desire nymark - Banneri

Vuorossa olisi taas lista epäsuosittuja mielipiteitä, joista tiedän että tullaan käymään kiivasta keskustelua. Luultavasti ihan siihen pisteeseen saakka, että rapa lentää. Mutta olkoot, tässä nämä MUN epäsuositut mielipiteet äitiydestä ovat. Kertokaa toki teidän omia kommenttikentässä!

Leikkitreffit ovat helvetti maan päällä. Sotkua, kiljua, rikkinäisiä tavaroita, seisot niska limassa ja teet ruokaa sekä muksuille että mutseille, kuuntelet miten Pertti ei osaa hoitaa lapsia ja miten Uuno ei ole siivonnut vuoteen ja katsot kelloa että joko voisitte lähteä. Loppuillan vietät siivoen kamalaa sotkua ja kiroillen että ”seuraavalla kerralla mennään sitten puistoon tai hoploppiin!”.

Mammakaverit ja mammakerhot ovat kidutusta. Vähän samasta syystä kuin yllämainittu, paitsi se että tässä lähinnä ärsyttää ne samat puheenaiheet jotka toistuvat yhä uudelleen ja uudelleen. Kuten esimerkiksi turvaistuin: kasvot vai selkä menosuuntaan, väsymys, lapsen kehitys, synnytys ja tikit, imettäminen koska hyi kauhea korvikemaito, raskauskilot, uhma, isät jotka ”eivät osaa hoitaa lapsia”. 

Sekundäärinen lapsettomuus on rankkaa. Tästä käydään usein keskustelua. Eihän sekundäärisesti lapsettoman syli ole tyhjä, miten ihminen jolla on lapsia voi kärsiä lapsettomuudesta. Kyllä se sekundäärinenkin lapsettomuus on rankkaa, haaveet kaatuu ja tulevaisuus tuntuu epävarmalta. Hoidot nyt ovat aina rankkoja.

Emmaljungan vaunut ovat yliarvostettuja. Meillä oli Bellelle Emmaljungan Duot ja mielestäni ne olivat hirveät. Vaikeat kasata, vaikeat saada kasaan, jäätävän kokoiset ja jotenkin jäykät. Ulkonäkö tuntuu myös melko pölyyntyneeltä.

Sukupuolineutraalia kasvatusta ymmärretään usein väärin. Se ei automaattisesti tarkoita, että tyttö leikkisi autoilla tai että väripaletista suljetaan pois vaaleanpunainen ja vaaleansininen. Sukupuolineutraali kasvatus voi myös olla sitä, että tyttölapsi leikkii prinsessaleikkejä ja rakastaa pinkkiä ja pitsiä. Tässä on kyse siitä että sukupuoli ei määrittele lapsen mielenkiinnon kohteita, vaan hänelle annettaan mahdollisuus valita ja päättää itse.

Rokotusohjelman noudattaminen pitäisi olla pakollista. Jotkut ovat allergisia, eikä sen takia pysty noudattamaan rokotusohjelmaa, mutta sen takia se on vieläkin tärkeämpää että me muut noudatamme. ”Ei, en halua” ei ole hyvä syy jättää lasta rokottamatta.

Kaikki eivät nauti raskausaikana. Eivätkä pidä raskausajasta. Vaikka pääsisi ns ”helpolla”. Se ei kuitenkaan tarkoita että ei rakastaisi niitä omia lapsia, tai että kaikki ei olisi sen arvoista.

Uhma toimii usein tekosyynä. Lapsi riehuu ja kiukuttelee koska hänellä on nälkä tai väsyttää tai kaipaa huomiota = ”uhma”. Lapsi rikkoo tavaroita eikä vanhempi jaksa tehdä asialle mitään = ”uhma”.

Kelalta vaaditaan liikaa, mikään ei riitä. Meillä on ilmaiset neuvolakäynnit, äippäpakkaus, lapsilisä, pitkä äitiysloma, isyysloma ja sen jälkeen vielä mahdollisuus jäädä kotihoidon tuelle. Meillä on asiat oikeasti paremmin kuin hyvin.

