desire nymark - Banneri

Kaupallinen yhteistyö: Visit Tampere & Joulu Tampere

Pikkaisen hävettää myöntää, että tämä oli minun ensimmäinen vierailu Tampereella. Pienenä tyttönä matkustimme paljon perheen kanssa, mutta ei ikinä Suomen sisällä. Eli vaikka olen asunut Suomessa koko elämäni aikana (tehdään tämä nyt heti alkuun selväksi, kun jotkut ihmettelevät miksi meidän äidinkieli on ruotsi) en tunne Suomea kovinkaan hyvin. Olen ennenkin harmitellut tätä asiaa, että kyllähän sitä nyt pitäisi Suomea kiertää kun ikääkin on jo 26, joten arvatkaa innostuinko kun Visit Tampere ehdotti yhteistyötä!Matka Tampereelle kesti noin 2 tuntia. Selvittiin yhdellä nopealla pysähdyksellä perille saakka, hyvä me! Ensimmäinen stoppi oli Lasten Kulttuurikeskus Rulla. Rullaa ylläpitää Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja sisäänpääsy on maksuton. Rullassa oli kaiken näköistä kivaa puuhaa lapsille, kuten esimerkiksi askarteluhuone missä tehtiin joulukortteja. Nyt Joulukuussa Rullassa on tontturata, missä tehtävänä olisi löytää 5 piilotettua tonttua. Radalla tontut antavat perheille erilaisia tehtäviä, jotka suoritettuaan voi noutaa pienen palkinnon Rullan ohjaajilta.
Belle olisi halunnut jäädä Rullaan leikkimään vaikka koko päiväksi, mutta meillä oli pöytävaraus Ravintola Heinätorille. Jos te joskus käytte Tampereella niin teidän on pakko poiketa täällä syömässä! En oikeasti voi kehua tätä ravintolaa tarpeeksi. Palvelu oli aivan erinomaista, tunnelma muistutti pikkaisen Vanhaa Porvoota ja ruoka oli täydellistä! Lastenmenua ei ollut, mutta ilmoitettiin heti että voidaan joko tehdä menulla olevista annoksista pienempiä versioita, tai sitten heiltä löytyy lihapullat ja muussi. Belle päätyi tietty lihapulliin ja ilmoitti heti iloisesti että ”äiti ei tee yhtä hyviä lihapullia!”.

Ruokailun jälkeen suunnaattiin Koiramäen jouluun. Sää ei ehkä ollut mitä mahtavin, mutta Belleä ei haitannut ollenkaan. Koiramäessä oli myös tekemistä sisätiloissa, joten kaatosateessa ei tarvinnut seistä. Koiramäessä löytyy myös tunnelmallinen Kahvila von Guggelböö missä voi käydä lämmittelemässä ja juomassa vaikkapa kahvia. Oli muuten jännä huomata, että moni rakennus muistutti Vanhaa Porvoota. Tuli oikein kotoisa fiilis. Bellen mielestä eläimet nyt oli se kiinnostavin juttu, sekä joulupukki. Joulupukille sai kertoa lahjatoiveensa ja minä kauhistelin jo etukäteen että miten tämä tulee menemään, koska Bellehän pelkää joulupukkia. Neiti halusi silti että otan hänestä kuvan joulupukin kanssa, joten Andreas meni mukaan tulkiksi ja tueksi.


Vähänkö olin otettu, kun joulupukki kysyi ruotsiksi mitä Belle haluaa jouluksi. Keskellä Tamperetta löytyi joulupukki, joka osasi ruotsia! Joillekin tämä ehkä on pieni juttu, mutta moni suomenruotsalainen ymmärtää varmasti miksi olen tästä niin vaikuttunut. Eli sellainen vinkki kaikille suomenruotsalaisille lukijoille. Koiramäen joulussa ollaan otettu huomioon meitä suomenruotsalaisia, ja se on hieno juttu se! Joulupukki huomasi että Belleä vähän jännitti, joten hän ojensi hänelle heti karkin. Sillä selätettiin se pelko.


