desire nymark - Banneri

Jos kommenttiboksiin ilmestyy vittumaisia kommentteja, ne ovat yleensä joko ”sulla on iso nenä” tai sitten ”elät miehesi siivellä”. Kommentteja mun isosta nenästä olen saanut ihan pikkutytöstä saakka, eikä ne enää satuta. Nuorempana olin ehkä vähän epävarma nenästäni, mutta nykyään olen tottunut mun isoon klyyvariin. Pärjään mun isolla nenällä aivan mainiosti, saan jopa mahdollisesti enemmän happea kuin pieninokkaiset yksilöt. Asia olisi helppo korjauttaa viron puolella, se olisi pari lyöntiä lekalla naamaan ja nenä olisi pienempi. Mutta viihdyn tämän kanssa ihan hyvin.

Toinen asia on tietysti raha. Ihmiset olettavat heti että elän miehen siivellä, koska eihän somella voi tienata. Ihmisillä tuppaa muutenkin olemaan sellainen käsitys että mies aina olisi se joka maksaa kaiken, tai että perusduunari ei tienaa mitään. Ketään ei kiinnosta että perusduunari saattaa tehdä kolmea eri työtä vuorokauden ympäri. Että sillä ihan perusduunarillakin on mahdollisuutta saada rahaa säästöön tulevaisuutta varten. ”Ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot” ovat myös asia joka helposti tuppaa unohtumaan.

Missä me säästetään

Emme käy ulkona syömässä, eikä viihteellä, emmekä matkustele. Kerran vuodessa käydään risteilyllä jos haluamme. Meillä ei ole kalliita harrastuksia ja kaverit kutsutaan yleensä kotiin kahville tai katsomaan leffaa netflixistä. Monen mielestä meidän elämä saattaa vaikuttaa harvinaisen tylsältä, mutta me viihdymme hyvin näin. Ollaan satsattu paljon meidän kotiin ja meidän remontti kesti yli vuoden, mutta sen takia viihdytään hyvin ihan tässä kotisohvalla. Ei ole tarvetta lähteä mihinkään, koska tässä on hyvä olla. Introverttinä ei nyt muutenkaan hirveästi kiinnosta liikkua.

Säästetään kyllä, se ei vaan välttämättä näy, koska ihmiset eivät kiinnitä huomiota näihin asioihin jotka olemme jättäneet pois. Harva ihminen laskee miten paljon yksi etelänmatka vuodessa, 3 ravintolaillallista ja muutama baari ilta kuukaudessa oikeasti kustantaa. Ihmiset näkevät vaan talon ja mahdollisesti auton, eivätkä jaksa miettiä miten tähän ollaan päästy. Lottovoitto tai rikas perhe olen yleensä ne kaksi veikkausta joita heitetään pöydälle. Kukaan ei myöskään mieti miten paljon duunia tähän 1987 rakennettuun torppaan on mennyt. Onhan tämä kaunis talo nyt remontin jälkeen, mutta voin kertoa että mäntypaneeli ja ruskeat kaakelit eivät antaneet ihan samaa vaikutusta.

Yhteiset rahat vai erikseen

Meillä on eri tilit, mutta yhteiset rahat. Andreas on yleensä se joka käy kaupassa, joten hänellä on rinnakkaiskortti mun tiliin. Laskut tulevat mun nimellä, joten minä maksan ne. Hoidetaan asumiskustannukset aika tasan, mutta mitään pennejä emme laske. Remontti oli meille tietysti edullisempi, koska Andreas on rakennusalalla ja teki kaiken itse. Minä olin mukana repimässä tapetteja ja maalamassa, eli sellaista pientä mitä nyt tällainen isonokkainen blondi osaa tehdä. Materiaalien kanssa tehtiin simppelisti niin että Andreas maksoi keittiön ja minä kylppärin. Ne nyt oli niitä isoimpia asioita mitä tässä talossa tehtiin.