Imettäminen ei sovi kaikille. Jotkut oikeasti vihaavat imettämistä ja ovat hulluuden partaalla kun vauva roikkuu tissillä vuorokauden ympärillä. Tässä mielestäni äidin jaksaminen on tärkeintä.

Äitiydestä otetaan liian kovat paineet. Yhtäkkiä sitä pitäisi jotenkin olla täydellinen. Kauhistellaan heti jos äiti ihmisellä on tatuointeja, lävistyksiä tai räikeen värinen tukka ja voi kauheeta jos on jopa meikkiä naamassa, eihän kukaan nyt sellaista kerkeä laittaa. Keskittyisi nyt siihen lapseen vaan! Milloinkohan pääsisimme siihen pisteeseen että äitiys ja ulkonäkö ei liity toisiinsa? Ehkä 2030…

Lapsilisä todellakin kuuluu kaikille. Kuten myös äippäpakkaus. Tulotasosta riippumatta. Ei se oikein toimi niinkään että hyvätuloiset ”pelkästään maksavat”. Ollaan käyty kiivaita keskusteluja, että lapsilisää ei saisi heittää lapsen säästötilille. En kuitenkan näe siinä mitään väärää, koska voihan sen ajatella niinkin että lapsilisä menee vaippoihin yms ja omista rahoistaan laitetaan säästötilille.

Kommentit (31)

Jos lapsilisä kuuluu kaikille, toimeentulotuessa lapsilisää ei pitäisi huomioida kuukausitulona.

Mä odotin jotain överimpää. 😅 Varmaan aika moni on monessa samaa mieltä. 🙂 Mutta kommentteja odotellessa.

Sukupuolineutraali on usein jo korvattu kuvaavammalla sukupuolisensitiivinen kasvatus. Ajatuksena että sukupuolineutraali pyrkii tasapäistämään, sukupuolisensitiivinen taas juuri kiinnittää huomiota siihen ettei ohjata lasta pois omista kiinnostuksen kohteista esim.

Mulle mammakaverit ja esim perhekerhot ovat olleet erittäin tärkeitä näiden 4 kotiäitivuoden ajan, ja vieläkin olisi ellei olisi tätä korona-aika, että pääsisi lasten kans kerhoihin.

Rokotusasioista olen just samaa mieltä ja tuosta sukupuolineutraali kasvatusa-asioista, mun mielestä tytöt saa olla niitä prinsessoja ja pojat ritareita jos haluavat (Ja meillä tytöt haluavat :D)

Mammakerhot ja äitikaverit oli mun yhteensä melkein kolmen (!) kotiäitivuoden pelastus. Esikoisen syntyessä olin yksinäinen, kaverit oli ihan eri elämäntilanteessa, mutta mammakerhosta löysin kaksi muuta äitiä joiden kanssa ollaan nyt hyviä ystäviä, toiselle kierroksellekin lähdettiin yhtä aikaa 🙂 leikkitreffit tosin sovitaan mielellään perheentalolle tai hoploppiin sotkun ulkoistamiseksi ja ruuanlaitosta silloin vastaa Kokkikartano tai paikallinen lounasravintola (kyllä, mennään lounaalle kuuden alle 5-vuotiaan kanssa ja hyvin sujuu). Ja Emmaljungan Supervikingit oli kyllä meille ihan loistovaunut! Duo edgejä en itsekään ois ostanut. Kaikista muista kohdista olen täysin samaa mieltä 😁

Miten nää on epäsuosittuja mielipiteitä? Lähes jokainen mun tuntema äiti, mukaan lukien minä, ollaan samaa mieltä. Hehheh, olitpas uniikki lumihiutale tätä kirjoittaessasi.

