desire nymark - Banneri

En olisi ikinä osannut arvata että tämä ”kertoa vai eikö kertoa vauvan sukupuoli” keskustelu olisi näin vilkas ja mielipiteitä herättävä. Päällimmäisenä nousee esiin kolme kysymystä: Miksi ärsyynnytte kun ihmiset utelevat, olet kuitenkin julkinen henkilö? Miksi muutit mielesi? Miksi ette vaan kerro, jos sukupuolella ei kuitenkaan ole mitään väliä? Sitten tietysti myös spekulointia että meillä olisi pahemman luokan sukupuolipettymys meneillään. Siihen nyt voin heti sanoa että ei, näin ei ole.

Miksi ärsyynnyin uteluista?

Ensinäkin on pakko sanoa, että todella harva on udellut mitään somessa. Olette tosi hienosti jaksaneet tsempata meitä läpi lapsettomuushoitoja, alkuraskautta ja rakenneultraa. Olette antaneet meille tilaa hengittää, ymmärtäneet että meidän fiilikset heittelee ja että päivitystahti välillä on mitä on. En nyt muutenkaan koe että iso kasa kommentteja somessa olisi ärsyttävä asia, vaikka ne olisi uteliaita kommentteja, koska voin pistää somen kiinni muutamaksi päiväksi ja hengittää. Somesta pääsee pakoon.

Oikeassa elämässä pakoon pääseminen on vaikeampaa. Ultran jälkeen halusimme molemmat oikeasti vaan hengittää. Pari tsemppiviestiä tuli heti aamulla ennen ultraa, joka oli kiva asia, mutta muuten some oli hiljaa. Odotitte kiltisti että päivitän kuulumisia, kuten tein. Nopeasti rustattu viesti instaan että kaikki on kunnossa, kuten olin luvannut laittaa. Kukaan ei vieläkään udellut mitään, tai kysellyt postauksen perään. Oikeassa elämässä taas puhelin piippasi jo rakenneultran aikana. Instagram kuvan jälkeen rupesi tulemaan enemmän viestejä, sekä puhelinsoittoja. ”Noo… voitteko nyt kertoa kumpi tulee?!”. Silloin päätimme että ei, emme kerro. Olisin tietysti voinut heittää puhelimen seinään ja olla vastaamatta, mutta siinä samalla yritin soittaa esimerkiksi mun äitille ja lähipiirille että hei, kaikki on kunnossa, tekin voitte hengittää!

Minä nyt muutenkin vihaan puhelinsoittoja, joten jatkuvasti piippaava puhelin sekä utelua vauvan sukupuolesta sai aikaan ihan hirveän reaktion. Ensin ahdistunut ”SAISINKO VAAN HENGITTÄÄ” ja sitten lapsellinen ”kerron, jos haluan kertoa, mutta jos utelet, EN AINAKAAN KERRO”. Olen aika systemaattinen ihminen joka kaipaa omaa tilaa ja aikaa käsitellä asioita, sitten kerron uutiset ihmisille tietyssä järjestyksessä. Kylän uteliaammat tädit ja sedät, joiden kanssa emme ole aktiivisesti tekemisissä, eivät välttämättä kuulu siihen kärkeen. Ikävästi sanottu, mutta totta. Ärsyyntymistä oli puolin ja toisin. Minä ärsyynnyin uteluista, ihmiset ärsyyntyivät koska en kertonut vauvan sukupuolta.

Miksi muutin mieleni?

Päällimmäisenä nyt varmaan lapsellinen reaktio, että ”jumalauta jos emme edes saa fiilistellä asiaa kahdestaan hetken niin emme kerro ollenkaan”. Mutta sitten myös se, että päätös olla kertomatta tuntui aivan oikealta. Olemme kertoneet avoimesti meidän lapsettomuudesta ja lapsettomuushoidoista, kerrottiin jooa positiivisesta raskaustestistä saman tien. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ollaan päätetty olla kertomatta jotain. Tämä on meidän ensimmäinen pieni salaisuus jota fiilistellään ja hypistellään ihan kahdestaan.

