desire nymark - Banneri

Torstaina kävin neuvolassa, missä mitattiin hemoglobiini joka yllättäen oli laskenut alle 100. Neuvolatäti oli aika huolissaan, minä taas yllättynyt, joten mitattiin vielä toisen kerran varmuuden vuoksi ja lukema oli 96-98. Sinänsä yllättävää koska olen omasta mielestäni voinut tosi hyvin ja ollut jopa energinen. Olen sisustanut lastenhuonetta, siivonnut, kuvannut videoita joulukalenteria varten ja hoitanut muitakin projekteja. Nyt jälkeenpäin on pakko myöntää, että aivokapasiteetti ei ehkä kuitenkaan ole ihan sitä ykkösluokkaa tällä hetkellä, valitettavasti.

Höösäävä (mutta aivan ihana) mies

Andreas otti tämän raudanpuutteen melko vakavasti ja kävi heti apteekista (jossa meni noin satanen, koska olihan niitä rautalisiä erilaisia ja ei tiedä mikä niistä toimii ja imeytymisen kannalta tarvitaan sitä C vitamiinia ja….) sekä ruokakaupasta ostamassa persiljaa, pastaa, pihviä ja hedelmiä. En edes saanut tyhjentää tiskikonetta, koska olen ”niiiiiin huonona”, vaan minut passitettiin sänkyyn lepäämään. Oikeastihan raudanpuute on vaarallista vasta kun hemoglobiini laskee alle 80. Ainakin terveyskirjaston mukaan. Mutta niin, menin kiltisti lepäämään sillä aikaa kun Andreas kokkaili.

Olin sopinut palaverin Jasminin ja Sofian kanssa perjantaille. Andreas vähän kauhisteli että en minä nyt voi yksin lähteä ajamaan Lahteen, kun nyt on se raudanpuute ja väsymystä ja liitoskipuja ja kaikkea. Nokkelana miehenä hän sitten ehdotti, että ne voisi käydä jouluostoksilla Bellen kanssa lahden kärkkäisellä sillä aikaa kun minulla on se palaveri. Meidän on muutenkin ollut tarkoitus ostaa enemmän joulukoristeita, joten mikäs siinä, tässähän menee tavallaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kärkkäisessä on myös iso leluosasto, joten ehkä Bellekin löytäisi jonkun realistisemman lahjatoiveen (kuin se OIKEA rekka).

Perjantaina suunnattiin iloisesti kohti Lahtea koko perheen voimin. Porvoosta ajaa Lahteen noin tunnissa. Laitoin osoitteen naviin ja arvioitu saapumisaika vaikutti ihan loogiselta. Andreas kyllä siinä kysyi moneen otteeseen että ”oletko varma että sulla on oikea osoite ja oikea kunta?”. No olen olen, seurataan nyt vaan sitä navia! Ihmettelin kovaan ääneen miten Hotel Sveitsiä mainostetaan Lahdessa. Katselin karttaa vähän tarkemmin ja tajusin että olemme oikeasti Hyvinkäällä eikä Lahdessa. Andreas ei muuttanut ilmettäkään, vaan laittoi omaan naviin sama osoite ja Lahti. Matkaa kohteeseen noin 50 minuuttia.

Noloin tilanne pitkään aikaan, mutta syytän anemiaa

Jasmin ei meinannut saada happea kun soitin ja kerroin olevani Hyvinkäällä. Minä siinä vaan ajattelin että tämä ei oo mun elämä. Andreas yritti pidättää naurua ja lohduttaa minua. ”Kulta, oltiin ihan oikealla kadulla! Niitä katuja vaan on kaksi, yksi Lahdessa ja yksi Hyvinkäällä!”. Niin no, nyt me tiedetään sekin. ”Ehkä tämä johtuu sun raudanpuutteesta?”. Joo kyllä, ilman muuta. Tiesin kyllä että raudanpuutteesta saattaa tulla vaikka minkälaisia oireita, mutta se että raudanpuute ohjaa sinut Hyvinkäälle vaikka olet menossa Lahteen oli minullekin uutta.

Päästiin Hyvinkään kautta Lahteen. Palaveri alkoi hirveällä naurukohtauksella, enkä usko että Jasmin ja Sofia ikinä unohtaa tämän episodin. Andreas ja Belle viihtyivät kärkkäisellä reilu kaksi tuntia ja Bellen mielestä kärkkäinen on maailman paras kauppa, koska siellähän on ihan kaikkea ja kahdessa kerroksessa! Saatiin oikein hienot valosarjat ja joulupallot. Heikkohermoisempi mies olisi varmaan syöttänyt minulle niitä joulupalloja. Tai jättänyt minut Hyvinkäälle ja suuntanut suoraan kotiin. Andreas vaan heitti läppää ja totesi että aina ei mene nappiin. ”Mutta rakas, jos mennään roadtripille vaikka Ruotsiin, niin minä hoidan navigaattorit. Muuten ollaan jossain Norjan puolella”. Niin no, totta.