No hyvä että olette samaa mieltä! 😁

Ai hitsi että osuitkin naulan kantaan monessa asiassa!
Rokottamatta jättäminen, en olis uskonut miten yleistä se on! Lapsen syntymäkuukauden mukaisella foorumilla oli näistä juttua ja siellä oli oikeasti iso määrä äitejä, jotka jätti rokottamatta koska voi pienelle nousta kuume tai olla itkuinen! Mitä helvettiä.
Mammakerhot on yleensä syvältä. Olen ihan aidosti onnellinen heidän puolesta jotka niissä viihtyy ja saa tarvitsemansa, mä koin ne sellaisena äitiyden vertailu- ja kohottamisryhmänä. Itsellä ei ollut niin upeita sankaritekoja taustalla, siksi varmaan ärsytti :D.
Ja tosiaan se miesten mustamaalaus. Olin itse kovin mahdollinen morkkaamaan omaani kaverien kanssa kunnes tajusin että se virheiden kaivelu saa mut itsenikin jo uskomaan että mies on jotenkin paha ja tyhmä. Lopetin moisen touhun ja onneksi niin. Mies raukka.
Entäs ne äidit jotka puhuu lapselle kirjakieltä ja pikkusisaruksesta puhutaan julkisesti vain sisaruksena. Meidän kanssa kulkee bussilla nainen lapsineen (se vanhempi on tyttö, kyllä sen huomaa!) Ja heidän jutuissa siitä vauvasta ei puhuta ikinä nimellä, veljenä tai siskona, koska se ei olisi riittävän sensitiivistä! Herra mun vereni että ärsyttää.
Päiväkoti voi olla ihan hyvä idea monelle lapselle. Omani joutui aloittamaan aikaisin opiskelun takia ja olin huolissani koska hän melkein pelkäsi muita lapsia. No ei ainakaan pelkää enää! Kasvatus olisi mennyt metsään jos olis vaan kotona opeteltu elämän pelisääntöjä. Oodi päiväkodin tädeille.
Ja viimeisenä, laitan kyllä lapset etusijalle mutta voin silti joskus syödä ja nukkua. Äitiys ei ole kilpailu siitä kenellä on vaikeinta ja kuka hoitaa kaiken aina yksin.

Olen samaa mieltä muista paitsi siitä että kaikkien tulisi saada lapsilisää. Miksi ihmeessä? Mitä esim Sauli Niinistö tekee sillä satasella minkä saa? Se on vain kärpäsenpaska hänelle kun taas jollekin se voi pelastaa paljon ja sillä voi ostaa vaikka ruokaa.

Olen lueskellut jo vuosia satunnaisesti blogiasi. Enkä oikein ole tiennyt pidänkö vai enkö pidä blogista. Nyt kuitenkin ensimmäistä kertaa olen täysin samaa mieltä noista asioista ja näkemyksistä. Taitaa olla niin että valtaosa äideistä ajattelee samoin lähes kaikista noista kohdista, mutta ei sitä kehtaa sanoa tai alkavat heti selitellä liikaa asioita. Esimerkiksi tuo uhma, mä niin inhoan koko sanaa, mun mielestä uhmaa ei ole olemassakaan. Se on nälkää, väsymystä, pahaa mieltä, kasvukipuja, läheisyyden tarvetta jne. Eli perustarpeita ihmisellä, niinkuin meillä aikuisillakin. 😊👍

Mun mielestä osa näistä mielipiteistä on aika pölyyntyneitä

Oon ihan erimieltä noista leikkitreffeistä ja mammakavereista. 🙂
Me tavataan kavereita joilla on lapsia ainakin kerran viikossa. Myös serkkuja ja pikkuserkkuja. Musta se on kivaa koska a) saan samalla tavata mun ystäviä/perhettä ja b) mun lapsi saa leikkikavereita ja hän rakastaa leikkiä toisten kanssa. Ja yleensä siinä ehtii vähän paremmin jutella kun lapsilla on seuraa toisistaan vs jos käy tapaamassa kaveria jolla ei ole lapsia oman lapsen kanssa.

