desire nymark - Banneri

Mietin usein millaisen maailman me jätämme meidän jälkipolvelle. Mitä jos villieläimet kohta ovat pelkkä muisto vanhoissa lastenkirjoissa?  Tämähän tarkoittaisi että meidän lapset eivät ikinä näkisi elävää tiikeriä, tai kilpikonnaa. Tämä tarkoittaisi myös että Mytte luulisi mobilessa roikkuvat koalat olevan hassun näköisiä nalleja, ja vanha sanonta ”tiikeri ei pääse raidoistaan” ei antaisi minkäänlaista mielikuvaa. Tämän takia Liberon Babies for babies – kampanja on tärkeä!

Babies for babies -kamppis

Babies for babies on limited edition vaippamallisto, jonka avulla sinäkin voit olla mukana pelastamassa eläinvauvoja! Ostamalla Libero Babies for Babies Edition –vaippapakkauksen tai Libero Touch –vaippapakkauksen saat koodin (löydät koodin Liberon vaippapakettien sisäpuolelta). 10 koodilla voit joko tilata lapsellesi eläinasun tai 8 koodilla kylpypyyhkeen, tai lahjoittaa 5 euroa eläinsuojelujärjestö WCS:lle.


Wildlife Conservation Society tekee tärkeää työtä eläinvauvojen tulevaisuutta varten. WCS auttaa esimerkiksi suojelemaan haavoittuneita simpanssin poikasia, luomaan suojeltuja alueita Afrikassa tarjotakseen leijonanpennuille turvallisen paikan kasvaa, suojelee uhanalaisia kilpikonnalajeja, työskentelee pysäyttääkseen villieläinten myymisen ja niiden luonnollisten elinalueiden hyväksikäytön. Tulemme siis käyttämään vaippakoodeja tähän tärkeään asiaan. Kuka olisi ikinä arvannut, että lapsen kakkavaipoista olisi apu uhanalaisille eläimille? Supersiistiä sanon minä!


Vaippojen kuosit noudattavat eläinteemaa. Mytte ei ihan vielä osaa arvostaa vaippojen kauniita printtejä, mutta Belle on ihastunut tiikeriprinttiin ja pitää ihmeellisiä ”eläin ääniä” kun puetaan yövaippaa. Libero on ollut meille helppo valinta, näillä mentiin jo teholla Bellen kanssa sekä synnärillä Mytten kanssa. Liberon vaipat ovat super imukykyisiä, Asthma Allergy Nordicin suosittelemat, dermatologisesti testatut, voiteettomat, joutsenmerkityt sekä FSC-sertifioidut. Liberolla ei satu vahinkoja ja tiikeripylly pysyy tyytyväisenä.

Asumme landella, peltojen sekä metsän keskellä, joten luonto sekä eläimet ovat erittäin lähellä sydäntä. Välillä saatamme törmätä hirveen, bambiin tai kotkaan kesken vaunulenkin. Belle rakastaa kaikkia eläimiä, oli kyseessä sitten kastemato, kettu tai hirvi, mutta neidin lemppareihin kuuluu tiikeri sekä erilaiset värikkäät linnut. Näitä aina ihastellaan kun luetaan iltasatua. Belle haaveilee safarista, ja pakko myöntää että sitä tekee äitikin. Vaikka minulla on 27 vuotta ikää mittarissa, lempparielokuviin kuuluu silti Leijonakuningas. Yhdessä voimme pitää huolta, että meidän lapsetkin pääsevät näkemään villieläimiä livenä, eikä pelkästään lastenkirjoissa.

Kumpi on teidän lempparikuosi Liberon babies for babies malliston vaipoista?

Kommentit (8)

Absurdia myydä maatumattomia muovisia vaippoja eläinsuojelun varjolla.

