desire nymark - Banneri

Tänään mittariin pyörähti kiertopäivä 31. Menkkoja ei kuulu. Tässä odotellaan että kierto lähtisi käyntiin, niin että päästäisiin pakastealkion siirtoon. Mutta ei. Jos niitä menkkoja kerrankin oikeasti odottaa ja toivoo niin silloinhan rouva punainen tekee oharit. Jännä nähdä miten ennätyspitkä tästä kierrosta tulee. Sen verran epäsäännöllistä meininkiä on, että taitaa tulla lääkkeellinen PAS. Toisaalta emme ole saaneet mitään reseptejä, joten en tiedä.

Pääsiäinen meni melko rauhallisesti, koska Belle oli viettämässä isäviikonloppua. Käytiin vähän sukuloimassa Andreaksen kanssa ja katsottiin leffoja, ei sen kummempia. Elämässä ei oikein tapahdu hirveästi tällä hetkellä, odotellaan vaan miten edetään hoitojen kanssa. Mitään isoja suunnitelmia ei ole, koska emme oikein tiedä miten usein me joudumme ravaamaan lääkärissä. Tämä kuukausi on ollut psyykkisesti raastava ja uuvuttava. Kerroin harvoin mun ”omasta” perheestä mitään, enkä nyttenkään halua avata asiaa hirveästi, mutta mun perheessä on vähän ongelmia terveyden kanssa tällä hetkellä ja se painaa mun mieltä. Energiataso on oudon matalalla koko ajan, varmaan stressin takia. 

Huomenna minulla on ripsihuolto joten eiköhän ne menkat ala heti kun istahdan alas penkkiin. Nukahdan ja herään verilammikossa. Miten menkat muuten aina alkavat mahdollisimman vittumaiseen aikaan? Ihan oikeasti, just pari päivää sitten sain viestin mun kaverilta että hän istui kahden tunnin palaverissa ja siellähän ne menkat tietty alkoivat. Jos meillä on joku meno (vähän naurattaa koska käyn niin harvoin missään) kuten esimerkiksi festarit, asuntomessut tai risteily niin jompi kumpi vuotaa. Tai molemmat. Varsinkin jos kyseessä on ollut lomamatka! ”Meinasit nauttia elämästä ja näyttää hyvältä bikineissä? MWAHAHAHAAA! Täältä ne menkat tulevat ja kaupan päälle turvotus!”. Voi vittu. 

Kierto on vissiin melko venyvä, koska ainahan ne alkavat just silloin kun ajattelet että ”vielä kerkeen, niagara saapuu vasta päivän päästä!”. Deadline, menkat. Juhlat, menkat. Valkoiset housut, menkat. Jos et ole lähdössä mihinkään niin sitten ne alkavat yöllä. Ensinäkin heräät ihan jäätävään alavatsakipuun, koska sun vatsan sisällä käydään jonkin sortin sotaa. Tai sitten hai-kala yrittää syödä sinut sisältäpäin. En oikein osaa kuvailla miltä se tuntuu. Heräät kuitenkin vasta siinä vaiheessa kun olet saanut ison verilätäkön aikaiseksi. Useimmiten niin että koko petari pitää pestä. Pyykkirumba, suihku ja kipulääkkeet yleensä siinä 3 aikaan aamuyöstä. Koitappa sen jälkeen nukkua. Ei, ei se onnistu. 4:45 istut wikipediassa ja ihmettelet miten pitkä Jeesus oli. 

Vaikka ne menkat nyt ovat perseestä (pillusta kyllä oikeasti, mutta mutta) toivoisin että ne alkaisivat mahdollisimman pian. Tässä olen jo käyttänyt surupukua 5 päivää, välttänyt vaaleita sohvia ja tuoleja ja pitänyt tamponin alle metrin etäisyydellä. Kohdunkantajan elämä voi välillä olla melko haastavaa, kun tiedät että uhrijuhlat ovat tulossa mutta et yhtään tiedä milloin. Rouva punainen, voisitko ilmoittaa saapumisestasi mahdollisimman pian, kiitos. Jos olisin hääryhmissä avautuisin miten mun vieraat eivät RSVP:aa ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. He varmaan ymmärtäisivät tuskani. 

