desire nymark - Banneri

Noniin, tänään meillä oli ensimmäinen neuvolakäynti! Neuvolatäti oli tosi mukava ja käytiin läpi ihan perus juttuja. Kielletty ruokalista, johon jo olen kerennyt tutustua, täytettiin äitiyskorttia, kyseltiin perus pituus ja paino, mitattiin verenpaine ja tarkistettiin hemoglobiini. Verenpaine oli hyvä, hemoglobiini 124 joten sekin yllättävän hyvä verrattuna edelliseen raskausaikaan ja painoa oli tullut lisää 2 kiloa. Sokerirasotusta ei kuulemma tarvitse tehdä, vaikka olen yli 25 vuotias, koska olen normipainoinen, edellisessä raskaudessa ei ollut ongelmia verensokerin kanssa eikä meidän suvussa ole diabetestä.

Elokuun alussa saan mennä ottamaan verikokeen sikiöseulontaa varten ja kohta meille pitäisi tulla aika nt-ultraan. Laitettiin myös lähete pelkopolille ja sieltäkin pitäisi tulla postia, että milloin pääsemme keskustelemaan synnytyspelosta ja tulevasta synnytyksestä. Neuvolatäti ei vielä tiennyt, miten tätä raskautta seurataan, kun minulla nyt oli toi istukan repeäminen edellisessä raskaudessa. Kyselen asiasta lisää naistenpolilla nt-ultran yhteydessä ja katsotaan sitten miten edetään. Neuvolakäynnit ovat ihan normaalisti 5-6 viikon välein, raskausviikosta 37 sitten tiheämmin. Vähän jo kerkesin miettiä että niin, jos me nyt päästään siihen saakka tällä kertaa.

Kaikin puolin tämä raskaus on mennyt yllättävän hyvin tähän saakka. En siis yhtään odottanut että tämä olisi näin helppoa (kop kop, nyt varmasti sattuu jotain hirveää kun sanon näin 😀 ). Olin ihan asennoitunut siihen että oksennan kaiken pihalle 9 kuukautta putkeen ja että synnytys ei mene ihan oppikirjan mukaan. Mutta pääsiahan on lopputulos. Kyllä kaikki oli sen arvosta viimeksikin, vaikka siinä oli mutkia matkassa. Ja jos mietitään että Belle on 2,5 vuotias jo, niin tuo 9 kuukautta on todella lyhyt aika elämästä. Tiedän että tämäkin on aihe, joka herättää paljon tunteita, mutta kaikki naiset eivät nauti raskausajasta ja päättävät silti lisääntyä.

Nukuttiin muuten päikkäreitä Bellen kanssa tänään ja ai että toi meidän pikkuinen osaa olla suloinen! Neiti oli sitä mieltä että ”äidin pitää nukkua päikkäreitä”, ja hän sitten vaan osallistuu hommaan. Jatketaan taas päivä kerrallaan eteenpäin, tässä ei nyt hirveästi tapahdu ennen nt-ultraa. Andreaksellakin on ihan omat lippulappuset jotka hän saa täyttää, mm ton alkoholikyselyn. Siihen hän tokaisi että miten nyt tässä perhe elämän keskellä kerkeis juoda mitään. Haha, niinpä, ajattelin vähän samaa itsekin kun täytin kyseisen lomakkeen.

Kommentit (4)

Se on myös minusta väärin että pelkopolikäynnistä joutuu maksamaan n 30 e vai enemmän kerta. Saisi olla ilmainen. Varsinkin jos ainut apu on sieltä että tehdään toivelista synnytykseen.

Minulla repesi myös istukka yhden lapsen odotusaikana, mutta seuraavaa raskautta ei seurattu sen enempää vaikka ikäeroa tuli vain 1v8kk. Normaalit neuvolaköynnit vain!

Mulla istukan repeäminen ei vaikuttanut lähtökohtaisesti mitenkään erilailla tämän raskauden seurantaan 🤷‍♀️

On kyllä outoa! Luulis jotenkin että olisi suoraan riskiraskaus, sen verran iso komplikaatio kuitenkin kyseessä 🤔 mutta en siis tiedä, eikä kyllä tiennyt neukkatätikään 😀 oletin vaan itse, kun sanottiin naistenklinikalla että ensikerralla tarkkaillaan sitten paljon enemmän. Kai tässä on tullu joku säästösuunnitelma sen jälkeen 🙄😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X