Itse mietin tuota kestovaippojen käyttöä, että kuluttaahan sekin paljon luonnonvaroja ja materiaalien tuotanto rasittaa ympäristöä. Kuinka miellyttävä olo lapsella on ku hänet on pakattu moneen kerrokseen eri materiaaleja, jotta pissa ja kakka pysyy paketissa? Kestovaipoissa on kauhea peseminen sekä liottaminen ja kuinka mukavaa on kannella likaisia vaippoja kassissa tuntitolkulla kuumalla ilmalla ympäri kaupunkia. Itse en halunnut käyttää lapsella kestovaippoja niiden työläyden takia vaan suosiolla käytettiin kertakäyttövaippoja.
Ennen käytettiin harsovaippoja ja siihen päälle laitettiin muovinen suoja. Lapset oppi kuivaksi nopeammin, joten onko tämän päivän vaipat liianki imukykyisiä ja mukavantuntuisia ja sen takia kuivaksi opettelu kestää? Tätä olen usein pohtinu vai onko aika kullannu muistot? Ex anoppi sanoi, että heillä lapset laitettiin heti syönnin jälkeen aina potalle ja kaikki oppi kuivaksi aika varhaisessa vaiheessa. Lapset on toki yksilöitä ja kuivaksi opettelu tapahtuu eri ikäisinä. Olis kiva tietää onko kukaan tehny tutkimuksia siitä onko sillä merkitystä kuivaksi oppimisessa käyttääkö kesto,- vai kertakäyttövaippoja tai käytetäänkö vessahätä viestintää?

Lilli: oletko kokeillut?
Kerrot vaippojen työläydestä, liottamisesta ja pesemisestä, kuin eläisimme vielä 70-luvulla. Silloin niitä pestiin käsin pienien kerrostalohuoneiden kylpyammeissa. Nykyään kodeissa on lähes poikkeuksetta pyykinpesukoneet ja monella kuivaritkin.

Itse käytin kestovaippoja lapsillani lähinnä taloudellisista syistä. Ompelin ison osan niistä itse ja hyödynsin sitä tekstiilijatettä, jota muutenkin syntyi: vanhoja t-paitoja, rikki menneitä lakanoita ja nuhjuiseksi pestyjä pyyhkeitä. Sama vaippa meni kolmelle lapselle, suurin osa jatkoi elämäönsä vielä meiltä eteenpäin. Myös meille käytettynä tulleet vaipat olivat jo yhden elämän eläneet.

Kestovaippa ei opeta lasta kuivaksi. Ei kestovaippa oikeastaa tunne sen märemmältä tai kuivemmalta. Itse ainakin pidän kestositeen tuntua paljon miellyttävämpänä, kuin muovista ja paperista kyhätyn kuukautissiteen. Kestovaipoissa olleet lapset oppivat kuiviksi ennen vanhaan aikaisemmin juuri siksi, että vaipoissa pitämisessä oli vanhemmille enemmän työtä kuin kuivaksi opettamisessa. Nykyään on toisin: lasten valmiudet oppia pois vaipoistaan ovat samat, mutta vaipan käyttö vanhemmille helpompaa kuin potalle opettaminen.

Ei pidä olla ehdoton. Voi käyttää molempia. Yksikin kestovaippa päivässä säästää 30 kertakäyttövaippaa kuukaudessa. 365 vaippaa vuodessa.
Yksi vaippa peseytyy siinä samassa, kuin perheen muutkin pyykit. Eikä niitä enää ole tapana missään liottaa. Ellei sitten tykkää muutakin pyykkiään jossain liotella?
Ei pidä olla ehdoton. Voi käyttää kestovaippoja kotona ja ottaa kertakäyttöisen varavaipan matkaansa kaupungille.
Ei pidä olla ehdoton. Ei sanoa ei sille, mitä ei ole kokeillut. Ei sikis, että luulee tietävänsä. Ei siksi, että joku kaveri tai sukulainen tietää. Tai ainakin luulee niin.

