desire nymark - Banneri

Moni on kysynyt miten Belle on ottanut pikkusiskon vastaan. Itsekin pelkäsin hirveetä mustasukkaisuus draamaa ja loppuraskaudessa jopa ihmettelin miten ihmeessä aika tai rakkaus riittäisi kahdelle. Sellaista perus panikointia ennen synnytystä, kun tietää että kohta meidän arki muuttuu. Näin jälkeenpäin voin todeta että stressasin ihan turhaan. Kaikki on mennyt yllättävän hyvin ja Belle on tosi innokas ja avulias tyttö. Hän on astunut sisään isosiskon rooliin tosi hyvin ja kertoo ylpeänä kaikille, että hän on muuten nykyään isosisko.

Pientä ihmettelyä on tietysti ollut. Miksi meidän autossa on kaksi istuinta (Bellen oma sekä pikkusiskon kaukalo). Miten jatkossa menetellään, kun Andreaksen pakettiautoon ei mahdu kaksi istuinta. Sovittiin että kaukalo ei tule pakettiautoon, kun se nyt oli neidille niin tärkeetä että hänellä on turvattu paikka pakettiautossa. Ainoa asia, joka meni tunteisiin oli mommo. Mytte ei missään nimessä saanut olla mommon sylissä. Tämä kyllä yllätti, koska jos Mytte on minun tai Andreaksen sylissä Belle ei ole moksiskaan. Minä menin sitten fiksuna ihmisenä vielä kertomaan että Bellen mommo on minun äiti. Siitähän vasta riemu repesi.


Perhesuhteet ovat melkoinen mysteeri näin pienelle ihmiselle. Uusiperheessä tämä on tietysti vielä vaikeampaa, mutta jo se että Myttellä on sama mommo ja mofa oli Bellelle järkytys. Vielä pahempi että hänen mommo on mun äiti. Pienen palaverin jälkeen sovittiin kuitenkin että mommo saa olla minun äiti jatkossakin ja että Mytte saa istua mofan sylissä jos minä kipasen vessaan. Mommon syli on vielä toistaiseksi pyhä. Toinen asia joka tietysti on aiheuttanut hämmennystä on Andreaksen uusi nimi Mytten syntymän jälkeen. Varsinkin kun minä käytän nimeä pappa, koska eihän Andreas nyt yhtäkkiä voi olla minun isä.

Uusiperheessä on ihan normaalia että lapsi kysyy ”kumpi mommo?” tai ”kumpi famo?”. Bellellä on muutenkin kyselyvaihe meneillään (erittäin vahvana kaiken lisäksi), joten tätä aihetta on ollut harvinaisen mielenkiintoista käsitellä. Miksi minulla on kaksi isää, mutta olen läheisempi minun isäpuolen kanssa ja häntä kutsutaan mofaksi. Miksi mofa asuu mommon kanssa, vaikka hän ei ole minun oikea isä. Miksi minulla ja minun siskolla on sama äiti, mutta eri isät ja silti ollaan sisaruksia. Sekä tietysti miksi Bellellä on kaksi isää, mutta Myttellä vaan yksi. Tähän vastattiin vaan simppelisti että Andreas ei ole ollut mukana ihan alusta saakka, mutta kuitenkin melkein ja siksi Belle ei muista sitä aikaa ilman häntä. Kun pienillä ihmisillä on niin lyhyt muisti, ja sitä rataa.


Pienistä ihmisistä puheen ollen, siitäkin on tullut melkoinen kyselytulva. Esimerkiksi miksi Mytte ei vielä osaa kävellä, eikä puhua ja miksi hän ei vielä saa syödä lihapullia. Miksi äidin tisseistä tulee maitoa ja sitä samaa maitoa ei käytetä esimerkiksi kahvissa, koska silloinhan meidän ei enää olisi tarve ostaa maitoa kaupasta. On ollut tosi mielenkiintoista seurata miten kolmevuotias ajattelee ja mitä kaikkea ne oikeasti pähkäilee. Belle jopa hämmentyi siitä että minullakin on ihan virallinen nimi, joka ei ole ”mamma”. Innolla odotan sitä päivää kun neiti kysyy mistä vauvat tulevat.

Kommentit (7)

Melanie, Mathilda, Molly, Madeleine, Miranda. 😍

Voi Belleä. ❤️ Hauskoja kysymyksiä. Suosittelen kuuntelemaan Puhu muru-podcastia varsinkin jakso, jossa puhutaan seksuaalikasvatuksesta. Kuuntele ennenkuin tulee tuo kysymys vauvojen alkuperästä.

Itse hämmennyin aikaan, kun kuulin, että isoäideilläni on etunimet 😂 Sama varmaan tapahtui vanhempien nimien kanssa 😁

Meidän about bellen ikäinen esikoinen saa elokuussa jo toisen pikkusisaruksen, mikäli kaikki menee hyvin. Meillä päästiinkin niin lähelle kukkia ja mehiläisiä, että lapsi kysyi, miksi äitin mahassa on isin vauva. 😀Kerrottiin vaan että vauva voi olla vain yhdessä mahassa ja se on nyt äitin mahassa, koska on äitin vauva myös.

Lasten mietteet ovat aivan parhaita! Yritä siinä sitten selittää toiselle tuollaisia asioita 😂

Meidän vauvan serkkupoika on päättänyt, että hän on meidän vauvan isoveli. Asiasta ollaan kyllä keskusteltu, mutta hän pitää päänsä ja on kuulemma isoveli. No, saa nyt sitten olla sen aikaa kun haluaa 😀

Ihana Belle! 😍 Teillä on tosi suloinen tyttö❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X