Desire Nymark - Hero Header

Raskausviikko 13 ja pallovatsa

Sikiön pituus on noin 5,5 cm päästä peppuun, mutta vatsan koko muistuttaa jo rantapalloa! Muistaakseni vatsa ei näkynyt juuri ollenkaan ensimmäisellä kolmanneksella Bellen kanssa, mutta tässä raskaudessa turvotus iski heti plussan jälkeen. Kohta ensimmäinen raskauskolmannes on selätetty, miettikää! Miten nopeasti aika menee, vastahan minä tein positiivisen raskaustestin.

Käytättekö muuten jumppapalloa? Salilla istuin huvikseni jumppapallon päälle ja vitsi että oli mukavan oloinen härveli! Mulla on ollut vaikeuksia alaselän kanssa viime aikoina ja nyt fyssari epäili iskiasta. Kipu pahenee päivän mittaan, mitä enemmän kävelen, seison tai istun ja on melko sietämätön iltaisin. Varsinkin käveleminen sattuu perkeleesti vasempaan pakaraan ja välillä jalka puutuu. En tiedä liittyykö tämä vaiva nyt suoraan raskauteen, koska minullahan on ollut ongelmia selän kanssa ennenkin. Niska on ollut tulehtunut, olen saanut migreenin lihasjumin takia, olen syönyt vahvoja lääkkeitä. Harmittaa vaan että mun selkä on noin huonossa kunnossa jo tässä vaiheessa, koska tässähän tulee lisää painoa koko ajan.

Olo on kuitenkin ollut paljon rauhallisempi nyt nt-ultran jälkeen, kun tiedetään että vauvalla on kaikki hyvin. Varhaisultrassa ei nyt oikein näkynyt mitään ja Andreas ei päässyt sisään tutkimushuoneeseen koska meillä oli Belle mukana. Tässä mietitään nyt isompaa autoa, mihin molemmat muksut sekä rattaat mahtuvat näppärästi. Andreas odottaa kovasti että menisimme shoppailemaan vauvalle vaatteita. Miehille iskee ihan erilainen into sitten kun vatsa on pyöreempi, ja varsinkin ultran jälkeen. Minulle tuputetaan ruokaa koko ajan, koska ”olen kasvuiässä”.

Vaikka tämä ensimmäinen kolmannes ei ole mennyt ihan ilman raskausoireita, olen tosi iloinen ja onnellinen. Tämä raskaus on silti ollut yllättävän kiva ja helppo tähän saakka. Olen ollut aika herkällä tuulella ja välillä vollotan romanttisille komedioille, mutta näin muuten hormonit eivät ainakaan vielä ole aiheuttaneet mitään isompaa kohtausta. Pientä mustasukkaisuutta on ollut ilmassa, koska Andreaksen mielestä viihdyn vähän liiankin hyvin mun kokovartalo tyynyn kanssa. Raukalla on ilmeisesti uhattu olo, että päästäänkö tuostakin kapistuksesta ikinä eroon. Raskauden jälkeen mahdollisesti, mutta sitten on imetystyynyn vuoro loistaa!

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Selkää kannattaa aktiivisesti vahvistaa myös raskauden aikana, niin se kestää paremmin. Kaikkein hienointahan olisi, jos oikein sellaiselle raskaana oleviin naisiin erikoistuneelle fyssarille pääsisi, mutta varmasti kontaksi kehen tahansa ammattilaiseen auttaa.

Avatar

Meillä mies halusi samanlaisen kokovartalotyynyn kuin hankin itsellenikin nyt raskausaikana. Vähän ahdasta siis sängyssä tällä hetkellä 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä