desire nymark - Banneri

Vinkkejä helpottamaan vauva-arkea? Numero yksi: hanki itsellesi mies joka osallistuu kotitöihin. No ei, vitsi vitsi. Se on kuitenkin totta että arjen pyörittäminen on paaaljon helpompaa jos taloudessa on kaksi aikuista. Itsehan olen sitä mieltä että tämä stereotyyppinen ”mies käy töissä ja nainen hoitaa kodin” on aika pölyyntynyt ja vanhanaikainen. Meillä mies osallistuu kotitöihin ja muutenkin lastenhoitoon, mutta suurin osa kotitöistä ja arjen pyörittämisestä ovat luonnollisesti minun vastuullani, koska olen kotona lasten kanssa.

KANTOLIINA, KOLIIKKIKEINU, SITTERI

En varmaan ikinä lopeta tätä hehkuttamista mun Boppy comfy fit kantoliinarepusta. Tämä on kantoliinan ja kantorepun välimuoto, koska perinteisen kantoliinan sidonta vaikutti aivan liian työläältä. Kantorepun avulla saan molemmat kädet vapaaksi, joten kyllä, tämä on ehkä maailman fiksuin keksintö! Bellen kanssa käytin koliikkikeinua, joka sekin oli tosi kätevä, mutta Mytte ei oikein lämmennyt sille. Sanotaanko näin että syli on hänelle paras paikka. Välillä selkä kyllä menee tosi kipeäksi, joten tilasin meille Stokke steps syöttötuolin sekä siihen kuuluvan newborn setin. Vähän kyllä harmittaa että en keksinyt tilata tätä aikaisemmin, koska sekin vaikuttaa erittäin näppärältä!

Newborn set on sitteri, joka kiinnitetään syöttötuoliin. Tämä siis mahdollistaa sen, että vauva oikeasti näkee jotain, eikä vaan hillu lattialla. Tämän avulla Mytte siis voi olla mukana kun laitamme ruokaa koko perheen voimin, sekä mukana pöydän äärellä kun syödään. Kuten tekstistä jo varmaan huomaa, mun odotukset ovat erittäin korkealla.

BEDSIDE CRIB, LULLAME JA PERHEPETI

Kuten olen kertonut (oikeastaan hehkuttanut), meidän Myyti nukkuu kuin tukki! Hän vetää sellaisia 8-10 tuntisia yöunia nykyään. Tosin en kyllä ihmettele, mun ja Andin lempipuuhiin kuuluu nimittäin nukkuminen, joten kai se johtuu geeneistä. Alussa meillä oli käytössä Moweon bedside crib, joka oli tosi näppärä, varsinkin sektion jälkeen. Tämä on tavallaan perhepeti, koska vauva on ihan siinä sun vieressä, mutta ei kuitenkaan, koska hänellä on oma sänky. Aika nopeasti tässä kuitenkin meni niin, että siirryimme perhepetiin, joka mielestäni on kaikista helpoin ratkaisu.

Meidän makkarissa on myös pinnasänky ja lullamen itsetuuduttava patja. Sielläkin Mytte nukkuu oikein hyvin, ja koen että siirtminen kantorepusta lullikseen on helppo homma, koska patja liikkuu, joten Mytte ei ihan heti huomaa että olen ”hylännyt hänet sänkyyn”. Mennään aika rennolla asenteella, välillä nukutaan perhepedissä, välillä vaunuissa tai kantoliinassa ja välillä pinniksessä. Eli vähän milloin missäkin. Varauduimme siihen, että kukaan ei nuku ainakaan vuoteen, koska vauva-vuosi, joten meillä ei ikinä ollut minkäänlaista suunnitelmaa tai kaavaa unien suhteen. Ollaan vaan positiivisesti yllättyneitä.

