desire nymark - Banneri

1. Belle syntyi 23 tammikuuta 2017, kaksi kuukautta etuajassa (rv 32+5). Hän vietti yhden yön lastenklinikalla, 4 yötä naistenklinikan VVO:lla ja 3 viikkoa kättärillä jatkohoidossa.

2. Alussa Belleä syötettiin 3 tunnin välein. Imetys ei onnistunut, mutta pumppasin maitoa hänelle noin kuukauden. Sen jälkeen sain rintatulehduksen ja maito loppui. 2 kuukauden iässä ruvettiin syöttämään häntä ”vauvantahtisesti”.

3. Belle on aina nukkunut tosi hyvin. 6 kuukauden ikäisenä hän muutti omaan huoneeseen. Noin vuoden ikäisenä luovuttiin yösyötöistä kokonaan.

4. Belle on todella kiltti ja iloinen lapsi. Ainoastaan hampaat ja rokotteet ovat aiheuttaneet kuumetta ja flunssaa, ja silloin ollaan kyllä valvottu. Silloin olen miettinyt mun omaa juurihoitoa ja miten hirveää hammaskipu on.

5. Belle kutsuu Andia ”Babbaksi”. Alussa yritettiin vähän väkisin päästä tästä kutsumanimestä eroon, mutta neiti ei suostunut. Nykyään Belle osaa sanoa Pappa, mutta Andi on silti Babba.

6. Meidän neidillä ei vielä ole ollut uhmaikää (KOP KOP!), mutta hänellä on vahvat mielipiteet. Hänen pitää itse saada valita omat vaatteet ja mistä lautasesta hän haluaa syödä. Kysytään aika usein Bellen mielipidettä, mutta annetaan vaan kaksi vaihtoehtoa. Muuten iskee valinnan vaikeus.

7. Keskosuudesta huolimatta Belle on täysin terve. Ei ongelmia puheessa, eikä motoriikassa. Ei allergioita, ei ihottumia. Alkutaipale oli tietysti rankka ja huolia täynnä, mutta olen niin onnellinen että kaikki loppu peleissä meni oikein hyvin.

8. Belle on aina ollut tosi kiinnostunut rakentamisesta, työkaluista, johdoista (ja kaikki muut sähköön liittyvät asiat) ja autoista. Hänellä on myös ollut nukkavaihe, mutta se jäi melko lyhyeksi. Emme tuputa hänelle mitään, hän saa itse valita omat kiinnostuksen kohteet.

9. Bellen lempiväri on tällä hetkellä sininen. Tämäkin asia vaihtelee aina parin kuukauden välein. Keväällä lempiväri oli vaaleanpunainen.

10. Lempivaatteet ovat snickersin raksahousit ja snickersin huppari. Tämän olette varmasti huomanneet jo kuvista.

11. Lempiruoka on tällä hetkellä kana ja riisiä. Kysellään aika usein Belleltä mitä hän haluaa syödä ja hän on aina mukana keittiössä tekemässä ruokaa.

12. Belle osallistuu muutenkin kotitöihin. Hän saa olla mukana tyhjentämässä ja täyttämässä pesukoneen ja tiskikoneen, mutta koneen päällelaittaminen on tietysti näissä hommissa parasta. Hän osallistuu myös tosi mielellään pihatöihin ja hänellä on oma pieni kottikärry. Marjojen poimiminen on myös mieluisaa puuhaa.

13. Vaunulenkeistä tuli tylsiä yhden vuoden iässä. Huomattiin aika nopeasti että neiti haluaa kävellä itse ja tutkia ympäristöä. Nykyään käydään kävelyllä metsäpolkuja pitkin. Luonnossa on paljon mielenkiintoisia asioita!

14. Belle on oppinut että pitää tehdä töitä jotta saa rahaa. Kahden vuoden iässä neiti ilmoitti, että hän haluaa mennä töihin. Belle on myös ymmärtänyt että pulloista maksetaan panttia, joten pullojen panttaaminen on mieluisaa hommaa. Emme vielä anna hänelle viikkorahaa, mutta kehutaan kovasti tehdystä työstä ja annetaan myös pieni palkinto. Palkinto ei välttämättä ole tavara, yleensä tehdään jotain kivaa perheen kesken.

15. Emme anna Belleä hoitoon, koska emme halua. Suunnitellaan menot isäviikonloppujen mukaan. Bellellä on silti tosi läheinen suhde hänen mummin ja mofan kanssa, Andreaksen äidin kanssa ja hänen kummitädin kanssa. Nähdään usein, mutta niin että me olemme mukana Andreaksen kanssa. Viihdytään muutenkin tosi hyvin kotona, joten en koe että kaipaisimme enemmän lapsivapaata.

16. Lempilelut vaihtelevat usein, mutta Bellellä on nukke jonka kanssa hän nukkuu. Mutta duplot, muumipalapeli ja työkalupakki ovat ahkerassa käytössä.

17. Belle ei ole kovinkaan kiinnostunut telkkarista. Yksi jakso Ipanaa, Pipsa possua, muumeja tai sanaleikkejä menee mutta sitten mielenkiinto loppuu. Top Gearia katsotaan yhdessä koko perhe, mutta silloinkin Belle yleensä rakentaa duploilla samaan aikaan.

18. Luetaan paljon kirjoja Bellelle ja siitä meidän neiti on aina tykännyt kovasti. Välillä yritetään lukea suomenkielisiä kirjoja, mutta neidille ei oikein nappaa.

