desire nymark - Banneri

Vaunut ja kaukalo saatu Ozbabylta


Ensin ajattelin hankkia lastentarvikkeet nt-ultran jälkeen. Pelkäsin kuitenkin keskenmenoa, joten ajattelin että odotan vielä rakenneultraan saakka. Rakenneultra tuli ja meni, yhtäkkiä olin jo viimeisellä kolmanneksella ja iski hirveä paniikki. Klikkasin sitten kotiin kaiken maailman härpäkkeitä mitä kehuttiin vauvaryhmissä ja joilla oli hyvät arvostelut. Yleensä vieläpä keskellä yötä, koska miksi ei. Viikonloppuna kasattiin tavaroita ja laitettiin lastenhuone uuteen uskoon. Rintapumppu, vaippalaukku sekä pari tuttipulloa pitää vielä hankkia, mutta muuten ollaan valmiita vauvaa varten!

Hankittiin jonkun verran vaatteita zaralta sekä newbieltä, koska no, vauvanvaatteet ovat ihanan söpöjä enkä voinut vastustaa! Andreas on ostanut HIFK:n bodyja, koska niitä nyt oli pakko saada. Muuten mennään Bellen vanhoilla vaatteilla. Väripaletti on aika neutraali, paitsi tietysti ne hifkin bodyt. Yllättävän paljon vaaleanpunaista olen silti onnistunut haalimaan meidän tytölle, vaikka se nyt ei mitenkään ollut suunnitelmana.

Belle ei ikinä käyttänyt tuttia, joten ostin vaan kaksi tuttia twistshakeilta. Menin aika pitkälti jollyroomin arvostelujen sekä toplistan mukaan ja sitä kautta meille päätyi myös Padwicon 850 itkuhälytin, joka muuten on yllättävän kaunis ja siro, sekä kantoliina, koliikkikeinu ja bedside crib. Belle ei tykännyt kantoliinasta, mutta kokeillaan nyt jos tämä nuorempi tykkäisi. Vauvan huone on jo melkein valmis, mutta alussa hän saa nukkua meidän huoneessa. Tässä bedside cribissä on laita, jonka voi laskea alas ja on muutenkin paljon sirompi kuin meidän pinnis. Joten kokeillaan nyt tällaista vaihtoehtoa.

Itselleni olen hankinnut pestäviä liivinsuojia, rintakumeja, imetysliivejä, imetyspaitoja ja toppeja sekä ison kasan oleskeluvaatteita. Ainoa asia millä nyt oikeasti oli väliä oli turvakaukalo sekä vaunut. Sisäinen harakkani löysi nämä Cybex Priamit ruusukultaisella rungolla ja olin heti myyty! Onneksi Andreaskin rakastui näihin, joten vaunujen valinta ei sinänsä ollut vaikea. Kaveriksi otimme Cybexin Cloud Z i-Size kaukalon, jonka saa kiinni vaunujen runkoon. Näistä kirjoitan myöhemmin lisää, koska nämä ansaitsevat ihan oman postauksen. Kaukalo on mielestäni yksi tärkeimmistä hankinnoista.

Vieläkin on sellainen fiilis että olen unohtanut puolet ja että kaikki ois kesken, mutta eiköhän ne puuttuvat asiat tule mieleen viimeistään sitten kun niitä oikeasti tarvitsee. Kuten varmasti huomasitte meidän pikkutyttö pääsee kukkatapetti huoneeseen ja Belle muuttaa takaisin vihreeseen huoneeseen. Tämä ihan vaan sen takia että vihreä huone on isompi ja neidillä on kohta synttärit. Synttärilahjana hänelle rakennetaan leikkikeittiö. Ensin meldän piti vaan ostaa sellainen perus pieni iksusta, mutta projekti nyt vähän riistäytyi käsistä.

Mitkä oli teidän mielestä vauvavuoden hitti ja huti?

Kommentit (18)

Meillä ollu yks parhaista hankinnoista whisbear 😍 edelleen suhisee tuon reilun vuosikkaan vieressä ☺️

Kyllä on oltava Kunnon Vauva Tivoli kotona pystyssä ennenkuin mukula kannetaan kotiin 😆 yksi parhaista oli perinnekehto olkkarissa, se auttoi alkuun paljon!

Mä oon kans sitä sorttia että tykkään varautua. Esim. kantoliina on hyvä olla jo valmiina niin pääsee heti harjoittelemaan kantamista, jos vauva ei viihdykään yhtään vaunuissa/lattialla niin voi olla pitkä aika odotella jonkun verkkokaupan toimitusta, saati sitten sitä että kirppikseltä löytyy sopiva. Varsinkin jos on muitakin lapsia ja pitäisi saada vaikka ruokaa laitettua. Samoin rintapumppu ym. imetystarvikkeet tarvii just silloin heti vauvan synnyttyä. Meillä oli hoitopöytä kovalla käytöllä ekan vuoden ajan, esikoiselle vaihdettiin pesukoneen päällä mutta kuopukselle hankittiin (käytettynä) kunnon pöytä laidoilla. Helpotti arkea kovasti kun siinä samassa sai sitten säilytettyä kaikki vaatteet ja tarvikkeet 😊 sitteri oli kans hyvä niin sai vauvaa heijailtua vaikka samalla kun itse söi. Varsinaisesti mitään hutiostoksia ei oo tullut tehtyä, vaikka melkoinen määrä sitä vauva tavaraa kertyi kotiin. Lähes kaikki ostin kyllä käytettynä ja myin tarpeen loputtua, joten rahaa ei kyllä mennyt juuri lainkaan 😊

