desire nymark - Banneri

Luulin että lapsettomuushoidot olisivat rankkoja lääkkeiden takia. Onhan pistäminen, mustelmat ja sivuvaikutukset melkoinen työmaa. Mutta olin väärässä. Pistämisestä selviää jopa neulakammoinen, mutta jonot, epätietoisuus, erilaiset pelottavat tutkimukset ja toimenpiteet nostattavat verenpainetta ja sitten tietysti se pahin veritulppariski: toiset ihmiset ja heidän mielipiteet sekä vinkki vitoset. Voi helvetti. Jos olet tosi herkkä ihminen niin lopeta lukeminen tähän paikkaan, koska nyt minulla on kova avautumisen tarve.

Niksipirkot ovat siinä mielessä harmittomia, että he yleensä tarkoittavat pelkkää hyvää. Niksipirkko yrittää etsiä sinun vaivaan jonkin sortin ratkaisu, mikä tietysti on kiva juttu. En edes muista miten monta kertaa olen hämmentynyt, kun joku kertoo hänen serkun vaimon pikkuserkun kaverista joka kävi lomalla ja teki positiivisen raskaustestin paluulenolla. Lopetat vaan sen stressaamisen kato, meette lomalle ja huomaat että siitä se plussa pärähtää ruutuun ihan luomustikin. Voin myöntää, että olisin mielummin Bahamaksella harrastamassa kiihkeää seksiä, mutta ei. Istun täällä -10 asteen pakkasessa, leikin neulatyynyä ja odotan että lääkäri voisi punktioida mun munasarjat. Ei sen takia että haluaisin, vaan sen takia että tähän ei auta mikään hiekkaranta, palmu tai pari tequila shottia.

Eniten ärsyttää se, että olen kertonut meidän tilanteesta tosi avoimesti. Kaikki aidosti kiinnostuneet kyllä tietävät että käytämme pakastettuja siittiöitä. Jos ihmettelen miten saisin ne perkeleen pakastetut siittiöt kuljetettua tälle ihanalle rentouttavalle lomalle niin en ikinä saa vastausta. Minigrip-pussissa käsimatka tavaroihin? Vai uskaltaisko pistää ruumaan? ”Hehe joo, hehe”. No HEHE, miten uskallat antaa neuvoja jos et edes ole perehtynyt meidän tilanteeseen. Tähän samaan kategoriaan menee kaikki saatanan vitamiini jauheet, mehut, öljyt ja pillerit.

Lukuisia sähköposteja, kommentteja ja viestejä missä yritetään kaupata jotain lisäravinteita väittämällä että näistä olisi hyötyä lapsettomuuteen. Ilman minkäänlaisia tutkimuksia tai todisteita, mutta kun se yksi pikkuserkun kaverin tuttu oli käyttäny näitä ja niistä oli apua. Ihmiset yrittävät ihan tosissaan saada muutaman euron tilille väittämällä mitä tahansa. Se on julmaa. En väitä että vitamiineistä ei olisi mitään hyötyä, mutta jos ollaan siinä pisteessä että lääkäri päättää tehdä IVF-hoidon, niin sitten mistään multavitamiinistä ei ole hyötyä.

Joku kertoo innostuneena miten yhdynnän jälkeen pitäisi saada orgasmi, koska silloin mahikset ovat paremmat. Yhdynnän jälkeen nostetaan jalkoja ylös ja käytetään kuukuppia, lasillisen viiniä kannattaisia juoda kerran päivässä ja luteaalivaiheessa käytetään sukkia. Minä istun tässä ja ajattelen että helvetti millaista hömppää, ei tähän tehoa muu kuin IVF-hoito! Kukaan ei itse valitse lapsettomuutta. Kukaan ei halua kärsiä tästä. Kukaan ei halua tehdä IVF hoitoa, tai inseminaatioita, tai syödä letroja. Lomamatka, lukuisat orgasmit, muutamat viinilasit ja sukat kuulostavat oikein kivalta idealta, mutta eihän se edistä meidän ongelmaa millään tavalla.

Välillä ärsyttää, koska tuntuu että lapsettomuutta ja lapsettomuushoitoja vähätellään tosi paljon. Ongelma saattaa olla siinä, että siittiöt ovat pakastettuna naistenklinikalla, mutta silti luullaan että joku kusinen lomamatka on ratkaisu. Väitetään että tämä olisi meidän omaa syytä, koska me stressaamme liikaa ja meidän elämä on liian hektistä. Eihän sillä nyt ole mitään väliä, vaikka nukkuisin 3 vuotta putkeen niin ne siittiöt olisivat silti siellä naistenklinikalla, odottamassa että teemme jotain konkreettista asialle, kuten esim IVF-hoidon.