Kanssasisaret, miten sekaisin teidän kierto on ollut? Millaisia kiertoja teillä ylipäätänsä on?

Kommentit (30)

Kuukuppi! Voipi laittaa ennakoivasti sisään kun aihetta on niin ei pääse menkat yllättämään pirullisesti. Eikä kuivata.

Kierto heittää häränpyllyä ja etenkin kemiallisten jälkeen tuntuvat menevän ihan sekaisin. Tällä hetkellä kp31, viimeksi taisi olla 46 joten eipä auta kuin vittuuntua kipujen kanssa ja odotella helvettiä repeäväksi :’D Nimim. Se 28pv kierto olis bueno

Mulla menkat ei oo koskaan myöhässä, koska kierron pituus vaihtelee tyyliin 28-100. Käytännössä en voi koskaan tietää, milloin vuoto alkaa… Tai no sen tiedän, että jos kierron alusta on alle 28 päivää, niin sen ajan voin olla huoletta. Paitsi kerran, kun vuoto alkoikin jo kp 20…
Mulla siis pco, jonka vuoksi söin vuosia e-pillereitä, mut en halua sekoittaa kiertoa hormoneilla niin kauan, kun mahdollisesti vielä lapsia halutaan. Eli nyt 10 vuotta menny näin. Onneksi kolme ihanaa lasta ollaan saatu hormonien avulla. ❤

Mulla on ollu aina tosi epäsäännölliset kuukautiset 🙄 Muistan kun en syöny e-pillereitä niin mulla vaan lakkas kuukautiset ja sitten ne alotettiin e-pillereillä.

Minä omaan epäsäännölliset menkat ja kuljen aina varuilta side pikkareissa kun suunnilleen pystyn päivän arvioimaan… Tänään alkoivat ja osasin onneksi ennakoida😁
Aina jos lähden vaikka kaupungille pariksi tunniksi laitan semmosen itelleni tai otan edes lapsen hoitokassiin vermeitä mukaan

Mulla oli teininä stnan pitkät, runsaat, kivuliaat ja kierto oli aivan sekasin, ei koskaan voinu tietää koska ne iskee. Nyt kuparikierukan kanssa kierto 31pv, mutta joskus kun menkat alkaa aina 5 päivä, yhtäkkiä ne heittää ympäri ja alkaakin kuun viimenen päivä 😀 2pv vuoto on niin runsasta että vessan kanssa voi tehdä vuokrasopimuksen erikseen ja vuodon takia muistutan myös zompia, oon niin stnan väsyny että vois luulla etten oo heränny 2päivää ollenkaa. Syy miksi teki nyt mieli avautua asiasta tähän, ne menkat on just nyt! Ja tuntuu liian raskaalta hakea lapsi päiväkodista tosta 200metrin päästä. Lisäks ne samat, ”oon lihava ja ruma, mun hiukset on kamalat, näytän ihan aasilta ja merimursulta tai niiden risteytykseltä…enkä helvetissä halua poistua kotoa. kotonakin on parempi pitää verhot kiinni!” joka kuukaus mietin, miks mä yhtäkkiä en oo tyytyväinen itseeni ollenkaan…kunnes muistan, ainiin menkat, kohta helpottaa 😀

Menkat ovat kyllä ihanat 😣 mulla on pari lasta ja viimeisen jälkeen vuodan paljon enemmän. Sitten olen myös huomannut että stressi vaikuttaa kiertoon tosi helposti nykyään. Eli jos stressaan niin vuoto alkaa, joskus jopa 5 päivää ennen kuin kuukautiset pitäisi alkaa, mutta tulee vaan sen verran että pitää käyttää pikkuhousunsuojia. Sitten kun kuukautiset alkavat niin ne saattavat kestää 7 päivää joten parhaimmillaan vuodan melkein kaksi viikkoa 😡

Tämän postauksen innoittamana todellakin googletin miten pitkä Jeesus oli. 😀

LOL!