desibelle

Isoista hankinnoista keskustellaan ja sumplitaan että kuka maksaa mitäkin, jos listalla on paljon hankittavaa. Välillä sitten taas kyllä käy niin että keskustellaan esimerkiksi uudesta ruohonleikkurista ja pari päivää myöhemmin Kiitolinja seisoo meidän pihalla ja haluaa kuittauksen ajettavasta ruohonleikkurista. Emme hirveästi jaksa nipottaa toisen rahankäytöstä, emmekä riitele rahasta. Kerran olen vetänyt palkokasvin nenään kun Andreaksen pakkomielle kertakäyttö serveteistä meni yli. Kyseessä ei niinkään ollut raha, vaan ne servetit. Joka ikisessä kaapissa ja joka ikisessä kuosissa. Kyseessä oli jo pahimman luokan addiktio.

Saako miehen rahoilla elää

En tiedä miksi ”miehen rahoilla eläminen” on meille suomalaisille niin iso tabu. Näin naisena koen että se olisi aika loogista että mies elättää perheen silloin kun nainen on kotona äippälomalla. Itse olen tehnyt näitä somehommia, joten en ole joutunut elämään pelkästään kelan rahoilla, mutta kaikilla ei ole sellaista mahdollisuutta. Tällä hetkellä tienaan enemmän somella, kuin mitä minä tein mun edellisellä duunipaikalla sihteerinä. Andreas tienaa kuitenkin minua enemmän, joka on melko loogista koska hän on minua 9 vuotta vanhempi eikä ole ollut kotona lasten kanssa. Jotain pientä isyyslomaa hän kyllä meinaa pitää sitten kun meidän pikkuinen syntyy, mutta yrittäjällä ei oikein ole mahdollisuutta pitää koko 9 viikkoa.

Yrittäjä tekee 80 tuntia töitä viikossa, jotta välttäisi 37,5 sen normi tuntia. Täällä blogissa ette näe, miten me hoidetaan paperihommia vierekkäin iltaisin. Hulluina ihmisinä kutsumme sitä jooa laatuajaksi. Autetaan toinen toisiamme pyörittämään arkea ja mahdollistamaan duunijuttuja, koska pelaamme samassa tiimissä. Silloin ei ole tarvetta laskea senttejä. Andreas on yleensä se joka suuttuu näistä ”elät miehen siivellä” kommenteista, koska hän ei ymmärrä miten muut ihmiset eivät ymmärrä että minäkin teen töitä. Itse taas olen sitä mieltä että jos se menee ihon alle että joku toinen elää miehen rahoilla, niin kannattaa itsekin harkita super rikasta suomenruotsalaista miestä.

Just kun te luulitte että kaikki suomenruotsalaiset on överirikkaita ihan syntyperiään, meidän salaisuus paljastui. Ollaan rikkaita koska me teemme töitä.

Kommentit (36)

Mulla on kanssa ihan samanlainen nenä ja mies elättää.

Ihana teksti ja hei, mulla on kopio sun nenästä. Eli iso ja komea, toimii hyvin!
Mulla on ihan teoria naisten nenistä: mitä isompi se on, sitä todennäköisemmin kyseessä on magee tyyppi. Sun tarina todisti sen omalta osaltaan 😀
Ihailtavaa rahankäyttöä, minä vasta opettelen noita juttuja, vaikka ikää on enemmän kuin sinulla.

Ensinnäkin. Luen satunnaiseen sun blogia, ja tykkään siitä tosi paljon. Teräviä ajatuksia, helppo lukea, hauska. En ole huomannut isoa nenää, nauran niin paljon omille hörökorvilleni… 😉

Mulla tuli tästä mieleen meidän tilanne, nykyisen miehen ja kahden nuorimman lapsen kanssa. Mä olen pitänyt ne pakolliset äitiysvapaat, 105 arkipäivää. Itseasiassa olen silloinkin kulkenut työkeikoilla vauva kainalossa sen ajan, mitä mies ei ole voinut samaan aikaan olla isyysvapaalla…

Mies on pitänyt lopun vanhempainvapaan molemmista kokonaan. Se on perusduunari palkkatöissä. Tienaa ihan ok. Mä olen se yrittäjä, joka ensinnäkin tienaa paremmin, ja toisekseen ei ole varaa hukata huolella rakennettua asiakaskuntaa kuukausien poissaololla.