Jos kerrot miten rankkoja hoidot ovat joku aina kysyy miksi emme vaan adoptoi. Hoidot eivät ole rankin asia mitä olen käynyt läpi elämässäni, mutta eihän tämä nyt hauskaa ole. Mutta ei adoptio-prosessikaan ole hauskaa tai helppoa. Ei niitä lapsia noin vaan adoptoida. Tiedättekö miten pitkä prosessi se on? 2-5 vuotta. Tiedättekö miten kallista se on? 7000 – 23000€. Ai niin, tiesittekö muuten että jopa ykköstyypin diabeetes saattaa olla este adoptiolle? Tämä riippuu tietysti mistä maasta adoptoidaan, mutta sanomattakin selvää että meidän kohdalla adoptio ei edes onnistuisi.

Lapsettomuus on todella arka paikka ja harva ymmärtää miten yksikin lause saattaa loukata ihmistä. Miten kaikki menee ihon alle. Miten saatat olla tosi vahva maantaina, mutta haluaisit pölliä jonkun lapsen tiistaina. Tulevaisuuden haaveita on vaikeita miettiä, koska emme tiedä jos lapsiluku on tässä tai jos meille siunaantuu lisää lapsia. Eletään nykyhetkessä ja yritetään arvostaa sitä mitä meillä jo on. Mutta se on ainakin selvää että yksikään poppakonsti ei tähän tehoa, tähän tarvitaan lääkkeitä ja lääkäreitä.

Kommentit (24)

Mun yks kaveri rupes mulle hehkuttaa miten hänki tuli verenpainelääkkeiden, pillereiden ja ryyppämisestä huolimatta raskaaksi niin kyllä säkin tuut. Teki mieli huutaa että ”TULINKI! vaan kun se vaan ei ole mahdollista tänään eikä myöhemminkään, ei vaikka seisoisin päälläni, eikä vaikka saisin useamman orgasmin yhdynnän jälkeen, eikä vaikka joisin punaviiniä joka ilta. Ihmiset joilla ei ole raskautumisessa mitään ongelmaa, ei vaan ymmärrä ettei se kaikkien kohdalla ole itsestään selvyys. Itse olen myös menossa pakaste alkion siirtoon, kerroin siitä ystävälleni niin minulle tuli sellanen olo että hän ei pidä sitä lapsena. Kadun että kerroin hänelle sen. Pidin häntä ystävänä joka ymmärtää.

Sanon vaan; monelle nuo neuvot on auttaneet, olleet kultaakin kalliimpia. Ymmärrän turhautumisesi.. Mutta lapsettomuudesta itsekin kärsinyt vuosia ja hoitoihin olisi menty tänä kesänä. Koomisinta tässä on juuri se että vaihdoin stressaavasta työpaikasta pois ja raskauduin 2kk sen jälkeen lomamatkalla. Kaikkken niiden vuosien jälkeen. Olen edelleen sitä mieltä että jos olisin jatkanut vanhalla elämäntyylillä olisin ne hoidot joutunut aloittamaan. Se ei todellakaan auta kaikilla, mutta minulla se auttoi ja varmasti monella muullakin, koska niitä neuvoja joka tuutista tahtoo tulla. On minullakin ystäviä jotka on kokeilleet samoja vippaskonsteja ja silti joutuneet hoidot käymään läpi, vaikka kummastakaan ei ole edes vikaa löytynyt. Kaikki eivät raskaudu edes hoidoista vaikka päällänsä seisoisivat. Toivottavasti sinäkin saat vielä nyytin syliin.

Löysin nyt sun blogin ja tähän oli pakko kommentoida. Meillä sama tilanne, miehellä ei siittiöitä enää ja kun aikoinaan saatiin diagnoosit ja kerroin ystäville kertoivat he kummin kaiman ystävän kaverin serkun tarinan missä he vain tulivat raskaaksi kun lakkasivat yrittämästä ja kun yritti selittää että ei siittiöt vaan ilmesty jos niitä ei oo, mutta ei ne ymmärtäneet. Uskon että jos pamahtaisin vaan paksuks ei mies uskois et hei meille tapahtui ihme xD sama kun ihmiset kyselee että koska meille tulee vauvoja, vastaan vaan että en harrasta esiaviollista seksiä, häiden jälkeen pitää keksiä jtn uutta xD ihmiset liikaa haluaa uskoa onnellisiin tarinoihin, olisin mäki halunnut että lapsen saamiseen tarvittaisii vain se orgasmi mut ei, siihen tarvitaan piikkejä ja lääkäreitä.

