desire nymark - Banneri

Olen ollut aika stressaantunut, kun en oikein tiennyt miten tätä raskautta tarkkaillaan. Synnytyksen jälkeen kätilö väitti, että seuraavaa raskautta tarkkaillaan sitten paljon enemmän istukan repeämisen takia. Siinä vaiheessa ei nyt oikein ollut mielessäkään mitään ”seuraavaa raskautta”. Väitin jopa kiven kovaa että enemmän lapsia ei tule. Sen verran vaikea tuo Bellen raskausaika, synnytys ja keskosuus oli.

Kävin varhaisultrassa naistenklinikalla raskausviikolla 7 ja sieltä en saanut minkäänlaista vastausta, kun kyselin jos tätä raskautta nyt luokitellaan riskiraskaudeksi. Neuvolassa ei myöskään tiedetty, käskettiin kysymään asiasta nt-ultrassa. Siellä onneksi sanottiin että tarkkaillaan ilman muuta. Nyt sitten sain kirjeen Porvoon naistenpolilla missä on kolme aikaa. Rakenneultra 9.10, siellä sitten nähdään missä istukka on. Sitten meillä on aika kätilölle 5.11. ja lääkärille 27.11. Jotenkin veikkaisin että aika kätilölle ja lääkärille ovat pelkopoli käyntejä.

Pääasia että tarkkaillaan, koska toivoisin kovasti että pääsisimme astetta helpommalla tällä kertaa. Toiveena olisi tietysti että pääsisimme vähintään raskausviikkoon 37 ja että meillä ei olisi mitään hengenhätää. Hätäsektion jälkeen olimme eri paikkakunnilla Bellen kanssa, joten olisihan se kivaa saada vauva syliin heti synnytyksen jälkeen. Meillä oli niin saamarin hyvä tuuri, kun istukka repesi juuri sairaalan parkkipaikalla, mutta kyllähän siitä silti jäi melkoiset traumat. Että mitä jos suojelusenkeli olisi ollut lomalla, tai ihan vaan kahvitauolla.

Sain viestejä äideiltä, joilla oli istukan repeäminen ansioluoettelossa jotka eivät päässeet erityis seurantaan. Tämä on varmasti myös jonkinlainen tapa säästää, mutta jotenkin luulisi että istukan repeäminen, ennenaikainen synnytys, raskausmyrkytys ja mitä kaikkia näitä nyt on olisi syy tarkkailla raskauksia enemmän. Ensinäkin se, että kuka uskaltaa hankkia enemmän lapsia jos ensimmäinen raskausaika tai synnytys menee ihan päin helvettiä ja lääkäreillä on hällä väliä asenne. Sitten vielä se, että luulisi että pari ekstra käyntiä naistenpolilla on halvempi kuin iso komplikaatio joka tulee puskista.

Ainakin meidän kohdalla veikkaisin että synnytys tuli melko kalliiksi. Naistenklinikalla pakattiin lääkäri ja hoitaja lanssiin sekä kaikki keskoskaapit yms hakemaan Belleä Porvoosta. Myöhemmin minut vielä siirreettiin lanssilla Porvoosta Naistenklinikalle. Olisihan se ollut kaikille paljon helpompaa jos meidät olisi lähetetty yhdessä paketissa naikkarille viisi päivää aikaisemmin, kun kävin päivystyksessä. Silloin oli jo alavatsakipuja ja veristä vuotoa johon lääkäri ei osannut sanoa juuta eikä jaata, lähetettiin vaan kotiin panadolin kanssa. Onneksi annettiin sentään tarkastusaika ja silloinhan Belle päätti että hän syntyy tässä ja nyt.

Perjantaina meillä on seuraava neuvola, mutta eniten odotellaan tietysti sitä rakenneultraa. Kyselin muuten instagramin puolella jos veikkaatte että meille tulee tyttö vai poika. Kyselyn tulos oli melko 50/50. Mutta kysellään nyt täälläkin, mi veikkaatte ultrakuvien perusteella, tyttö vai poika? 😄

Kommentit (13)

Tyttöä veikkaan nubi teorian perusteella🙂

Kyl toi tyttö on. Niin hentosen näköinen 🙂

Ei kaikille tapahtumille ole aina syyllistä. Ihminen on sellainen, että kaikelle tapahtuneelle halutaan selitys tai syyllinen ja vastuuseen. Aina näin ei kuitenkaan ole. Vaikka sinulla on ollut vaivoja ennen istukan repeämistä ei sitä välttämättä olisi ollut nähtävissä lainkaan 5 pv ennen vaikka sinä niin väitätkin. Vai sanotko oikeasti että lääkärillä oli vain huono asenne eikä halunnut auttaa. Lähetti kotiin vaikka sinä ja vauva olitte vaarassa? Tuskinpa. Mahakivut ja verinen vuoto loppuraskaudessa ei ole mikään maailman epätavallisin vaiva.