Miehen viimeisin työnantaja joutui ensinnäkin selvittämään, voiko se muka noin vaan ilmoittaa jäävänsä kuukausiksi kotiin, niin harvinaista se vieläkin varsinkin suorittavan tason duunareilla tuntuu olevan. Daa. Kyllä voi.

Sitten. Ei siltä kukaan ole kysynyt, että mitä sä siellä himassa makaat muijas rahoilla? Ja se ei tosiaan tehnyt mitään oheistöitä. Sain vanhempainrahat, jotka jokainen kotivanhempi saa.

Ihmettelyä kyllä riitti suuntaan ja toiseen, ja mä sain jonkun verran paskaa niskaan siitä, että ”hylkään” vauvan. Hylkään? Omalle isälleen työpäivien ajaksi?

Mun mielestä kuulu kellekään, miten kukakin perhe raha-asiansa järjestää. Hyvä on, jos sitä on sen verran, että pärjää, kaikilla ei ole niinkään…

Näyttää ja kuulostaa enemmänkin siltä että olette hieno pari/perhe! Täydennätte toisianne. Mun mielestä mies on mies kun vetää perhettänsä eteen päin ja nainen on nainen kun pitää kodin kunnossa ja lapset kunnossa. Oikea mies ostaa talon ja nainen tekee siitä kodin mies tuo ruoka pussin ja nainen tekee siitä ruuan jne.. Hieno perhe olette ja PS sulla ei ole iso nenä..

Kaunis perhe ja kaunis nenä! Ja mun mielestä toi ”ei ne suuret tulot vaan pienet menot” on paras sananlasku, näin myös mun kotona opetettiin 🙂

Sinulla on erittäin kaunis nenä! Onpa ihmiset typeriä! Upea olet 🤗🤗

Taas todistin itselleni että voin olla kaunis ison nenäni kanssa/siitä huolimatta. En ole huomioinut nenääsi, katsonut vaan että kaunis oot. 😁Kivan uuden blogin olen löytänyt.

Harvakseltaan olen instassa seuraillut sun juttuja ja nyt löysin tämän blogin. Mutta pakko sanoa, että olet kaunis enkä mitään nenää eden huomioinut. Ja tuo ”miehen rahoilla eläminen” on vain kateellisten sanan helinää. Itse olen ollut jo useita vuosia kotona lasten kanssa ja en silti koe eläväni miehen siivellä. Mies hoitaa enemmän asumisen kuluja ja itse teen melkolailla kaikki lasten hankinnat. Elän sen mukaan mitä tulee rahaa. Ikinä en ole mieheltä pyytänyt rahaa.

No mitä ihmettä. Sun nenä ei todellakaan ole iso! Ai että ihmiset on urpoja. Olet tosi sievä joten oisko jotain kateutta tommosen kommentit. Sama koskee raha-asioita. Sehän ei millään tapaa kuulu ulkopuolisille kuka perheessä tienaa ja maksaa enemmän. Eiköhän jokainen hoida raha-asiat oman puolison kanssa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Sulla on TODELLA KAUNIS nenä. Ihailen tuota nenäsi profiilia ja muotoa. Ihan kummallinen ajatus, että nenän pitäisi olla pieni ollakseen kaunis?

Pakko sanoa, etten ole ikinä kiinnittänyt huomiota, että sulla olisi iso nenä ja ei se kyllä ole. Olet todella kaunis!

”Taasko sun lapsi/lapset on hoidossa, meillä ne hoidetaan ite.” Tää tuntuu olevan hirveen suhteellista, toisille usein on kerran vuodessa ja toisille kerran viikossa. Mitä se edes kenellekkään kuuluu? Jos ei halua koskaan lapsivapaata niin okei, mutta ei tarvi tuomita niitä jotka haluaa.

