desire nymark - Banneri

Bellen kanssa ei keretty pitämään mitään babyshoweria. Mun olo oli muutenkin niin huono, että en oikein innostunut ideasta. Bellen syntymän jälkeen olen muutenkin kyseenalaistanut tätä babyshower – konseptia. Pääasiahan on että äidillä on hauskaa, mutta tuntuu oudolta juhlia vauvaa ennen synnytystä. Mitä jos kaikki ei sittenkään mene hyvin.

En muutenkaan oikein kestä turhaa hössötystä, joten ei ihme että babyshowerit eivät oikein nappaa. Varpajaisten logiikkaa en myöskään oikein ymmärrä. Siinä kyllä juhlitaan vauvaa vasta syntymän jälkeen, mutta tuntuu oudolta että isä kävisi juhlistamassa vauvaa ystävien kanssa? Ilman vauvaa? Meillä tämä itse ”projekti vauva” ei ollut kovinkaan helppo, joten me haluamme viettää ensimmäiset viikot perheen kesken ja tutustua vauvaan rauhassa. Kyllä sitä kerkee juhlia ja nähdä kavereita myöhemminkin.

Ei vieraita, kiitos

Näin keskoslapsen äitinä pöpöt ovat muutenkin sellainen asia, jota pelkään kovasti. Tiedän että moni perhe ottaa vieraita vastaan heti kun he kotiutuvat sairaalasta vauvan kanssa, mutta tämä olisi mun pahin painajainen. Talo täynnä ihmisiä heti synnytyksen jälkeen, pitäisi siivota ja keittää kahvia, seurustella, kaupan päälle kaikki pöpöt. Ei kiitos. Bellen kanssa odoteltiin ensin reilu kuukauden, että hän pääsee kotiin ja sen jälkeen pysyttiin myös omissa oloissa tovin, ilman vierasrumbaa. Kukin tyylillään, mutta tämä oli meille oikea ratkaisu.

Asia jota kuitenkin haluaisin juhlistaa Andreaksen kanssa on raskausviikko 37, jos päästään siihen saakka tällä kertaa. Silloin lasketaan että vauva olisi täysiaikainen. Mun ystävä, jonka tapasin naistenklinikalla synnytyksen jälkeen odottaa toista lasta ja heillä oli pöytävaraus rv37. Mielestäni tämä oli tosi kiva idea. Toivotaan kovasti että päästään edes siihen saakka, mutta mieluiten tietysti ihan loppuun saakka.

En koe että haluaisin juhlistaa tätä raskautta tai vauvaa kenenkään kanssa. Andreaksen kanssa ollaan fiilistelty tätä raskautta ja se riittää minulle. Vauvan syntymän jälkeen pidetään ristiäiset ja sehän on tavallaan vauvan juhla. Sukulaiset pääsevät näkemään vauvaa ja antavat jonkun pienen ristiäislahjan, jos haluavat. Ihmiset elävät muutenkin ruuhkavuosia, joten yksi juhla riittää.

En nyt halua jeesustella liikaa, koska minä en muutenkaan tykkää juhlista ja kekkereistä. Meinaatteko pitää babyshowereita? 😄

Kommentit (13)

Mahtavaa lukea tätä blogia ku mulla on meneillään sama raskausviikko. Ja oon aivan samaa mieltä babyshowereista😊😊

Jag har varit så anti-babyshower hela tiden. I mitten av graviditeten så vände det ändå och jag började i smyg se framemot att bli överraskad. Mina vänner vet ändå att jag inte är så intresserad av en massa lekar och grejs. Fick veta av sambon att kompisgänget planerat min överraskningsbabyshower till den 30.3 och Einar föddes 29.3 i v. 34. Dagen innan han föddes hann dock några andra kompisar kidnappa mig på cafébesök, även om de hinttat om det tidigare för att se om jag orkade. Var så tacksam över just det cafébesöket i efterhand för det betydde massor för mig under tiden vi var på sjukhuset.

Olin ensimmäinen kaveripiiristä joka sai lapsen ja ystävät pitivät ihanat yllätysbabyshowerit. Tuntui että tuleva lapseni ja minä olimme heille tärkeitä. Kuitenkin keskipisteenä olo oli vaikeaa. Tulin myöhemmin uudelleen raskaaksi ja sain keskenmenon. Kolmannen raskauden aikana sanoin useamman kerran pontevasti ystävilleni etten todellakaan halua juhlia, nimenomaan sen takia että palkinto ja lahja olisi loppuun asti edennyt raskaus, ei sitä ennen annetut lahjat ja hössötys. Onneksi sanoin asian ääneen, olivat jörjestämässä juhlia vielä senkin jälkeen kun kielsin niiden pitämisen. Omalla kohdallani tajusin vasta vastoinkäymisten jälkeen ettei mikään asia ole itsestäänselvää. Juhlimme lähimpien ystävien ja vauvan kanssa kun hän syntyi.

Kyllä mulle on pidetty ja mie oon järjestäny babyshowerit. Oli tosi kivat juhlat kumminkin päin <3 Mutta jokainen tavallaan 🙂 Meille on myös saanut tulla heti, kun vauvan kanssa on kotiuduttu sairaalasta, sekä mua on käynyt ystävät katsomassa sairaalassa kun vauva oli päivän vanha <3

Niin…kuinka moni kritisoisi, jos äiti lähtisi viihteelle esim 1,5 vkoa synnytyksen jälkeen baariin kavereiden kanssa? Kun eihän äiti voi….mutta mies voi kyllä lähteä vaikka 2 päivän varpajaisille ja jättää äidin yksin kotiin/sairaalaan. Ja tätä perustellaan vauvan juhlistamisena. Ikävä kyllä monessa perheessä on käynyt niin, että se mies pettää niillä reissuillaan (olen kuullut harmittavan paljon tällaisia juttuja)…
Itse lähdin viihteelle sukulaisen häihin, kun vauva oli 3kk. Jätin vauvan hoitoon yhdeksi yöksi isovanhemmilleen. Voi Jeesus sitä moralisoinnin määrää!!!!

Mä kävin kaverin kanssa parilla, kun vauva oli 2 viikkoa. Vauva oli 5 viikkoisena ristiäisten jälkeen ensimmäistä kertaa mummulassa yötä, eikä kukaan meille ihmetellyt 🙂 5 kk ikäisenä oli ollut kolmesti yötä mummulassa.

Totta.. Harmillisen usein kuulee näistä varpajaisista joissa ”juhlitaan vauvaa” 2-3 päivää 🙈 Vituttaa myös toi että äitiä moralisoidaan. Kauhistellaan että ”missä vauva on? 😱”. No olisikohan ihan turvallisesti isänsä kanssa? Se toinen tasavertainen vanhempi 😀

Me saatiin perhehuone ja ei mies sieltä kyllä mihinkään varpajaisiin lähtenyt kun oltiin sairaalassa ti-la. Oli kyllä varpajaisissa sitten viikko kotiin pääsystä mutta tuli kyllä kiltisti ajoissa kotiin. Itse en oikein ymmärrä että seuraavana päivänä synnytyksestä lähdetään varpajaisiin, luulisi siinä olevan vähän muutakin ajateltavaa.
Itselleni pidettiin baby showerit ja olihan se kiva iltapäivä istua porukalla.
Omat vanhempani kävivät sairaalassa katsomassa vauvaa, tosin siitäkin äiti suuttui kun en heti keskiviikkona ottanut vastaan kun vauva syntyi tiistaina juuri ennen puoltayötä… Torstaina kävivät sitten pyörähtämässä. Kotona kävi vain pari ihmistä katsomassa, ei siinä oikeasti kaivannut ylimääräistä kun kaikki niin uutta myös itselle kun esikoinen. Ja pidettiin kavereille grillibileet ristiäisten jälkeisenä päivänä niin useampi pääsi näkemään sitten vauvan. Ristiäisssä kun oli vain sukulaisia.
Toisaalta ymmärrän nämä juhlat mutta toisaalta hieman vierastan etenkin varpajaisia. Jos mies on heti synnytyssalista tyyliin lähdössä varpajaisiin niin ei tarvitse tulla takaisin 😀 juhlitaan vauvaa ilman vauvaa? Hieman outoa kyllä toisaalta.