Ja mammakaverit ja mammapuheenaiheet on siksi ollut kivoja koska nyt kun itse on käynyt läpi synnytyksen, imetyksen, eri kasvuvaiheet+kehitys ja tavaroiden hankkimiset niin on kiva jutella sellaisen kanssa joka käy läpi samoja juttuja. Tietty on myös välillä kiva jutella muistakin asioista, mutta oon ainakin vielä sellainen ”rasittava mamma” joka tykkää puhua näistä vauva + äitiys jutuista 🙂 ja välillä on kiva saada vertaistukea ja purkaa omaa väsymystä sellaiselle joka käy itse läpi samaa. Itse en pelkästään valita ja voivottele, mutta olen myös oppinut että on ihan hyvä olla rehellinen ja kertoa jos välillä jotkut asiat ärsyttää ja saada samalla purkaa ja sitten ehkä saada pari hyvää neuvoa kavereilta ja silleen. Kaikki tosin tyylillään 🙂 oon saanut nimittäin oppia sen että se että joskus valitan mitä mieheni tekee/ei tee ei tarkoita että väheksyn häntä, tai en rakasta häntä, vaan että välillä tulee kinaa ja erimielisyyksiä ja on ihan fine välillä keskustella näistä läheisten kanssa ilman että se tarkoittaisi paskan puhumisesta selän takana. Usein käy niin että yhdessä kaverin kanssa voidaan nauraa sille mistä me riidellään kotona, koska huomataan että aika samoista pikku jutuista vedetään välillä herneet nenään 😀

(Tuli vahingossa tämä kommentti toisen postauksen alle)

Mikä ihmeen _tekosyy_ se on, jos lapsella on oikeasti uhmaikä tai vaikkapa oikeastikin väsymyskiukku. Kaikki tietää mitä uhmaikä _voi_ tarkoittaa, joten ihan pätevä ja oikea syy tietylle käytökselle, ei tekosyy. Tietysti sitä voisi käyttää jotenkin oudosti tekosyynä vaikkapa sille, että lapsella on punainen, eikä sininen paita mutta kiukusta puhuessa, miten ihmeessä uhma on _tekosyy_. Tai miksi ihmeessä joku aivan yliväsynyt lapsi ei voisi aivan hyvin kiukuta väsymystään. Olisi tosi tärkeää ymmärtää, että mikä tahansa asia meissä tai muualla voi herättää meissä ja muissa vaikka millaisia olotiloja, eikä esim. lapsen kiukku tarkoita automaattisesti huonoa vanhemmuutta tai kasvatuksen puutetta, joihin ilmeisesti vihjaat (muutakaan käsitystä en tästä tekosyyjutusta saa). Sekään ei sitten ole ”normaalia”, jos lapselta puuttuu uhmaikä; uhma on täysin normaali vaihe kiukkuineen. Minkä vuoksi lapset kiukkuavat sinun mielestäsi? Eikö heillä voi paha olla tai haastavaa, vaikkapa väsymyksen, nälän tai uhman vuoksi.

Jatkan… Jos vanhempi ei tee mitään, kun lapsi rikkoo sääntöjä, niin eihän se sulje sitä pois, etteikö lapsella voisi olla uhmaikä. Oletan siis, että tajusin jotenkin väärin tuon tekstisi ekalukemalta mutta ihan ei avaudu vieläkään. En ole kuullut käytettävän tekosyynä.
Ei kait muiden tarvitsekaan kerjätä huomiota, kuin uhma- ja murrosikäisten, muilla on siihen huomionsaantiin jo kypsemmät menetelmät. Ja on muuten hiton ärsyttävää: ”tuo lapsi haluaa vaan huomiota” toitotus, jos ei edes halua.

Ymmärsin tuon kohdan itse niin, että ei kaikkia lapsen kiukkuja voida laittaa vain uhman piikkiin. Nimenomaan ideana oli musta se, että jos lapsi kiukuttelee, syynä voi olla just vaikka se väsymys, eikä välttämättä syy oo aina vaan siinä uhmassa. Tietysti ketä tahansa voi kiukuttaa vaikka nälästä tai väsymyksestä, eikä varsinkaan lapsilla välttämättä oo parempia keinoja sen ilmaisemiseen ku kiukuttelu.