Joo ei helvetti, tää on kyllä kans! 😤

Varma tieto on että jokainen suomenruotsalainen saa viimeistään kun 18 täyttää niin arkullisen kultarahoja ja purjeveneen 😀

Näö on näitä asioita mitkä ei pitäsi hetkauttaa ketään suuntaan eikä toisee. Täytyy olla aika iso meloni tungettu peräaukkoon että edes jaksaa vaivautua miettiin miten joku ittensä elättää. Suomi on kateellisten maa ja sen moni todistaa aika lailla tasasin väliajoin!
Kiitos ja anteeks 😣 rupes vituttaan

”Nenän pitää olla nenä eikä mikään nokare” Mun lempilainaus😂

Hei, jag undrar när jag har bara hittat er första podcast på youtube. Sku de utkomma varje tisdag? El e ja så urpo att ja int bara hittar 😉

Mun täytyi selata hetki sun instaa ja kattoa youtube videoita, kun en ole aikaisemmin hoksannut kookasta nenääsi. Siinä selattuani en vieläkään onnistunut näkemään kuin aivan normaalin nenän.

Ja voi kiesus tätä toisen rahoilla elämistä. Isossa osassa pariskuntia toinen tienaa enemmän kuin toinen. Jos tarkoitus elää yhdessä ja rakentaa perhettä yhdessä niin tuntuu hyvin erikoiselle laskea mitä kumpikin nyt maksaa. Ollaan miehen kanssa asuttu yhdessä yli 6 vuotta. Molemmat ollaan opiskeltu tässä välissä tms. Kyllä mies on maksanut enemmän menoja kun itse olen opiskellut ja hän ollut töissä ja sitten kun tilanne on ollut toisin on toimittu myös toisinpäin.

Haha, mullakin on iso nenä! Mitä vanhemmaksi tulen, sitä isommaksi ja komeammaksi se vaan kasvaa. 🙂

Ei ole iso nenä, ihan ihme höpötyksiä jos joku on niin väittänyt. Minulla on oikea noita-akan tuulenhalkoja ja kyllä se välillä häiritsee itseäni, miehiä tai kavereita ei ole häirinnyt eivätkä he ole asiasta sanoneet 😀

Näköjään moni olikin jo kommentoinut, mutta itsellä myös ensimmäinen ajatus tätä postausta lukiessa oli, että miten niin iso nenä, en ole _ikinä_ kiinnittänyt sinun nenääsi huomiota.. 😀 Ei sillä että toisen ulkonäön kommentointi olisi millään tavalla ok, vaikka olisi miten iso tai erikoinen nenä tai joku muu asia.

Toinen juttu, mihin teki mieli tarttua, oli toteamuksesi siitä, mitä väliä on jos elää miehen rahoilla. Toki postauksesta kävi hyvin ilmi se, että teet kovasti töitä ja tienaat itse, joten sinun kohdallasi siitä ei ole kyse. Taas-arvon kannalta sillä on kuitenkin paljonkin merkitystä, kuka perheen rahat tienaa. Palkka- ja palkattoman työn (kotityöt, lastenhoito) jakautuminen sukupuolten mukaan on sinänsä ongelmallista, että työn laadulla on erilaiset seuraukset. Se, että nainen tekee vähemmän töitä kuin mies, vaikuttaa hänen tulotasoonsa, urakehitykseensä ja pitkällä aikavälillä esimerkiksi eläkkeen määrään. Aikana, jolloin elinikäiset liitot ovat yhä harvemmassa, puolisot ovat myös hyvin erilaisessa asemassa eron sattuessa, jos toinen on panostanut kotiin ja perheeseen sillä välin, kun toinen on luonut uraa.