Bulba aromadiffuuseri

Pitihän tämäkin saada mukaan listalle! Eli meidän aromaattinen Bulba diffuusori. Ensinäkin tämä on tosi kiva yövalo, eikä ole liian kirkas, jos nyt pitäisi syöttää yöllä. Iltaisin lisään aina muutaman tipan laventelia, jonka ansiosta OIKEASTI nukun paremmin! Mä fiilaan tätä lamppua ihan simona. Andreas ei nyt oikein ole lämmennyt mun Bulballe vielä, mutta itse en voisi olla tyytyväisempi!

Varsi-imuri ja höyrymoppi

Osaanko sanoa että dysonin varsi-imuri oli hintansa arvoinen? Ei nyt ehkä.. Mutta onhan se kuitenkin ollut aika näppärä. Kantoliinan kanssa imurin johdon siirtäminen on aika työlästä, mutta tällä vaan körötellään menemään! Itse kuitenkin sijoittaisin halvempaan versioon, jos nyt ollaan ihan rehellisiä. Tämän kaveriksi meillä on Viledan höyrymoppi, johon olen täysin rakastunut! Minusta on tullut pieni hihhuli, nyt kun talossa on pieni vauva, joka viettää aika paljon aikaa lattialla, joten en halua käyttää siivousaineita. Höyryllä siivoominen on mielestäni parempi vaihtoehto ja muutenkin tehokkaampi!

Vauva mukaan suihkuun

Belle istuu tyytyväisenä ammeessa ja Mytte makaa kodinhoito huoneessa leikkimatolla. Veden lorina on yllättävän mielenkiintoinen asia noin pienelle. Välillä iskee tietysti kiukku, mutta onneksi suihkussa ei tarvitse seistä tuntitolkulla. Välillä sääret jää ajamatta ja välillä laulan imsse vimsse spindeliä samalla kun huuhtelen hoitoaineen pois, mutta itse koen että on helpompaa käydä suihkussa jos Mytte on mukana. Jos käyn suihkussa päikkäreiden aikana kuvittelen aina että hän herää. Siis kuulen ihan selkeää kitinää, sammutan suihkun, on ihan hiljaista. Käynnistänt suihkun uudelleen, kuulen taas kitinää, sammutan, hiljaista.

Koko perhe mukaan kotitöihin

Belle on aina ollut tosi innokas siivooja ja ruuanlaittaja. Yleensä minä pidän Mytteä kantoliinassa kun tehdään ruokaa yhdessä ja samalla vaihdetaan kuulumisia Andin kanssa. Andreas ei siis ikinä oleta, että ruoka olisi valmis kun hän saapuu töistä, eli mikään kymmenen pisteen vaimo en todellakaan ole. Illalla tehdään yleensä isompi satsi ruokaa, jota sitten syödään Bellen kanssa seuraavana päivänä. Tämäkin pieni asia helpottaa arkea todella paljon.

Rutiinit tiskikoneelle sekä pesukoneelle

Meillä on yösähkö, joten illalla pistetään aina tiskikone sekä pesukone pyörimään. Miten ihmeessä meillä on niin paljon tiskiä ja pyykkiä? Jaa, no sitä en tiedä. Aamulla tyhjennän tiskikoneen samalla kun odotan että kahvi tippuu. Tällä tavalla tiskialtaaseen ei ikinä jää lojumaan mitään. Tämän lisäksi meillä on pieni puinen läpyskä tiskikoneen päällä, missä lukee joko ”puhtaat” tai ”likaiset”. Tällä tavalla yritetään nimenomaan minimoida sitä skenaariota, että kone on tyhjä mutta altaassa lilluu hirveä vuori tiskiä. Pesukoneesta heitän pyykit kuivausrumpuun ja kuivat pyykit rummusta tasolle. Eli meidän kodinhoitohuoneessa on aina hirveä vuori puhtaita pyykkejä.

Muutamana iltana viikossa pistetään leffa pyörimään ja pidetään ”viikkaus urakka” Andreaksen kanssa. Itse olen todennut että varsinkin tämä viikkaus urakka, joka muuten on helvetin työläs (huomaatteko että vihaan pyykkienpesua?) hoituu näppärämmin lasten nukkumaanmenon jälkeen. Lastenvaatteet siirretään sitten kaappeihin seuraavana aamuna.

