desire nymark - Banneri

Mytte on 3,5 kuukautta! Kävimme neuvolassa ja pikkuinen painaa 7130g ja on 62,5 cm pitkä. Kyllä nämä pienet vaan kasvavat niin hurjaa vauhtia, että vauva-vuosi hurahtaa ohi silmänräpäyksessä. Muutaman viikon päästä pääsemme jo maistelemaan soseita, jos me päätämme aloitta maistelun jo 4kk iässä. Mennään aika rennolla otteella. Paljon riippuu vauvasta ja vauvan luonteesta. Eihän meillä pitänyt mitään perhepetiäkään olla, enkä uskonut et imetys onnistuisi, mutta tässä sitä ollaan.


Rokotteista neiti ei kyllä tykännyt. Illalla pikkuiselle nousi kuume, mutta kuumeesta huolimatta hän on jaksanut olla iloinen oma itsensä. Varauduimme siihen, että emme nuku muutamaan päivään, mutta rokotukset ja kuume eivät vaikuttaneet yöuniin. Onkohan minulla sitten harvinaisen väsyneet geenit vai mitä ihmettä, kun minulle on siunaantunut kaksi erittäin sikeästi nukkuvaa lasta. Mytte nukuu tyytyväisenä isin kainalossa noin 8 tuntia, herää syömään ja jatkaa unia. Päikkäreitä nukutaan vähän milloin missäkin ja yleensä aika lyhyitä pätkiä, mutta itse koen että hyvät yöunet ovat tärkeämpiä. Eihän sitä nyt voi odottaa että lapsi nukkuisi vuorokauden ympäri.


Belle oli aina super vihainen jos herätin hänet päikkäreiltä esimerkiksi neuvolaan, mutta Mytte herää aina hymyillen. Paino menee pluskäyrillä, enkä ihmettele, Mytte syö kuin hevonen. Jouduin taas pakkaamaan liian pieniä vaatteita laatikoihin ja ottamaan 68 koon vaatteita käyttöön. Iski taas sellainen paniikki, että aika menee aivan liian nopeasti. Hampaita on edelleenkin tulossa, kuola valuu ja nyrkki on suussa koko ajan. Helpolla ollaan silti päästy. Belle oli tosi itkuinen, kun hampaita rupesi tulemaan oikein ryminällä 8-9 kuukauden iässä. Silloin kukaan ei nukkunut muutamaan kuukauteen. Odotin tietysti samanlaista menoa, mutta kyllä ne lapset vaan ovat niin erilaisia.


Muutama päivä sitten alahuuli kyllä meni rullalle, kun olin iskenyt mustan kasvonaamion päälle. Mytte oli ilmeisesti sitä mieltä, että äidin naama oli harvinaisen ruman näköinen. Pienet itkuthan siitä tuli. Lukulasit saivat aikaan samanlaisen reaktion. Aurinkolasit on ihan ok, mutta lukulasit ei. Kantoliina on edelleenkin paras paikka olla, mutta stokken sitteri on myös ihan jees. Tilasin Myttelle stokke steps tuolin ja siihen kuuluvan baby setin, joka on sitteri jonka voi klikata kiinni steps tuoliin. Pikkaisen harmittaa että en tajunnut hankkia tätä settiä aikaisemmin. Mytte on uteliaana seurannut meidän ruuanlaittoa. Onhan se nyt kivempi nähdä mitä muut puuhaavat, eikä pelkästään meidän nilkkoja.


Kylpeminen kuuluu myös Mytten suosikkipuuhiin. Just puhuimme Andreaksen kanssa että vauvauinti voisi olla meille sopiva aktiviteetti, kunhan tämä koronatilanne menisi ohi. Ristiäisiä emme vieläkään ole uskaltaneet pitää ja ymmärtääkseni tartunnat ovat vielä nousussa täällä Porvoossa. Siitä puheen ollen, käytin Mytten virallista nimeä ensimmäistä kertaa. Ensin meinasi kyllä koko neuvola aika mennä ohi, kun neuvolatäti etsi ”Alicea”. Hetken päästä tajusin että niin joo, meillähän on pieni Alice. Ehkä me nyt tässä pikku hiljaa siirrytään käyttämään hänen virallista nimeä, jonka valitsimme pitkän pähkäilyn jälkeen.

Kiinteiden maistelu. Missä iässä aloititte? Millä ja miten aloititte? 😄 Bellen kanssa aloitimme 3 kk iässä, muistaakseni perunalla, mutta kaikki on tietysti erilaista keskosen kanssa.

Kommentit (6)

Me aloitettiin kiinteät 6 kk iässä. Aloitettiin sormiruokailulla, ekana taisi olla tarjolla parsakaalia, bataattia ja avokadoa 🙂

3 vauvan kanssa aloiteltu tosi hitaalla tahdilla 4kk-5kk välissä maistelut. Nuorin siirtyi aika pian sormiruokailuun kun sai puolen vuoden tienoilla istua syöttötuolissa. Hyvin on kaikkien kanssa mennyt ja ei ole allergioita kellään ☺️

Me aloitettiin meidän helmikuiselle tänään kun 4kk tuli täyteen, ei tosin ole täysimetyksellä. Porkkanalla aloitettiin ja hyvin maistui ja vauva tajusi nopeasti mitä pitää tehdä 🙂 Niin hauskoja noi pienten ilmeet kun maistaa uutta makua!

Molemmar pojat (5/17 ja 7/19) on ollut tasan 6kk täysimetyksellä ja sit alotettiin kiinteät ruuat 🙂

Kaikilla kolmella ollaan aloitettu soseet 4kk-4,5kk iässä ja hyvin on ollut juuri silloin kiinnostusta syödä lusikalla ja oppivat myös nielemään heti ruuan.

Esikoisen ollessa vauva, piti ehdottomasti aloittaa 4 kk ikäisenä.
Pari vuotta myöhemmin suositus oli jo muuttunut niin, että pelkkää rintamaitoa piti syöttää 6 kk asti.
Allergioiden välttämisellä perusteltiin aikaan molempia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X