desire nymark - Banneri

Tänään käytiin folliutrallassa ja siellä näkyi 23 follia! Torstaina kello 8:15 meillä olisi punktio, eli munasolukeräys. Tämä tarkoittaa siis että me pistetään viimeinen Gonal-F sekä Fyremadel kombo tänään. Huomenna siirrytään irroituspiikkiin ja Ovitrellen jälkeen pidetään yksi välipäivä ilman neuloja. Miten ihmeessä tämä kierto on mennyt niin nopeasti?! Kohta ollaan jo Lugesteronin kimpussa.

Fyremadelista sen verran että hän on yksi vittusaatana. Ei tätä voi muotoilla sen kauniimmiin. Itse neula on kyllä lyhyempi kuin Gonal-Fässä, mutta paksumpi. Pakkausselosteessa neuvotaan pistämään reiteen 45 asteen kulmassa, naikkarin ohjeistusvideolla suoraan vatsaan. No me pistetään vatsaan ja 45 asteen kulmassa, eikä siinä mitään, itse pistäminen on mennyt hyvin. Mutta se perkeleen aine! Voi luoja sitä kirvelyä ja punoitusta ja mä mietin et Miks, miks, miks… Evelinan äänellä. Onneksi tänään on viimeinen pistos, ei tuu ikävä. Siinä herra Fyremadel saa miettiä miten voin jättää kaiken niin helposti. 

Tässä IVF-hoidossa on vaan ollut 2 lääkärikäyntiä. Siihen päälle tulee tietysti vielä punktio sekä siirto, mutta itse olin valmistautunut ravaamaan useammin. Yksi verikoe, 9 pistospäivää ja yhteensä 12 piikkiä. Vähän kyllä jo varoiteltiin että siirtoa ei tehdä jos tässä nyt tulisi hyperi, eli hyperstimulaatio. Lääkäri meinasi että olisi ihan fiksua ottaa rauhallisesti ja juoda paljon vettä. No, nämä lääkkeet aiheuttavat muutenkin ihan järkyttävää väsymystä, joten aika rauhallisesti ollaan otettu tähänkin saakka. Se asia joka häiritsee eniten näissä lääkkeissä on finnit. Jäätävät hormoonipatit jotka ovat kipeitä. Pähkäiltiin myös mun kampaajan kanssa miten mun hiukset voivat olla niin huonossa kunnossa. Tultiin siihen lopputulokseen että ainoa mahdollisuus on Gonal-F, Ovitrelle ja Lutinus. Nykyään mulla on otsatukka. 

Tässä kierrossa selvisin ilman mustelmia, ilman paniikkia ja ilman riitoja. Mutta sen kyllä myönnän että punktio pelottaa ihan saatanasti. No, senkin voin myöntää että tässä kierrossa olen ollut perkeleen laiska. Olen keskittynyt kokonaan mun zen-moodiin, levännyt, käynyt kävelylenkeillä, juonut paljon vettä ja syönyt paljon salaattia. Tasapainon saavuttamiseksi Andreas on raahannut kotiin kaiken maailman herkkuja, joten kyllähän niitäkin on tullut syötyä. Enää pari päivää jäljellä ja tämä pelottava ja rankka episodi on ohi. Sitten siirrytään luultavasti viettämään piinaviikkoja, jos sitä siirtoa nyt tehdään tässä kierrossa. 

Tämä kierto on ollut helpompi. Tuttuja lääkkeitä, pistokset ei jännitä, neulatkaan ei oikein herätä minussa tuntemuksia enää. Kyllä näistä hoidoista vaan selviää, vaikka olisi neulakammo ja sellainen helposti stressaava luonne, kunhan ei mieti asioita liikaa. En edes muista mikä kiertopäivä minulla on tänään. Inseminaatio-kierrossa olin hysteerinen ja suunnittelin jopa meidän menot kiertopäivien mukaan tyyliä ”hei kulta sitten kp12 on ne synttärit!”. Tavallaan ymmärsin että ei hitto, en mä kuitenkaan pysty vaikuttamaan näihin asioihin, eikä sillä ole väliä mikä kiertopäivä on menossa. Follikkeleiden tilanne määrittää kaiken. Kunhan muistan ottaa kaikki lääkkeet oikeeseen aikaan niin se riittää. 

Seuraava neula joka jännittää on kanyyli. Synnytyksen jälkeen kanyylin laittamisessa tarvittiin 3 henkilöä, helvetisti yrityksiä (muistaakseni 9?) molempiin käsiin ja operaatio kesti 45 minuuttia. Joten en oikein odota innolla. Lääkäri mainitsi myös että nykyään kohtu puudutetaan. No hei helvetin kiva, sekin tehdään varmaan neulalla. Toisaalta ihan kiva saada tämä punktio alta pois, sen verran pelottavalta toimeenpiteeltä se vaikuttaa. Mutta jos teillä nyt on omia kokemuksia tai vinkkejä munasolukeräystä koskien niin kertokaa ihmeessä!