Minä myös halusin että kaikki on valmiina ennen syntymää, ettei sitten tarvitse odotella postiin paketteja tai yrittää saada joku hakemaan jotain mitä tarvitsisi pikaisesti. Nyt neljännen kohdalla haluan että minulla on kaikki mahdollisimman helppoa kun vauva kotiutuu ja voin rauhassa keskittyä vain vauvan kanssa olemiseen. Kokemuksesta tiedän jo mitä luultavasti tulen tarvitsemaan, esim koliikkikeinu on ollut erittäin hyvä kolmen aiemman lapsen kohdalla, joten sellainen on tälle tulevallekin hankittu. Leikkimattoja ostin kaksi, yhden keittiöön ja yhden olohuoneeseen jotta ei tarvitse siirrellä edes takaisin. Meillä ehdoton suosikki on ollut babybjörn sitteri, muun mallisissa ei kaksi nuorinta ole viihtyneet. Tuttipullon lämmitin oli turha aiemmilla vauvoilla koska imetin, joten sitä en ole ostanut ollenkaan. Myös kantoliina/reppu jäi ostamatta kun ei sellaisia tullut aiemmilla käytettyä. Tällä kertaa ostin vauvalle keittiöön chicco hug 4 in 1 systeemin, siinä saa aluksi makoilla lähellä kun teen ruokaa ja toimii myös alussa syöttötuolina, myöhemmin kun alkaa itse opettelemaan syömistä niin siirrytään tripp trapp tuoliin. Mietin aluksi trip trappiin babysettiä, mutta tulin siihen tulokseen että on liian hankala liikutella tuolia keittiössä ja vastasyntyneelle parempi asento makoilla/nukkua kopassa. Haluan että vauva arki on mahdollisimman helppoa, joten mielummin panostan apuvälineisiin ja toimivaan ympäristöön kuin kitkuttelen mahdollisimman vähällä tavaralla. Saahan ne tavarat aina myytyä/annettua eteenpäin sitten kun ei ole tarvetta.

Olen ihan samaa mieltä! 😄 Käytettynä saa tietysti myös hamstrattua vaikka mitä ja esikoiselle suurin osa hankittiin fb kirppareista ja torista. Tällä kertaa en enää jaksanut vaivautua, koska a) suurin osa vaatteista oli nukkaantuneita, mustikkatahroissa, joissakin jopa pieniä reikiä. Kuvia kun saa muokattua ja otettua niin että yleisilme on siisti vaikka ei oikeasti ole 🙄 Toinen syy on lisääntyneet sisäilma ongelmat. Katselin käytettyjä vaunuja ja koliikkikeinua, mutta en uskaltanut ostaa.
Tämä saattaa tietysti myös olla jotain äitiyshömppää 😀 Meillä on vaihtunut siivousaineet miedompiin, nykyään käytetään myös pyykkietikkaa ja höyrymoppia 😂 On tämä äitiys ihmeellistä!

Mistä löysit Joien Sansa 2 in 1-keinun? 😍😍

Itse himoitsen tuota kovasti, mutta sitä ei oikeastaan myydä missään, vain sitä Serina-mallia.

Jollyroomilla oli tämä kapistus! Tosin nyt siitä on tullut kovasti kyselyjä, enkä enää löydä sitä heidän sivuilla :O

Joo, ei löydy sieltä ei! Voihan itkujaparku. 😔

Aivan huvittaa miten paljon kaikkea on hankittu. Miten voi etukäteen käteen joku hankkia koliikkikeinun🤣 mistä sitä tietää vaikka tulis tosi rauhallinen vauva! Senkin olis ehtinyt hankkia sitten jos tilanne sitä vaatii! Toiseksi, ei pieni vastasyntynyt tarvi leikkimattoa, eihän se pieni edes nää silmillään vielä alkuun kovin kauas! Mutta, nämä on näitä asioita joita toiset hankkii ja tykkää hankkia vara varalta! Itse olen sitä mieltä että miks ihmeessä hankkia muuta kuin sitä mitä oikeasti tarvii. Ehkä osoittaa vain kokemuksen puutetta!😊

Suurin osa hankkii joko sitterin tai sitten koliikkikeinun 😄 jotkut tilaavat yhden härpäkkeen kuussa, toinen taas tilaa kaiken mitä vauvavuoteen tarvitsee samalla rahdilla. Kai nää on tällaisia luonne eroja 🤷🏼‍♀️