Ai paska, meille sanottiin samaa! Siinä ihmeissäni ihmettelin että roudaanko siittiöt jossain minigrip pussissa lentokoneeseen vai mitä hä! Oon jopa kirjoittanu pistauksen tästä 😂 ihmiset oikeesti … 🙄

Mä en ole kokenut lapsettomuutta, mutta tavallaan voin samaistua. Kroonisesti masentuneena usein kuulee samankaltaisia kommentointia. ”Raudanpuutetta se vain on, söisit d-vitamiinia, käy lenkillä” ei hirveästi lohduta kun makaat likaisena ja lamaantuneena sängyssä ties kuinka monetta päivää. Paljon tsemppiä hoitoihin ja typerien kommenttien kestämiseen! Oot vahva kun jaksat!

Kiitos, hyvin kirjoitettu!

Oma vauvani on tyystin toinen, mutta ratkaisijat samaa sarjaa ja ratkaisut samaa laatua. Kunnon kohta kaksi vuotta maannut sohvan ja sängyn omana, niin kyllä, olen kokeillut. Ihan kaikkea. Noin niinkuin ajankuluksi.

Hyvin kirjoitettu! Mua ärsyttää niin paljon nää kun ehdotetaan esim kuukuppeja! Sun ja teidän hoitoja ja ajatuksia on upea seurata. Harva kertoo näin aidosti, totuuden mukaisesti ja teiltä saa vinkkejä sekä vertaistukea. Kiitos ❤

Ai että nää niksipirkot on kyllä mainioita! Kaikki sympatiat teille, oon mielenkiinnolla seurannut teidän matkaa.

Niksipirkon paras kaveri on muuten sympatiasirkka, tälläinen tyyppi lohdutti mua keskenmenon jälkeen sanomalla, että tietää miltä musta tuntuu koska otti kerran jälkiehkäisypillerin ja sitten se alkoikin kaduttaa……

Oi kyllä! Ja juuri tämä, kun toitotetaan että lopetatte stressaamisen asiasta, te teette vauvan teosta stressiä, lopettakaa niin kyllä se siitä!!! ”Mä en usko noihin tutkimuksiin, kun tosi useinhan monet tutut, jotka jo luovuttaa niin *padam* ne on heti paksuna!” Ja juu, lomallahan ne vauvat tehdään. Maksampa parin tonnin loman ja lähdetään kokeileen, vai käytänkö rahan lääkkeisiin. Kumman todennäköisyys on suurempi, onkohan tutkittu.

Hyvä kirjoitus. Itsellä ei samalla tavalla ole lapsettomuudesta kokemusta, paitsi etten sairauteni ja lääkitykseni vuoksi voi saada lasta. Se on surullista, mutta toivon silti muille hyvää näissä lapsiasioissa. Mä niin sydämestäni toivon, että kaiken tuon jälkeen saisitte siitä sen parhaan palkinnon, oman lapsen syliin. Ja hei, siinä oot oikeessa, että teidän tilanteessa ei auta kyllä kikkakolmoset ja rentouttavat lomamatkat, kun ne siittiöt on siellä, missä on. Joka tapauksessa, oon täällä sormet ja varpaat ristissä, että teille käy hyvin. Ootte ihana perhe! 💕

Ihanasti, mutta totuudem mukaisesti kirjpitettu,❤️❤️

Et todella ole ajatusten kanssa yksin! Ihailen rohkeuttasi puhua asioista tosi avoimesti. Itse olen niin herkkis, että en ole yhtä ystävää lukuunottamatta kertonut lapsettomuudesta. Tiedän loukkaantuvani näistä niksipirkoista verisesti, helpompi esittää velaa. Jotenkin tosi sairasta, mut henkisesti helpomaa itselle. Meillä vikaa toisen geenivirheessä, joten tähän ei todella vitaamiinikuurit ja seksiloma Bahamalla auta. IVF jonossa, joka tuntuu kestävän ikuisuuden julkisella..

On vähän vanha tää kirjotus jo mut itelle ajankohtanen asia. Meillä siis miehellä geenivirhe Kleinfelter joka laskee miehen testosteroni tasoja lopettaen jossain kohtaa täysin siittiöiden tuotannon. Meillä tää asia huomattiin niin myöhään ettei enää oo siittiöitä siemennestees ollenkaan ja tää siis 2 kertaa varmistettu.
Nyt ollaan tässä odoteltu Tyksiin aikaa leikkaukseen et mieheltä leikataan kivekset auki (TESE) ja sieltä vielä etitään jos edes sielä olis siittiöitä jäljellä. Tyks on ainut suomessa mikä näitä leikkauksia tekee ja niillä puolen vuoden jono leikkaukseen, mutta onneksi voidaan saada aika nopeemminki jos tulee peruutusaikoja (en kyllä tiiä miks joku peruis tälläsen ajan, mut aina voi toivoa) kun meillä kesti jo tosi pitkään saada edes lähete sinne.

