desire nymark - Banneri

Kukaan ei varmaan ole yllättynyt tuloksesta. Itse kävin läpi koko tunneskaalan jo siinä vaiheessa kun vuoto alkoi. Pettymys, suru, viha, epätoivo, itsesääli, mökötys, itku. Fiilikset ovat siis tässä vaiheessa jo käsitelty, mutta kyllähän tuo silti kirpaisi. Olen kuitenkin päättänyt että nyt vaan mennään kohti sitä pakastealkion siirtoa positiivisin mielin. Meillä on 10 alkiota pakkasessa, seuraava yritys tulee olemaan helpompi ja meillä on kaikki mahdollisuudet vielä.

Andreas odotti vissiin toista tunneaaltoa ja murtumista, koska hän täytti kaapit eilen jätskillä ja muilla herkuilla. Mun tunnemyrskyjen ja asennevamman takia hän jopa kysyi että haluanko pitää välikierron. Olen yrittänyt hymyillä läpi hoitojen, mutta oikeasti nämä lääkkeet ovat tehneet minusta hullun. Olen itkenyt hysteerisesti koska ”kukaan ei ymmärrä”, olen ollut vihainen ja väsynyt ja valittanut monta viikkoa putkeen. Olen hiihtänyt ympäri kämppää lökäreissä ja valittanut miten hoidot pilaavat koko elämäni. Olin turvonnut, mun iho oli järkyttävässä kunnossa ja jouduin leikkaamaan itselleni otsatukan koska hiukset katkeilivat hullun lailla. Pelkäsin kaljuuntumista ja kaikki oli paskaa. Enkä edes tajunnut miten vahvasti ylireagoin.

Lugesteronkuuri on loppu, ulkona paistaa aurinko, olen taas rauhallinen ja onnellinen. Jaksan miettiä asioita positiivisella tavalla. Olen onnellinen meidän pakastetuista alkioista. Olen onnellinen siitä että IVF hoito meni hyvin. Punktio ei sattunut, en saanut hyperstimulaatiota, iho on rauhoittunut ja turvotus on lähtenyt. Elämässä ei voi saada kaikkea. Minulla on ollut jäätävän hyvä tuuri viime vuosien aikana. Ensinäkin se, että istukka repesi sairaalan parkkipaikalla. Toiseksi se, että Belle kasvoi tosi reippaasti eikä keskosuudesta jäänyt mitään komplikaatioita. Rankasta alusta huolimatta olen saanut täysin terveen lapsen, joka kaiken lisäksi on superhelppo tapaus. Nukkuu hyvin, syö hyvin, nauraa ja hymyilee koko ajan.

Rankan raskauden ansiosta rupesin bloggaamaan ja tästä on tullut mun työ. Kaikista maailman ihmisistä minulla oli niin hyvä tuuri että löysin Andreaksen. Mies joka otti Bellen vastaan avosylin, joka viihtyy kotona perheen kanssa ja tukee minua joka ikisessä asiassa. Sellainen mies joka ei punastu jos pyydän häntä hakemaan tampooneja tai hiivalääkettä, kysyy vaan että minkä merkkistä. Sellainen joka haluaa osallistua joka ikiselle lääkärikäynnille ja on pistänyt joka ikisen piikin, vaikka häntä pelotti. Kyllä me selvitään tästä. Meillä on kaikki mahdollisuudet. Elämässä pitää myös olla vastoinkäymisiä.

Ilmoitin raskaustestin tuloksen oma polkuun. En tiedä miten meidän pitäisi ilmoittautua pakastealkion siirtoon, mutta kai sekin selviää lähipäivinä. Ilmeisesti pidetään välikierto, mutta hyvällä tuurilla päästään yrittämään toukokuussa. Päästään jopa ehkä tekemään kaksi PASia ennen kesäsulkua, jos mun kierto on yhteistyökykyinen. Nokka kohti uutta yritystä!

Kommentit (10)

Kävimme eilen ivf-hoitojen suunnittelupanaverissa. Tämä teksti mielestäni hyvin ja ns. selkokielellä kokosi sen, mitä meillekin kerrottiin.

Ainoa radikaali ero oli tuo munasolujen keräys. Meille sanottiin, että se tehdään päiväkirurgian puolella ja maksaa n. 160e. 🤷‍♀️🤷‍♀️

Tsemppiä valtavasti hoitoihin – meillä 6. blasto tärppäsi ja nyt 3 viikkoa laskettuun aikaan! Ja kyllä ne pettymykset kannattaa surra pois, tottakai jokainen toivoo hoitojen onnistuvan.

Sellainen vinkki, että yksityinen puoli käyttää lugesteronien sijaan Teroluteja (otetaan suun kautta). Huomattavasti vähemmän sivuoireita ja ainakin oma olo oli valtavasti parempi! Kysy noista Teroluteista lääkäriltä, että voidaanko niiden sijaan kokeilla Teroja (aamuin / illoin).

