desire nymark - Banneri

Kaksi ja puoli viikkoa sitten meidän pieni Mytte syntyi. Aika on mennyt todella nopeasti ja olen jo joutunut siirtämään liian pieniä bodyja sivuun. Itkun kera tietysti, koska haluaisin pysäyttää ajan edes hetkeksi, tai purkittaa tämän ajan ja elää näitä ensimmäisiä viikkoja kahden lapsen äitinä uudestaan ja uudestaan. Toipuminen on mennyt hyvin, imetys on mennyt hyvin, Mytte nukkuu kuin tukki ja Belle on ottanut pikkusiskon vastaan todella hienosti. Paremmin ei voisi mennä.


Meidän alkio numero kaksi sai kutsumanimeksi ”Mytte” heti heräämössä. Sain pikkuisen syliin ja totesin heti että ”tämähän on Mytte! Meidän pieni Mytte!”. Sen jälkeen ollaan tutkittu nimilistoja, mutta mikään ei tunnu oikealta. Mette, Merete, Madeleine, Michelle, Meredith. Onhan M:llä alkavia nimiä vaikka kuinka paljon, mutta edelleenkin etsitään ”sitä oikeaa”, joka saisi samanlaisen reaktion aikaiseksi kuten tämä ”Mytte”. Sovittiin että pidetään ristiäiset vasta toukokuussa, joten tässä on vielä kivasti aikaa miettiä ja pähkäillä mikä neidin nimeksi tulee. Muuten ristäissuunnitelmat ovat ihan hyvillä mallilla, koska meidän suvussa kaikki haluavat tuoda JOTAIN. Välillä jopa kinastellaan siitä kuka saa tehdä mitäkin.

Viime päivinä olen kamppaillut jälkivuodon kanssa. Torstaina heräsin verilammikossa ja koko makkari näytti teurastamolta. Ennen sektiota minulle tankattiin rautaa, mutta sektiopäivänä hemoglobiini oli 112, eli ei kovin korkea. Sektiossa menetin 300ml verta ja siihen päälle vielä jälkivuoto, joten veikkaisin että rautavarasto on melko tyhjä taas. Perjantaina Myttellä on painokontrolli ja silloin meinasin pyytää hemoglobiinin mittausta. En ole yhtä väsynyt kuin loppuraskaudessa, mutta olen aika kalpea ja päänsärky vaivaa, joten toinen rautatippa voisi olla ihan hyvä idea.


Arki rullaa edelleenkin tosi kivasti ja nautitaan vauvakuplasta. Meille se nyt lähinnä tarkoittaa että ”eletään aika laiskasti”. Nukutaan päikkäreitä, katsotaan telkkaria, leikitään Bellen kanssa ja nautitaan auringosta. Porvoossa jyllää rs virus, flunssaa ja jopa coronaa, joten suurimman osan ajasta vietetään kotona. Jonkun verran vieraita on ollut, mutta olen ystävällisesti pyytänyt heitä pesemään kätensä heti vierailun alussa. On ollut ihanaa köllötellä kotona. Meikittömänä, kotivaatteet päällä ja paita joko maidossa tai puklussa. Sisustus on myös melkoisen mielenkiintoinen nykyään. Imetystyyny on milloin missäkin, rintakumeja, pumppuja, harsoja ja vesipulloja löytyy joka nurkasta. Ei ehkä kuulosta kovinkaan ihanalta, mutta minä oikeasti nautin tästä tilanteesta.


Hormonit ovat edelleenkin ihan sekaisin ja itken onnenkyyneleitä milloin mistäkin. Varsinkin ristiäisen biisivalinnat on aiheuttanut itkusessioita. Jotenkin tunnen niin valtavaa rakkautta ja ennen kaikkea kiitollisuutta että on pakko itkeä vähän väliä. Mytte teki minusta herkkiksen, mutta hyvä niin. Puskettiin lapsettomuushoitojen läpi sillä asenteella että ”tämähän hoidetaan, vaikka väkisin”. Kai siinä prosessissa jäi jotain tunteita käsittelemättä, joita käydään läpi nyt kun urakka on ohi ja vauva sylissä. Näin lyhyesti tiivistettynä: meillä on kaikki hyvin. Ollaan väsyneitä, mutta onnellisia.

Toivottavasti teillä on ollut ihana viikonloppu! Ja hei, saa laittaa nimiehdotuksia meidän Myttelle! 😍👇🏻

Kommentit (39)

Paljon Onnea vielä söpöstä pikkusesta!

Mun mielestä kutsumanimen pitäis ehdottomasti alkaa C -kirjaimella! Sitten teidän koko perheen nimien alkukirjaimet ois A , B , C ja D .

