desire nymark - Banneri

Tällä viikolla vietetään Simpukka viikkoa. Viikko jonka tarkoituksena on nostaa esille lapsettomuutta ja kaikkea mitä siihen liittyy. Tunteita, tarinoita, tietoa. Haluan tietysti olla mukana lisäämässä tietoutta tahattomasta lapsettomuudesta. Asia jonka parissa me kamppailemme tällä hetkellä, lapsettomuushoitojen muodossa. 

IVF

Meidän tilanne on siinä mielessä monimutkainen että Andreas kärsii lapsettomuudesta ja minä taas sekundaarisesta lapsettomuudesta, koska minulla on lapsi edellisestä liitosta. Koen kuitenkin että ME kärsimme lapsettomuudesta yhdessä ja tämän takia en ole nostanut esille syitä lapsettomuuteen sen enempää. Olen vaan kertonut että meillä ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia saada biologisia lapsia ilman lapsettomuushoitoja ja että me käytämme Andreaksen pakastettuja siittiöitä. En halua syyllistää ketään. Kukaan ei halua kärsiä lapsettomuudesta. Kukaan ei toivo itsellensä tätä.

IVF

Asia tuli esille suhteen alkuaikoina, kun puhuttiin Bellestä ja lapsista. Hän tavallaan vahingossa möläytti asian minulle ja istui kalpeena odottamassa mun reaktiota. Näin jälkeenpäin hän on kertonut että hän luuli että tämä oli nyt tässä ja että hän yllättyi mun reaktiosta, joka oli rauhallinen ja jopa vähän laimea. Andreas kertoi minulle että hänellä on ollut kivessyöpä kaksi kertaa, jonka takia molemmat kivekset poistettiin. Tämä tarkoittaa siis sitä, että siittiömäärä on 0% ja tulee aina olemaan, mutta ennen leikkausta siittiöitä pakastettiin. Naistenklinikan pakkasessa löytyy 7 olkea. 

Mun reaktio oli ehkä jonkun mielestä laimea, tai kylmä. Mutta en nähnyt tätä mitenkään musertavana asiana. En mennyt shokkitilaan. En harkinnut eroa. Ajattelin vaan että ei tollakaan ihmisellä ole kovinkaan helppo elämä ollut. Tiesin että lisääntyminen tulisi olemaan vaikeampaa meille kun mitä nyt ”yleensä” on. Mutta ”vaikeampaa” ei tarkoita että se olisi mahdotonta. Lapsettomuudessa ei ole mitään hävettävää, eikä syövässä. En ole ikinä kokenut että minun pitäisi pitää meidän lapsettomuushoitoja salaisena tietona, enkä haluaisi. Haluan kertoa avoimesti mitä meidän elämässä tapahtuu. 

Halusin ottaa enemmän selvää lapsettomuushoidoista ja mitä kaikkea ne pitävät sisällään, jonka takia haettiin lähete ja päästiin naistenklinikalle keskustelemaan asiasta. Tehtiin rutiinitarkastukset ja todettiin että esteitä hoidoille ei ole. Meille kerrottiin että hoidot ovat melko pitkäjänteisiä ja tässä saattaa mennä vuosia. Mitä nopeammin hoidot aloitetaan, sen parempi. Syksyllä 2018 tehtiin ensimmäinen inseminaati joka oli tulokseton. Sen jälkeen meidät heitettiin IVF jonoon, joka oli noin 3 kuukautta. Tehtiin IVF sekä tuoresiirto ja loput 10 alkiota pakastettiin. Tuoresiirto oli tulokseton, jonka jälkeen pidettiin yksi välikierto ennen pakastealkion siirtoa. No, välikierrossa eletään edelleenkin. Tänään menossa on kiertopäivä 41. Odotellaan edelleenkin menkkoja. 

Toivottavasti keretään tekemään yhtä PASsia ennen naistenklinikan kesäsulkua. Sitten taas odotellaan. 8 kuukautta ollaan roikuttu hoidoissa, 80% ajasta ollaan oltu jonossa ja odotettu. Olen onnellinen siitä, että menimme hoitoihin ajoissa. Vielä ei ole tullut paniikkia että aika loppuisi kesken. En syyllistä Andreasta sen takia että me joudumme käymään näitä hoitoja läpi, enkä ole katkera. En myöskään koe että hän olisi ”vähempi mies” pelkästään sen takia että siittiöt otetaan pakkasesta. Enkä tajua miksi joku ajattelisi niin, mutta Andreaksella on ennen ollut sellainen kuva. Että tämä olisi noloa. 

Jos haluatte lukea enemmän Simpukkaviikosta, tai löytää vertaistukea lapsettomuuten voitte tutustua Simpukka yhdistykseen täällä. #Yksiviidestä

Kommentit (6)

Respect. 👍🏻

Nyt voi tulla mölli kysymys (anteeksi, jos on sopimaton. Tarkoitus ei ole irvailla, kysyn puhtaasti mielenkiinnosta.)… Jos kivekset on poistettu niin jääkö miehelle vain tyhjät pussit vai laitetaanko pusseihin jotain ”täytettä”? 😲 Vai poistetaanko pussit myös? En ole ennen kuullut ja näin ollen tullut ajatelleeksi, että tosiaan kivekset voidaan joutua poistamaan… 😟
Hienoa, että siimahäntiä on kumminkin otettu talteen! Toivottavasti saatte yhteisen lapsen niillä. 😍

Kannattaa kysyä Naikkarilta saisitko Terolut-kuurin, että saisit vuodon alkamaan. Mä oon hoitojen alettua tarvinu pariin kertaan sellaisen, että ovat alkaneet.

Pyysin, mutta ”annetaan nyt kehon levätä” 🙄 Katsotaan jos keretään PASsiin ennen kesäsulkua 😬

Absolut inget pinsamt. Kudos till honom och dig att ni talar om saken offentligt.

Laitetaan proteesit! 😄 Eli sitä ei edes huomaa. On ihan ”tavallisen näköiset” 😊 Toivotaan että seuraavalla kerralla tärppäisi (tai edes lähitulevaisuudessa) 😍

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X