Desi täytyy taas sanoa, että sulla on sana hallussa kun taas tuli naurahdeltua ääneen.

Nyt oli ihan pakko kommentoida tohon menkkojen alkamiseen pahimpana mahdollisena aikana… Aikanaan teininä mun ekat menkat ikinä tuli, kun oltiin sukuloimassa satojen kilometrien päässä kotoa ja just lähdössä serkun perheen kanssa jonnekin kaupunkikierrokselle :’D Nyt parinkymmenen vuoden päästä jo naurattaa, mutta silloin oli kyllä huumori vähissä, kun toisten jo pakkautuessa pihalle ja autoon piti äitille alkaa raivokkaasti kuiskimaan, että menkat alko! Eikä rättejä tietty ollu mailla halmeillakaan, vaan pikkareihin sai tunkea puoli päivää vessapaperia samalla ku kierreltiin kivasti kaupunkia 😀

Saa nähdä miten käy, keskenmenon jälkeiset menkat otti mallia tyhjentymisvuodosta ja onnistuneen raskauden jälkeiset menkat oli yhtä limakalvoa ja Niagaraa. Tähän vielä joku kysta niin jes.

Tsemppiä ja vähävuotoisia menkkoja sinne.

T. Vasta aikuisiällä (koulussa) housunsa verellä kastellut naikkonen

Mulla ollut aina söännöllinen kierto,28pv.
Olin onneissani, kun sai olla ilman menkkoja ja 6kk täysimetyksen ajan ainakin 🥳
Missähän vaiheessa ne sitten alkoi taas..
nyt ei oo niitä taas, nii en edes muista 😅

Silloin kun odotettiin inssiin pääsyä niin väestöliitosta sanottiin että muuten voidaan aina tehä inssi paitsi jos kk alkaa lauantaina…. Noh alkoi sitten lauantaina 4kk putkeen.🤔🙄

Meilläki pas:it menossa ja just niin et ku kerrankin oottaa et ala vuoto jo nii kierto venyy ja venyy jonnekki 60 päivään ja sit ku pas tehty raskaus alkaa mut menee alussa kesken ja sit kestääkin vuorostaan vuoto viimeks taisin vuotaa 2kk parin päivän tauko oli vaan välissä sit aloitin terolut kuurin ja vihdoin loppu 😅 nää hormonit sekottaa kropan ihan kokonaan

Mun menkat olivat tooooodella epäsäännölliset, pahimmillaan kierto oli sen 14 päivää ja parhaimmillaan 72 päivää. Toki tähän saattaa vaikuttaa mun perussairaus, mutta menkat vaikuttavat myös sen hoitoon, joten tää on aina yhtä ihana mysteeri, kumpi pelaa kummalla 🙃

Mulla tulee menkat aina miten sattuu, usein jää monia kuukausia väliin. Raskauden jälkeen ollut kahdet menkat (vauva 9kk). Jälkeenpäin miettinyt, että ihme miten helposti tulin raskaaksi kun taitaa tuo hormonitoiminta olla melkoisen epätasapainossa…

joo stressi ja hormoonit voi saada kierron aivan sekaisin. joskus ne menkat kestää ennätyspitkään, tai sitten niitä ei vain kuulu ei sitten millään. se on jompi kumpi ja molemmat vain saattaa lisätä sitä stressaamista onko jokin vialla, vaikka tämmösiä sattuu joskus ihan kenelle vain terveellekkin. :’D

