desire nymark - Banneri

Ajattelin ensin että en jaksa postata mitään koko rakenneultrasta tänään. Mutta tiedän että moni teistä on odottanut tätä postausta. Bellen rakennusultrassa huomattiin kolme softmarkeria ja silloin jouduin sikiöseulontaan, joten olen jännittänyt tätä päivää plussaamisesta saakka. Valitettavasti en jännittänyt ihan turhaan.

Meidän vauvalla on muuten kaikki hyvin, mutta sydämessä pitäisi näkyä kolme verisuonta ja tänään niistä näkyi vaan kaksi. Vauva oli huonossa asennossa ja yritettiin taputtaa vatsaa, vaihtaa asentoa, juoda mehua ja vaikka mitä. Mutta ei. Kolmatta verisuonta ei löydetty. En siis ainakaan vielä voi sanoa että meidän vauvalla olisi ”kaikki hyvin”. Saatiin uusi aika ensiviikon keskiviikolle, joten silloin katsotaan tilannetta uudestaan. Toivotaan tietysti parasta ja yritetään pysyä rauhallisina, mutta kyllähän koko tilanne tuntuu melko stressaavalta.

Hoitaja joka ultrasi minut oli mukana Bellen synnytyksessä. Oli tosi kiva päästä kertomaan että meillä on kaikki hyvin, vaikka koko synnytys oli aika traumaattinen. Ultrasta jäi muuten ihan hyvä fiilis ja yritettiin kyllä siinä reilu tunnin verran saada vauvaa kääntymään ja liikkumaan, eli yrityksestä ei ainakaan ollut kiinni. Tällä kertaa istukka on takaseinässä, eli ei ainakaan ole kohdunsuulla. Olisin vaan kovasti halunnut kuulla että meidän vauvalla on kaikki hyvin. En tiedä miten vakavasta asiasta tässä on kyse, koska en älynnyt kysyä. Odotin vaan paniikissa että näkyykö jotain muuta huolestuttavaa.

Joudumme siis taas odottamaan viikon. Sitten tiedetään varmasti enemmän. Saatiin myös tietää ”kumpi meille on tulossa”, mutta haluamme ensin selättää tämän rakenneultran ja kertoa meidän lähipiirille. Sitten kerrotaan vauvan sukupuolen täälläkin. Tänään meillä ei valitettavasti ole sen iloisempia uutisia, mutta toivotaan parasta ja palataan asiaan ensiviikolla. Jos siellä on joku, joka tietää näistä verisuonista jotain kuulisimme tietysti mielellään enemmän asiasta. Yritän olla eksymättä googleen, koska tiedän että se vaan pahentaisi tilannetta.

Kommentit (35)

Me jäätiin rakenneultrassa kiinni myös samasta asiasta, tai siitä että kolmisuoninäkymä ei ollut oikeanlainen. Seuraavana päivänä meidät ultrasi erikoislääkäri, joka teki lähetteen Naistenklinikalle. Sinne saatiin aika seuraavalle arkipäivälle (joka oli kivasti juhannuksen jälkeinen maanantai). Koko ajan tietty toivottiin, että huono näkyvyys johtuu vain vauvan asennosta mutta lastenkardiologi ultrasi aikansa ja sanoi, että sydän on poikkeava. Meistä tuli siis sydänlapsen vanhempia, lapsella on sydänvika jossa aortta ja keuhkovaltimo ovat väärinpäin. Loppuraskaus on ollut melkoista tunteiden vuoristorataa, välillä pelottaa hirveästi ja välillä osaa iloita vauvasta mahdottoman paljon. Tänään raskaus on täysiaikainen ja kahden viikon päästä synnytys käynnistetään Helsingissä. Kuten Aino ylempänä kirjoitti, meidänkin lapsen kohdalla on ollut tärkeää että sydänvika on tiedossa ja pystytään toimimaan sen mukaan. Edessä on synnytyksen jälkeen tehohoitoa ja avosydänleikkaus ja näiden myötä pitkä toipuminen. Välillä on tuntunut että maailmaa kaatuu, mutta meillä on vahva luotto että asiat tulevat menemään hyvin. Toivottavasti saatte hyviä uutisia uusintaultrassa <3

