desire nymark - Banneri

Meille on siunaantunut yksi korvikevauva, joka ei ikinä tykästynyt tuttiin ja yksi täysimetyksellä oleva joka käyttää tuttia. Minun on pakko myöntää, että tutti on erittäin suuri arjen helpottaja! Huomasimme aika nopeasti, että Myttellä ei aina ole nälkä kun hän kitisee, vaan ilmeisesti imemisen tarve ja silloin tutti riittää rauhoittamaan hänet. Tutin avulla saamme nukkua yömme hyvin, oikeastaan jopa loistavasti!

Mytten kohdalla täysimetys lähti rullaamaan melkoisena yllätyksenä. Jotenkin oletin, että imetys ei ole minua varten, kun imetyksestä ei tullut mitään Bellen kanssa. Imetys on muutenkin aihe joka usein nostaa pintaan melko vahvoja tunteita. Moni vaikuttaa olevan sitä mieltä, että se on joko tai, mutta täysimetys ei välttämättä tarkoita että vauvalle pitäisi tarjota rintaa joka kerta, maidon pumppaaminen ja syöttäminen pullolla on myös mahdollisuus.

Tuttipullo lohduttaa, kun imetys tuntuu liian vaikealta

Tuttipullosta on ollut meille suuri apu niinä hetkinä kun imetys on tuntunut vaikealta. Oli kyseessä sitten kipeät nännit, suihkutissit tai ihan vaan se, että kaipaan kunnon yöunet. Myttelle puhkesi ensimmäinen hammas jo 2 kuukauden iässä, mikä oli melkoinen yllätysjoka teki imetyksestä melko haastavan. Välillä nännit tarvitsevat lepopäivän. Muutenkin pullolla syöttäminen mahdollistaa sen, että Andreaskin voi osallistua syöttöihin. Meille täysimetys pullo ja tutti kombolla toimii erittäin hyvin.

Pullorumbassa on kaksi haastavaa asiaa: pullojen peseminen ja sterilointi sekä ilmavaivat. Ainu MAM Easy Start –pullon venttiilin ansiosta tuttipullosta ei kulkeudu ilmaa vauvan vatsaan. Meidän Myttellä ei oikeastaan ikinä ole ollut masuvaivoja, ei edes tiehän imun kausina. Pullot menevät kolmeen osaan, joka mielestäni helpottaa pesua todella paljon. Tämän lisäksi easy start pulloja voi steriloida mikrossa. Pullon pohjalle lisätään vettä, pullo kasataan ja isketään mikroon kolmeksi minuutiksi. Itse koen että tämä on paljon helpompaa kuin pullojen keittäminen. Meillä on käytössä nämä Easy start pullot kahdessa eri koossa, 160 ml ja 260 ml.


Tutti on oikea arjen pelastaja

Tuttivalinnassa meillä oli kolme kriteeriä: 1. Turvallinen vauvalle 2. Saatavilla normikaupoista, jos tutti unohtuu/häviää ja 3. Mytten hyväksyntä. Olette jo varmaan huomanneet että meillä on käytössä sekä Ainu MAM Mini Air että Ainu MAM Original –tutit Myttelle. Bellelle hankittiin Mini Air -tutit, ja tämä oli ainoa tutti jonka myös Mytte hyväksyi alussa. Mini Air on siitä kiva, että tutin levyosassa on vain kehykset, jonka ansiosta suun ympärillä oleva iho ei ärsyynny. Tämä on tietysti iso plussa, koska Mytte kuolaa kuin bokseri. Tutti on aina oikein päin vauvan suussa ja tuttien imuosan muotoilu tukee vauvan ja taaperon suun kehitystä. Nykyään Mytte myös kelpuuttaa Ainu MAMin Original version. Ainu MAM tuttien sterilointi onnistuu näppärästi mikrossa. Lisää vettä tuttien koteloon, heitä tutit mukaan, kansi kiinni ja mikroon kolmeksi minuutiksi.


Tuttien
käytössä haastavinta on ehdottomasti kadoksissa olevat tutit! Käytämme Ainu MAM –tuttinauhaa, joka helpottaa meidän arkea melkoisesti, kun ei enää tarvitse etsiä tutteja keskellä yötä puolipaniikissa. MAMin tuttinauhoihin voi muuten myös kiinnittää purulelun. Mytte ei ihan vielä osaa käyttää puruleluja, mutta tulemme varmasti käyttämään tätäkin ominaisuutta, kun asia on ajankohtainen. Ainu tuntuu niin tutulta ja turvalliselta valinnalta vauva-asioissa. Muistan vieläkin, miten hypistelin pieniä tutteja, tuttipulloja ja pupuja Bellen raskausaikana. Ainuhylly herättää edelleenkin rakkauden täytteisiä tunteita ja muistoja (ja pientä vauvakuumetta).

Käytetäänkö teillä tuttia? 😁

Kommentit (3)

Teillä on kyllä valtavan kaunis vauva 😍. Noilla silmillä tehdään vielä ihmeitä 😊

4/5 käytti. Täysimetetty ei huolinut tuttia vaikka usein tarjottiinkin😊 Tuteista luovuttiin 1-1,5 iässä, pulloista jo paljon tätä ennen.

Kyllä, tutti on käytössä edelleen melkein 8 kk vauvan kanssa. Tosin alkoi syömään tuttia vasta noin 1,5 kk ikäisenä. Siihen mennessä olin testannut viittä eri tuttimerkkiä/mallia. Lopulta jossain ilmaispakkauksessa oli Aventin ultra-air tutti ja se kelpasi ihan samantien. Köytämme siis niitä edelleen.

Toimii hyvin autossa ja vauva osaa nukahtaa se suussa itse yöunille ja usein päiväunillekin. Koen siis tutin olevan avuksi meidän elämään. Ja kyllä siitä eroon päästään sitten joskus.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X