19. Bellen äidinkieli on ruotsi ja tulevaisuudessa hän menee ruotsinkieliseen daagikseen ja ruotsinkieliseen kouluun.

20. Bellen ensimmäinen sana oli Mamma.

21. Bellen oikea nimi on Isabelle, mutta alusta lähtien ollaan käytetty lempinimeä, eli Belleä. Raskausaikana häntä kutsuttiin kirpuksi.

22. Belle on isänsä luona joka toinen viikonloppu ja joka toinen torstai. Tämä on toiminut meille oikein hyvin. Nyt kesällä Belle oli isänsä luona kaksi viikkoa (ensin viikon isällä, sitten viikon meillä ja viikon isällä). Välillä vaihdetaan viikonloppuna ja haku/palautus menee aika pitkälti Bellen isän työvuorojen mukaan ja Bellen rytmin mukaan. Ollaan siis aika joustavia.

23. Belle on jo nyt ilmoittanut, että joululahjaksi hän toivoo mönkiän, kaivonkoneen ja traktorin. Hän ei tarkoita leluja.

24. Ollaan päätetty että emme tuputa Bellellä mitään tiettyä harrastusta. Annetaan hänelle mahdollisuus kokeilla erilaisia juttuja, sillä ehdolla että jos kausi on maksettu niin sitten myös käydään se loppuun. Meillä ei ole mitään väliä mitä hän haluaa harrastaa, oli kyseessä sitten baletti tai lätkä, mutta kannustetaan häntä kokeilemaan asioita rohkeasti.

25. Meillä ei ole mitään ”tulevaisuuden haaveita” Bellelle. Haluamme tietysti että hän opiskelee itsellensä ammatin, mutta meillä ei ole mitään väliä jos se tapahtuu oppisopimuksella, amiksessa tai korkeakoulussa. Kyseessä on Bellen tulevaisuus, ei meidän.

26. Belle pukee aina kengät väärään jalkaan. En oikein tiedä miksi, mutta huomautetaan vaan nätisti että ”väärä jalka”.

27. Belle on tosi herkkä lapsi, joka ottaa omat epäonnistumiset aika rankasti. Hänelle ei kannata korottaa ääntä, tai sanoa liian tiukasti, muuten tulee itku. Kannustetaan tekemään oikein ja selitetään rauhallisesti miksi jotain tiettyä asiaa ei saa tehdä. Yleensä se riittää.

28. Meillä on aina karkkia ja keksejä kotona, mutta kukaan meistä ei oikeastaan niitä syö. Tämä on sellainen outo tapa, koska lähimpään ruokakauppaan on 12 km. On sitten aina jotain tarjoiltavaa vieraille. Belle ei kuitenkaan ikinä ole kinunut karkkia. Hän haluaa mustikoita, banaania, appelsiiniä, herneitä, kurkkua, porkkanaa, omenaa, viinirypäleitä. Meillä ei siis ole mitään tiettyä karkkipäivää, emmekä koe että se olisi tarpeellista, ainakaan nyt tällä hetkellä kun lapsi mielummin napostelee vihanneksia ja hedelmiä.

29. Bellen suuret intohimot ovat aurinkolasit ja kengät. Nämä ovat aina jokaisen asun tärkeimmät osat.

30. Belle on antanut nimet jokaiselle autolle. Meillä on iso pakettiauto, pieni pakettiauto, uusi pakettiauto, audi auto ja äiti auto. Uusi pakettiauto on tietysti lemppari.

Kommentit (8)

Ihanan oloinen lapsi, ja kiva kun ei tuputeta mitään, vaan saa ite päättää asioista. Vaikka luin vain tämän postauksen, tulee sellainen olo, että vanhemmilla on maalaisjärkeä kun lasta kasvatetaan.
Lahjatoiveet huvittaa myös täällä, ipanalla on oikea asenne! 😀

Huiput joululahjatoiveet 😄 Meidän autofani ei vielä ole oikeita koneita toivonut, mutta pikkulegoina ottaisi varmasti mielellään nuo kaikki. Kovasti hän myös odottaa aikaa ”sitku Jooa on isompi ja Jooalla on ajokortti”, jolloin saa ajaa ihan kaikkia autoja 😅😂

http://www.kurkistusblogi.blogspot.com

Bellen ilmeet on ihan huippuja! Ja aikamoiset lahjatoiveet neidillä 😅

Tää oli kiva! Ja tosi ihanasti ajateltu monista asioista, ettei tuputa vaan, että lapsi saa itse päättää 🙂

Hyvä trolli toi yks kommentoija, miten kukaan jaksaa keksiä tollasia juttuja 😀 Mun mielestä oikein kiva postaus, Belle on sulonen lapsi 🙂

Ihan sairasta. Etkö oikeasti voi jättää muiden yksityisiä asioita pois netistä? Miten voit pitää itseäsi äitinä, en kyllä käsitä.

En koe että taaperon lempiväri, ruoka, lelut tai vaatteet olisivat kovinkaan henkilökohtaisia asioita, mistä ei saisi kertoa tai mistä olisi hänelle haittaa myöhemmin elämässä. Mutta mielipiteitä on toki monia 🙂

Kiitos! 😁 Ei oteta turhaa stressiä. Hyvä vaan että kokeilee erilaisia asioita ja kiinnostuu eri jutuista. Tietää sitten paremmin isompana mistä tykkää ja mistä ei 😄 Mutta noi lahjatoiveet joo, toivottavasti neiti keksii jotain muuta. Joulupukin porot eivät jaksa vetää traktoria tai kaivinkonetta 😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X