desire nymark - Banneri

Mistä lähtien joulusta tuli tällainen stressinaihe. Lahjabudjetit sen kun kasvavat, sitä mukaan myös nuorten lahjatoiveet. Lehdet ovat uutisoineet että jopa joulupuu keräyksen joulukuusessa roikkui mahtipontisia toiveita, kuten Guccin laukkua ja uutta iPhonea. Kaupoissa ihmisten stressi ja vitutus roikkuu ilmassa niin voimakkaana että jopa omat chakrat menevät päin helvettiä ja facebookissa joka toinen julkaisu liittyy jouluun ja miten se on pilalla, koska rahatilanne on huono. Haluaisin nähdä sitä kuuluisaa rauhallista joulumieltä, jota jopa toivotaan toisillemme, mutta se taitaa olla hukassa tänä vuonna.

Mistä lähtien joulusta tuli tällainen kulutusjuhla, joka on täynnä paineita ja utopistisia toiveita? Ihmiset ottavat ihan liikaa paniikkia joulusta ja kuvittelee että jouluaatto pitäisi olla jotain tosi erikoista. Oikeasti lapset eivät paljoa tarvitse, joten miksi me aikuisetkaan. Joulukoristeet ja siivottu koti on toki kiva asia, mutta välttämätön? Ei. Myönnän että olisin toivonut edes pari lumihiutaletta, mutta siihen en osaa vaikuttaa, joten mennään sitten ilman. Meidän joulusuunnitelmat ovat melko vaatimattomat, koska haluan oikeasti vaan olla, ilman stressiä. En jaksa minuuttiaikataulua, enkä myöskään mitään hirveen extravaganzaa.

Suunnitelmien mukaan heräämme tiistaina ja syömme aamupalaksi riisipuuroa. Belle saa yhden pienen paketin tontuilta, niin että ei tarvitse kuunnellatuleeko pukki kohta?” jankutusta koko päivän. Kuunnellaan joulumusiikkia, katsotaan niitä perinteisiä piirrettyjä telkkarista ja jos jaksamme, saatamme leipoapipareita tai tähtitorttuja. Tänä vuonna vietämme jouluaaton meidän kotona sukulaisten kanssa. Yhteensä meitä tulee 12 henkilöä. Meidän perheessä ruokailu tapahtuu yleensä buffatyyliin, joten ei hirveästi tarvitse stressata kattauksen kanssa. Aikataulu on yleensä aika venyvää sorttia, joten syödään sitten kun kaikki ovat saapuneet.

Mennään sieltä missä aita on matalin

Jouluruoasta en ole jaksanut ottaa minkään näköistä stressiä. Pitäähän sitä syödä joka päivä kuitenkin, eikä jouluruoka nyt mielestäni eroa kovinkaan paljon normisafkasta. Ainakaan rahallisesti tai vaikeustasoltaan. Tiedän että jotkut täyttävät joulupöydän kaviaarilla ja skumpalla, mutta minä päätin mennä sieltä missä aita on matalin (ja vieläpä ryömiä sen alta, haha). Meillä syödään kaupasta hankittuja joululaatikoita, rosollia, kinkkua sekä kalaa. Tämä on mielestäni täydellinen joulupöytä, enkä vaadi sen enempää. Suvun vanhat tantat halusivat kuitenkintehdä jotain”, joten mummini tuo mukanaan lihapullia, Andin äiti joululimppua, äitini salaattia ja tätini vissiin jotain juustoja. Jälkiruokana riittää kahvi sekä piparit ja tähtitortut.


Mielestäni
jouluruokaan kuuluu viini, joten sitä meillä on, vaikka en kylläkään itse mitään alkoholipitoista voi juoda. Lisäksi meillä on vichyä, julmustia, limpparia ja mehua. Sitten tietysti glögiä ja kahvia. Ohjelmana toimii pelkkä seurustelu. Ruokailun jälkeen tontut jättävät lahjat meidän rapulle, koska mielestäni joulupukki on täysin turha enkä jaksa stressata että missä vaiheessa saapuu paikalle ja keretäänkö syödä ja miten lapset reagoiJoten mennään sillä perinteiselläjoulupukilla oli niin kiire, että hän vaan jätti lahjat rapulle ja jatkoi matkaa, kun niitä lapsia on ihan hirveästi liiba laaba”. Meillä ei vissiin kertaakaan käynyt pukkia mun lapsuudessa, eikä siitä jäänyt mitään traumoja.