Meillä oli samanlainen kokemus, tosin ultrassa ei kerrottu heti että jotain oli ehkä vialla. Sanottiin vaan, että huono näkyvyys ja tule uudestaan. Niinpä huonoja uutisia vastaanottaessani olin ultrassa ilman miestä, koska en odottanut mitään kummempaa ja ajattelin ettei miehen taas tarvitse tulla työpäiväänsä viettämään sairaalalle. Toivoin vain lähinnä, että vauva olisi oikeassa asennossa.
Kun ultran jälkeen pääsimme lisätutkimuksiin lapsellani todettiin sydämen rakennevika. Loppuraskaus sujui Ok, tarkkailukäyntejä oli enemmän kuin normaalisti. Synnytyksessä oli mukana useampi spesialisti varmuuden vuoksi, koska olisi ollut mahdollista että vauvalle tulee komplikaatioita. Kuusi viikkoa syntymän jälkeen saimme tietää, että vika ei haittaa lapsen elämää, eikä lisätoimenpiteitä tarvita. Nyt meillä on iloinen ja terve 6 vuotias. (p.s. Asun ulkomailla eli en tiedä miten Suomessa olisi tämä hoidettu).

Hei! Vastaukseni ei ehkä ole se rauhoittavin, jonka haluat kuulla, mutta koen tärkeäksi tuoda asian tietoosi.

Meillä oli rakenneultrassa myös epäselvyyksiä sydämessä ja meidät ohjattiin eteenpäin lääkärille. Kätilö rauhoitteli, että kyseessä saattaa olla vain vauvan hankala asento. Lääkäri totesi kaiken olevan ok, enkä osannut itse edes huolestua asiasta. Näin ei kuitenkaan ollut ja poika kehittikin heti syntyessään lisähapen tarpeen. Asiaa tutkittiin tovi ja hänelle diagnosoitiinkin pian vaikea, mutta korjattavissa oleva sydänvika. Vika todettiin pojan syntymän jälkeen kuitenkin nopeasti ja hän pääsi kaikesta huolimatta ajoissa Helsingin uuteen lasten sairaalaan odottamaan leikkausta. Kaikki on tällä hetkellä niin hyvin kun tilanteeseen nähden voi olla ja pojan sydän on nyt ”korjattu”.

Jos ultrassa kaiken todetaan olevan ok, mitä toivottavasti todetaan, suosittelen kuitenkin kääntymään vielä yksityisen puoleen, sillä olen vertaistuellisesti jutellut poikamme viasta muiden samassa tilanteessa olleiden kanssa ja parille muulle on käynyt sama. Epäily on herännyt, mutta kaikki on kuitattu ookooksi. Sydänvikaisen vauvan vian on elintärkeää olla tiedossa jo hänen syntyessään, jotta hänet saadaan mahdollisimman nopeasti vaadittavaan hoitoon. Meillä oli tuuri matkassa tällä kertaa, mutta huonomminkin olisi voinut käydä, sillä olimme monen tunnin matkan päässä Helsingistä, johon nämä sydänasiat on keskitetty. Siksi neuvoisinkin, että selvittäkää tuo perin pohjin.

Kaikkea hyvää ja rukouksia matkaan, että kaikki olisi hyvin ja kyse on vain vauvan hankalasta asennosta. ❤️

Kiitos viestistäsi! ♥️ Onneksi vika huomattiin ja saatiin ”korjattua”! On varmasti ollut kova sokki heti synnytyksen jälkeen, varsinkin kun siinä vaiheessa haluaisi olla ”vauvakuplan sisällä”, eikä huolestuneena teholla. Itse epäilin myös tätä, että en kuitenkaan saa mielenrauhaa vaikka meille annettaisi ”puhtaat paperit”. Varattiin aika yksityiselle spesialistille, mutta ensimmäinen vapaa aika oli vasta nyt tulevan uusintaultran jälkeen. Päätettiin kuitenkin että otetaan ensimmäinen vapaa aika, koska jos jotain vikaa ilmenee haluan puhua spesialistin kanssa sekä tietysti saada vielä toisen henkilön mielipiteen. Jos kaikki taas on kunnossa, haluan silti varmistaa asian. Paljon tsemppiä koko teidän perheelle ♥️

Meillä toinen napavaltimoista ei myöskään näkynyt ekassa ultrassa, nyt jännittää saadaanko seuraavassa näkyviin. Silloin NT-ultrassa kätilö sanoi, että se tarkoittaa käytännössä jatkossa sitten vain sikiön tiheämpää kasvun seurantaa, koska istukan kautta kulkeva verenkierto ei välttämättä sitten niin tehokasta. En ole itsekään googlaillut sen enempää!