Mytte on ainakin suomenkielisen korvaan vähän outo, mutta sen voisi varmasti laittaa osaksi koko nimeä , jos tulee 2-3 etunimeä. =)

Hän on Mytte, en osaa enää ajatella muuta, nimeen on jo tottunut. Tykkään kovasti.
En oo enää lapsensaanti iässä, mutta ihastuin nimeen Emmiina, kun se jossain tuli vastaan. Mette Emmiina olisi mun tytön nimi. Heh, kaikkea sitä … nimet on niin ihania

My olisi ihana nimi, sopii hyvin Bellen kanssa ja lempinimikin saisi jäädä käyttöön.

Raudanpuute ja matala hb ei ole sama asia.

Oli ehkä vähän huonosti muotoiltu, mutta täällä mitataan aina ensin pelkkä hb ja jos se on matala mietitään ferritiinin mittausta. Loppuraskaudessa ferrit oli 3, mutta jouduin kuitenkin odottamaan että hb tippui alle sadan. Sitten vasta annettiin ferrinject 😅 Ferritiinistä ei sanottu mitään ennen sektiota, mutta kuulin että hb oli 112, eli rautatippa ei ainakaan nostanut hemppaa hirveästi

Mun mielestä hän on ihan Melindan näköinen. Mytte Melinda sointuisi kivasti 🙂

Eikös teidän Myttelle sopis Merinda. Disney prinsessalta tuttu nimi, jotenki istuis aivan tosi hyvin teidön tytölle. Taitaa olla siitä Rohkea-elokuvasta.

Se on kyllä Merida siinä elokuvassa

Mytte on ihan hänen oloisensa nimi, ääni sille. Onnittelut koko perheelle, teidän matkaa on ollut ihana seurata!

Meillä on Menni toisena nimenä.

Meea ja Minja/ Minda tulevat ekana mieleen.
Meillä syntyy toinen lapsi kesällä ja aivan pian rakenneultran aika. Siitä alkaa varmaankin nimikalenterin selaaminen jos sukupuoli saadaan selville 😄

Ihana lukea teidän vauvakuplasta, olette onnenne ansainneet 💕

Entäs vain My tai Mette? Tai sitten se Mytte, on ihana nimi. 💓

Mytte oikeana nimenä mutta käyttäisitte arjesa nimeä My

Jos Mytte tulisi viralliseksi toiseksi nimeksi, mutta käytettäisi kutsumanimeni? Esim. Aurora Mytte Matilda olis tosi kaunis, ja saisitte myös sen Disney prinsessan mukaan ☺️

Mathilda (hieman ehkä ”suomenruotsalaisempi” versio Matildasta. 😂)

Mady
Madelina
Maddy
Madalyn
Marlys

Miksi ei yrittäisi hakea nimeksi Mytte ihan suoraan tai olikohan Harry Potterista lähtenyt nimi Myrtle ja Mytte lempinimeksi. Kiva nimi. Tykkään.

Mytte on jopa kuulemma ihan virallinen nimi! 😀 en vaan tiedä että onko Mytte enemmänkin sellainen söpö nimi, joka sopii pienelle tytölle mutta ei ehkä esim kolmekymppiselle 🤔

Tämähän on ihan omakohtaista: mummoni nimi oli sattumalta sama kuin 3-vuotiaan tytärpuoleni. Isän kommentti mummoni nimestä oli juurikin tuo, että ”Sehän on pienen tytön nimi!”. Meille muille tuntui siltä, että 3-vuotiaalla on vanhan mummon nimi. 😀 Nimi kulkee kyllä ihmisen mukana ja minkä nyt valitsettekin, siitä tulee kantajansa näköinen. <3

Mytte kuulostaan just täydelliseltä 👍🏻
En tiedä, onko ruotsin kielisessä nimistössä tapana käyttää kaksoisnimiä, mutta My sopisi ehkä jonkun toisen nimen seuraksi tyyliin My-Alice.

Adele tulee hänestä mieleen 😊

Voi, mikä ihana kupla 😍

Kuinka olisi M -kirjaimella alkavana nimenä ”Melika”? Harvinaisempi Suomessa, mutta tarkoittaa samaa kuin ”Belle” 😊

Astrid, Freja, Camilla, Charlotte, Ellinor, Natalie, Vilhelmina 🥰

Freja on ihana! Se oli vahva vaihtoehto Bellelle 🤭

Onnea paljon koko perheelle! ❤ Mun mielestä Mytte kuulostaa aika ihanalta nimeltä 😍 voisko sen antaa hälle ihan virallisesti nimeksi?

Kiitos 🥰 jos ei keksitä muuta niin annetaan varmaan viralliseksi nimeksi mytte 😀 Hän on niin selkeä Mytte! 😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X