Särkänniemeltä ajettiin Scandic Tampere City – hotellille ja otettiin pieni lepohetki ennen seuraavaa ruokailua Dining 26 – ravintolassa. Ravintolassa oli tosi lämmin ja rento tunnelma. Listalta löytyy sekä pääruokia että Tasting Menu, joka sisältää pienempiä annoksia joita voi jakaa ystävien kesken. Ruoka oli tosi hyvää ja Belle kehui erityisesti heidän omenamehua. Jokaista yksityiskohtaa oli mietitty tosi tarkasti ja ihasteltiin Andreaksen kanssa ”viinikellaria” sekä heidän astiastoa. Ravintolasta suunnattiin takaisin hotellille, missä luettiin nopea iltasatu jonka jälkeen neiti simahti. Sen verran on pakko kehua Scandic Tampere Cityä, että täällä todellakin sai nukkua yönsä rauhassa ilman kadunvarsi ääniä! Ja ai niin, meidän huoneessa oli tosi iso kylpyamme, mihin rakastuin ensisilmäyksellä!


Aamulla syötiin rauhassa aamupalaa, jonka jälkeen suunnattiin Jouluiselle Tallipihalle. Belle pääsi karuselli ajelulle Andreaksen kanssa ja sehän oli super jännittävää! Tallipihassa oli myös hevosajelua, lampaita ja jopa aasi. Tallipihan suklaapuodissa ihastelimme heidän valikoimaa ja Andras sai mahtavan idean käyttää suklaata joulukattauksessa. Ostimme tietysti myös suklaata kotimatkalle, koska suklaapuodissa nousi melkoinen suklaanhimo.Tallipihan jälkeen menimme syömään Ravintola Astoriin, joka oli tosi tunnelmallinen mutta silti lapsiystävällinen ravintola Joulutorin vieressä. Tässä vaiheessa Belleä rupesi jo vähän väsyttämään, joten skipattiin alkuruoka ja tilattiin suoraan itsellemme pippuripihvit. Belle taas halusi kanaa ja ranskalaisia. Pihvi oli älyttömän hyvää, ja Bellekin rauhoittui muutaman ranun jälkeen, joten syötiin vielä jälkkäriä. Tampereen Joulutori oli aivan ravintolan vieressä, joten poikettiin vielä torille ruokailun jälkeen.
Tässä vaiheessa mun liitoskivut ja supistukset tekivät olosta melko tukalan, joten jos huomasitte jonkun harrastavan ankkamaista hiihtelyä Tampereen joulutorilla, se olin minä! Torilla oli vaikka mitä jännittävää ja Belle sai maistaa vähän yhtä sun toista. Pienen kiertelyn jälkeen Belleä rupesi väsyttämään, joten päätettiin että meidän oli aika suunnata kotiinpäin. Belle nukkui tyytyväisenä autossa kotipihalle saakka. Jos etsitte kivaa tekemistä lasten kanssa, voin lämpimästi suositella jouluisaa Tamperetta! Iso kiitos Visit Tampereelle, meillä oli aivan mahtava viikonloppu ja Belle on vieläkin ihan töpinöissä meidän reissusta!

Kommentit (5)

Hei Desiree ja perhe!
Samalla kun toivomme kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle, kiitämme Teitä vierailusta luonamme. Olitte ravintolamme henkeen sopivia asiakkaita!
Irja ja Lauri Heinätorilta

Tampere on oikein kiva, mutta Lahti on minulle ykkönen. Kiva postaus tämä!

Jostain syystä en itse tykkää Tampereesta. Kolme kertaa olen käynyt ja en vain viihdy siellä. Turkuun sen sijaan rakastuin ensisilmäyksellä. Mukava postaus!

Tampereellahan on suomenruotsalainen yhteisö, koulu, dagis ja förskola eli onhan se ihan kiva, että joulupukki puhuu ruotsia 🙂

Porvoossakin on, mutta täälläpäin joulupukki ei siltikään osaa ruotsia 😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X