desire nymark - Banneri

Mainitsin jo muutama viikko sitten että ristiäissuunnitelmat ovat hyvällä mallilla. Oikeastaan ainoa asia joka puuttuu on nimi. Tällä hetkellä meillä on kolme nimeä listalla, loput on onneksi jo karsittu. Ihme kyllä nämä kaikki kolme ovat ilmestyneet listalle vasta Mytten syntymän jälkeen, joten moni tulee varmasti yllättymään meidän valinnasta. Päätimme että nimi saa pysyä salaisuutena ristiäisiin saakka, koska kumpikaan meistä ei jaksa sitä perinteistä ”no ei nyt ainakaan sitä nimeä, tunsin kerran yhden….”.

Ristiäispäiväksi valittiin 2.5. koska se oli meidän muusikon ainoa vapaa lauantai. Meille on siis tulossa nainen vetämään kolme biisiä. Leijonakuninkaasta tuttu ”circle of life”, Lisa Nilsson – Vart du än går ja Sarah Dawn Finer – Kärleksvisan. Pikkusiskoni on oikea näpertäjä ja meidän suvun artistinen sielu, joten hän halusi askarrella kutsut. Kakku on tilattu, äitini halusi tehdä voileipäkakkua ja mummini piirakoita. Suunnitelmien mukaan mennään aika perinteisellä linjalla, eli kakkua, kahvia ja jotain suolaista. Juhlat pidetään Andreaksen äidin luona, joten meidän ei edes tarvitse stressata siivouksen kanssa. Jos ristiäisissä olisi olemassa vaikeustason rimaa me käytännössä ryömimme sen alta.


Mytten kastemekko saapui viime viikolla ja siinä samalla Bellen juhlakengät. Myttelle laitetaan itse kastetilaisuuteen Andreaksen suvussa oleva pitkä valkoinen mekko, mutta vaihdetaan sitten kevyempään vaatetukseen. Itselleni tilasin valkoisen mekon zadaalta. Kaikki on siis valmiina, joten ei tarvitse stressata. Paitsi tietysti koronasta. Päivämäärä lyötiin lukkoon heti Mytten syntymän jälkeen ja silloin kuvittelin että tämä epidemia olisi ohi toukokuuhun mennessä, mutta tällä hetkellä tilanne vaikuttaa melko epävarmalta. Meidän lähipiirissä on monta riskiryhmään kuuluvaa, joten kekkereiden järkkääminen keskellä epidemiaa ei ole kovin fiksu idea.

Pikkaisen jopa naurattaa, koska Bellen ristiäisissä kaikki meni puihin. Ristiäispäivänä mun äiti, pikkusisko sekä Bellen isä makasi sängynpohjalla oksennustaudin kanssa. Bellelle pidettiin siis yllättävän pienet ja lyhyet ristiäiset. Onneksi kummit sentään pääsivät paikalle. Mietimme nyt tässä miten meidän kuuluisi säätää tällä kertaa, niin että kaikki voisivat osallistua. Pappi ei osannut sanoa juuta eikä jaata. Täytyy vaan katsoa millainen tilanne on toukokuussa ja varautua siihen että osallistujamäärä pitäisi olla alle 10 henkilöä.

Ristiäisten peruminen ei olisi maailmanloppu. Kyllähän niitä juhlia kerkeää myöhemminkin pitää. Enemmänkin ahdistaa perua kaikki kakut, laulaja yms. koska heidän liikevaihdossakin tämä koronakriisi näkyy. Pienyrittäjille jo yksi peruuntuminen vaikuttaa palkkaan. Yksi vaihtoehto olisi tietysti kutsua pelkästään pappi ja kummit. Miten te teette ristiäisten kanssa? Entä synttärit, häät?

Kommentit (27)

Olisi poitsun kaste huhtikuussa, suunnitelma on että tilaisuus ja pikkunen kahvihetki pietään sallituissa rajoissa, eli oma perhe, isovanhemmat ja kummit ja juhlitaan sitten kunnolla kaikkien läheisten voimin kun epidemia laantuu. Tilaisuus videoidaan ja esitetään sitten juhlassa kaikille

Pidimme ristiäiset lain sallimissa puitteissa ja seurakunnan ohjeistuksen mukaan siten, että paikalla oli vain 10 henkilöä. Jos koska omassa perheessämme on jo 6 lasta ja me vanhemmat, niin paikalla oli lisäksemme vain pappi ja yksi ”tyttökummi”. Muille kummeille ja isovanhemmille välitimme kastehetken videoyhteydellä. Olin tietysti leiponut pakkaseen kaikkea, toki juhlakahvit joimme, mutta on tarkoitus juhlia sitten koko porukalla, kun tilanne sallii.