Itse ajattelen, että vaikka pyrittäisi miten tasa-arvoon, sitä asiaa ei voi poistaa, että naisesta lapset fyysisesti syntyvät. Jonkinlainen vapaa on siis pakko olla eikä tässä asiassa täyttä tasa-arvoa ehkä ole edes mahdollista saavuttaa? Keskeistä on kuitenkin ainakin se, että naiset jotka valitsevat panostaa palkattomaan työhön, ovat tietoisia valintansa seurauksista. Hyvä kysymys on myös se, pitäisikö yhteiskunnan jotenkin kompensoida näitä (käytännössä aina naisiin kohdistuvia) haittoja.

Pahoittelut tästä kilometriviestistä, jotenkin lähti ajatus laukalle. Eikä tämä sinänsä ollut mitenkään sinuun liittyvää, kunhan ajatus heräsi tuosta postauksesta. 😀

Täällä myös yksi joka ei koskaan ole kiinnittänyt huomiota nenääsi. 🙂Ihan normaali nenä.

Piti oikein kattoa kuvasta millainen nenä sulla on. Eipä ollu ikinä pompannut silmille. Hieno nenu sulla on, sopii kasvoihin. 🙂 aina pitää jostain valittaa/kiusata, hohhoijaa….

Eletään samalla mentaliteetillä kuin te ja saadaan pienet rahat hyvin riittämään. Ihmiset ei sitä ymmärrä, kuvittelee että meillä on iiiisot säästöt taijotainsinnepäin. Joo ihan omilla valinnoilla ollaan ostettu se mitä meillä on. Se on taito osata käyttää rahaa viisaasti. 😊

Mä oon elänyt kohta 10 vuotta miehen rahoilla. Musta se on vähintä mitä mies voi tehdä, kun itse olen tehnyt ilmaista työtä kotona lasten kanssa 365 päivää vuodessa ilman ruokatunteja ja lomia. Yhtään kokonaista yötäkään en oo nukkunut moneen vuoteen. Joten kyllä jotain korvausta pitää saada, vaikka näistä vuosista olenkin nauttinut. Lapset kun on kuitenkin yhteisiä. Sen lisäksi oon menettänyt mahdollisia eläkekertymiäkin aika paljon, kun en ole ollut palkkatöissä. Eli ei yhtään edes hävetä tai koe et pitäis puolustella miehen rahoilla elämistä. Täysin normaalia, kun yhteistä perhe-elämää vietetään. Eikä tämäkään lysti loputtomiin kestä, kun alkaa lapset olla sen verran vanhoja, että työhön täytyy palata. Onneksi on työpaikka odottamassa.

Oon vasta vähänaikaa sitte ruvennu seuraa tätä sun blogia ja pidän siitä. Aivan mahtava kirjoitus jälleen👍Sun kirjotukset on niin hyviä. Oot niin aito ja rehellinen niissä. Sulla on ihana perhe ja kaunis koti. Teistä välittyy onni, rakkaus ja hyvinvointi❤ Pidän myös huumoristasi. Kiitos sinulle, että saan lukea mahtavia juttujasi.

Hei! Kiva postaus, ja on muuten ihan totta, että suomalaiset sanoo liian kärkkäästi toisille ihan turhista asioista. En ymmärrä sellaista. Kukin eläköön miten haluaa.

Käsittämätöntä kuinka joku voi edes kuvitella että muiden raha asiat kuuluisivat millään tavalla toisille.. todella törkeitä kommentteja molemmat ja varsinkin nuo ulkonäkö kommentit kun niissä ei edes oo perää. Ja yleensähän tollasissa töykeissä kommenteissa on taustalla kateus ja oma iähuono itsetunto/paha olo.. oot upee!

Mä jaksan ihmetellä miten typerästi ihmiset kommentoi. Ensinnäkin semmoisia asioita mistä A) eivät tiedä ja B) eivät kuulu heille. Sä kuitenkin kirjoitat tänne blogiin aika avoimesti enkä tajua miten joku voi olla siinä käsityksessä että eläisit miehen siivellä. Huhhuh.

