desire nymark - Banneri

Ovulaation metsästäminen on osoittanut olevan melko monimutkainen prosessi. Testiviivan tulkitseminen aiheuttaa harmaita hiuksia, koska ensimmäinen testi jonka tein kiertopäivä 10 on tähän saakka ollut vahvin. Mun silmiin testiviiva haalenee päivä päivältä, vaikka luulisi homman menevän just päinvastoin. Ultrassa limakalvo oli ohut, joten ainakin luulisin että en ole missannut ovista.

Tilasin clearbluen digitaalisia hymynaama testejä ja odotan että ne saapuvat. Siihen saakka käytän näitä apteekkarin omia testejä, mutta aika huonolta näyttää. Tänään on kiertopäivä 15, joten luulisi että testiviiva olisi aika vahva, mutta ei. Kutsuisin sitä melkeinpä haamuksi. Mitä jos tämäkin kierto on 55 päivää? Mitä jos en ovuloi ollenkaan? Luulin että PAS-kierto olisi helppo. Sellainen läpihuuto juttu, mutta eipäs olekaan. Kyllä tässäkin on stressiä ja epävarmuutta. Olen yrittänyt bongata ovulaatiota ennen Belleä, mutta siitäkin on jo yli kolme vuotta. En edes ole varma ovuloinko joka kierrossa.


Olisikohan siirto lääkkeellisessä kierrossa sittenkin ollut helpompi, en tiedä. Mahdollisesti. Silloin kaikki olisi ollut selkeämpää, mutta en tiedä miten mun keho olisi reagoinut lääkkeisiin. Mun ympärillä on enimmäkseen sellaisia ”Oho, olen raskaana” tyyppejä eikä himotestaajia. Vaikka olen ennen ihmetellyt miksi testin tulkitseminen voi olla niin vaikeeta, minun on pakko myöntää että just nyt himotestaaja olisi erittäin tervetullut lähipiiriin.

Kysyn siis neuvoja täältä. Millaisia ovistestejä olette käyttäneet? Oliko oviksen bongaaminen helppoa? Millä kiertopäivällä saitte positiivisen testin? Auttakaa siskoa hädässä.

Kommentit (21)

Mä käytin niitä hymynaamatestejä ja se kamala hymynaama vaan hymyili ja hymyili ja hymyili. 🙈 Ainakin kuusi päivää näytti pelkkää hymyä. En sit tiedä mikä ihmeen kierto se oli, mut normisti kp12 alkaen sitä ovista näytti.

Seuraavalla kierrolla sit hymynaama ilmestyikin yllättäen testiin heti ekalla testauksella kp7. Mulla taitaa olla kroppa ihan sekasin..

Ihan ydinfysiikkaa välillä koko ovulointi. Kuulin, että ovistestejäkin on eri vahvuisia, jonka vuoksi kaikki ei saa isommalla herkkyydellä koskaan plussaa. Tilasin muistaakseni netistä joitain 10 -herkkyydellä olevia, ja siihen sain yhtenä vai kahtena päivänä edes tasapaksut viivat. Mutta koskaan et tullu testiviiva vahvemmaksi kuin toinen 😁

Mulla noi apteekin testit ei ikinä oo näyttäny raskauttakaan. Vaikka ne aina suosittelee omia testejään ne on mun mielestä huonoja.
Tiedoksi että clearbluella on sit kahden tyyppistä ovis testiä 😅 mähän menin ostaa nyt viimesimpään passiin sen joka näyttää 4 parhainta päivää ja sekä lääkärit että mä oltiin vähän epävarmoja millon se ovis oikein nyt oli kun näytti la ja ma vahvaa ovista 🤔
Oon testannut nyt useamman vuoden en tosin joka kuukaus mut tuo clearbluen hymynaama ja rinkula on ehdottomasti parhain ja yksinkertaisin.

Käytin pregcheckejä kummankin raskauden kohdalla ja ne on kyl pitäny hyvin paikkansa. Tokan kohdalla tein paria eri ovistestiä rinnakkain niin pregcheck näytti vahvemman viivan kun toisessa oli ihan haalee vielä mut sit ultralla todennettuna pc oli oikeessa 🙂

Tein kans testejä menkkojen lopusta oviksen jälkeen vielä pari päivää. Välillä viiva oli tummempi ja välillä haaleempi mut niin kauan kun testi viiva on haaleempi kun kontrolliviiva niin ovis ei oo vielä menny 😉