Tämä kestovaippa/kertakäyttövaippa on mielenkiintoinen keskustelu. Olen kokeillu molempia tapoja, mutta meille ei kestoilu sopinut juuri sen työläyden takia. Ymmärrän ympäristönsuojelun takia kestovaippojen käyttöä, mutta ei se silläkään argumentilla ihan ongelmatonta ole. Kestoilussa käytetyt materiaalit kuormittavat myös ympäristöä, mutta pitkässä juoksussa varmaan vähemmän kuin kertakäyttövaipat. Mietin sitä, että äitiyslomat oli ennen paljon lyhyempiä kuin nykyään ja silti naisilla oli aikaa opettaa lapset kuivaksi. Kiinnostais tietää onko missään tutkimuksia käyttääkö nykylapset vaippoja yleensä pitempään kuin ennen ja onko kuivaksi oppimisessa eroja tänä päivänä verrattuna vaikka 60-80 -luvun lapsiin. Oli ne vaipat kertakäyttö-tai kestovaippoja niin jokainen perhe tekee omat valintansa niiden käytössä. Itsellä lasten vaippa-ajoista on sen verran aikaa, että moni asia on muuttunu vuosien aikana.

Kestovaippojen puolella olen minäkin ja yhdyn edelliseen kirjoittajaan. Vessaviestintäkin kiinnostaa itseä tulevana äitinä.

Yksi kertakäyttövaippoja käyttävä vauva tuottaa yli tonnin vaippajätettä vuodessa.
Lisäksi vaipan valmistaminen, rahtaaminen maahan, tukkuun, kauppaan, kotiin ja lopulta sinne kaatopaikalla kuluttavat hurjasti energiaa ja luonnonvaroja.
Siksi on mielestäni vähintäänkin kornia, kuinka monikansallinen yhtiö yrittää viherpestä asiaa jollain villieläinkampanjalla. Kirsikkana kakun päällä on vielä muovista valmistett oheistuotteet, joita voi kampanjasta kerätä.
Hullu maailma!

Vaikka jotainhan sitä pitää aina keksiä, jotta vaipat myisivät. Muistan aikaisen 90-luvun, jolloinkaupoihin saapuivat omat vaipat tytöille ja pojille. Sellaisia ei taideta enää myydä millään merkillä?
2000-luvun alussa taas vaippafirma mainosti puuvillalta tuntuvia vaippoja. Tämä jäi erityisen huvittavana mieleeni, sillä pienet lapsemme käyttivät silloin kestovaippoja, myös puuvillaisia. Tuntui hauskalta ajatella, että puuvillalta tuntuvaa myytiin luksuksena, kun oikeaa puuvillakin oli samaan tuotteeseen tarjolla.

Vaippamarkkinointi on agressiivista puuhaa. Se ulottuu jo ihan niihin vauvan ensimmäisiin hetkiin sairaalassa. Tuskin olet housuja jalkaasi saanut, kun sinulle jo tuodaan ensimmäinen liikelahja. Eikä ole yksi tai kaksi perhettä, jotka ovat kurvanneet laitokselta kotiin kaupan kautta hakemaan sitä samaa vaippamerkkiä, mitä sairaalassakin oli. Varmuuden vuoksi. Jotain tuttua, että saadaan se pysymään edes hengissä.

Joskus kannattaa myös miettiä lapsen parasta. Monet kertakäyttövaipat ovat paljon mukavamman tuntusia kuin kestovaipat ja kaikille lapsille kestovaipat eivät vain yksinkertaisesti sovi. Omille lapsilleni kestovaippa ei olisi edes vaihtoehto pahojen allergioiden takia. Ja jos maapalloa haluaa säästää, niin ei kyllä käytä vaippaa ollenkaan lapsella.

Meidän vaikeasti allergisille lapsille kestovaippa oli se oikea juttu.
Silkkivaippa peittosi kaikki suoraan ihoa vasten tulevat vaippakemikaalit.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X