Kommentit (12)

Oon ollu munasolun luovutusta varten punktiossa nyt kolme kertaa ja kaikki on menny tosi iisisti. Kanyylin laitto on mennyt tosi hyvin ja sen jälkeen tuupataan kipulääkettä niin, ettei kohdun puuduttaminen ja itse keräys satu yhtään. Jos tuntuu että sattuu niin pyydä vaan lisää kipulääkettä suoneen. Tsemppiä, hyvin se menee. Siihen kipulääkkeeseen ihmiset reagoi eri tavoin, toisilla tuntuu aika kovalta pöllyltä ja esim minulla ei melkein ollenkaan tuntunut päässä.

Tosi paljon follikkeleja kehittymässä! Mulla tehtiin myös hiljattain punktio, ja follikkeleja oli 14 (12 sisälsi solun ja 10 hedelmöittyi, eli ihan hyvä saldo kuitenkin!). Toi Fyremadel oli mullakin ihan tuskaa, se kirveli piston jälkeen puol tuntia ja nosti kunnon rakkulat pistoskohtiin. Itse punktio oli kyllä kipee, mutta lääkitys oli hyvä ja olin jo tunnin lepäilyn jälkeen ihan kivuton ja terve. Kovasti tsemppiä torstaille, toivottavasti selviät yhtä vähällä! ❤

Itse olin punktiossa viikko sitten tiistaina. Eihän se mikään mukava toimenpide ole eikä välttämättä täysin kivuton, mutta omalla asenteella ja sillä että pysyy rauhallisena voi helpottaa omaa oloaan huomattavasti. Ja muista hengittää 🙂 Tsemppiä operaatioon, hyvin se menee!

Oikea (höger) munasarja ja Vasen (vänster) munasarja ja tuohon totaliin on laskettu väärin eli pitäisi lukea 12 + 13. Toivottavasti ei tule hyperiä vaikka onkin aika paljon folleja. Toki toi oli varmaan odotettavissa suuri folli määrä jos sulla korkeA AMH-arvo. Itse oottelen vielä menkkoja alkavaksi, kiva kiva..keskiviikkona pitäisi alkaa pistokset mutta taitaa siirtyä kun kierto sekosi noista Primoluteista.

Toivottavasti siirto menee hyvin ja helposti, se puudutus voi ja varmaan on tosi hyvä juttu . Jenkkilässä ne nukuttaa aina keräyksen ajaksi tai siis humauttaa-mutta siinäkin omat haitta puolensa. Mielummin itse ainakin otan puudutuksen.

Isosti tsemppiä punktioon! ❤️ Mulla sattui itse kerääminen niin paljon et luulin kuolevani. Neljästi lisäsivät kipulääkettä. Punktion jälkeen en kirjaimellisesti kävellyt koska sattui niin paljon lääkkeistä huolimatta. Mutta kannatti, nyt tuolla tuhisee 1,4v prinsessa ❤️Kaikilla ei satu, ja muista pyytää helposti kipulääkettä!

Yleisellä sain paljon vähemmän kipulääkettä / rauhoittavaa, joten sillon oli jonkun verran kipuja. Kyllä sen kestää, kun on piikitys rumbastakin selvinnyt, tsemppiä 😍

Moi! On kokemusta, ja siinä ei tuntunut kipua! Minäkin pelkäsin etukäteen mutta turhaan! Tsemppiä! 🙂

Kiva kuulla et ei sattunu 🙈 ja kiitos 💕

Ei oikeesti oo niin paha kun vois kuvitella! Ite vedin sen ilman kipulääkettä. Jotai rauhottavan tyylistä vaan otin. Oon kans neulakammonen mut hyvin meni ja oli kohtuu nopeesti ohi. Sen rauhottavan jälkee tuli kotona huono-olo kyllä. Hyvin se menee älä suotta pelkää 😎. Tsemppiä ihan hirveesti 🙂

Miksi tossa paperissa lukee 10, vaikka nousta numeroista tulee yhteensä 13? Ja sit toisella puolella myös 13? Vai mitä toi paperi oikein meinaa? 😂

Papereiden summat on kyllä 12 + 13 , eikä 13 + 13.

Tsemppiä hoitoihin!

En mä tiedä 🤷🏼‍♀️😂 tai sit joku laskuvirhe 🤔 oiskohan? Hmm, nyt rupes häiritsemään! Mä laskin vaan 10 + 13 = 23 😂👌🏻

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X