Meillä rakenneultrassa pikkuaivot näytti vääränmallisilta ja viikko jouduttiin odottamaan kontrolliin. Toisessa rakenneultrassa onneksi heti näkyi että pikkuaivot (ja kaikki muukin) on aivan normaalit! Pitkä viikko se oli mutta onneksi pystyttiin olemaan googlettamatta. Isot tsempit teille!

Hei, tiedän montakin joilla on ollut kaksi suonta kolmen sijasta. Muutama ylimääräinen ultraääni on tullut jossa tarkistetaan vauvan kasvu että kasvaa tasaisesti. Missään niissä raskauksissa ei ole ollut ongelmia. Toivotaan että teilläkin menee yhtä hyvin jos sattuisi niin ettei kolmatta suonta löydy. Tsemppiä!

Tuo tunne on hirveä! Meillä kävi samoin. Kaikki oli onneksi uusinta ultrassa kunnossa. Peukut pystyyn ja positiivisia ajatuksia (tiedän, se on vaikeaa ja aikakin, kun vielä matelee…). <3 Tsemppiä! <3

Meillä toisen lapsen rakenneultrassa ei löytynyt ollenkaan munuaisia, pää oli oudon mallinen, lapsivettä aivan liian vähän ja vauva epänormaalissa asennossa. Ainakin nämä nyt muistui mieleen. Uusi aika saatiin kahden viikon päähän. Kahden viikon! Ei mitenkään pystytty odottamaan kahta viikkoa epätietoisuudessa ja miettimään joutuisimmeko hautaamaan vauvamme. Ja siinä vaiheessa mahdollinen keskeytyskin olisi jo ihan viimeisillä hetkillä. Saimme kahden päivän päähän ajan yksityiseltä toisesta kaupungista. Maksoi monta sataa, mutta kannatti. Lapsella oli kaikki hyvin ja kaikki tarvittava löytyi, lapsivetta reilusti ja pääkin normaali. Mutta se, miksi kirjoitin tämän, on se että ultrausvälineissä ja ultraajien taidoissa on paljon eroa. Meidän sairaalassa on surkeat vehkeet kätilöillä, eikä taidotkaan ole kovin vakuuttavat. Ihan turhaa paniikkia aiheutetaan vanhemmissa. Olisin tullut hulluksi niiden kahden viikon aikana!

Meillä oli joku vastaava ongelma rakenneultrassa. Olikohan samasta kyse? Silloin Kätilö käytti sanaa ”kolmisuoni”, josta jotain ei näkynyt. Menin viikko tästä eteenpäin uuteen ultraan äitipolille jossa paremmat laitteet ja suoni löytyi. Tämän kertainen Kätilö sanoi kaikkien näiden suonten olevan niin pieniä että riippuu juurikin ihan vauvan asennosta että näkyykö.

Hei !
Luen blogiasi ja kirjoitat upeasti ja Rehellisesti! Asumme ulkomailla ja esikoista odottaessa tuli ultrassa jotain poikkeavuutta koskien munuais virtauksia olin tietysti aivanz hermorauniona terve vahva tytto tuli ja pelko osottautui taysin turhaksi. Tana paivana nahdaan niin paljon ultrassa -turhankin paljon ja valilla aiheuttaen aiheetonta stressia. Luota siihen etta kaikki on hyvin! Lampimin terveisin

Meidän pojalla vain kaksi suonta, mutta kasvoi kuitenkin todella hyvin. Ylimääräisiä seurantoja tästä, mutta kaikki hyvin. Nyt 3 kk ja pulska terve poika. Joskin refluksi joka uuvuttaa vauvaa sekä äitiä. Netissä tästä kahdesta suonesta löytyy se pahin tieto. Todellisuudessa melko yleinen ja ei niinkään merkittävää haittaa aiheuttava löydös.

