desire nymark - Banneri

Meille varattiin sektioaika 19.2! Eli synnytykseen on enää 17 päivää jäljellä. Tai sanotaanko että korkeintaan 17 päivää, saattaa tietysti olla että tyttö päättää saapua maailmaan aikaisemmin. Kovasti kuitenkin yritän pitää itseni yhtenä kappaleena sektioon saakka. Maanantaina kävin rautainfuusiossa ja siinä samalla käytiin sektioinfoa läpi kätilön kanssa.

Moni asia on muuttunut kolmen vuoden aikana. Synnytyssairaalaksi valittiin Espoon sairaala, koska halusimme ehdottomasti perhehuoneen. Espoossa elektiiviset sektiot hoidetaan keskiviikkoisin, joten 19.2. meidän pitäisi olla Espoon sairaalassa kello 7:00. Silloin viikkoja on kasassa 39+1. Minulle annettiin jo tukisukat sekä kuusi juomaa, joita pitäisi juoda ennen sektiota. Tämä oli viimeinen käynti naistenpolilla ennen synnytystä, mutta meillä on vielä yksi neuvolakäynti ennen itse H hetkeä.

Sektiot hoidetaan nopealla kaavalla

Espoossa sektiot hoidetaan ns ”nopealla kaavalla”, eli pääsemme luultavasti jo kotiin torstaina. Varhainen liikkeellelähtö tukee nopeaa leikkauksesta toipumista ja sektioinfosta luki että minut autetaan istumaan jo heräämössä. Virtsakatetri poistetaan 8-12 tuntia leikkauksesta ja lapsivuodeosastolla autetaan liikkeelle jo leikkauspäivänä. Kotiutumisesta sen verran, että ”Terve, kuumeeton äiti saa ongelmattoman keisarileikkauksen jälkeen kotiutua 24 tunnin kuluttua leikkauksesta, mutta kotiutumiseen pyritään pääsääntöisesti jo toisena leikkauksen jälkeiseni päivänä”. Sektioinfossa lukee myös että kipulääkitystä tarvitaan ainakin ensimmäisen viikon aikana. ”Saat siitä reseptin kotiinlähdön yhteydessä”. Itse veikkaan että kouraan isketään panadol sekä burana resepti.

Belle syntyi tammikuussa 2017 ja silloin naistenklinikalla oli rauhallisempi tahti. En tosin tiedä johtuiko tämä hätäsektiosta. Heräämössä makasin puolikuolleena ja odotin siirtoa Porvoosta naistenklinikalle. Ennen siirtoa annettiin kipulääkettä lihakseen. Naistenklinikalla makasin muutaman tunnin, annettiin opiaatteja ja pääsin ”nopeasti teholle vilkaisemaan vauvaa” pyörätuolissa. Ensimmäinen aamupala tuotiin sänkyyn, aamupäivällä poistettiin virtsakatetri ja sitten käveltiin etanavauhtia kohti vessaa. Suihkussa kävin iltapäivällä ja silloinkin kätilö oli mukana auttamassa. Opiaatteja annettiin ilman sen enempää ruinaamista, koska liikuin kävellen VVO:lle katsomaan Belleä. Hätäsektio oli maanantaina ja perjantaina pääsin kotiin.

Nopea aikataulu tuntuu aika hurjalta, mutta toisaalta makaan mielummin kotona kuin sairaalassa. Minullahan on se onni että mieheni pitää isyyslomaa ja on sitä aktiivista sorttia, joka varmasti auttaa vauvanhoidossa sekä Bellen kanssa. Meillä on myös tosi hyvä tukiverkosto. Tulevaa isää jännittää vissiin tuleva synnytys pikkaisen, koska nyt viikonlopun aikana hänelle iski pesänrakennus vietti. Täällä ollaan järjestelty tavaroita ja siivottu koko viikonlopun. Tuntuu aika hurjalta ajatella että synnytykseen on kaksi ja puoli viikkoa. Alkuraskaus meni silmänräpäyksessä, viimeinen kolmannes on kestänyt noin 18277273939202 päivää ja synnytys on tuntunut tosi kaukaiselta. Sitten yhtäkkiä ollaankin jo tässä.