Voisiko harkita sellaista vaihtoehtoa että ilmoittaisitte nimen maistraattiin määräaikaan mennessä ja pitäisitte varsinaiset juhlat vasta kesemmällä/syksymmällä?Ette peruisi kokonaan vaan siirtäisitte ajankohtaa..

Näin me teemme. Pimu nyt 3 viikkoa vanha. Srk sano suoraan että syksyllä katsotaan uusiksi. Ei ristiäisiä sitä ennen pidetä.

Me tehtiin tänään päätös että 3v poikamme syntymäpäivä juhlat 25.4. perutaan ainakin siltä osin että fyysisesti läsnä ei ole muut kun me vanhemmat ja poika. Muut sitte videopuhelun muodossa ja kuvaamme kun lapsi puhaltaa kynttilät ja avaa lahjat. Näin koitetaan pitää riskiryhmäläiset turvassa ❤ Lapsi arvostaa sen pienen vaivan mitä tulemme tekemään hänen vuoksi!

Me kastetaan kirkossa niin että pelkästään kummit ja me vanhemmat ollaan paikalla. Kun rajoitukset loppuu, niin sitten pidetään juhlat sukulaisille ja ystäville.
Alunperin oli suunniteltu pitää ristiäiset kotona niin 20henkilön kesken.

Mulla on parin viikon kuluttua la. Itse pähkäilin juuri viime yönä asiaa ja tulin siihen lopputulokseen, että pidetään pienet ristiäiset vaikka sakastissa. Paikalla kummit, isovanhemmat ja tietty minä ja mies. Sitten myöhemmin kun tämä tilanne paranee, pidetään juhlat vauvalle.

Tää on musta niin ahdistavaa aikaa. Itse odotan esikoistani ja koko hiton korona häirittee taustalla. Laskettu aikani on elokuussa. Haluaisin rennoin ottein pitää just ristiääset ja kaikki. Harmittaa kun tällä hetkellä puolisoni ei saa edes osallistua ultratutkimuksiin koronan takia 🙁 ymmärrän rajoitukset, mutta olisihan se ihana elää normaalisti tätä ainutlaatuista raskausaikaa.

Meidän pojan ristiäiset pidettiin 14.3, eli juuri ennenkuin Suomessa tilanne lähti eskaloitumaan. Osa vieraista, varsinkin riskiryhmiin kuuluvat, jäivät suosiolla kotiin ja kastejuhlasta lähetettiin live-videoita YouTubeen. Todettiin Youtube huomattavasti helpommaksi kuin skype tai teams- videokokous, ja myös vanhukset pääsivät katsomaan lähetystä, kun lähetettiin suora linkki whatsappilla. Ja mikä ihaninta, tilaisuudesta jäi samalla video talteen, jonka voi itse katsoa myöhemmin uudelleen.

Meillä ristiäiset tulevana viikonloppuna. Juhlitaan todella pienesti, paikalle vain terveenä. Livelähetys lähtee useampaan osoitteeseen ja niistä osallistutaan juhlaan videopuhelun kautta.

Meillä piti olla häät 2.5, sillä halutaan mennä naimisiin ennen kun meille syntyy lapsi loppu kesästä. No naimisiin mennään 2.5, mutta hyvin pienesti (pappi, miehen vanhemmat, kaaso ja bestman) ja isommat juhlat pidetään myöhemmin, mahdollisesti vauvan syntymän jälkeen. Ja kyllä meille ehdotettiin myös häiden ja ristiäisten yhdistämistä, mutta saa nähdä miten käy. 🤭

Meillä olisi ollut ristiäiset nyt sunnuntaina. Päätettiin perua ja siirtää tulevaisuuteen, koska tosiaan rajoitukset on nyt sen verran kovat. Meillä on viiden hengen perhe, joten paikalle papin lisäksi olisi tosiaan voinut tulla vain kummit. Meillä ei muuta peruttava ollut kuin kukat ja seppele floristilta, mutta senkin peruminen teki pahaa. Meille kaste itsessään on kuitenkin juhlan aihe, siksi haluan, että paikalle pääsevät edes ne kaikkein lähimmät. Toivottavasti saadaan kesällä juhlia!

Toivotaan että tää menee kevään aikana ohi ja saatte pidettyä ristiäiset ja häät! Meillä pitäis heinäkuun lopussa olla häät eikä ihan vielä stressata peruuntumista. Toivon, että häät saadaan järjestettyä suunnitelmien mukaan ajallaan. Mielenkiinnolla odotan, mikä teidän ihanan tyttären nimeksi tulee! ❤ ihanaa kevättä teidän perheelle!