Imetys kylkimakuullaan

Sanotaanko näin että imetys ei ikinä ole ihan helppoa ja mutkatonta. Selkä menee kipeäksi, sektion jälkeen oikean asennon löytäminen saattaa olla yhtä helvettiä ja jotkut kärsivät myös suihkutisseistä. Itse koen että imettäminen kylkimakuullaan on kaikista helpoin tapa imettää! Yleensä imetän ylimmäisestä tissistä ja isken harson tissin alle. Tällä tavalla emme enää herää maitolammikossa. Tämän lisäksi sanoisin että imetyskori on tosi näppärä keksintö! Minulla on kori makkarissa ja olkkarissa, missä pidän rintakumeja, tutteja, vesipullon, myslipatukoita, suklaata ja keksejä. Maailman kaunein kapistus tämä nyt ei ole, joten yleensä heitän vielä harson koko paketin päälle.

Suursiivoukset sunnuntaisin

Viikonloppuisin tulee ihan hirveästi sotkua, koska silloinhan ollaan kotona koko perheen voimin ja silloin yleensä myös puuhaillaan enemmän. Sunnuntaisin imuroin, pyyhin pölyt, moppaan lattiat, vaihdan petivaatteet, pistän kaikki tavarat oikeille paikoille, pesen vessat, kylppärin ja peilit. Koko perhe yleensä osallistuu, tai sitten Andreas on ulkona lasten kanssa niin että saan siivota rauhassa. Tällä tavalla saadaan kiva startti viikolle.

Häpeälaatikko joka huoneessa

Itse olen sellainen ihminen joka hermostuu ihan hirveästi jos joka puolella lojuu tavaroita. Olen pikasiivouksen mitalisti, mikä yleensä johtaa siihen että heitän tavarat koreihin tai kaappeihin. Poissa silmistä, poissa mielestä – tyyppisesti. Meillä on yksi kori keittiössä, mihin viskon kaikki Bellen lelut, sekä yksi kori olkkarissa. Eteisessä on myös yksi ”sekalaatikko”, missä kaikki sinkkulapaset asuvat. Jotenkin koen että jokaisessa kodissa saa olla muutama ”häpeäpilkku”. Eihän se nyt ole niin justiinsa.

Cybex cloud Z

Mytte nukahtaa yleensä autossa, mutta herää heti jos yritän siirtää hänet kaukalosta. Cybex cloud Z on siitä näppärä, että tämän saa makuuasentoon, jonka ansiosta Mytte voi jatkaa unia automatkan jälkeen. Tämä makuuasento toiminto on muutenkin tosi näppärä, koska kaukalon voi iskeä kiinni rattaiden runkoon, eli joka paikkaan ei tarvitse raahata vaunukoppaa mukaan.

Tällä tavalla meidän arki pyörii aika mukavasti. Onhan meillä sellaista pientä arjen luksustakin, kuten esimerkiksi hieroja kerran kuussa, niin että paikat eivät mene ihan juntturaan ja iso piha missä Belle voi möllertää. Mitään maata mullistavia vinkkejä nämä nyt eivät kuitenkaan olleet, joten kertokaa teidän omat niksit!

Kommentit (3)

Mistä toi ”puhtaat/likaset” -kyltti on? Oon yrittäny jo pitkään ettiä sellasta mut en tiiä etinkö väärillä hakusanoilla vai missä on vika!

Voin kahdella lapsella käyttäneenä vain kehua tuota Stokken babysetiä. Meillä siis tuo ensimmäinen versio tripp trapp tuoliin. Ehdottomasti yksi parhaista hankinnoista lapsille on nuo tuolit ja niiden lisäosat. Ja toinen arkea helpottava hankinta on kantoreppu, meillä tula merkkiä. Harmittaa melkein kun en tohtinut ekan pojan kohdalla tätä hankkia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X