiä ja voimia hoitoihin! Mä niin toivon, että lopussa kiitos seisoo.

Ennen hoitoja otettiin monta eri verikoetta. Katsottiin kilppari, joku hormoni jne mutta ferriä ei otettu 🙄 kävin sit ite mittaamassa ja nyt olen rautakuurilla. Itse veikkaan et stressi ja raudanpuute oli syy keskenmenoihin. Eli nyt satsataan terveelliseen ruokavalioon, stressittömään elämään, sellaista rauhallista liikkumista. Eli kävelyä, yogaa jne. Ennen vedin sellaisia 6-10km lenkkejä jonka jälkeen olin aivan loppu. Eli nyt vaan jäitä hattuun ja yritetään pysyä rauhallisena. Eihän tässä oikein muuta voi ku toivoa parasta 😄♥️

Tiedän, että on varmasti vaikea olla miettimättä asiaa, mutta jos kuitenkin jallainlailla yrittäisitte niin ehkä hormonitasapaino olisi balanssissa niin voisi onnistaa?
Siis en..en mitenkään ymmärrä lapsettomuutta kun itsellä 2 lasta, mutta olen kyllä vierestä seurannut siskoni ja hönen miehensä kohdalla hoitoja, jotka he sitten jättivät kesken.
Toivon kaikkea hyvää ja onnistumista, että saadaan vauva-uutisia ❤️

Täällä olikin jo tää idea, mutta tuun sanomaan sen uudestaan. Mitä teillä syödään? Mikä on teidän perheen nopee arki ruoka? Nimim.ideoita otetaan vastaan.

Näin rehellisesti niin mä oon niin huono syömään että en kehtaa siitä mitään juttua tehdä. En halua et kukaan ottaa musta mallia 😅 mutta voisin kyllä tehdä jonkun jutun siitä mitä me perheen kanssa syödään viikossa 🤔 tosi sellaista tylsää arkiruokaahan meillä on. Tyyliä kalapuikot, lihapullat ja muussi, lasagne, kanapasta… 😆

Parisuhteeseen liittyvä postaus kiinnostaisi. Oletko kuullut rakkauden kielistä? Mitkä ovat teidän tavat osoittaa rakkautta? Entä toistenne parhaat puolet? Olisi myös kiva, jos yhdessä esim. Videossa vasyailisitte tän tyylisiin kysymyksiin.

Tässä jotain bloggausideoita. Ehkä olet näistä kirjoittanutkin, mutta en ole seurannut blogiasi vielä kovin pitkää aikaa:

-Ennen ja jälkeen kuvat eri huoneista
-Lemmikkiesittely
-Piha: istutukset ja suunnitelmat ensi kesälle
-Mitä yleensä syötte, parhaat reseptit
-Vinkit uhmaikäisen kanssa toimimiseen (meillä vaikeaa varsinkin pukeminen, hampaidenpesu)
-Miten tapasitte miehesi kanssa, milloin tunteet roihahtivat
-Mitä blogeja itse seuraat

Hei kiitos näistä! 😍 Ihanaa kun jaksatte vinkata asioita, niin mun inspiraatio taas puhkee kukkaan! On meinaa ollut pää vähän tyhjä nyt parisen viikkoa 🙈

Mun mielestä sun arkivlogit ei oo yhtään tylsiä! Kaikki arkeen liittyvä kiinnostaa 🙂

Moikka Desire!
Olisi kiva kuulla teidän parisuhteesta 😊
Mie en tullu neuvomaan tai mitään muutakaan kun en oo äiti enkä ikinä tuu sitä olemaan valitettavasti sairauteni takia.

Tehdään ilman muuta jotain meidän parisuhteeseen liittyvää jos teitä kiinnostaa! Tajusin vasta nyt että en oo hirveesti meidän suhdetta avannu teille 😱😅 tosi ikävä kuulla että sairaus on esteenä. Sen verran haluaisin kuitenkin tsempata sinua, että jos on lapsihaaveita niin adoptoiminen on vaihtoehto ja vaikka skippaat raskauden ja synnytyksen olet 100% äiti! Ei biologia ole se tärkein vanhemmuudesta, sen huomaa ihan selkeästi Andreaksen ja Bellen suhteesta. Minulla on myös paljon läheisempi suhde mun isäpuoleen ku biologiseen isään ♥️