Kommentit (14)

Tiedän tunteen. Muistan monia leikkejä sisarusteni ja isäni kanssa mutta en muista yhtä ainuttakaan kertaa että äiti olisi leikkinyt tai pelannut kanssani. Ei minulla tästä traumoja ole. Tuli vain mieleen kun mietin omaa suhtautumistani lapseni leikkipyuntöihin.

Mulle annettiin kiireellisen sektion jälkeen vaan panadolia,mut vauvalle annettiin morfiinia!

Tsemppiä tulevaan! Buranaa ja Panadolia tulet joo kotia saamaan. Vahvemmista lääkkeistä ei kotiin reseptiä kirjoitettu ainakaan meille. Yksi kotiutumisen ehto oli meillä,että pärjää noilla kipulääkkeillä. Hurjalta tuntuu,että noin nopeasti olisi kotiutunut. Itse olin vielä tuolloin todella kipeä. Mutta sehän on yksilöllistä.

Kiitos, eiköhän tämä tästä! Mielummin makaan kotona (kuka nyt ei sitä tekisi 😂) ja onneksi mies on kotona isyyslomalla. Toi on vähän harhaanjohtavaa, koska ainakin hätäsektiossa annettiin reilusti opiaatteja ja muita mömmöjä ekana päivänä. Eka ilta meni ihan ok, sekä seuraava aamupäivä. Vasta illalla pyysin lisää opiaatteja. Kyllähän se liikkuminen oli hidasta, mutta mulla ainakin noi vahvemmat mömmöt vaikutti reilu 24h 😂

Hui, kuulostaa hurjalta! Luen tätä just sairaalassa (ei espoo). Eilen tehtiin suunniteltu sektio aamusta ja ihan käsittämätön ajatus että olis tänään jo kotiin lähtenyt. Tänään olen kaivannut useamman vahvemman kipulääkkeen ja liikkuminen vessaan on ollut jo sen verran hidasta ja tuskaisaa etten tajua miten olisi mahdollista kävellä ulos osastolta, sairaalan läpi parkkihalliin monta sataa metriä!! Puhumattakaan siitä ettei maito ole kunnolla noussut ja vauvaa tarkkaillaan painon ja mahdollisen kellastumisen takia. Täällä päin vauvojen läökörintarkastus on 2vrk iässä aikaisintaan niin miten tämä toteutetaan jos kotiin käsketään jo 24h syntymästä.

Suosittelen ettet kiirehdi kotiin jos oma vointi ei oikeasti ole tosi hyvä 1vrk sektiosta. Uskon että on hyvä toipua kunnolla ja saada tarvittaessa vahvempaa lääkettä ennen kotiutumista jotta toipuminen sitten kotonakin sujuisi ilman takapakkia. Tsemppiä tulevaan!

Hei! Tsemppiä synnytykseen! Peukut pystyyn että kaikki menee hyvin! Toiset pelkää alatiesynnytystä ja toiset sektiota. Itse kuulun tähän ”pelkään kuollakseni sektiota” ryhmään. 😂

Esikoinen syntyi -14 hätäsektiolla ja silloin sairaalassa 6 päivää (vauvan vointi kylläkin syynä) kuopus syntyi -17 suunnitellulla sektiolla olin sairaalassa 2vrk, olin kyllä tällä toisella kierroksella jo heti niin hyvässä kunnossa että olisin voinut aiemmin kotiin lähteä, vaikka 2 päivääkään ei ollut paha. 🙂
Tsemppiä viimeisiin viikkoihin. Meidän esikoinen on syntynyt juurikin 19.2 🙂