Ei todellakaan pidetä mitään juhlia. Pahimmillaan tämä epidemia kestää KAUAN. Vaikutukset yhteiskuntaan ja yksilöihin on mittavat ja vaikeat. Ristiäiset on pikkujuttu, välttäisin nyt niitä ja muita kuin välttämättömiä kontakteja. Voi myös olla, että tulevat rajoitukset estää kaikki pirskeet ja liikkumiset sakkojen uhalla. Minä ja liki kaikki läheiseni kuulutaan riskiryhmään, katsotaan selviääkö tästä…

Joo, mekin päädyimme siihen että perutaan. Katsotaan tilannetta uudestaan kesällä. Mä ajattelin fiksuna ihmisenä että ”pidetään hei vasta toukokuussa, kun on tää flunssakausi ja korona” 🙄 Oli vähän liian positiivinen asenne.. 😂 pääasia tietty et ei levitetä tätä tautia. Kyllä ne juhlat kerkeää myöhemminkin pitää.

Meillä piti olla myös 2.5 ristiäiset, mutta päädyttiin perumaan 😬 Pidetään sitten kun koronaepidemia hellittää.

Ei ihan helppo tilanne.
Ne tulee, jotka ovat terveitä ja muille tilaisuus vaikka videopuhelut kautta. Näin itse ratkaisisin.

Varsinkin jos lähipiirissä on riskiryhmään kuuluvia ja onhan teidän vauvakin vielä niin pieni niin itse peruisin tai siirtäisin ristiäisiä. Oli kyse sitte synttäreistä tai häistä. Oma ja muiden terveys tulisi asettaa nyt etusijalle. Voidaan vaan toivoa ja rukoilla tämä olisi pian ohi.

Me päädyttiin perumaan meidän ristiäiset joiden piti olla eilen. Ei olla vielä mietitty uutta päivää :/ seuraillaan tilannetta milloin uskaltaa juhlat järjestää, ehkä vasta kesäkuulle mietitään uutta yritystä!

Miehen työkaverilla oli lapsensa ristiäiset viime viikonloppuna, jotka järjestettiin skypessä. Paikanpäällä ei tainut olla, kuin vanhemmat, vauva ja pappi, ehkä kummit? Siinä ainakin olis lapselle hauska tarina myöhemmin kerrottavaksi elämän alkutaipaleelta! Jos ite olisin samassa tilanteessa, niin päätyisin varmaan myös skyperistiäisiin, joita voitaisiin sitten kahvitella koronan jälkeen tai sitten siirtäisin koko ristiäiset myöhemmälle.

Meillä olisi ollut pojan 7v synttärit eilen, mutta peruttiin ne kokonaan ja juhlitaan myöhemmin. Niin.. tuo,että kummit ja pappi vain paikalle on kyllä hyvä idea tässä tilanteessa. Ja muut voisi osallistua juhlaan esim. Videopuhelun välityksellä tms… ja myöhemmin juhlat sitten isovanhempien/ muiden sukulaisten kanssa, kun tilanne sallii 😊

Me päätettiin pitää ristiäiset vain kummien ja papin kesken ja tälläkin porukalla meitä on sitten jo 8 henkee. Kyllä harmitti perua kakut ym. ja 20 muuta vierasta kun kutsut oli juuri ehditty lähettää.. Ei kuitenkaan haluttu siirtääkään ristiäisiä kun tää korona luultavasti kestää vielä monta kuukautta.

Just näin somessa et oli vieraat videolähetyksen välityksellä mukana. Pappi ja kummit paikan päällä. Hauska idea.

Tää on jännä idea! 😀 Ois pitäny toteuttaa bellen ristiäisissä 😂

Meidän pojalla olis ollut ristiäiset 12.4 mutta siirrettiin ne tulevaisuuteen suosiolla. Hän on siis syntynyt päivää ennen kuin Mytte. Haluttiin että kaikki meille tärkeät ihmiset pääsee osallistumaan juhlaan ja se ei oo mahdollista riskiryhmien ja osallistujamäärän takia tällä hetkellä. Paljastettiin nimi kaikille nyt jo etukäteen koska itse oon vähän skeptinen että tää maailman/suomen tilanne olis ihan äkkiä ohi.

Meillä piti viettää tyttären ristiäisiä 28.3 mutta päädyimme paljastamaan salassa pidetyn nimen ja siirtämään juhlaa tuonnemmaksi. Toivotaan, että te saatte pidettyä ristiäiset suunnitellusti 😊

Meillä aivan sama, tyttären ristiäiset olisi ollut 28.3. Kesäjuhlia sitten vaan. Ei taida tosin enää silloin mennä 56-koon juhlavaatteet.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X