Kerrotaan jos tekee mieli kertoa. Ei sen takia että ihmiset utelevat, tai koska ”niin kuuluu tehdä”. Kyllähän ne kuuluisat hormonit varmasti liittyy asiaan tietyllä tavalla. En yleensä reagoi näin voimakkaasti. Mutta sen kyllä sanon, että johan on vittu jos seuraajat somessa omaavat enemmän käytöstapoja, empatiaa, ymmärrystä, tilanteen tajua tai miksi sitä nyt haluaa kutsua. Ainakin olen itse oppinut kaksi asiaa tämän sukupuoli keskustelun jälkeen: 1. Jos valitat tosielämän kissankaimoista, nosta selkeästi esille että et tarkoita seuraajiasi. Teidän uteliaisuuden ansiosta minulla on tämä työ. Tilanne olisi pahempi, jos teitä ei kiinnostaisi ollenkaan. Vaikka en kyllä edelleenkään ymmärrä, mikä meidän elämässä tai mun teksteistä tekee kiinnostavia. 2. Opi sanomaan suoraan ihmisille että jos en kerro, niin älä utele vaan lue asiasta blogista.

Joku muuten kyseli että kerrottiinko Bellelle, niin joo kerrottiin ja hän on tosi innoissaan! Niin innoissaan että tämä meidän pieni hölösuu jo meinasi kertoa teille kumpi meille on tulossa kolme kertaa uudessa vlogissa. Näppärästi sain möläytykset editoitua pois, mutta se nyt on aivan selvää että ei tämä asia pysy salassa kovinkaan pitkään kuitenkaan 😀

Kommentit (16)

Voi voi Desire kun sinä sen vauvan sukupuolen kuin jo lipsautit aijemmin, vai etkö muista omia postauksiasi 😆. Tyttöhän se tulossa ja olit niin pettynyt kun poikaa toivoit.

Ihanaa nauttikaa salaisuudesta niin kauan kuin haluatte 😍 tai taapero antaa 🙈

Mielestäni on täysin vanhempien päätös, haluaako kertoa sukupuolta vai ei. Muut saavat sitten jännittää synnytykseen asti. Tärkeää on kuitenkin se, että lapsi on terve. En itsekään halunnut kertoa kaikille sukupuolta.Aluksi ajattelimme, että emme sitä edes itse kysy, mutta itselläni oli kokoajan vahva tyttöfiilis, jonka sitten halusin ultrassa varmistaa. Olimme olleet myös lapsettomuushoidoissa ja meille tehtiin ICSI, joten sukupuolella ei ollut merkitystä. Oli vain ihanaa odottaa kauan kaivattua lasta. Raskausaikana luin ulkomaisia tutkimuksia ja siellä kerrottiin, että ICSI menetelmällä tulee reilusti enemmän tyttöjä. Pojat ovat harvinaisuuksia. Meillekin tuli siis ihana tyttö! Myös esikoisemme on tyttö, joten tutkimus taitaa pitää paikkansa. Onnea loppuraskauteen! 🙂

Täällä kaksi icsi-poikaa! 😀

Täytyy kommentoida, että joku siinä sukupuolessa vaan kiinnostaa ja voin rehellisesti sanoa, että täällä ruudun takana on yksi utelias :). Kuitenkaan en ikinä utelisi tutuilta saati sitte keltään jota en oikeasti tunne heidän tulevan vauvan sukupuolta. Itse olen kanssa raskaana ja sukupuoli tullaan varmasti kertomaan aikalailla kaikille parin viikon päästä kun rakenneultran aika. Ei kyllä olla menossa ultraan sillä asenteella, että nyt selvitetään sukupuoli vaan se, että vauvalla kaikki hyvin pääasia. Itse olen vain niin totaalinen lörppä, että en pysty oikein mitään salaamaan :D. Nimi vaihtoehdotkin olen jo tyyliin omalle äidille ja sylikummille kertonut. Kuitenkin pointti on se, että kaikilla on oikeus kertoa tai olla kertomatta juuri ne asiat mitkä haluaa ja tällaisilla uteliailla pitää vaa kärsiä uteliaisuustuskissaan kun eivät saakkaan tietää kaikkea.