Babyshowereita en ole itsekään ymmärtänyt ennen vauvan syntymää. Tai onhan se mukava ajatus, että saa lapselle ns. tärkeitä ja asiallisia tavaroita, vaatteita, vaippoja yms. lahjaksi jo valmiiksi odottamaan syntymää, mutta silti. Miksei voisi pitää samanlaisia juhlia sitten syntymän jälkeen, kun se arki on alkanut pyörimään? Pääsisi samalla ihmiset tutustumaan vauvaankin vapaammassa ja rennommassa ympäristössä kuin esim. ristiäisissä. Varpajaiset on meidän lähipiirissä toteutettu niin, että samana tai seuraavana päivänä kun lapsi syntyy, ja isä menee kotiin kun lapsi ja äiti jää sairaalaan, tulee kotiin muutama miespuolinen kaveri ja sukulainen, ja ottavat yhdet paukut lapsen kunniaksi. Se on minusta ihan mukava tapa, semmonen miesten oma juttu.

Joo, minäkin olen ymmärtänyt että isä pitää pienet illanistujaiset kun äiti ja vauva ovat sairaalassa. Nykyään on vissiin yleisempää pitää vasta kotoutumisen jälkeen ja se on mun mielestä vähän outoa 😀 mutta minä en muutenkaan ole juhlaihminen, joten en ehkä vaan ymmärrä näitä tapoja sen takia 🤷🏼‍♀️😂

Meidän vauva on lähimpien ystävien joukossa ensimmäinen lapsi ja monet ystävät ovat niin innoissaan tulevasta vauvasta, että halusivat järjestää babyshowerit. Kysyivät etukäteen, että haluanko sellaiset ja sanoin etten halua, kun en oikein ymmärrä koko juhlia😄 salaa kuitenkin olivat juhlat järjestäneet niin en tietenkään jättänyt menemättä, ihana ajatus heiltä😊 Meillä myös samat ajatukset vauvan syntymän jälkeen, ettei haluta vieraita heti. Koko vauva-arki niin uusi asia, että halutaan rauhassa tutustua vauvaan ja opetella arkea, toki molempien vanhemmat otetaan käymään kunhan ovat pysyneet terveinä!

Tämä nyt sitten kuulostaa jonkun mielestä varmasti kamalalta.
Meille on tulossa 3 lapsi ja aiemmat lapsetkin ovat vielä pieniä. Olen hyvin allerginen kaikelle ylimääräiselle vauva höpötykselle ja ’masu-asukki’ hössötykselle. Meille tulee yksi lapsi lisää (toivottavasti) hän on yhtä rakas kuin muut lapsemme. Ei tätä raskautta tai lasta tarvitse sen kummemmin juhlistaa ja ylistää. Saati minua ja kaikkia oksennuksia. Toivotaan kaiken menevän hyvin ja sitten perheemme jatkaa taas entistä ehompana ja täydempänä sitä ihanaa tavallista lapsiarkea ❣️

En oo koskaan pitäny noita juhlia. En muutenkaa tykkäö olla juhlien keskipiste. Eikä myöskään heti sairaalasta päästyä huvita kahvittaa yhtään ketää kun itellä ainakin keskittymiskyky sillon ihan hukassa ja muutenki oma perhe riittää vallan mainiosti ❤ Sun juttuja on ihana lukee kun hirveesti samoja ajatuksia ku itellä..onko se sitte hyvä vai huono 😂. Mut tsemppiä teille ❣

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X