desire nymark - Banneri

Luulin että meidän IVF suunnittelukäynti on perjantaina ja siitä olenkin huutanut täällä blogin puolella jo moneen otteeseen, mutta se onkin jo keskiviikkona. Huomenna sitten päästään keskustelemaan hoidoista ja saadaan vähän tarkempaa tietoa aikataulusta. Valehtilisin jos sanoisin että ei jännitä. Ihan nyt ensiksi se, että onko tämä nyt oikeasti edes meidän oikea aika vai joudutaanko taas lähtemään kotiin näppäilyvirheen takia.

Kolmeen kuukauteen en ole kirjoittanut meidän lapsettomuudesta eikä lapsettomuushoidoista mitään. Halusin keskittyä muihin asioihin jotta saisin ajatukset pois meidän tulevasta urakasta ja tiesin että kunhan hoidot alkavat niin täältä blogista ei löydy paljon muuta sisältöä kuin hoidot ja lapsettomuus. Yllättävän nopeasti aika on mennyt! Tässä välissä ollaan keretty viettämään joulua, uutta vuotta, minun synttäreitä ja Bellen synttäreitä. Saatiin meidän makkari sekä Bellen huone valmiiksi, sisustettiin olkkari sekä leikkihuone, eli kyllähän tässä on riittänyt tekemistä.

Lapsettomuus

Tutustumismateriaalissa mainittiin että Naistenklinikalla käytetään yleensä pitkää kaavaa, minä taas haluaisin mennä lyhyellä kaavalla joten katsotaan mihin lopputulokseen päädytään huomenna. Mainittiin myös että parin tulisi olla valmis pulittamaan noin 800€ IVF hoidosta julkisella puolella. Onhan tuo summa huomattavasti pienempi kuin se 3-4 tuhatta euroa yksityisellä, eli sinänsä olen ihan tyytyväinen että päätettiin jäädä julkiselle puolelle vaikka toi näppäilyvirhe ennen joulua otti aivoon.

Ollaan jo päätetty Andreaksen kanssa että yritetään saada ICSI. Minun osalta IVFällä ja ICSIllä ei ole mitään väliä, hoidot näyttävät kuitenkin samalta mutta hedelmöittymistapa (eli se mitä tapahtuu labrassa) on eri ja ymmärsin että tuo ICSI olisi meille parempi, kun meillä jäi niin vähän siittiöitä sulatuksen jälkeen. Kaikki nämä IVFään ja ICSIin liittyvät jutut ovat minulle melkoista hepreaa vielä, mutta huomenna ollaan varmasti viisaampia.

lapsettomuushoidot

Monia on kysellyt jos meillä on mitään backup plania jos tämäkään ei onnistu, esim luovutetut siittiöt tai adoptio. Ollaan kyllä keskusteltu asiasta, että mitä jos ei nytkään tärppää ja mitä jos pakastetut siittiöt loppuvat kesken mutta emme ota asiasta mitään stressiä vielä. Yleensä olen sellainen plan A, B, C, D, E, F ja varmuuden vuoksi vielä G, H ja I ihminen, mutta tässä asiassa en jaksa. En halua jossitella hirveästi, tai maalata piruja seinille, vaan yritän keskittyä olennaiseen ja tähän hetkeen. Tähän IVF kiertoon.

Hoidoissa saattaa mennä vuosia, vaikka meillä on vaan 6 olkea käytettävissä. En yhtään tiedä miltä meidän elämä näyttää esimerkiksi viiden vuoden päästä. Silloin Belle on jo 7 vuotias, joten ehkä se on ihan ok jos siinä vaiheessa ei enää tulisi ”uutta vauvaa”. Tai sitten unelma on edelleenkin sen verran suuri, että päädymme käyttämään luovutettuja siittiöitä. Tai sitten se itse biologinen lapsi ei tunnu yhtä tärkeltä, vaan haluamme adoptoida tai antaa sijaislapselle kodin. Vaihtoehtoja ainakin löytyy ja se on hyvä asia.

Uskon kuitenkin kovasti siihen että se oma asenne ratkaisee, joten yritetään taas pysyä rauhallisina ja positiivisina. Tiedän kuitenkin että osaan olla melko dramaattinen välillä ja tiedän myös että hormoonit eivät ole avuksi tässä asiassa, joten pahoittelen jo valmiiksi tulevaa tunteiden vuoristorataa. Viime kerrasta saimme oppia että näissä hommissa fiilikset vaihtelee riemusta epätoivoon ja takaisin, vaikka me oltiin nappulaliigassa. Kovasti toivoisin että itse hoidot alkaisivat seuraavassa kierrossa, eli kuun vaihteessa, mutta tulen huomenna kertomaan miten meillä meni ja miten edetään!

Kommentit (8)

Tsemppiä hoitoihin. 😊 Täälläkin aloitellaan hoitoja ensi viikolla. 2.5 vuoden yrittämisen jälkeen, jospa se meillä kummallakin nyt rupeaisi tärppäämään!

Oot ihan mahtava ja rohkea kun uskallat ja haluat kertoa teidän tarinasta julkisesti. 😊

Täällä meinas päätyä työpäivä hakkaamaan päätä seinään kun erehdyin syömään kiireen keskellä suklaapatukan töissä… Työkaveri oli käynyt kyselemässä koko talolta olenko raskaana kun tuntuu suklaa maistuvan, ei siinä vaiheessa hirveästi naurattanut kun samana päivänä alkanut menkat ja saat setviä tuollaista.

Tsemppiä 5 vuoden takaiset tunnelmat nousee itsellä pintaan <3

Ei vitsi tykkään sun blogista! Ihana video ja ihanaa et sun mieskin osallistuu blogin tekoon, omaani en sais millään kameran eteen. Oot inspiroinu mua hirveesti ja sun rohkeuden ja avoimuuden ansiosta uskalsin avata omankin blogin.

Paljon tsemppiä hoitoihin! ❤️

Hei! Päädyin lukemaan blogiasi, koska meillä on myös juuri alkamassa lapsettomuushoidot. Olen lukenut monia blogeja, mutta ei ole tullut niin empaattinen olo ikinä ennen blogin kirjoittajaa kohtaan. Sulla on vahvoja mielipiteitä, mutta onnistut minusta esittämään ne niin, että ei ärsytä, vaikka itse olisinkin eri mieltä. Luin kaikki sun blogitekstit alusta asti kahden päivän aikana😀 Tsemppiä teille hirmusti ja jatka samaan malliin!

Kiitos samoin! 🥰 Ei jumalauta, ihmiset oikeasti 🙄 Milloin suklaan syöminen on ollut merkki raskaudesta?! 😂 Veikkaisin kyllä enemmänkin just niitä menkkoja, silloinhan yleensä iskee makeanhimo. Ja niin, voihan ihminen syödä suklaata ihan muuten vaan 🤷🏼‍♀️ Surullista että joku oikeasti jaksaa spekuloida noin paljon. Älä nyt ainakaan hakkaa omaa päätä seinään, mielummin sen työkaverin päätä sitten. Ei nyt silleen että rohkaisen käyttämään väkivaltaa tai mitään 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X