Tätä samaa ihmettelin. Miten uhmaikä voi olla tekosyy… Kaikilla lapsilla pitäis olla uhmaikä, se kuuluu kasvamiseen. Ja tuolla ylempänä luki et jotkut lapset on ansainnut parempaa kuin omat vanhempansa… Siis mitä? Tollasen mielipiteen voi kirjoittaa jos seuraa kyseisen perheen elämää 24/7, mutta ei minkään kahvitteluhetken tms. perusteella… Aika karua. Pitää kuitenkin muistaa että kaikki perheet on omanlaisia ja se sun oma tapa ei ole kaikille se ainoa oikea tapa.

Voi kun kaikilla olisikin se oppikirjaesimerkki perheestä ja lapsesta nyt puhumattakaan. Oma lapseni on vasta vuoden, mutta olen nyt jo joutunut huomaamaan, ettei meillä toimi välttämättä se mikä toimii muilla. Asiaa pahentaa ”isi” joka elää 99,9% itselleen eikä ole koko lapsen olemassa olon aikana ollut kuin ”isä” paperilla. Tukiverkkoa ei ole, kavereita ei ole, eikä apukäsiä yhtään. Okei vielä huonommin voisi olla. Valintoja nämäkin juu, mutta en pidä yleistämisestä. Tämä harmaa lihava, kulahtanut, tukka pystyssä lähiömutsi hautautuu kotinsa neljän seinän sisälle eikä käy missään. Miksi? Siksi juuri koska toiset äidit ovat ”petoja”. Näkeehän sen jo näistä keskusteluistakin.

Hei good for you jos teillä menee hyvin olen oikeasti onnellinen, että jollain on asiat hyvin. Meillä ei. Valittaa ei saa pitää vaan pärjätä ja näyttää ulospäin et kaikki toimii. Muuten pääsee ”hengiltä nokittavaksi”.

Kiitos, nuori äiti. Osaat pitää itsestäsikin huolta, mikä on edellytys sille että jaksaa lapsien kanssa. Samoin ajattelet lapsiesi parasta kun rokotutat heidät, eikä he kärsi vaarallisista sairauksista, kuten oma sukupolveni. Osaat ilmeisesti käyttäytyä kuin aikuinen kun lapsesi kiukuttelee – niin paljon kuin näenkin joidenkin lasten pomottavan vanhempiaan.
Lapsi ei tarvitse kympin arvoista Äiti-suoritusta. Hän tarvitsee jonkun joka on lähellä ja rakastaa häntä.

Miksi teidän leikkitreffeillä juodaan kiljua? Aika vastuutonta.

Miksi musta tuntuu hölmöltä käyttää ilmaisua hyvä mielipide? Siis vaihtoehtona huonoko? Joka tapauksessa oon sun kanssa samoilla linjoilla 😅

Etenkin noi rokotukset! Hyvä luoja, että välillä tekisi mieli takoa järkeä ihmisiin. En ymmärrä, kuinka voi olla niin yksinkertainen, että jättää rokotteita väliin koska niistä voi tulla lapselle hetkellisesti ikäviä oireita. Ihan oikeasti, vaihtoehtona on, että lapsi kuolee🤦🏼‍♀️ Joku lastenlääkäri sen hienosti tiivistikin: ei tarvitse rokottaa kaikkia lapsia, ainoastaan ne, jotka haluaa pitää 🤷🏼‍♀️

Noista leikkitreffeistä oon erimieltä, oot ehkä treffannut väärien tyyppien kanssa vaan. Sotkua ei toki voi välttää, mutta oikeassa seurassa on oikeasti rentoa luuhata välillä toistenkin nurkissa tai saada lapselle ja itselle seuraa ilman että tarvitsee poistua kotoa 😁👌🏻

mun epäsuosittu mielipide on se, että aamukahvin rauhassa juominen, vessassa/suihkussa yksin käyminen yms on ihan omia valintoja. Mulla on kaksi lasta, toinen 9 ja toinen 3kk, ja molempien aikana oon aina voinut käydä rauhassa suihkussa, vessassa, syödä ruuan lämpimänä yms. Se on se mihin lapsen opettaa. Ja esim aamulla mä herään aikaisemmin kuin vauva ja käyn suihkussa ja syön ilman kiirettä, ehdin jopa meikata ja laittaa hiukset usein.