Mä itse huomasin kuinka paljon stressi ihan oikeasti voikaan vaikuttaa siihen fyysiseenkin olotilaan ja hyvinvointiin nyt syksyllä, kun multa löytyi etenevä sairaus, joka pisti ajatusmaailman ihan uusiksi. Aluksi luulin, että tämä sairaus tekee mun olosta niin hirveän mitä se kaikkine päänsärkyineen, oksettavine oloineen, ruokahaluttomuuksineen, väsymyksineen, heikotuksineen ja unettomine öineen oli. Huomasin kuitenkin ajan kuluessa, että luultavastikaan nämä oireet eivät johdukaan itse sairaudesta, vaan siitä stressistä ja pelosta, jonka sairauden löytyminen ja muut siihen liittyvät asiat aiheuttivat. Kun rupesin työstämään sitä stressiä ja pelkoa, huomasin oloni helpottuvan niin psyykkisesti ja fyysisestikin ja suurin osa noista oireista väistyi kokonaan. Toki edelleenkin kärsin sairauteeni liittyvistä oireista, mutta en läheskään kaikista yllämainitsemistani enkä läheskään niin voimakkaina. Mielellä on siis suuri vaikutus fyysiseenkin hyvinvointiin. Tsemppiä sulle kaikkeen tulevaan! 🙂

Haluaisin postauksen seuraavaksi Bellestä

Kiitos emla-vinkistä neulakammoselle!! Jouduitko harjoittelemaan pistämistä Naikkarilla hoidon suunnittelukäynnillä? Mietin, että varaudunko jo sinne emlalla.

Sun blogi on todella mielenkiintoinen ja suorastaan henkireikä! Ihanaa, että uskallat puhua lapsettomuudesta. Saan tästä todella paljon voimaa omalle matkalleni <3

Tosi kiva että törmäsit tähän emla voiteeseen mun blogista, siitä on oikeasti tosi paljon apua! 😀 Meille näytettiin vaan miten kynä toimii 🙂 tsemppiä hoitoihin ja jos haluat lisätsemppiä pistoksiin tai ihan muuten vaan rupatella niin laita dm instassa! Voidaan piinailla yhdessä 😂♥️

Itseäkin kiinnostaa että silloin kun oot terve, niin käytkö Bellen kanssa ulkoilemassa, työntelemässä rattaita tms? Niistä ei oo materiaalia esim vlogissasi. Entä perhekerhot/muskarit? Eikö päivät käy tylsiksi? Jos siis remonttia ei olisi.

Ulkoillaan kyllä, jopa silloin kun olen kipeä 😄 Kesällä kuvasin välillä pieniä pätkiä kun käytiin moikkaamassa hevosia ja vaunulenkeillä ja istuttiin hiekkalaatikossa jne, mutta näin talvisin kuvaaminen on yhtä helvettiä 🙈 tulee lunta ja räntää ja linssi menee huuruun ja sormet jäätyy 😂 sen takia en yleensä edes uskalla raahata kameraa mukaan ulos 😀
Meille tulee aika usein vieraita (toki ei silloin jos meillä on pöpöjä) mutta 97% mun kavereista ei halua näkyä blogissa tai videoilla ja sitähän on pakko kunnioittaa 🙂 andikin puuhailee kaikenlaista Bellen kanssa iltaisin, mutta en viitti vaivata häntä mun tubejutuilla 🙈 välillä toki kuvaa mut omasta tahdosta 🙂
Tällainen aika rauhallinen arki sopii meille 😄 Meillä on iso piha missä voi leikkiä, kaverit tulee kylään muksujen kanssa, käydään sukulaisten luona jne. Ihmiset mun ympärillä ei vaan halua näkyä somessa, joten sen takia videoille päätyy ne ”tylsät hetket” kotona ja harvoin kuvaan mitään Andreaksen kanssa. Jotenkin en viihdy kameran edessä jos joku katsoo 🙈 mutta voisin ilman muuta yrittää avata meidän arkea teille enemmän! 😊

Harrastatko mitään? Käykö teillä ihmisiä kylässä? Käyttekö Bellen kanssa missään kerhossa tms? Jos ette niin miksi? Missä ulkoilette? Kuvaa joskus niitä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X