desire nymark - Banneri

Viime viikon torstaina tehtiin munasolukeräys, silloin saatiin 22 munasolua joista 20 oli kypsiä ja 18 hedelmöittyi normaalisti. Sen jälkeen emme ole saaneet minkäänlaista välitietoa, joten ollaan hypitty tasajalkaa miehen kanssa ja pelätty sitä pahinta: mitä jos saamme kuulla että alkioita ei ole? Tänään meillä oli aika siirtoon ja koko aamupäivän kyyläsin puhelinta. Jos alkioita ei ole saamme puhelinsoiton. Soittoa ei tullut.

IVF

Naistenklinikalla hymyilevät hoitajat kyseli mun vointia. 22 follia on kuulemma tosi paljon, joten pikkaisen pelättiin hyperstimulaatiota. Ultrattiin ja todettiin että munasarjat on melko kookkaat, joten se selittänee tämän järkyttävän turvotuksen. Varoiteltiin että siirto saattaa tuntua epämiellyttävältä, mutta minä en tuntenut yhtään mitään! Nips naps pari sekunttia ja se oli ohi. Siirrettiin siis yksi alkio tuoresiirtona, 10 blastoa on jo pakastettu ja 5 alkiota jäi vielä viljelyyn. Hoitajat siinä vitsailivat että tolla määrällä saa jo suurperheen perustettua. Meidän saalis oli siis tosi hyvä.

Nyt vaan tarkkaillaan vointia, että ei vaan iskisi se saakelin hyperstimulaatio. Minulla on Lugesteron käytössä tukilääkkeenä ja niitä laitan 3 kertaa päivässä. Luget ovat aiheuttaneet väsymystä ja etovaa oloa, joten ei tämä vieläkään mitään herkkua ole. Mutta tästä ne piinaviikot nyt sitten alkavat ja 2.4 saan tehdä raskaustestin. Kaksi viikko pelkkää piinaa edessä siis. Paljon lepoa ja paljon vichyä niin eiköhän tämä tästä! Ainakin voimme huokasta helpotuksesta, koska pakkasessa odottaa 10 alkiota jos ei nyt tässä kierrossa tärppäisi. Uutta IVF-hoitoa ei siis ainakaan ihan heti tarvitse tehdä.

Uudesta hoidosta puheen ollen, niin tässä punktion jälkeen alavatsakipujen ja turvotuksen kanssa en edes suostuisi sellaiseen. Meidän hoito on mennyt tosi hyvin nyt tällä kertaa, mutta kaikki pelleily ennen hoitoa rasittaa mieltä ihan perkeleesti. Se että inssi meni ihan penkin alle, koska siittiöt piti olla hyvänlaatuiset mutta eivät sittenkään olleet ja kokonainen olki tuhlattiin. Se että ajettiin Naistenklinikalle turhaan joulukuussa, koska hoitaja oli tehnyt näppäilyvirheen. Onhan tässä nyt ollu kaikenlaista säätöä ja nostan hattua niille jotka ovat jaksaneet kamppailla lapsettomuushoitojen parissa monta vuotta.

Hoitojen aikana tulee niin paljon painetta ja aikatauluttamista että tässä kyllä oikeasti oppii yhtä sun toista itsestään. Miten nopeasti mieli voi muuttua, miten pienistä asioista voi pettyä romahtamispisteeseen saakka. Tänään tekisi mieli huutaa että ei helvetti ikinä enää yhtäkään hoitoa, mutta kuitenkin tiedän että jos alkioiden saldo olisi 0 olisimme taas jonossa. Summa sumaarum: Itse hoito oli teknisesti helpompi kuin mitä minä kuvittelin, mutta henkisesti rankempi. Katsotaan nyt millaista tunteiden vuorostorataa koetaan seuraavan kahden viikon aikana.

Pahoittelut että en ole jaksanut ottaa uusia kuvia tänne blogiin nyt hetkeen. Mä en edes pysty selittämään tätä väsymyksen määrää!

