desire nymark - Banneri

Meidän rakas pieni Bellemon täytti kaksi vuotta keskiviikkona ja synttäreitä juhlittiin eilen. Pikkaisen meinasi tulla kiire, koska oltiin flunssassa alkuviikosta. Pikasiivous, helppoja kakkuja ja rento fiilis oli juhlan teema. Neiti tykkäsi ihan hirveästi ja oli niiiiin ylpeä koska hän on jo KAKSIVUOTIAS. ”Äiti, äiti, mä oon jo KAKSI!”, niinpä muuten oletkin. Aika menee niin nopeasti!

Tiedän että jotkut vanhemmat satsaavat lastensynttäreihin ihan älyttömästi. On värikoodia, teema, tehdän goodiebageja ja tilataan kaunis kakku. En näe siinä mitään väärää, meinasin itsekin järkätä muumi-synttärit Bellelle ja laitoin pinterestin laulamaan. Mutta tulin siihen lopputulokseen että tällainen rennompi tyyli sopii meille paremmin.

Jotenkin minulla on ikävä niitä omia lapsuuden synttäreittä missä vaan oltiin ja leikittiin. Juhlien kohokohta oli karkkien kalastaminen. Muistatteko kun vanhempi meni piiloon verhon taakse ja lapset saivat kalastaa itsellensä jonkun pienen karkkipussin? Ihan parasta!

Juhlasankari puhalsi kynttilät kakusta ja tämä oli varmasti neidille koko illan kohokohta. Me saatiin ihan rauhassa juoda kahvia Andin kanssa, koska kaikki halusivat pitää Belleä sylissä ja syöttää ja leikkiä. Juhlista jäi hyvä fiilis, vaikka oltiin vähän väsyneitä flunssan jälkeen. Belle sai pieniä lahjoja kaikilta, enimmäkseen vaatteita koska Bellellähän on sen verran leluja että laatikot pursuaa.

Mun mielestä näin pienelle ei tarvitse mitään kallista ostaa, lahjapaperi ja itse lahjan avaaminenhan on se jännittävin juttu kuitenkin. Vähän uusia paitoja, karkkia, muumi-palapeli ja yövalo oli neidin saldo ja niihin hän oli oikein tyytyväinen. Me ostettiin hänelle pieni leikkihella, sekä uudet kalusteet leikkihuoneeseen.

Kaikin puolin kiva ja rento viikonloppu. Tänään on ollut aivan mahtava sää, joten käytiin vähän pulkkailemaassa ja nyt illalla Bellen kummivanhemmat tulevat kahville. Mun mielestä oli fiksumpi jakaa synttäreitä kahteen päivään, koska muuten meillä olisi ollut melkoista ruuhkaa. Sellaiset synttärit tällä kertaa. Nyt odotellaan vielä että äiti toipuisi järkytyksestä siitä että hänen pieni pallero on kaksivuotias. Vastahan me päästiin kotiin kättäriltä!

Kommentit (2)

Olipa mukavanoloiset juhlat. Musta tuntuu että lasten synttäreistä on tullut yhtä suurta kilpailua isoine lahjoineen, hillittömine konditoriatasoisine fantasiakakkuineen ja vieraitakin pitää olla kymmeniä. Lapsi ei sellaista kaipaa, vaan tärkeintä on yhdessäolo ja juhlistaminen. Isoista juhlista ja loputtomista lahjoista kapsi oppii sitä paitsi kohtuuttomuutta – mieluummin opettaa lapsen nauttimaan niistä parista tarkkaan mietitystä lahjasta, kuin että lapsi odottaa kolmenkymmenen vieraan jokaisen tuovan jonkun lahjan.

Noi goodie bagit on hauska idea, mutta ei mielestäni pakollisia. Muistan onasta lapsuudestani ja lastenjuhlista että äiti oli ostanut vain värikkäät lahjapussit Tiimarista, ja jokaiselle lapselle pussiin eläinaiheinen leimasin sekä jokin pikkukarkki. Hintaa nykyrahassa ehkä euro per pussi, jolloin kustannukset pysyivät kohtuullisena. Mutta en ymmärrä sitä että vieraille pitäisi ostaa jotain leluja (esim LOL palloja, Lego yllätyspusseja tms. jotka maksavat jo vitosen itsessään). Muutenkin krääsän määrä ahdistaa, niin tuo on sellaista turhaakin turhempaa.

Rentous kunniaan!

Kiva kuulla et joku on samaa mieltä! 😀 Mun pikkusisko on 9 vuotias ja heillä on just tällaiset megalomaaniset kekkerit. Tilataan konditoriasta kakku, kaikki on vimpan päälle tai sitten järkätään esim hoplopissa synttärit. On taikuria ja sitä sun tätä 😀 Lahjoihin heitetään myös sellainen 20-50€. Tulee melko kalliiksi jos luokalla on 15-20 lasta 😅

Toisaalta ymmärrän kyllä niitäkin jotka tilaavat valmiina sapuskat, jos taidot ei riitä tai on paljon kiireitä. Mä oon ihan onneton keittiössä, joten mentiin aika pitkälti nyyttärimeiningillä. Mun sukulaiset rakastaa leipomista niin ne oli ihan onnellisia että saivat tuoda jotain 😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X