desire nymark - Banneri

Odotin näitä menkkoja 55 päivää. Olin onnen kukkuloilla kun näin ensimmäisen veripisaran ja sain ilmoittaa meidät pakastealkion siirtoon. Onni kesti noin 10 minuuttia, siinä vaiheessa makasin jo sikiö asennossa ja valitin kipuja. ”Kuukautisten aikana saattaa olla pientä nipistävää tunnetta”. Juu kyllä, tai sitten sun mahan sisällä räjähtää tsernobylin ydinvoimala. Se uusi Chernobyl sarja on muuten aivan mahtava, kannattaa katsoa! Löytyy HBOsta. Mutta niin, takaisin aiheeseen kuukautiset, kärsimys ja vitutus.

Kokonaisvuoto kuukautisten aikana on kuulemma 0.2-0.8 dl. En tiedä mistä pimpistä tämä tulos on saatu, mutta itse veikkaisin että noin 5 litraa päivässä? Siltä se ainakin tuntuu, eikä 0.2 dl saisi näin monta lakanaa ja pikkuhousua pilalle. Tänään on vuotopäivä 5, vielä en ole päässyt siihen ”pitäisikö käyttää tamppoonia vai mennäänkö ilman” – vaiheeseen. Se on muuten erittäin rasittava vaihe. Jos pistät tamppoonin varmuuden vuoksi olet kuivempi kuin sahara, mutta jos menet ilman sun housut on pilalla. Joka ikinen kerta.

Tässä kierrossa olen onnistunut pilaamaan 5 aluslakanaa, 2 peittoa, kahdet housut, pikkarien määrää en edes ole jaksanut selvittää. Tai no, pilannut ja pilannut. Sanotaan että sotkenut, olen tässä viime päivien aikana pessyt kaikki kloritella. Mun mies, se rakas pieni reppana, ihmetteli jo jos olen murhannut jonkun kun koko kämppä haisi uimahallilta. No en sentään, PMS vaihe on jo ohi. Tässä vaiheessa en enää ole vihainen, en edes kärttyinen. Enemmänkin eloton ja väsynyt haamu, joka herää verilammikossa. Tuuletin jo että tässä kierrossa ei sitten tullut finnejä! No, aamulla kulmakarvojen välissä paistoi kaksi pattia. Sellaisia maanalaisia tulivuoria, jotka kulkevat mun mukana seuraavat kolme viikkoa. Headshot.

Ilmeisesti mun kärsimys säteilee kilometrien päähän, koska Andreas on ostanut minulle jäätelöä joka ikinen päivä. Ja joka ikinen päivä olen syönyt koko purkin. Itse. En edes annostele, vaan syön suoraan purkista. Jotenkin se on niin jännä, miten paljon nainen muuttuu yhden kierron aikana. Ainakin minä. Alkuviikosta hillutaan vesiraja mekossa ja korkkareissa, koska elämä hymyilee. Keskellä viikkoa iskee hirveä PMS rage, kaikki on paskaa ja turvottaa. Elämänmotto on ”Ei kohtua, ei mielipidettä”. Korkeavyötäröiset farkut pitävät maharöllykän kurissa. Loppuviikosta alkaa vuoto ja silloin kärsitään lökäreissä, kuka mielipuoli nyt käyttäisi farkkuja. Mikään ei kiinnosta. Syön jäätelöä suoraan purkista, mitä sitten. Mulla ei ole rintaliivejä päällä, mitä sitten. En ole pessyt hiuksiani viikkoon ja mulla on hammastahnaa naamassa, voivoi.

Väsymys on jotain niin jäätävää, että en oikein tiedä miten selittäisin teille. Mutta eilen nukahdin ennen Iiron ja Meijun iltanuotiota. Puhun siis temppareista. Ihan sitä varten ollaan hankittu ruutu plus. Tätä iltanuotiota olen odottanut monta viikkoa. Mä elän draamalle! Niin, ennen tätä olin myös nukkunut kahden tunnin päikkärit. En tajua miten ihmistä voi väsyttää näin paljon. Toivotaan että vuoto loppuisi kohta, ainakin viimeistään maanantaina koska tiistaina meillä on ultra. En tiedä miten ultran ja PASsin kanssa menee jos vuoto ei lopu. Pidetään peukkoja. Tsemppiä kaikille jotka kärsivät menkoista, hang in there sisters!B

Kommentit (9)

Minulla oli vuodot tuollaisia, kunnes tehtiin laparoskopia ja paljastui laaja endometrioosi. Julkisella puolella oireita vähäteltiin ja sanottiin, etten ehkä pääse laparoskopiaan edes oireillani. Etsin käsiini yksityisen gynekologin, joka on kuulu endoguru Suomessa ja hän tutki ja totesi laparoskopian tarpeen. Hän leikkasi minut yksityisellä heti pari vk myöhemmin, endometrioosi oli laaja ja kaikki saatiin pois. Sen jälkeen loppui niagaramenkat ja kivut kokonaan, ennen käytin buranaa ja panadolia kipuihin maksimimäärät ja sitten en tarvinnut enää mitään kipulääkettä. Muutos oli valtava ja vaikutus elämänlaatuun oli valtava. Puoli vuotta leikkauksen jälkeen tehtiin IVF, josta tulin raskaaksi ja lopulta saimme lapsenkin.

Toivon sulle helpotusta, koska tiedän mitä tuo on mitä käyt läpi! Voimia. Mulla myös noiden vuotojen takia laski ferritiiniarvo veressä lopulta.

Löysin sun blogin noin vuosi sitten, ja tästä tuli kerralla ihan lemppari, kiitos siis mahtavasta blogista! ❤️ Menkkoja odotellaan alkavaksi täälläkin, viimeisen parin päivän ajan ollut sellaisia vitutuskohtauksia ettei mitään järkeä. 😅 Tsemppiä sinne kovasti ja mukavaa viikonloppua! ❤️

Etsi esim spotyfy:sta menkkaränkkä biisi jope ruonansuulta. Repesin itse ja heti ajattelin sun mahtavia menkkajuttuja.

AHAHAHAH! Ihan paras! Kiitos tästä 😂😂♥️

Jos muuten tahroja jää niin ootko kokeillu viedä pyykit auringon paisteeseennkuivumaan? Se häivyttää tahroja tehokkaasti, ei oo välttämättä vaate/lakana pilalla, vaikkei pesu tepsikään! 🙂

Siis toimii ainakin kaikissa vauvanvaate ruoka tahroissa! Monta kertaa luullu että vaate menetetty kun jäänyt vielä pesun jälkeen kunnon tomaatti/porkkana tahrat ja sitten kun aurinkoon kuivumaan ni ei ole jäänyt jälkeäkään! Se on kyllä ihan uskomatonta. Vielä oikee yrittänyt kunnolla katsoa että missä se tahra ollut mutta ei vain näy enään. Suosittelen!!! <3

Täällä kauhulla odotellaan seuraavia menkkoja kun tietää että sitä tavaraa tulee kuin niegarasta eikä paksummat siteet eikä imukykysintä tamponia voi käyttää koko aika. Tällä kierolla ei ole ollut pahempia PMS oireita kuin viime kierrolla mikä on ollut helpotus. Tsemppiä ja halaus! Toivottavasti olosi helpottuu pian! 🤗☺

Mä niin sympatiseeraan sua, itse kärsinyt hirveistä menkoista vuosikymmenet. Jotenkin sen nuoruuden pillereiden syömisen jälkeen en ole halunnut mitään hormonijuttuja ja kun mies kävi sterilisaatiossa lapsilukumme tullessa täyteen 9 v sitten niin olen sitten vaan kärsinyt menkkojen kanssa. Kierto vaan alkoi lyhentyä ja lyhentyä kunnes oli yhtäkkiä vaan 24 päivää; se tekee aika monet (7 vrk solkenaan vuotoa) menkat vuodessa nimittäin!!

Marras-joulukuussa sitten tuli kolmet ”menkat” tai mitä lie vuotoa ihan jatkuvasti ja kyllästyin totaalisesti (ja olin myös paniikissa että nyt on joku syöpä), varasin ensimmäisen löytämäni ajan gyneltä joka oli sitä mieltä että joko tehdään joku polttojuttu (en nyt muista termiä mutta kohdun limakalvo poltetaan pois) tai sitten hormonikierukka, kun ei tuossa ole mitään järkeä. Laittoi lähetteen julkiselle puolelle ja uskomatonta mutta totta mulle soitettiin gynepolilta seuraavana päivänä ja sain ajan parin päivän päähän. Itse olin vielä tässä vaiheessa sitä mieltä että se polttojuttu mielummin kuin hormonikierukka mutta gyne puhui mut kokeilemaan sitä kierukkaa, ja se laitettiin sitten loppuvuodesta.

No, menkat ei muuttuneet mihinkään ja olin ihan epätoivon partaalla kun olin tyhmänä uskonut sitä ”usemmilla jää kuukautiset kokonaan pois hormonikierukan myötä” mutta onneksi hoitaja sanoi mulle sen kierukan laiton jälkeen että voi mennä puoli vuotta ennenkuin kierukka alkaa kunnolla ”toimia” nimittäin nyt juurikin tällä hetkellä mulla on viidennet menkat tuon jälkeen ja vuoto on aika niukkaa, sellaista että melkein pikkuhuosunsuojalla pärjää. Pikkuhousunsuojalla!!! Tähän asti en ole ymmärtänyt mitä virkaa niillä edes on kun yhdellä yskäisyllä tulee maxiplus tamponi suunnilleen ulos kuin ammus kun on niin täynnä verta.

Anteeksi pitkä vuodatus, mutta pointtini on että sitten kun lapsiluku on täynnä niin älä ole niin tyhmä kuin minä, älä odota niin montaa vuotta ja kärsi menkkojen kanssa vaan etsi sulle se oikea apu niihin. Sellainen löytyy kyllä <3 Siihen asti, tsemppiä ja voimia <3 !!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X