desire nymark - Banneri

Stereotypian mukaan miehillä on isompi seksivietti. Heitä panettaa koko ajan, joka paikassa, vuorokauden ympärillä. Tämä ei mielestäni ole totta. On myös naisia joilla on kovat halut niin sanotusti. Mutta sitten välillä ei vaan tee mieli. Syy voi olla flunssa, menkkakivut, väsymys, stressi tai että ei vaan yksinkertaisesti tee mieli. Väittäisin että monet miehet eivät oikein osaa suhtautua tähän ”Ei” reaktioon oikealla tavalla. Aika usein se menee jankkaamiseksi.

Jankkaaminen voi olla muodossa ”Miksi ei? Nopeasti vaan? Mun vuoksi? Olisit nyt kiltti?” eli selkeää painostusta. Tämä on mielestäni väärin ja jopa lapsellista, eikä ketään ikinä saisi painostaa seksiin. Jokainen meistä tietää muutenkin että seksi on harvoin hyvää jos molemmat eivät oikeasti halua. Toinen tapa jankata on minimutkaisempi ja luulen ihan oikeasti että miehet ihan vilpittömästi eivät edes tajua että nainen ottaa tämän jankkaamisena. ”Mä haluan sut niin”, ”vitsi jos vaan voitas panna”, ”tiedän kyllä että itsekin haluaisit”, ”kun mä katon sua niin halut nousee, en voi sille mitään”. Tämä tapahtuu yleensä jos seksiä ei voi tai ei saa harrastaa. Syitä voi olla esimerkiksi VTI, hiivatulehdus, uuden ehkäisyn aloittaminen, synnytys, harjoitussupistukset, menkkakivut, nainen on kipeänä tai mitä nyt milloinkin.

Syy miksi ei voi on selkeä, sen mies ymmärtää. Hänellä on kuitenkin pakonomainen tarve kertoa hänen haluistaan ja miten häntä panettaa. Seksi ja seksiin liittyvät jutut ovat tapetilla koko ajan. Ajatus siitä että nainen ei voi eikä kyllä haluakaan eikä ylipäätänsä mieti seksiä ollenkaan tässä vaiheessa ei mene perille. Harva ihminen miettii seksiä jos ollaan 39 asteen kuumeessa, tai jos alavatsa on niin kipeä että kipu lamauttaa koko kehon. Sitten välillä, kun ei ihan oikeasti vaan tee mieli tai on työkiireitä, tällainen jankkaaminen on se asia joka tappaa ne viimeisimmätkin halut. Mies kokee sen positiivisena, ”mä kerron sulle että haluan sut!”. No joojoo, mutta joku raja siihenkin.

Nainen ahdistuu, eikä mies ymmärrä miksi

Välillä naiselle saattaa herätä ahdistuksen tunteita. ”Kohta toi taas natisee seksistä, oi voi, kun ei vaan tee mieli”. Välillä sanoisin että jopa vihan kaltaisia tunteita, jos mies puhuu seksistä keskellä noro-tautia tai huonosti nukutun yön jälkeen. ”MÄ OON VALVONU KOLME VUOROKAUTTA, OON SIIVONNU LASTEN OKSUJA JA SÄ PUHUT SEKSISTÄ?!?!!!”. Välillä saattaa herätä pieni epäilys että ajatteleeko toi mies mitään muuta ku seksiä. Tai tissejä. Tai persettä.

En kuitenkaan usko että miehet tekevät tätä tahallaan. Ne eivät vaan tajua että nainen kokee tämän negatiivisenä asiana, vaikka mies tarkoittaa pelkkää hyvää ja jollain kierolla tavalla kokee tämän kehumisena. Tämä on asia mistä kukaan ei puhu. Kukaan ei kerro, että välillä koen painostusta seksiin mun kumppanilta. Pidin pienen gallupin ja vähintään joka toinen nainen kenen kanssa puhuin on kokenut tällaisia tilanteita elämänsä aikana. Ei on ei, mutta jankkaaminen sekistsä jatkuu. Aihe on vaikea ottaa esille, koska uskaltaako mies edes puhua seksistä keskustelun jälkeen. Eihän kukaan halua painostaa omaa kumppania seksiin. Eikä kukaan halua tappaa ne viimeisimmätkin halut siltä toiselta jos seksiä muutenkin harrastetaan liian vähän.

Mies ei lopeta, nainen ei uskalla sanoa mitään kunnes ollaan räjähtämispisteessä. Silloin tulee tekstiä ja lujaa. ”KÄSI IRTI MUN PERSEESTÄ! LOPETA SE JANKKAAMINEN SEKSISTÄ! #METOO #VEDÄKÄTEEN !!!!”. Sitten riidellään seksistä ja ihan turhaan. Sitten ei ainakaan tee mieli. Sitten ollaan ilman seksiä pitkiä aikoja. Ei on ei, silloin ei jankata aiheesta. Silloin annetaan sen toisen olla ja odotellaan että tilanne normalisoituu. Välillä tulee kuivempia kausia ja se on ihan ok. Se ei tarkoita että parisuhteessa olisi jotain vikaa. Se vaan tarkoittaa että just nyt ei tee mieli ja sen takia ei harrasteta seksiä. Ei sen kummempaa.

Kommentit (2)

Joo, ja kuten tuossa alussa mainitsitkin niin tämä on tosiaan stereotypia että mies on halukkaampi osapuoli. Tämä tilanne voi olla ihan kummin päin vain 😀
Parisuhteessa tulee ja menee erilaisia vaiheita ja se on pitkässä parisuhteessa hyväksyttävä. Hyvä teksti!

Kiitos! 🙂 seksiin liittyy niin paljon stereotypiota vieläkin, vaikka eletään herran vuotta 2019 😀 en tajua!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X