Netin halpistikuilla oon oviksen bongannut niin, että pissaan puhtaaseen kertakäyttömukiin ja siinä liotan (tarkasti tikun rajaviivaa noudattaen, ettei ryvety koko tikku) kauemmin kuin sen 10 sekunttia vai mikä niissä nyt on se altistusaika. Ei kuitenkaan liian kauan kannata liotella, semmonen puolet enemmän vaikka. Itselläni on kierto säännöllistynyt Teroluteilla ja/ tai Letrozoleilla (raskaus ei vaan ole alkanut) ja muutenkin olen oppinut huomaamaan ovisoireet. Joten osaan tikuttaa n. pari pvää ennen ovista ja näin kolmella tikulla pärjään. Tärkeää tehdä aina samaan aikaan päivästä, koska se LH-huippu on niin vähän aikaa ja hormonipitoisuudet voi nousta/ laskea nopsaa ja viiva pysyy siksi haaleana, kun ei juuri oikeaan aikaan osu.

Nyt olen pistänyt itseeni Gonalia ja ensi viikolla kaveriksi Fyremadel. Ensimmäinen IVF-kierto menossa siis. Mitään oireita tai tuntemuksia ei ole ollut, jos oikkuilevaa ukkoa ei lasketa. Meillä on niin päin että minä tuen ja lohdutan miestä. Hän myös pelkää neuloja ja lääkäriä (tosi kiva tälleen hoidon kannalta), ei uskoisi vahvasta ulkomuodosta…

ite käytin pregcheck. kaikessa 3 raskaudessa tsemppiä oviksen metsästykseen!

Oon käyttänyt clearblueta sekä raskauskeijun omia liuskoja ja molemmat todennut toimiviksi. Lisäksi tietty seurannut kehon merkkejä tulevasta ovulaatiosta (tähän hommaan meni aikaa ennenkuin opin)

Moikka! Mulla esikoista yrittäessä ovistesteihin tuli joka päivä joku viiva kiertopäivästä huolimatta, kuten sinullakin näyttäisi tulevan. Viivojen vahvuus vaihteli jonkin verran sen mukaan mihin aikaan päivästä testin teki, eli pyrin aina tekemään sen samoihin aikoihin. Sitten kuitenkin kun ovis oli oikeasti tulossa, se näkyi kyllä todella selkeästi viivojen vahvuudessa päivän tai pari – ne oli huomattavasti tummempia. Itse en sinuna noista testeistä tekisi mitään johtopäätöstä, vaan jatkaisin testailuja mieli rauhallisena (tiedän, helpommin sanottu kuin tehty…). Ystävälläni ovistesteihin ei ilmestynyt koskaan mitään viivoja, mutta silti hän raskautui. Clearbluesta ei ole kokemusta, mutta kuulostaa kyllä selkeältä ja mieltä rauhoittavammalta vaihtoehdolta. Paljon tsemppiä ja mielenrauhaa! 🙂

Itellä vuoden kokemus ovistestestä, siis lähes joka päivä testasin, huoh. Tein ihan liuskoja tai puikkoja, itellä ovis oli aina tikussa joko yhtä vahva viiva kun tarkistusviiva tai jopa vahvempi. Noita kaiken asteisia haamuja näky lähes päivittäin. Oman kokemuksen mukaan ennen ovista testit ei vahvistunu pikkuhiljaa, vaan yks päivä tosi vahva viiva vaan pärähti viivaan. Mulla ovis näky tikuissa 2-3päivää. Digit on tietty sit varmoja, sillon ei tarvi arvailla. Ite tein liuskoja, ja kun viiva oli vahva, varmistin asian digillä.

Ai se voi mennä niinkin. Mä jotenkin ajattelin että loogisesti vahvistuis pikkuhiljaa.. Mutta no, naisen keho nyt on muutenkin niin vaikee 😂

Noi apteekin testit on täysi mahdottomuus, niitä ei pysty tulkitsemaan millään ja pää hajoaa. Clearbluen hymynaamat on parhaat, ehdottomasti. Itse tilasin niitä tukuittain Raskauskeiju.fi -sivustolta, jossa on isompia pakkauksia kuin apteekissa ja hinnat huomattavasti halvemmat.
Hymynaama ilmestyi ruutuun jossain kierrossa päivänä 15, toisessa taas päivänä 34. Tsemppiä!