Kommentit (11)

Peukut pystyssä sinnekin suuntaan että nyt tärppää 😊👍 ihana jotenkin lukea tätä teidän matkaa kun itsekkin samassa tilanteessa.
Täällä pitäisi jännitellä 4.4 asti siirron tulosta… Toivotaan tosiaan että 2 viikkoa menee nopeasti. Maha kyllä edelleen kipeä ja ihan jäätävä turvotus punktiosta. Innolla odottaen maanantain töihin paluuta, ei mitään mahista että menisi työhousut kiinni 😂

Valitettavasti se ei ole aina automaattisesti hyvä asia et noita säilötään noin paljon. Itsellä saatiin 8, pakastukseen meni 3,joista yksi onnistunut siirto ja nyt 4kk lapsi 🙂 ihmettelin miksi osa meni hukkaan, niin sanoivat ettei ole syytä pakastaa kuin ne hyvälaatuiset, vaikka huonotkin oli parempia kuin monen ns. Hyvät. Tietyissä tapauksissa varalta pakastetaan paljon jos laatu ei ole priimaa. kaverilla hyperstimulaatio, yli 20 kerättyä ja heti eka siirto onnistui (ei voitu hyperstimulaation vuoksi siirtää heti vaan seuraavaan), mutta kun seuraavaa yritettiin, ei niistä yli 20:stä selvinnyt sulatuksesta kuin osa, niin että yksi siirrettiin ja kaksi jäi odottamaan uutta yritystä kun ensimmäinen ei onnistunut 😔
Tsemppiä teille!

Onpa outoa jos teillä on ollu alkioita joita ei oo pakastettu :O Mä en oikein tiedä laaduista yms, mutta noi 10 jotka meni pakkaseen oli vissiin hyviä kun niistä tuli blastoja ennen 5 viljelypäivää. Noi loput 5 jotka jäivät viljelyyn on sitten vissiin heikompia 🤔 Meille kerrotiin vaan että jos munasoluja tulee paljon niin laatu saattaa kärsiä ja silloin ei välttämättä tuu monta alkiota. Alkioiden laadusta ei kerrottu, sanottiin vaan että yksi blasto siirretään ja 10 blastoa pakkaseen 😀 ja kiitos 💕

ihan mahtava määrä hedelmöittyneitä! Kovasti tsemppiä piinaviikkoihin!!! Muistan meidän ensimmäisen, kypsiä oli 18, 9 hedelmöittyi, ja vain 4 selvisi yli 3 päivän, 5 päivänä siirrettiin kaksi, joista ei tullut mitään, kaksi pakastettiin joista toinen ei selvinnyt sulatuksesta, ja toisestakaan ei tullut mitään. Oli kyllä elämäni suurimpia pettymyksiä. Teillä on kyllä hyvä tilanne, ja jos nyt sattuisi ettei nyt tärppää, teillä on edelleenkin niin monta tsäänssiä että joku niistä takuulla onnistuu. Nyt rauhallisesti vain (sehän on helppoa, eikö?) 😀

Joo se on tosi helppoa 😂 ai vitsi, kyylään kalenteria koko ajan! Toisaalta oon niin väsynyt et ehkä tämä menee nopeasti 😀 tosi ikävää että joutuu pettymään. Tota minäkin pelkäsin ja manasin vissiin jo valmiiks et ei niitä alkioita kuitenkaan tuu, jonka seurauksena iski tällainen ”ei ikinä enää hoitoihin!” -fiilis 🙄😂 ja kiitos 😍♥️

Moi, kovasti tsemppiä!
Mikä on hyperstimulaatio?

Jos on pakkasessa alkioita niin ei tarvitse muuta kuin Lugesteronin tukilääkkeeksi. Ei siis piikittelyjä siinä tapauksessa. Tai jos tehdään lääkkeelliseen kiertoon luonnollisen kierron sijaan(kuten mulla tehtiin) niin käytettiin myös Progynovaa, joka on estrogeenivalmiste.

Joo ei tarvii PASia varten piikitellä 🙂 mutta hirveästi onnea näille viikoille, se on kumma miten kaksi viikkoa voi tuntua maailman pisimmältä ajalta ja silti mennä ihan hujauksessa!

Isosti tsemppiä, toivotaan että tärppäisi<3

Nyt laitan sormet ja varpaat pystyyn teidän puolesta!! 🥰😊 piinavat viikot tosiaan sulla tiedossa!

Saanko mielenkiinnosta kysyä, että jos ekalla hoitokerralla ei tärppää ja alkoita on pakkasessa jemmassa, niin onko seuraava yritys sitten pelkkä siirto vaan, vai joutuuko piikittelemään ynm tekemään?
Mielenkiintoinen aihe, niin tuli mieleen tätä lukiessa 😊 Enkä ennen ole lukenut edes nöin tarkasti / pitkään aiheesta. Teidän tarinaa olen jännityksellä seurannut jo kauan! Tsemppiä! 😊

Käsittääkseni se on pelkkä siirto sitten 😄 Näissä hoidoissa menee vähän niin että asioista kerrotaan ja ohjeistetaan vasta kun ne tapahtuu 😂 mutta ymmärtääkseni niin ei enää tartte piikittää. Jos joku toinen nyt on tehnyt PASin niin valaiskaa minua sekä Niknaa! 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X