6/2019 tehtiin sektio ja en olis voinu kuvitellakkaan lähteväni kotia seuraavana päivänä. Täällä sektioon ei laiteta katetria ja liikkeelle lähdetään heti kun vointi sen sallii. Itse kävelin ekan kerran noin 5h sektiosta. Kivut on alkuun niin kovat, ettei ilman sairaalasängyn säätöjä olis ylös päässyt millään. Sektio tehtiin to ja su pääsin kotiin. Tämä oli toinen sektio, eka tehtiin 11/15 hätäsektiona. Silloinki toipuminen meni samaa tahtia. Ekat 2pvää siis ainaki mulle yhtä tuskaa. Siks kuulostaa hurjalta tuo nopea kotiutuminen.

Ei ne sektiot kaikille tuskaa ole, juurikin etenkin suunnitellut. Itsellä papereissa kiireellinen, kiireetön päivystyksellinen sektio, eikä ne ”kivut” olleet yhtään mitään etenkään verrattuna sektiota edeltäneeseen alatieyritykseen. Kyllä ne supistukset yms. on yhtä kidutusta, sektio vain kivuton helpotus. Jos jotain tuntuikin, siihen auttoi aika kevyet lääkkeet, kun alateitse yrittämisessä ei meinannut epiduraalitkaan auttaa. Kaikilla on oma kokemus ja monilla se on sektiosta: kivuton ja iisi 🙂

Joo, pakko myöntää et aika hurjalta kuulostaa. Ymmärsin kuitenkin että tämä ”mahdollista päästä kotiin” on enemmänkin luokkaa ”haluamme että kotiudut mahdollisimman nopeasti, kiitos hei” 😅 sen takia yritän nyt asennoitua siihen että torstaina kotiin ja kyllä se siitä 🙈

Kuulostaa hurjalta. Itselleni tehtiin sektio 2v sitten jonka jälkeen ilmenikin vakavia komplikaatioita. Massiivinen vuoto jolloin elvytetty ja teholla meni pari pv. Osastollakin vajaa pari vkoa keuhkokuumeen takia. Kaikkea hyvää koko perheelle ja tsemppiä loppu raskauteen. Itselleni tehty useampi sektio ja tämä jäi viimeiseksi kun kohtu eikä terveys kestäisi enää. Ikäkin tulee jo vastaan😊

Meillä oli kesällä suunniteltu sektio Espoossa ja päästiin kuulemma ensimmäisinä kokeilemaan tätä nopeutettua kotiutumista. Olin asian suhteen kovin skeptinen, mutta niin vain torstaina suuntasimme kotia kohti.
Tsemppiä viime metreille ♡

Musta tuntuu toi nopea kotiutuminen ihan tosi hurjalta! Itselläkin ekan kanssa sektio ja vaikka liikkeelle autettiin reilu 12 tunnin kuluttua, niin enpä ois kyl kotiin suostunu lähtemään ihan tolla aikataululla! Mutta jos tosiaan haluat kotiin nopeasti, niin toivotaan että kaikki sujuisi mallikkaasti 💛 mulla käynnistys 10.2 ja sellanen olo, ettei tämäkään ulos tule ilman leikkausta, huoh. Tyksissä kotiutuminen leikkauksen jälkeen tapahtuu onneks vasta 3-5 päivän päästä 😁 tsemppiä vielä loppuun asti!

Hui, kun aika onkin yht äkkiä mennyt nopeasti, vaikka minusta kyllä yleensä tuntuu että se matelee. Mulla sektio noin kuukausi sun perässä. Olispa täällä Koksissakin nopea aikataulu mutta eih, täällä on maailman hitain systeemi- siis täällähän noustaan ylös todennäköisesti vasta sektion jälkeisenä päivänä ja samalla katetri veks. Hidasta on. Viimeksikin lojuin sairaalassa monta päivää. Huoh. Tsemppiä vikoihin viikkoihin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X