Lahjat ovat pelkkä plussa

Mitä nyt lahjoihin tulee niin Belle saa muutaman paketin. Mitään älytöntä lahjavuorta ei tule. On pulkkaa, nukkejuttuja ja vaatteita. Vaatteita sen takia että pakettien avaaminen nyt on tällaiselle pienellese juttu”, eikä niinkään paketin sisältö. Sukulaisille annamme pieniä lahjoja, kuten esimerkiksi kahvia ja sukkia. Mitään älyttömiä summia ei mielestäni kannata sijoittaa jouluun. Kannattaamieluumminkin opettaa lapsille että ei ne lahjat ja koristeet, vaan tunnelma, rakkaus ja yhdessä vietetty aika. Jotkut ovat sitä mieltä että lahjojen pitäisi olla uusia, mutta mun mielestä kirpparilahjat ovat just jees. Kirppareilta löytää helposti käytettyjä mutta silti priimassa kunnossa olevaa tavaraa.

Belle sai viedä muutaman paketin joulupuu keräykseen, koska ymmärrän että vähävaraisille joulu oikeasti saattaa olla tosi ahdistava. En kuitenkaan jaksanut selittää alle kolmevuotiaalle miten jotkut lapset jäävät ilman lahjoja ja miten me ollaan niin #blessed. Mentiin siltä kantilta että ostetaan muutama lahja, koska lahjojen antaminen on kivaa ja siitä tulee hyvä mieli. Yritetään opettaa hänelle sitä antamisen iloa. Ilokseni olen huomannut että Bellelle tärkeintä joulussa on loma. Se että kalenterissa on punaisia päiviä, joten sekä minä että Andreas ollaan kotona ja tehdään kaikkea kivaa yhdessä. Neiti odottaa tietysti myös kovasti sitä että sukulaiset tulevat kylään. Mitään kitinää paketeista ei ole vielä ollut.

Jouluun on enää 5 päivää, kyllä me selviämme! Haastavinta tässä jouluhommassa on ollut lahjojen hankkiminen, paketoiminen sekä jemmaaminen ilman että Belle olisi tietoinen asiasta. Tsemppiä vanhemmat ja yrittäkää oikeasti nauttia!

Kommentit (11)

Kaupan laatikkoihin kun lisää siirappia, voita ja korppujauhot pinnalle niin tulee parempaa kun kenenkään itse tekemä :p

Itse teen laatikot itse mutta jo joulukuun alussa pakkaseen, sieltä vaan uuniin lojumaa muutamaks tunniks ni on lämmintä ruokaa. Rakastan joulua ja vietän sen stressittömästi ennakoimalla ja tekemällä vain sen mistä tulee itselle ja lapsille (ja ehkä myös puolisolle) hyvä mieli. Tähän jouluun toi lisä stessiä oma sairastelu mutta hyvin kaikki meni silti.

En tiedä missä piireissä elät mutta ei tuo mitenkään vaatimattomalta kuulosta itse kun ei mistään kaviaareista tiedäkään. Aina on kaupasta ostettu laatikot ja taaperolle on muutama pikku paketti hankittuna. Tärkeintä on yhdessä olo, tunnelma ja puhdas koti. Jokainen rakentaa itse itselleen hyvän joulun.

Itselläni ei joulu stressiä ole koska olen ollut varmaan viimeiset 10 joulua töissä omasta tahdostani ja nyt tulee toinen joulu lapsen kanssa kotona. Mutta eipä tuo 1.5 vuotias vielä ymmärrä jouluhypetystä. Eikä sitä että vietetään joulua vasta uutena vuotena koska mies töissä joulun 😀
Kaikki joululahjatkin olen saanut jo etukäteen, miehen vanhemmilta tuli meille yhteinen iso lahja, oltiin kylpylässä mun vanhempien piikkiin ja mieskin antoi jo oman lahjansa että sain sen kylpylään mukaan.
Joulua vietetään rauhassa perheen kesken. Laitetaan pöytään mitä halutaan ja ostetaan ne kaupasta.
Kun lapsi kasvaa niin pidetään joulu sitten oikeana päivänä

Parasta on mennä viettämään joulua omien vanhempien luo ;). Viime jouluna valmistin kaiken itse kun vietimme joulun meillä perheen kesken. Mies sairastui keuhkokuumeeseen ja koomasi jouluaatosta uuteen vuoteen sohvalla. Ja kävi tipassa terveyskeskuksella. Paska joulu, mutta lapset kiitteli kun oltiin vaan kotona :D.