Asioita tapahtuu. Olet hyvässä tai huonossa hoidossa, ei lääkäritkään mitään ennustajia ole. Eikä se tarkoita että silloin on hällä väliä asenne jos ei osannut arvata että istukkasi on repeämässä 5 pv päästä.

Tunnut olevan aika katkera sairaala henkilöstölle. Se miten sinun mielestä olisi ollut järkevämpää ei välttämättä tarkoita että niin olisi oikeasti pitänyt tehdä.

Hyvä että menet pelkopolille. Ehkä se myös helpottaa jatkossa sitä miten otat vastaan sairaala henkilöstön kommentteja ja neuvoja.

Ei tietenkään, mutta mun vatsa oli oudon pinkeä sinä päivänä kun menin päivystykseen ja sitä hoitohenkilökunta ihmetteli ääneen mun edessä. Tulivat siihen lopputulokseen että eivät tiedä syytä. Sitten taas se lääkäri joka hoiti tarkastuskäynnin ja sektion kyseli miksi minua ei lähetetty eteenpäin sairaalaan missä hoidetaan synnytyksiä. Siihen aikaan meillä kuitenkin oli 70km lähimpään synnäriin. Itse hätäsektio meni hyvin vaikka sekä minä että henkilökunta oli aika paniikissa 😄 Ensin meinattiin lähettää eteenpäin naikkarille, mutta onneksi lääkäri oli tosi tomera eikä suostunut lähettämään.
Se että raskautta tarkkaillaan enemmän jos edellisessä raskaudessa on ollut ongelmia on mielestäni hyvä juttu 🙂

Tottakai mitä tahansa voi tapahtua, mutta jos edellinen raskaus ja synnytys on ollut noin hankala, on vaan fiksua että nyt tätä teidän seuraavaa raskautta tarkkaillaan vähän enemmän. Myös tuo pelkopolilla käynti kannattaa. Mulla oli ensimmäinen synnytys tosi traumaattinen myös ja siinä oli vauvan henki vaarassa. Toisessa raskaudessa kävin pelkopolilla ja siellä kirjoitettiin ylös asioita, joita toivoin. Halusin pitää huolta siitä, että edellisessä synnytyksessä tapahtuneet kätilön ”virheet” eivät toistuisi ja että asioihin puututtaisiin ajoissa. Ja se todella kannatti. Vaikka seuraava synnytys päätyi kiireelliseen sektioon, koin että olin ns. Erityisasemassa ja minusta ja vauvasta pidettiin extrahyvää huolta koko synnytyksen ajan. Vaikka synnytys oli pettymys sekin, koin että olin koko ajan maailman parhaassa hoidossa. Mun kroppa ei vaan osaa synnyttää ilman kauheaa draamaa ja sille lääkärit eivät voi mitään😊

Niin ja mun veikkaus on POIKA👱

Poikaa veikkaan minäkin teille <3

Muistakaa aina, että loppuviimein nämä asiat eivät ole ihmisten käsissä, Jumala tietää ihmisen elinkaaren ja mitään ei tapahdu hänen tietämättään, hiuskarvakaan ei putoa hänen tietämättään. Tämä tuntuu usein unohtuvan ja ajatellaan että ihminen on kaikkivoipainen. Mitä vaan voi tapahtua vaikka olisi kuinka tarkassa seulonnassa, itsellänikin istukka irtosi kun olin sairaalassa käynnistyksessä.

Kaikkea pahaa ei voi edes trkkailemalla estää. Vaikka olisi lääkärin seurassa ihan joka päivä kahdeksasta neljään, saattaisi jotain yllättävää tapahtua heti neljän jälkeen. Pahoja asioita tapahtuu hyvillekin ihmisille.

Ja tuosta raskausmyrkytyksestä muuten. Jos lapsella on sama isä, ei raskausmyrkytyksen pitäisi uusia seuraavassa raskaudessa. Ja jos uusiikin, sillä pienellä marginaalisella todennäköisyydellä, seuraavan kerran pitäisi olla edellistä lievempi. Itselläni tosin uusi joka raskaudessa ja joka kerta rajumpana, mikä vain osoittaa, että raskaudet ovat erilaisia ja tilastoistakin voi poiketa. Hoitolinjat toki valitaan niiden tilastollisten todennäköisyyksien mukaan.

Jos jossittelusta olisi apua, ei meillä varmasti olisi yhtään loppumetreillä kohtuun kuollutta vauvaa. Tottakai me olisi me halunneet pelastaa hekstä jokaisen! Mutta kuka on niin viisas, että osaa ennustaa kaikki onnettomuudet etukäteen?

Veikkaan poikaa teille! 😊🤷

Selkeä poika, googlaa nub theory😉

Nub teorian mukaan teille on tulossa ihan selkeästi poika! Olen ollut ennenkin oikeassa so trust me 😉

Jag är nog lite rädd för följande graviditet, eftersom min första slutade med havandeskapsförgiftning och akutsnitt. Så jag förstår helt dina tankar.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X