Ai sulla vaihteli kierto noin paljon. Hitsi, kun mullakaan ei ole ihan säännöllistä kiertoa niin tässähän saa pahimmassa tapauksessa tikuttaa monta viikkoa 😳 Mutta joo, tulin samaan lopputulokseen. Pää hajoaa näillä apteekkarin omilla 😀

Käytin jotain halpistestejä netistä. Aloitin kp 10 ja testasin kp 14 aikoihin jopa kahdesti päivässä. Haaleata viivaa eli negaa näytti koko ajan ja olin jo varma että en ovuloi ollenkaan kunnes kp 16 pärähti tikkuun ihan selkeä plussa. Tuosta kierrosta sai lapsi alkunsa, nyt rv 26 menossa 🙂 eli se voi tosiaan mennä noin että ihan olematon viiva monta päivää ja sitten voimakas plussa. Lisäks mulla oli aina ennen ollu kierto tasan 28 pv joten olin varma, että ovulaation olisi pakko olla siinä kp 14, mutta olikin sitten ainakin tässä tärppikierrossa vasta kp 17. En tiedä olisiko se kierto ollut sitten esim. 30 pv jos en olisi tullut raskaaksi vai onko luteaalivaihe mulla vain 12 pv. Joka tapauksessa aiemmissa kierroissa ilmeisesti oltiin ”luovutettu” liian aikaisin. Tsemppiä!

Mä tilasin syksyllä netistä jotain halppis ovistestejä ja aika vaikea niitä oli kyllä tulkita..
Aloitin testaamisen aika nopeasti menkkojen jälkeen, että näkisin vähän mitä tikkuihin oikein tulee 😀 ja netistä laskurilla katsoin, että milloin oviksen pitäisi olla 😀

Ja juuri niihin aikoihin tikku näyttikin vahvempaa viivaa ja ökkiä peitto heilumaan sinä ja seuraavana iltana miehen kanssa.. ;D
Tuota ennen taisi mennä ainakin yksi kierto ohitse, vai olikohan enemmänkin?
Toivottavasti nopeasti saisit vahvemman viivan tai sen humynaaman!! 🙂

Esikoista yritettäessä yritin bongailla ovista mutta se oli todella haastavaa kaikilla muilla testeillä paitsi juuri niillä clearbluen digitesteillä joissa tulee hymynaama. Kierrot mulla on aina ollu pitkiä ja ovista ei joka kierrossa edes tullut.. mitään selittävää syytä siihen ei koskaan löydetty miksei ovis aina tullut. En myöskään tunnista ovista/ tunne mitään kun ovis tapahtuu joten hyvin hankalaa oli. Toivotaan että saatte pian niitä hymynaama testejä niin hiukan helpottuisi.😊

Me ollaan jo jonkun aikaa menty aika samaan tahtiin hoitojen kanssa, hassua😊 Meillä ei myöskään onnistunut ensimmäinen tuoresiirto ja nyt tässä kuussa tehtiin ensimmäinen pas. Käytin Naikkarin suosituksen mukaan clearbluen testiä. Yleensä mulla kierto 26-28 päivää ja oviksen oon bongannu kp 13-14. Nyt olin aika varma et ei päästä siirtoon asti koska ultrassa näytti siltä että ovis osuis niin, että siirtoa ei pystytä vklp takia tekemään (meillä oli vaan yksi 3pvän ikäinen alkio, joten oviksen piti osua niin, että siitä laskettuna 3pvä ois arkipvä). No meidän onnekseen ovistesti näytti plussaa kp 12 ja viime pe oli siirto😊tsemiä ja kannattaa tosian käyttää clearblueta niin ei voi erehtyä😊

Juurikin tuollaisia testejä käytin itse. Tunnistin erittäin hyvin oviksen oireet, siitä huolimatta tikku näytti aina negatiivista. Taisi olla sitten neljäs kierto, kun raskauduin.

Sitä minäkin vähän pelkään… Tänään on ollut alavatsakipua, joten toivotaan että ei nyt ole kyse oviksesta 🙈

Moikka. Itse en ole ikinä onnistunut bongaamaan ovulaatiota,koska en ovuloi aina ja suhteettoman pitkä kierto (pcos) luonnollisesti, ja nyt vetelen e-pillereitä,koska lapset saatu maailmaan,Mutta itse hoidoissa ollessani,mentiin terolutilla aina alkuun,koska silloin tiedettiin varmuudella että milloin menkat tulee tai että ne ylipäänsä tulee,sitte ravasin ultraamassa munasoluja ja piikittelin että ne edes kasvoi,sitten muuten ihan luonnollisesti hoitui homma loppuun,koska mussa vika.
Mutta mulla terolutilla piti aina homma alottaa tuossa ruljanssissa.Toivottavasti nyt bongaisit oviksen ja sori kun musta ei ollut nyt apua.

Mulle parhaat ovistestit oli Pregcheck! Ostin ihan cittarista. Ainoo mikä näytti oviksen, vaikka muut testit näytti vaan haaleeta viivaa.

Käyn huomenna ostamassa nämä! Ajattelin et teen nyt sekä clearbluen digitaalisia (kunhan ne tulee) sekä noita pregcheckejä. Ihan vaan varmuuden vuoks 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X