Nenästä sen sijaan, tuli mieleen kun mainitsit saaneesi siitä kommenttia jo lapsena niin olis hauska nähdä sun lapsuuskuvia ja verrata niitä Belleen ja sit teidän molempien kuvia tähän uuteen pienokaiseen kun hän syntyy! Mun mielestä on kiva kattella mitä piirteitä lapset on perineet, haha.

Munkin on sanottava ettei sulla ole iso nenä! Vaan söpö! 🥰 Mä voin ihan suoraan sanoa että ”elän yrittäjämieheni rahoilla”, mutta mies elää mun hoitamassa isossa talossa, jonka minä olen rempannut samalla kun hoidan 24/7 meidän lapset(4kpl), ruuat, ison pihan, lasten kuskaamiset, pyykit, tiskit, koirat, kissat jne. On tässä mullakin hommaa, mut ei tarvitse pennejä laskea (eikä toinen kieli ole edes ruotsi😅). Mekään ei matkusteta. Välillä vuokrataan mökki saaristosta tai käydään roadtripillä. Ei syödä ulkona eikä muutenkaan käydä ravintoloissa. Koti ❤️👌🏻

Kiitos 🥰 no just tämä! Jos yksi tekee tosi pitkiä päiviä niin toinen mahdollistaa tämän hoitamalla kodin, lapset yms. ja jos kaikki on tyytyväisiä ja homma toimii niin mitä se nyt muiden persettä kutittaa 😀 suomalaisilla on hirveä tarve päteä. 🙈

Tämä on muuten kanssa todella tärkeä pointti! Harva saa oikeasti kuulla tekevänsä tärkeää työtä. Itsekkin hoidan 24/7 meidän kotia ja lapsia ja mahdollistan näin miehelle mahdollisimman helpon työssäkäymisen. Kaikki arki lasten kanssa on minun vastuulla, vaikka mieskin mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan auttelee myös. Mutta en edes oikein osaa pyytää häneltä apua, vaikka pitäisi itselläkin joskus höllätä ja antaa toisenkin tehdä. Viiden lapsen kanssa kun tekemistä riittää. On vain niin vaikea tietää missä menee se raja et kotiäidin työ loppuu ja yhteinen alue alkaa.

Elämä on valintoja täynnä. Me valittu oma talo (johon tehty itse hitosti remonttia) ja miellyttävä auto ja oli myös hevonen. Mutta me ei matkustella ulkomailla. Ostetaan vaatteita järkevästi vain ns pakolliset, mutta panostetaan ruokaa (ei osata ostaa ns halpa tuotteita). Hevosesta sitten luovuin kun en jaksanut enään sitä rahan menoa ja iltasin olla tallilla kun saimme vauvan 💜 ratsastetaan edelleen tytön kanssa ja se maksaa, mutta luovun monesta muusta, että
Voidaan sitä tehdä.

Minä haluan rakentaa kodistani semmoisen että voin olla siellä lomalla.

Niinpä! Valintoja valintoja. Jos jotain haluaa niin jostain pitää yleensä luopua. Esimerkiksi just rafloissa syöminen, takeaway kahvi joka aamu, lounasbuffa ma-pe… kyllähän siihen uppoo paljon rahaa, vaikka ei välttämättä siltä tunnu 🙈

Pakko kommentoida että eihän sun nenä edes ole iso? Mitä hittoa. Mulla on iso ja kummallisen muotoinen nenä ja oon siitä saanut kuulla usein, sen takia itsetuntokin on edelleen heikko. Sun nenästä ei sen sijaan erityisen isoa saa kyllä tekemälläkään, ainakaan mun silmissä.

Mun nenästä on tullut kommentteja jo ala-asteella, niin sen perusteella olen aina ajatellut sen olevan iso 😀 yritä tulla sinuksi oman nokkasi kanssa, elämä tuntuu paljon helpommalta sen jälkeen ♥️ Itse tajusin joskus parikymppisenä että se on kuitenkin vaan nenä. Asiat voisivat olla paljon huonomminkin 😄

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X