Mitä hittoa? Ei todellakaan ole mitään velvollisuutta kertoa! Edelleen on niitäkin vanhempia, jotka eivät edes halua tietää, kumpi on tulossa. Esim. me. Ei edes silloin, kun toinen oli syntymässä ennenaikaisesti. Eise tehnyt vauvaa yhtään vähemmän rakkaaksi tai omaksi persoonakseen jo ennen syntymää. Vauva ja vanhemmat pitäköön halutessaan salaisuutensa ja muut tyytyköön tähän.

Jag blir så ledsen att höra om hur folk tränger på med frågor om barnets kön. Folk menar oftast väl men ibland blir det bara för mycket, speciellt med alla känningar man går igenom under graviditeten. Gick själv igenom en sån berg- och dalbana med känslor så kan relatera bra till detta, blev till sist så sur att jag inte berättade när babyn föddes och meddelade först då vi var hemma att hon är född 😀

Er familj har härlig utstrålning, man ser verkligen kärleken! <3 tack för en fin och ärlig blogg.

Siis voi tsösses saakeli,kyllä lapsen vanhemmilla on oikeus oll kertomatta jos niin haluaa. Itsehän sanoin ääneen kaikille kummatkin kun olen sellainen innokas hölösuu mutta jos olisin tehnyt päätöksen etten kerro,niin hermo olis mennyt jatkuvasta tiedon utelusta 😀
https://blogit.terve.fi/fitfatmama/

Värjäätkö hiuksia raskausaikana? 😮

En 😄 Sävytin tummemmaksi ennen plussaa mutta sen jälkeen en oo värjänny. Näyttää vaan välillä tummemmalta, koska käytän batisten ruskeaa kuivashampoota 😂

Olisko mahdollista saada videoo esim. jonkun kosmetiikkakalenterin avaamisesta? Mua kiinnostais myös kovasti miten laitat sun hiukset? 😀

Kosmetiikkakalenteria en osta, koska en halua 24 satunnaista purnukkaa joita en sitten kumminkaan käytä 🙈 Oon aika valikoiva mun kosmetiikkatuotteiden kanssa ja vihaan täysiä kaappeja 😂 mutta joku sellainen hiusvideo tyyppinen on ihan hyvä idea, voin näyttää seuraavassa videossa 🙏🏻💕

Mä ajattelen sen vähän niin, että koska sukupuolella ei ole merkitystä, miksi se kerrottais? Lapsi on aivan yhtä tärkeä, odotettu ja rakastettu ihan sama mitä sukupuolta hän edustaa tai on edustamatta.
Sukupuolen paljastaminen tai paljastamatta jättäminen on ihan teidän asia ja sitä pitäis pystyä kunnioittamaan. (Ja lisäksi oon ehkä sen verran vanhanaikainen, etten jotenkin ymmärrä yhtään miksi sukupuoli ylipäänsä selvitetään etukäteen :D)

Hei haluan vastata tähän! ”Vaikka en kyllä edelleenkään ymmärrä, mikä meidän elämässä tai mun teksteistä tekee kiinnostavia” Mun mielestä sun tekstit on mielenkiintoisia koska puhut oikeista ja tavallisista asioista etkä vaan laita kuvia jostain luksus ravintola-aterioista 😀 Suhun pystyy ainakin jollain tavalla samaistumaan, koska vaikutat tavalliselta ihmiseltä jolla on hyviä ja huonoja päiviä ja kerrot myös arkisia asoita. Sekin että sulla on harvoin yhteistöitä, koska melkein kaikki bloggaajat mainostaa niin epäluonnollisesti esim. jotain ihmeaineita joilla saa kuin taikaiskusta täydellisen ihon (jep varmasti) ja hiukset ja vaikka mitä. Sellaiset ei ole pätkääkään uskottavia, eikä niitä kiinnosta lukea. Tai sitten ne tuotteet on jotain 500e mihin ei perus tallaajilla ole ehkä ihan noin vaan varaa.

Ymmärrän ihan täysin. Pidä vaan pääsi ja kerro se mitä haluat. Onnea vielä ja tsemppiä loppuun 🙂 <3

Huomaatko itse että postaus ei ole kaikista tuorein? 😅 ja mitään sukupuolipettymystä meille ei kyllä tullut 😊 lapsettomuushoitojen jälkeen ei oikein jaksa toivoa mitään muuta kuin plussaa ja tervettä lasta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X