Moikka!
Ensimmäistä lasta odottavana olen osannut pitää järki kädessä vauvan tarvikkeiden suhteen. Ihan uutena ostin yhdistelmävaunut sekä muutamia vauvan vaatteita. Kaiken muun olen ostanut/saanut käytettynä 😊 Voi toki olla vielä, että pitää ehkä jotakin ostaa vauvan synnyttyä mutta pääpiirtein kaikki on valmiina vauvaa varten ❤️
Tsemppiä loppuodotukseen! 😊

Hauska postaus, ihanaa miten sitä pesänrakennusvietti herää ja tulee tarve ostella tavaroita vauvalle. Minäkin esikoiselle hankin vaikka mitä, kun luulin että niitä tarvitsee. Soivia keinuja, leikkimattohärpäkkeita, kantoliinoja ym. Sitten on elämä opettanut, ja kolmannen eli kuopuksen kohdalla ei todellakaan ostettu mitään, ei edes toiselle, koska huomattiin että kannattaa hankkia vasta tarpeen mukaan. Voi olla että pärjää tosi vähällä. Keinussa ei kukaan lapsista viihtynyt, leikkimatto oli käytössä, öö, kuukauden, vaipanvaihtoalustakin osoittautui tarpeettomaksi koska vaipan voi vaihtaa missä vaan, sängyllä tai turvallisimmin lattialla.

Anna / Mustikkapasta

Oli typerää ostaa melkein kaikki uutena. Siinä sitten oli turha sadan euron kantoreppu ja kuukauden käytössä ollut yli satasen koliikkikeinu. Nyt ostin liki kaiken käytettynä ja osa olikin esikoiselta tallessa. Mm. hoitopöytä on ollut hyvin tarpeellinen. Kaukaloon panostin. Paljon jää pois, kuten se koliikkikeinu.

Hitit: yhdistelmävaunut, turvakaukalo (uutena!) ja telakka, pinnis ja hoitopöytä, tuttipullot ja tutit, puklurätit, Stokke Tripp Trapp -tuoli + vauvaistuin + loput tuolin osat
Hudit: aivan liikaa vaatteita kun kerta halvalla sain, kuolalaput, perussitteri

Otsikkoon voisin suoraan vastata kysymyssanalla ’Miksi?’.
Tällä tiedolla ja elämänkokemuksella en hankkisi enää juuri mitään. Toki ymmärrän, että vauva on rakkaana niin tiiviisti mielessä jo odotusaikana, että tekee mieli etsiä tarpeita sieltäkin, missä niitä ei oikeasti ole.
Mutta jos edes hiukan uskoisin neuvoa, kannustaisin ajattelemaan, että aikaa on vielä syntymän jälkeenkin. Kyllä niitä silloinkin vielä ehtii hankkimaan, jos jotain oikeasti huomaa tarvitsevansa. Kaikkea ei tarvitse olla valmiina ja ”varmuuden vuoksi”.

Onnea odotuksen loppumetreille!

Ei tietenkään, mutta esim imetykseen liittyvät jutut on hyvä olla valmiina! 😄 Viimeksi ei ollut rintapumppua, eikä liivinsuojia saatika pumppua ja siinä kyllä oli oma hommansa pistää muita hakemaan kun liikkuminen sektion jälkeen oli vähän niin ja näin. Silloin ajattelin että jos vielä saan lapsia niin haluan tehdä kaikki valmistelut ennen vauvan syntymää, mutta enpä ole jaksanut aktivoitua asian suhteen keskiraskaudessa. Vasta nyt iski paniikki et niin, pitäisihän tässä saada jotain aikaiseksi 😀

Meillä oli pinnis josta saa reunan irti ja se oli meidän sängyssä kiinni siihen asti että tyyppi oppi kääntymään niin oli helppoa. Samoin tykättiin swaddle up kapalopussista siihen asti että tyyppi oppi kääntymään 😅 vaikkei tehnykkään sitä öisin vielä pitkään aikaan. Nämä olivat kyllä melkoinen hitti. Huti meillä oli hoitopöytä yläkerrassa koska päivät oltiin kuitenkin alhaalla jossa vaipat vaihdettiin ja yöllä vaihdettiin meidän sängyn päällä, hoitopöytä oli vauvan omassa huoneessa mutta ei sille montaa käyttökertaa tullut kun meillä ei ylhäällä vesipistettä edes. Ajattelin että sen tarvitsee mut njääh. Päiväunetkin nukkui alakerrassa vaunu kopassa keittiön pöydällä alkuun 😅 ja sitten ulkona joten ylhäällä vietetty aika oli niin minimaalinen päiväsaikaan. Ja öisin ei jaksanut vaihtaa huonetta.
Yksi hitti tuli vielä mieleen, meillä oli vessassa hoitoalusta jonka sai huuhdottua ihan vesihanan alla, oli niin kätevä kun muutama kakkavahinko ja pissavahinko alustalle kävivät niin eikun hanan alle ja takaisin paikalleen. Ei tarvinnut pyyhkeiden kanssa kikkailla!
Meillä ei ihan pienenä tykännyt kantorepusta mutta kun kasvoi ja pään kannattelu kehittyi ja ennen kaikkea se että tyyppi näki sieltä repusta yli niin auttoivat asiaa!

Eniten käytössä on ollut babynest (unipesä),
jossei vaunuja/turvakaukaloa lasketa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X