Toinen mikä mun mielestä on kamalaa, niin lääkäriä vaativissa tapauksissa neuvojen kysyminen fb-ryhmissä. Sitä näkee valitettavan usein ja mulla se nostaa karvat pystyyn. Varsinkin kun siellä sitten epäpätevät antavat lääkeneuvoja yms.

Yhden 5v pojan äitinä, suurimman osan ajasta ollut hänen kanssaan kaksin.
Olen kanssasi samaa mieltä erittäin monen asian suhteen!
Varsinkin toi uhma, piiloudutaan sen taakse! Hittolainen, lapset pitää kadvattaa myös sen uhman takia vieläkin tärkeempi! Tsemppiä raskauteen ja mukavaa joulun odotusta!

Hyviä mielipiteitä. Osassa samaa mieltä, osaan en osaa sanoa. Myös tämä ekologisuus ja ilmansuojeleminen kuuluvat nykyään äitiyteen. Olet kamala äiti jos käytät kosteuspyyhkeitä, ai kamala mikä kemikaalikuormitus etkä mieti lastesi tulevaisuutta. Tuntuu että suomalaiset äidit vain kiillottavat omaa paremmuuttaan näillä mielipiteillä ja varsinkin ne jotka niillä pätevät. Ei keskitytä siihen että elettäisiin vain ja nautittaisiin jokainen tavallaan. Sitten myös toinen outous minkä olen nähnyt on lapselle itsediagnosointi, sillä on allergia, adhd tai jokin muu miksi se ei ole nyt esimerkillinen lapsi..
Ja mitä imetykseen tulee, en uskalla edes sanoa mtn. Aihe joka kuumentaa kaikki. Jos imetän imetän piilossa ettei kukaan pääse sanomaan asiasta mtn. Jos syö korviketta syö vauva kotona salaa ettei kukaan pääse siitäkään pätemään, miten itse on imettänyt syystä se ja se .

Kosteuspyyhkeet voivat tutkitusti lisätä allergioita, mikä on omalla kohdallani pääsyy välttää niiden käyttöä, jos juoksevaa vettä on saatavilla. Tietysti voi olla hyvillä mielin myös kun välttää turhaa rahan menoa ja raaka-aineiden kuluttamista.

Hyvä postaus. Sukupuolineutraali kasvatus, sellasta ei ole olemassakaan. Sukupuolisensitiivinen kasvatus on oikea termi, ja sellaseen sisältyy myös se, että tytöt saa leikkiä prinsessaleikkejä kenenkään puuttumatta asiaan ja poikia ei väkisin pueta mekkoihin. Poika saa olla poika ja tyttö saa olla tyttö. Jos tyttö haluaa leikkiä autoilla, it’s fine. Mutta siitä ei tehdä numeroa. t.alaa opiskellut

Halleluja ja aamen. Oikeastaan ihan kaikesta enemmän kuin samaa mieltä sun kans. Varsinkin rokotusohjelman pakollisuudesta (mun mielestä sen noudattaminen pitäisi olla vaikka ehtona lapsilisän saamiselle, ellei ole lääketieteellistä näyttöä/lääkärintodistusta ettei rokotusta voida syystä tai toisesta antaa).

Samoin tuosta imetysasiasta, itse kuulun juurikin tuohon kastiin, joka suorastaan vihasi imettämistä. Toki siis jokainen tekee asian kans juuri niinkuin parhaaksi näkee, mutta itse imetin molemmat lapseni hammasta purren puolivuotiaaksi pelkästään siitä syystä, että siitä jotain hyötyä saattaa lapselle olla. Mutta ans vaan kun puoli vuotta tuli täyteen, suljin saman tien maitohanat ja lykkäsin pulloa suuhun, voi taivas sitä helpotusta ja elämän helpottumista! Eikä lapsetkaan siitä ole rikki menneet, ovat tosi harvoin kipeinä, mitään allegioita ei ole ja ovat nukkuneet yönsä heräämättä siitä puolen vuoden iästä alkaen.