Apua, kuulostaapa tutulta! Meillä oli siis tytöllä (nyt jo 3 v.) sama homma ja hänelläkin oli vauvana refluksi. Voisiko oikeasti olla jotain yhteyttä noilla? No, mene ja tiedä. Tsemppiä kuitenkin refluksiarkeen! Se on kamalan raskasta.

Mutta tosiaan kasvua seurattiin raskausaikana tarkemmin ja synnytyksen jälkeen vauvan sisäelimet ultrattiin. Meillä onneksi kaikki oli hyvin ja refluksia lukuun ottamatta terve vauva syntyi.

Menkää yksityiselle niin saatte mielenrauhan! Luultavasti.oli asennosta.kiinni.ja kaikki suonet löytyy vielä! ,Tsemppiä!

Meillä oli nuorimmaisen kanssa sama juttu ettei rakenneultrassa näkynyt kuin vain kaksi suonta ja sitä ei saatu sillä kerralla näkymään, kun vauva ei suostunut muuttamaan asentoa millään. Menin parin päivän päästä uudelleen ultraan ja silloin näkyi kolmaskin suoni. Toivottavasti teilläkin se kolmas sieltä löytyy ensi viikolla! Muistan itse kuinka sen uuden ultran odotus oli koko ajan mielessä ja kuinka se stressasi, tsemppiä siihen odotukseen myös!

Tiedän, että ei helpota ja jännität ensi viikkoon asti.. Mutta minä jouduin yhdessä raskaudessa käymään kolme kertaa katsomassa sydäntä kun jotain ei nähty ja viimeisellä kerralla ultran teki lääkäri ja kaikki oli hyvin. Vauva oli vaan huonossa asennossa joka kerta. Mutta muistan kyllä kuinka stressaavaa se oli.
Tsemppiä🥰

Kyllä teitä sitten koetellaan. Voin vain kuvitella minkä paniikin siitä saa aikaan. Jos olisi ollut jotain todella hälyttävää teille olisi siitä kerrottu. Vauva haluaa ilmeisesti pitää jatkuvaa jännitystä yllä. Uskon, että suoni löytyy sieltä. Jos koet, että stressaannutte liikaa suunnatkaa yksityiselle tarkistamaan tilanne. Mielenrauhasta maksoin itse monet satasen raskausaikana 🙈

Kurja kuulla, että ultrasta jäi huoli. Jospa saisitte sitten viikon päätä lähteä ultrasta levollisimmin mielin. 💕

Tuli toki mieleen, että voittehan käydä yksityiselläkin ultrassa, jos viikon odotus tuntuu tuskaisen pitkältä. Sinne saattaisi saada aikoja jopa jo tälle viikolle.

Toivon tietenkin erittäin paljon, että vauvalla on kaikki hyvin. 💕 Tsemppiä!

Niin kamalaa kuin se yksilön kohdalla onkin, sikiöseulontoja tehdään juuri siksi, että mahdolliset poikkeamat voitaisiin havaita. Valitettavasti ihan normaali on tapa, jossa ”vain mennään katsomaan, että meidän pikkuisella on kaikki hyvin ja tiedetään sitten se sukupuoli”, valmistautumatta sen suuremmin mahdollisuuteen, jossa kaikki ei olekaan hyvin.

Toivon todella, että teidän kohdalla ne kaikki kääntyy vielä hyväksi ja että huoli osoittautuu turhaksi.

Minusta ”katsotaan, että meidän pikkuisella on kaikki hyvin” kattaa kaikki mahdolliset asiat mitä rakenneultrassa voi löytyä. Silloinhan pikkuisella ei ole kaikki hyvin.

Eikä huonoihin uutisiin voi varautua. Kirpaisee ihan yhtä paljon vaikka niitä asioita olisi murehtinut jo etukäteen tai sitten ei.