Lahjoja annamme jouluna, muuten leluja ei ostella pitkin vuotta muuten kuin syntymäpäivinä.

Niin, mutta hyöriihän sentään iso perhe ympärillä, edellinen vuoden ja seuraava uunissa.
Talokin SUURsiivottu ja piparitaikinakin alusta asti itse tehty.. ja rieskat pililiing!!

Mut itseasiassa tuo eka kommentti ei liittynyt sun tekstiin mitenkään, jostain syystä pompahti tuonne alimmaiseksi. Ei kannata vetää itsekeitettyä jouluhernettä nenuun.

Ja sädekehä senkun kirkastuu joulu joululta 😇 ⬆️
Itse tehtiin, sitä ja sitä. Itse hankin, omin kätösin, omilla euroillani -hohhoijjaa, lopettakaa jo 😑😂

Tässä ei ehkä kenelläkään ole ollut tarkoitus kiillottaa sädekehää, vaan ilmaista blogin kirjoittajalle että vaikka tekiskin kaiken itse, se ei automaattisesti tarkoita että hampaat irvessä stressin kera joulua laittaa, vaan että tekee itse tai ostaa valmiina niin molemmat voi tehdä hyvillä mielin mukavalla joulufiiliksellä. Ei se ole parempi tai huonompi joulu tekeekö kaiken viimetingassa vai hyvissä ajoin, ja meneekö kaupan valmiilla sapuskoilla vai itse tehdyillä. Hyvää joulua sinullekin, vielä on muutama päivä aikaa kiillottaa sädekehää ennen joulua😘

Meilläkään ei ole mitään stressiä joulusta! Itse on leivottu ruisleivät, rieskat, tehty laatikot, piparit taikinaa myöten, kaikki valmistetaan alusta asti itse, iso perhe hyörii ympärillä ja keväällä syntyy uusi vauva, edellinen on vuoden ikäinen. Talo on suursiivottu ja sitä on tehty pitkin syksyä. Koko perhe rakastaa joulua ja sen laittamista! Hyvällä fiiliksellä menty, kaikki lahjat on hankittu marraskuussa hyvissä ajoin.
Minua usein hirvittää millaista kieltä blogin pitäjä kirjoittaa, niinkuin tämänkin postauksen otsikko! Onkohan joulumieli kadoksissa? Jos joku stressaa joulua ja on kireällä mielellä niin siinäpähän olkoot, eihän se minulta ole pois! Elää vain rauhassa omaa elämää eikä keskity joka toisen ihmisen negatiivisiin sanoihin tai tekoihin niin hyvin menee😊 sitä samaa toivoisin blogin kirjoittajallekin, ei jokaisen ihmisen mielipiteestä lapsen nimeä kohtaan tms. Kannata välittää ja kirjoittaa blogiin, mielipiteitä tulee ja menee ja ne pitää hyväksyä! Hyvää joulua Desireen perheelle❤

Meilläkään ei joulusta stressata. Nautin etukäteen suunnittelusta ja suunnitelmissa on kaupan laatikot ja kinkku. Itse teen rosollin ja aattoaamuna riisipuuron. Sukulaiset tuo alkupalat ja jälkkärit. Ihanan leppoisaa joulua! 🙂

Meillä ei stressata vaikka joululaatikot tehtiin kaikki itse, oon tehny perusteellista joulusiivousta, hankkinut ja paketoinut lahjat jne. Mä rakastan koko joulukuuta ja sitä joulun valmistelua joka sitten huipentuun siihen jouluaattoon. Ja sama mä niin toivoisin jouluksi lunta! Ja pakkasta tietty 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X