Tähän voisin vielä lisätä sellaisen äärimmäisyyksiin viedyn lapsentahtisuuden, varsinkin jos ollaan aivan oman jaksamisen äärirajoilla kun vuoden ikäinen tenava herää 5 kertaa yöllä tissille, mutta ei voi tehdä mitään asialle, koska ”lapsi haluaa” ja on julmaa väkisin vieroittaa.

Ja kerta kiellon päälle; perhepeti. Muistan kun esikoisen kanssa aikoinaan neuvolantäti neuvoi, että vauva viereen vaan nukkumaan niin siitä se taivas aukenee. Paskat, ”nukuin” viikon tikkusuorana vauvan vieressä, jonka jälkeen totesin että hell no, vauva pinnasänkyyn ja that’s it. Sen jälkeen nukuttiin molemmat huomattavasti paremmin.

Hyviä mielipiteitä, komppaan lähes kaikkea! 😀
Täällä tosin perhekahvilameininki ei oo ihan noin (onneksi, koska oon introvertti!!). Lapset leikkii ja mä hengaan niiden kanssa, en käy rupattelemaan muiden äitien kanssa eikä siihen tule edes painetta täällä.

Todellakin äitiydestä on tehty suorittamista ja vertailua. Mikään ei riitä.
Onneksi oon päässyt irti siitä oravanpyörästä ja teen niin kuin hyväksi koen. Esim syksyllä märillä keleillä EN seiso vesisateessa ja juoksuta lapsia kurassa, koska kukaan ei nauti sitä. Voi sitä sisälläkin juosta ja tuulettaa niin saa happea. 😉 ei oo vielä lapset kuollu. Joku nyt siellä kauhistelee järkyttyneenä, mutta ei liikuta mua. 😀

Leikkitreffit, mammatreffit, imetys.. Ihan mahtavaa, kun joku tuo oman mielipiteensä julki reilusti ja suoraan kiertelemättä ja myötäilemättä. Hyvä Desi!! Mä olen näistä kanssasi erikoisen samaa mieltä, samoin jonkun aiemman kommentoijan ”hyvä vanhempi” – mielipiteestä. Lisäksi mä olen sitä mieltä, että osa vanhemmista sysää kaiken kasvatusvastuun päivähoidolle sekä koululle kaikenlaisilla tekosyillä, jolloin lapset kasvavat pahasti kieroon. Tämä taas näkyy koulumaailmassa kiusaamisena ja häiriköintinä. Mä uskon myös lähipiiriin katsoessani, että osalla lapsista joilla on diagnosoituja ongelmia kuten tunnesäätelyn häiriöitä tai adhd, on oikeasti vain vanhemmat jotka ei ole lapselle läsnä ja lapsi reagoi käytöksellään siihen. Itse viihdyn omien lasteni seurassa, haluan keskustella heidän kanssa ja oppia tuntemaan jokaisen heidän oman persoonansa..jaksan ihmetellä niitä vanhempia joille sellainen on rasite.

Mä ooon niiiin samaa mieltä leikkitreffeistä! Siis tiedossa on vain kamalaa sotkua ja kiljumista.

Rokotusohjelman rokotusten pitäis TODELLAKIN olla pakollisia. Rokottamatta jättämisellä vaarannetaan myös muiden kuin vain sen oman lapsen terveys. Oon sun kaa samaa mieltä myös tosta sukupuolineutraaliudesta. 💪😘

Samaa mieltä leikkitreffeitä. Päällimmäinen muisto niistä on juurikin ne vieraat, jotka eivät ymmärtäneet lähteä kotiinsa.

Oma epäsuosittu mielipiteeni äitiydestä on se, ettei jokainen äiti mielestäni ole se paras mahdollinen äiti lapselleen. Moni lapsi ansaitsisi kyllä parempaa.

Valitettavasti tämä sinunkin mielipide on aivan totta, vaikka näin nyt ”ei ikinä saisi sanoa”.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X