Meillä siis ainut mahdollisuus saada biologisia lapsia ICSI:llä jos leikkauksessa niitä löytyy. Lääkärit ainaki oli toiveikkaita että löytyis ku miehellä ei vielä oo niin paljon ikää, mutta sitä ei kukaan tiedä että paljonko niitä sitten voi sieltä löytyä.
Oon kans ärsyyntyny näihin nikseihin et kyllä ku kokeilette sitä tai tätä ku yks kaveriki oli saanu jotain lääkettä niin kyllä se sitte oli tullu raskaaksi ihan luomuna. Toinen mitä oon kuullu niin joku pariskunta oli käsketty lopettamaan seksin harrastaminen vuodeksi ja sitte kokeilemaan uudestaan ja olivat tulleet raskaaksi. Kiva niille et oli sitte onnistunu, mut meillä ei ne siittiöt siltikään maagisesti palaudu.
On ollu ihana lukea täältä blogin kautta lapsettomuudesta ku netistä aika huonosti löytää tietoa ja täältä saa enemmän tietoa miltä mikäki lääke ja hoidot tuntuu että osaa varautua mitä on tulossa.
Lähipiirissä ei oo yhtäkään joka olis lapsettomuutta kokenut niin ihanaa nähdä että en oo tän asian kanssa yksin, vaikka meillä tää syy lapsettomuuteen onkin vähän harvinaisempi. Ite ajattelen et ollaan kaikki samassa veneessä tän asian suhteen oli syy lapsettomuuteen mikä tahansa.
Tsemppiä kaikille lapsettomuudesta kärsiville ja toivotaan et meidän kaikkien unelma lapsesta toteutuis! 🥰

Hieno ja avaava kirjoitus. Voimia 💖

Niin nappiin osui tämä teksti!! Meillä ei ole pakastettuja siittiöitä, mutta takana silti kahden vuoden selittämätön lapsettomuus. Olen myös kuullut koko ajan, että lapsi tulee kun vaan lakkaatte yrittämästä. Ja kun otat tätä tai tätä nappia. Ja tässä sitä ollaan, menossa ivf-hoitoon, vaikka se varmasti onkin vain siitä kiinni, että olemme yrittäneet liikaa! Kiitos tästä tekstistä, olipa kiva lukea, että muillakin samoja ajatuksia 🙂

Kiitos, kiva kuulla että en ole yksin ajatuksien kanssa! 😀 Vituttaa myös se, että yksi kriteeri hoitoihin pääsemistä varten on nimenomaan aktiivista yrittämistä vähintään vuoden ajan 🙄 Kovasti tsemppiä IVF hoitoon! Teknisesti hoidot eivät ole niin pahat mitä luulin! ♥️

Voin niin samaistua tuohon. Perus kommentti ”Laitetaan vähän painetta teille nii kyllä se lapsi sieltä tulee” ja ”Sä oot niin nuori että kyllä sulla on aikaa vielä monta vuotta. Tietty meillä eri tilanne ku teillä, mutta joskus tekis mieli sanoa niksipirkoille ja muille että antaa vaan asian olla.. Että tsemppiä teille, toivotaan parasta!

Joo, välillä tekis kyllä mieli sanoa ihan suoraan että naama kiinni 😀 kiitos ja tsemppiä sinnekin ♥️

Aaargh, näitä niksipirkkoja riittää oli ongelma mikä tahansa! Mä sairastan mm.crohnin tautia ja kroonista migreeniä ja voit kuvitella millasen määrän oon vinkkejä, tuotesuosituksia ym. paskaa saanut kuulla elämäni aikana. Vaikka tietää et yleensä tarkotetaan hyvää ja halutaan auttaa, mutta tuo ei auta kun se tuntuu syyllistämiseltä 🙁

Argh, mä voin vaan kuvitella! 😫 Tulee ihan sellainen fiilis että luuleko ihmiset oikeasti että sairastetaan ihan huvin vuoksi 🙄 Tsemppiä sinne ♥️

Argh, mä voin vaan kuvitella! 😫 Tulee ihan sellainen fiilis että luuleko ihmiset oikeasti että sairastetaan ihan huvin vuoksi 🙄 Tsemppiä sinne ♥️

KIITOS mahtavasta postauksestasi!!!
Ihanan suoraan puhut asioista 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X