Hauskasti kirjoitettu! Mutta ymmärrän tuskan, mulla niin sekaisin ettei enää perässä pysy. Sen jälkeen on ollu epäsäännölliset ku jätin pillerit 2015 ja yritettiin tulla raskaaksi. Nyt kun lapsi sitten siunaantui 10 kk sitten ja ajattelin että kk pysyy vielä poissa niin eikö ne puolukkapäivät ilmoittaneet tulostaan. Vuosin 17 päivää. Ja jos yhtään samalla lailla menee niin voivat tulla kahden viikon päästä uudelleen. Tai kuukauden. Ja kestää 5-tieskuinkamonta päivää. Salaa ihaillen kuuntelen jos joku sattumoisin kertoo että kk tulee tiettynä aikana ja kestää maks 5 päivää ja on niukka vuoto. Melkein kellonlyömällä tietävät.

Osui myös tänne! Joskin yritetään vielä ilman lääketieteen apua. Normaalisti säännöllinen 27 päivän kierto ja nyt huidellaan kiertopäivässä 41. Olin jo verikokeissa ja tulos negatiivinen. Parasta tässä on, että oon jo pari päivää kärsinyt päänsäryistä ja selkäkivuista, mutta itse vuotoa yhä odotellaan. Ja kuten sanoit, se varmasti alkaa juuri siinä ainoassa hetkessä, kun en kulje tamponi kädessäni..

Osu kyl nyt tää postaus ihan mun elämään! Alkionsiirtoon odotellaan pääsyä täälläkin ja tietysti just silloin kierto venyy 47 päiväseks.. Muutenkin menny kyl niin vituroilleen kaikki tässä hoidossa, että usko on kyl vähissä alkionsiirronkin suhteen, jos nyt sinne päästään..

Ei helvetti! Mäkin pelkään et ois nyt IVFän jälkeen joku tollanen kierto joka on yhtä pitkä ku nälkävuosi… mutta täällä on jo ollu alavatsakipuja parisen päivää ja finnejä. Että sivuoireet löysivät kyllä perille 🙃 tsemppiä hoitoihin ja jos haluat avautua niin mulle saa laittaa viestiä instassa! Voidaan purkaa meidän vitutusta yhdessä 😀

Laitoin sulle viestiä instassa 🙂

Moi!

Tykkään blogistasi paljon!

Mutta.. kielenkäyttö on kyllä hirveää välillä😕
Se latistaa lukufiilistä..

Tiedän että mun kirjoitustapa ei uppoa kaikille 🙂 mutta esimerkiksi youtjben puolella en käytä kirosanoja ollenkaan! 😀

Itsellä ollut aina 28 päivän mittanen kierto. Kova stressi jos ollu nii sit venyy sinne 30-31 päivään. Nyt toki raskaana nii voi olla et menkkakierto heittää sit ihan härän pyllyä. Tsemppiä sinne ja ihanaa kevättä! 🙂

Ai vitsi, mullekin tällainen kiitos 😂🙏🏻

3kk parhaimillaan ollut ilman kuukautisia… En ollut raskaana, ei ollut tulehduksia, ei vaan löydetty mitää syytä miksi kuukautiset eivät tulleet 3kuukauteen 🤷🏻‍♀️

Tää on kyllä jännä 🤔 siis olisi oikeasti mielenkiintoista miksi keho reagoi tolla tavalla. Menkkalakko 😂

Pahimmillaan oon skipannu pariki kuukautta & täti on tullu kylään vähän ennekun on pitäny lähtee hakee lääkäristä apua. Vastapainona oli sitten yksi kierto, jossa vuotopäiviä oli vaatimattomat 21. Toista täälläkin yritetään ja toivotaan, ja täytyy kyllä myöntää että vähintään 9kk lupaus menkattomasta ajasta olisi kyllä aika jees taas vaihteeksi.

Mullakin on kerran ollu sellaiset yli kuukauden kestävät menkat! Ikinä ennen ollu niin väsyny ja vittuuntunut eläessäni 😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X