Iloitessa jos alat pelätä
tulevia suruja
on pahin
jo tapahtunut.
-Tommy Taberman-

Uskon, että kaikki kääntyy vielä hyväksi. Paljon tsemppiä!

Itselläni ja varmasti monella muullakaan sikiöseulannan huono tulos, eli jos löytyisi jotain huolettavaa ei johtaisi mihinkää muuhun kuin valmistautumiseen jo raskausaikana ja varmasti toki huoli ja pelko kasvaisivat, mutta aivan yhtä tärkeä ja arvokas olisi myös lapsi, jolla olisi jotain ns. ongelmia havaittu, aivan yhtä haluttu hän olisi. En tiedä tarkoititko kommentilla aborttia tms, mutta tuli vaan mieleen laittaa oma mielipide tälläisestä tilanteesta. Toivottavasti teillä on Desire kaikki hyvin, uskon, että asento on ollut vain huono!

Hei. Pakko kommentoida koska meille kävi ihan samalla lailla. Eipä sitten seuraavassakaan ultrassa näkynyt niin saimme lähetteen yliopistolliseen sairaalaan. Siellä näkivät sen kolmannen suonen eli kaikki hyvin. Taitaa aika usein olla vaa asennosta kiinni etteivät pääse näkemään. Et varmasti teilläkin kaikki ok 🙂

Meilläkin näky rakenneultrassa vain kaksi suonta ja lääkäri laitto meidät suoraan naikkarille tarkempiin tutkimuksiin. Siellä se sitten näkyi onneksi samantien.
Voin kertoo et oli todella pitkät päivät odotella sinne pääsyä ja pelätä pahinta.

Så var det när jag var gravid med vår dotter. Följande ultra syntes allt och en frisk liten flicka föddes ❤️ Hoppas det går lika bra för er !

En osaa valitettavasti auttaa mutta toivon kovasti voimia kohti uutta ultraa! Onneksi saitte uuden ajan pian!

Toivon sydämestäni, että kaikki on pikkuisella hyvin. <3 <3 <3
Voimia tulevaan viikkoon ja odotteluun!

Meillä oli sama keskimmäisen lapsen rakenneultrassa, muutaman päivän päästä löytyi se kolmaskin suoni. 😊

Tosi kiva kuulla että teillä oli näin hyvä tuuri! Tosiaankin vauva ei suostunut muuttamaan asentoa millään, joten toivotaan että asento vaan oli huono! 💕

Ihanaa, että istukka oli sentään takana. ♥️ Toivottavasti vauva näyttää kaikki sydämen valtimonsa seuraavalla kerralla. Voithan toki soittaa polille ja kysyä jos sinua jäi askarruttamaan asia.

Yritetään pysyä rauhallisena ja odottaa keskiviikkoon saakka 💕 Muuten kaikki oli kunnossa ja saatiin uusi aika Porvooseen eikä suoraan naistenklinikalle, joten yritän ajatella että ehkä tässä nyt ei kuitenkaan ole mitään hengenhätää

Itsellä on yksi raskaus keskeytetty rakennepoikkeaman takia ja silloin heti lähetettiin Helsinkiin. Olen siis itsekkin Porvoosta. Toivottavasti kaikki menisi hyvin. ❤️

Eräällä ystävälläni näkyi ultrassa myös vain kaksi verisuonta sydämessä, huolestui tästä tietenkin, mutta jo seuraavassa ultrassa kolmaskin suoni oli nähtävillä🙂 lopulta kaikki olikin ihan hyvin ja syntyi terve pieni poika💗

Toivon koko sydämestäni että teillekin käy yhtä onnellisesti🙏💞

Kiva kuulla että sun kaverille kävi näin! Tosiaankin saattaa ihan vaan johtua siitä että oli huono näkyvyys, mutta iski tottakai ihan hirveä huoli ja mietin kaiken maailman kauhuskenaarioita 🙈💕

Meidän pojalla oli juuri sama vika. Syntyi elokuussa ja on nyt täysin toipunut leikkauksesta. Iloinen nuori mies. Äidillä menee kauemmin toipua tapahtuneesta kun tuolla pienellä. Hurjasti tsemppiä tulevaan❤️

Tämä siis vastauksena Siljalle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X