Tsemppiä vielä!

Voi, ihana kuulla että teillä tärppäsi! 😍 Kiitos vinkistä, mä kyselen noitten terolutien perään! Oon siis tässä koko ajan ihmetelly et miks pitää käyttää noita lugeja, kun ovat niin työläitä. Eikä siinä, lutinus oli vielä pahempi 😂 ja kiitos ♥️

Voi höh! Mutta kuten sanoin viimeksikin, teillä on mahtava määrä pakkasessa. Pakkasesta laittaisin 2 kerralla. Joo, riski kaksosiin mutta parempi mahdollisuus myös että kumpijompi tarttuu (vaikka ne yrittää sanoo ettei se paranna mahdollisuutta, mutta kaksi on aina enempi kuin yksi).

’Gluteiiniton’ nimimerkille, olet oikeilla jäljillä. Meillä on niin monilla oireetonkin tulehdustila kehossa. Jos olisin sen älynnyt aiemmin, saattaisin itsekin olla äiti. Meille se vaan taitaa olla jo vähän myöhäistä… Mutta jos alkiot on top, kohdun limakalvon paksuus hyvä ja lääkäri ei koskaan löydä vikaa miksi ei tartu, suosittelen ruokavaliomuutosta, ja antaa sille aikaa ennenkuin menee uudelleen hoitoihin. Mulla on ketoruokavalio parantanut niin autoimmuunisairaudet kuin yleisen hyvinvoinninkin.

Reippaana uutta kohti Desire, teillä on vielä monta mahdollisuutta, mutta muista ärjyä tää pettymys alta pois niin on kevyempi lähtä uuteen nousuun. Siinä auttaa usein myös pullo viiniä 😀

Haha ihana toi loppu, niin totta! 😂 Itse haluaisin kans että ne siirtäis kaks, mutta naikkari ei suostu :/ ♥️

On erittäin painavat ja hyvät syyt, miksi ei siirretä kahta alkiota. Kaksoisraskauden riski suurenisi selvästi. Kaksosraskauksissa oikeastaan kaikki raskauskomplikaatioiden riskit (mm ennenaikaisuus, raskausdiabetes, kohonnut verenpaine, raskausmyrkytys, sikiöiden kasvuhidastumat) ovat suurentuneet paitsi, että vauvat olisivat liian isoja. Lisäksi kaksosten hoito on todella työlästä…

Ehkä oletkin jo aikaisemmin kertonut, mutta selviteltiinkö aikanaa keskenmenojesi syytä?

Ei selvinny syytä, mutta ei sitä myöskään oikein tutkittu kunnolla mun nuoren iän takia. Kun kysyin tuota alkionsiirto asiaa niin ne just kertoi että monikkoraskaus olisi mulle tosi iso riski, eli sitä ei ainakaan tehdä meille. Bellehan syntyi keskosena istukan repeämisen takia, joten tulossa on kuitenkin jonkin sortin riskiraskaus, jos ymmärsin oikein. Ainakin tulevaa raskautta tarkkaillaan tarkemmin 😊

Tuli tässä mieleen (uusi seuraaja), tälläin mitään tietämättömänä ruokavaliostanne yms. Että oletko kokeillut gluteiinitonta ruokavaliota?
Itse tiedän niiiiiin lukemattoman monta pariskuntaa jotka saaneet siitä avun lapsettomuudessa että pakko heittää asia ilmoille. 🙂 ja tästäkin joukosta löytyy niin erilaisia tapauksia.
Lääkärithän ei siihen ota kantaa kun ei ole selvää tutkimustietoa, muutakuin siitä että keliakiaa saurastavilla se aiheuttaa lapsettomuutta. Mutta että tosiaan se vaikuttaisi myös ns terveenkin ihmisen raskautumisessa ja sen jatkuvuudessa.
Ja epätoivoisena sitä kokeilee vaikka ja mitä..

Ei olla, eletään ihan tavallisesti 🙂 vähän enemmän tarkkaillaan tietysti ruokavaliota että olisi mahdollisimman terveellinen ja syön foolihappoa. Me käytetään miehen pakastettuja siittiöitä, mulla pitäisi olla ”kaikki kondiksessa” 😄

Oon pahoillani teidän puolesta 🙁 Myötäelin niin paljon teidän mukana, että petyin itsekin, että tuli nega!

Kiitos, että kirjoitat niin avoimesti ja rehellisesti tästä matkasta! Meillä ensimmäinen ivf edessä vasta, mutta tuntuu että käyn samoja tunnemyrskyjä läpi jo nyt.

Toivottavasti pääsette pakastesiirtoon heti tästä kierrosta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X