Ai niin, kotimatka meni huomattavasti nopeammin. Mitä tyhmyyksiä te ootte tehny väsyneenä? 😂

Kommentit (7)

Ja kannattaa miettiä myös Bellen rautatilannetta. Monella lapsella jolla on huonot raudat,näkyy mm se tummina silmien alusina.
Toivon hyviä vointeja koko perheelle!

Toivottavasti olet tietoinen,että hemoglobiini kun on jo noin huono niin varastoraudat ovat jo varmasti tyhjät(ferrit alle 30 on aina tyhjät rautavarastot, ja varastoraudat ovat virheellinen sana koska elimistö käyttää niitä kokoajan) ja rautavarastojen tulisi olla päälle yli 90 että elimistö toimii oikein. Raudanpuute voi olla myös vaikka hemoglobiini näyttäisi 150 sillä hb ei korreloi rautojen kanssa. Raudanpuute aiheuttaa mm keskenmenoja ja ongelmia raskauksissa. Yksi rautakuuri nostaa vain noin 15yksikköä varastorautaa, ja tyhjillä raudoilla ihminen voi joutua yli vuodenkin syömään putkeen rautaa isolla 100-400mg annoksella. Lisäksi vauva tarvitsee rautaa ja jos sitä ei äitissä ole niin ei ole mistä ottaa. Tämän vain halusin kirjoittaa kun sinulla on muutenkin ollut keskenmenoja ja vaikea raskaus takana,en halua pelotella mutta on tärkeää että vedät rautaa kunnolla ja kauan koska raskaus,synnytys sekä imetys ja kuukautiset vievät ihmisestä aivan kamalasti noita rautoja,ja sitä ei pelkkä ruokavalio korvaa.

LOL :’DDDD

Mä olen ajellut Lohjalta melkein Hankoon asti vaikka piti mennä Helsinkiin ja u-käännös on erittäin tuttu manööveri kun hakee oikeeta risteystä mihin kääntyä. Kartanlukijana totea usein: ”Tonne olis pitäny mennä”

Hah:D Ihanan tyynesti miehesi reagoi tähän kömmähdykseen. Aika hassua vaan, että ette missään vaiheessa kumpikaan huomanneet, että tie on ihan väärä… Toisaalta nyt on ulkona todella pimeää eikä paljoa erota maisemia.

Mulla laski hemppa raskausaikana myös aika alas ja olin todella väsynyt. Kevään loppukurssit amk:ssa piti kuitenkin suorittaa ennen äitiyslomaa eikä yhtään kyllä kiinnostanut, kun ajatukset olivat pesänrakennuksessa ja vauvassa. Koe oli tulossa enkä lukenut siihen yhtään. En jaksanut ja 3-vuotias vauvan isoveli piti huolen siitä että touhua riitti kotona.

Koe olikin 1X2 koe, joten kylmästi vaan veikkaamalla rastitin jotain 50 kysymystä. Hah, sain pisteen päässä täydet pisteet kokeesta! Syytän huonoa hemoglobiinia ja raskautta tästä tuloksesta. Niin ja pissahätä oli jäätävä… Joten äkkiä vastaukset paperille ja vessaan :).

Mulla rauta he laski viimeisessä raskaudessa alle 80.
En edes kiinnittänyt asiaan mitään huomiota, kun se neuvolassa mitattiin (kun ei kerran se neuvolan tätäkään asiaan mitenkään reagoinut).
Vasta kun seuraavana viikonloppuna kahviteltiin anopin kanssa ja juteltiin niitä näitä, hän siinä sitten kysyi että mitä, siis kuinka paljon?!? Tarkistin sitten. Euvolakortistakin, että juu, alle 80. Että onks se huono vai?
En ollut tuntenut mitään outoa tai erikoista, kun oli pikku hiljaa laskenut.
Maanantaina soitin neuvolaan ja sitä kautta ohjauskin vielä tarkistuttamaan asian ”oikeisiin” verikokeisiin. Koskaan asialle ei lopulta mitään tehty, vaikka myöhemmin kyllä luin, että veritankkaus olisi ollut suosituksena.

Ajeltiin Hyvinkäältä Jokelan kautta Helsinkiin ja käännyttiin Jokelan jälkeen vahingossa takaisin Hyvinkäälle, joka tajuttiin vasta kun alkoi näkyä mainoskylttejä kauppakeskus Willasta ja mietin ”outoa että Willaa mainostetaan Helsinkiin päin ajettaessa” 😀 oli navigaattori, mutta siinä vahingossa reittinä koti – jokela – koti

Haha, lohduttavaa kuulla että en ole ainoa joka on eksynyt Hyvinkäälle vahingossa 😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X