desire nymark - Banneri

Raskausaikana lihatuotteet ällöttivät ja kiersin lihatiskin kaukaa. Muuten olisin aivan varmasti oksentanut. Synnytyksen jälkeen tilanne kuitenkin rauhoittui ja pystyin taas syömään ilman nirsoilua. Lapsettomuushoitojen aikana sama toistui, enkä pystynyt syömään lihaa ollenkaan. Kala oli vähän niin ja näin mutta kana upposi. Hoidoista on kohta 3 kuukautta, mutta edelleenkin kaikki lihatuotteet ällöttävät. Mun syöminen on ollut vähän niin ja näin viimeaikoina.

Tällä hetkellä kaikki paitsi salaatti ällöttää. Liha, kana, kinkku, kala. Kananmuna ja tonnikala menee, mutta mun ryokavalio on tosi suppea tällä hetkellä. Andreas ja Belle syö ”ihan tavallisesti”, mutta minä nirsoilen ku fan. Eilen syötiin lasagnea, mutta heitin jauhelihan sivulle enkä koskenut siihen sen jälkeen. En tiedä mistä tämä johtuu, koska vaikka haluaisin olla eettisesti hyvä ihminen ja ajatella eläimiä sekä luntoa, tämä ei johdu siitä. Tämä on nirsoilua, ei mitään muuta, enkä tiedä miksi ruoka ällöttää. En todellakaan yritä tiputtaa painoa tai edes tarkkaile mitä panen suuhun. Herkut kyllä menevät ilman minkäänlaista ongelmaa.

Tänään kokeiltiin härkistä, tuote johon olen suhtautunut todella skeptisesti. Mutta se meni alas! Belle ja Andreas syövät edelleenkin mitä heitä nyt huvittaa syödä, mutta itse jätän lihan pois. En siis enää edes yritä saada lihatuotteita ”väkisin alas”, vaan menen sitten tällä härkis linjalla ja kokeillaan erilaisia vegaanisia reseptejä. Tärkeintä olisi säätää ruokavaliota niin että se on tarpeeksi monipuolinen ja terveellinen. Sitähän se ei ole ollut nyt viime aikoina. En ole korvannut lihatuotteita millään tai muutenkaan huolehtinut että saisin tarpeeksi proteiinia. Oletin vaan että tämä olisi ohimenevää. 

Minua kiinnostaisi ihan hirveästi kuulla jos tuolla jossain on kohtalotovereita. Jotenkin niin ihmeellistä että kaikki lihatuotteet yhtäkkiä muka ovat niin ällöttäviä. Jotenkin haluaisin iskeä kaiken hormonien piikkiin, koska minullahan on ennätyspitkä kierto (tänään kp51) ja hormonit ovat muutenkin varmasti melko sekaisin IVFän jälkeen. Olen jo tehnyt kaksi raskaustestiä, ihan vaan varmuuden vuoksi, mutta ne ovat olleet selkeitä negoja. Hitsi kun pitää olla niin kranttu ihminen. Niin ja vinkkejä saa toki antaa, mitä kuuluisi ottaa huomioon jos heivataan kaikki lihatuotteet ruokavaliosta. 

Kommentit (2)

Mulla kävi samoin viimeisimmän raskauden jälkeen. Itseasiassa olen ollut jo pienestä asti valikoiva lihan suhteen. Parikymppisenä liha alkoi jo vähän ällöttämäänkin. Olen aina tykännyt enemmän kasvisruoista.

Kai mua ällöttää ajatus, että syön kuollutta eläintä. Nykyään olen siirtynyt lähes kokonaan kasvisruokaan. Maitotuotteita ja kananmunia tulee jonkin verran käytettyä, mutta käytän mm. kaurakermaa ruoanlaitossa. Syön välillä kalaa ja kanaa harvoin, jos tarjolla.

Mifua olen käyttänyt paljon, samoin kaurajauhista. Noi käy hyvin jauhelihan korvikkeeksi. Linsseistä ja papuista maha turpoaa, niitä kyllä tykkäisin käyttää enemmän. Tofukin menee hyvin maustettuna. Ravintoloissa on tullut testattua vaikka minkälaisia vegaaniannoksia. Osa herkullisia, osa pettymyksiä.

Mites Andreas suhtautuu ruokavalion muutokseen? Meillä miestä ärsyttää ja pitää pelleilynä. Sulla kyllä on hyvä mies, että uskon suhtautuvan asiallisesti.

B12 vitamiinilisä kannattaa hankkia. Syöt varmaan jo ainakin foolihappoa niin kannattaa vaan ensin tarkistaa ettei tule päällekkäisyyksiä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X