desire nymark - Banneri

Meille on aina ollut selvää, että tämä on meidän loppuelämän koti. Paikka on meille just sopiva, tontti on aivan ihana ja onhan talokin oudosta muodosta ja pohjasta huolimatta pelkkää rakkautta. Kaksi lasta ja kaksi yritystä rikkaampana huomasimme kuitenkin, että talo tuntuu aivan liian pieneltä. Venkslaamisesta huolimatta meidän koti tuntuu aina liian pieneltä.


Hukkaneliöitähän tässä talossa on muille jakaa. Takkahuone ei ole ikinä löytänyt kunnon käyttötarkoitusta, se nyt on toiminut ruokaluhuoneena, leikkihuoneena ja työhuoneena. Tästä piti tulla makkari, mutta takka murskasi meidän suunnitelmat. Takan poistaminen ei ole vaihtoehto, koska kyseessä on vanha arabian kapistus ja mun äiti saisi sellaiset raivarit jos näyttäisin sille lekaa, joten parempi jättää vanhus rauhaan. Takkahuone on liian pieni työhuoneeksi, eikä tässä ole ovea, joten tärkeät paperit ja ompelukoneet ovat aina vaarassa. Kohta meidän pienin lähtee liikkeelle, ja sitten pitää taas etsiä uutta ratkaisua.

Muutto vai laajennus

Laajennus, ehdottomasti. Ja siitä se sitten lähti: projekti länsisiipi. Muutaman viikon ajan ollaan sumplittu miten olisi järkevä lähteä laajentamaan, sekä tietysti mietitty mitä kaikkea laajennusosaan pitäisi mahtua.

Toivelista

  • Kuraeteinen/KHH
  • 2 makkaria
  • Reilunkokoinen työhuone
  • Kylpyhuone + wc

Eli toivelista on melkoinen. Meidän talossa on tällä hetkellä vaan yksi pienenpieni vessa. Muuten yhden vessan kanssa kyllä pärjää, mutta norotaudin jälkeen päätin, että toinen vessa pääsee toivelistalle. Meidän eteinen taas on maailman epäkäytännöllisin tila. Sellainen kapea kolo, mihin ei mahdu mitään. Kuraeteinen kuulostaa nyt muutenkin melkoiselta luksukselta kahden lapsen kanssa, ja täydellisessä maailmassa sinne mahtuisi myös Andreaksen työvaatteet sekä lastenvaunut ja mahdollisesti jopa turvakaukalo, joka tällä hetkellä seikkailee milloin missäkin.

Tärkein tällä hetkellä on työhuone. Meidän rusettipaja lähti käyntiin ryminällä, ja sen lisäksi Andreaksella on paaaljon paperihommia. Kaksi makkaria sen takia, että meidän lapsiluku ei vielä ole täynnä ja muutenkin vierashuone ei kuulosta huonolta idealta. Tavallaan ollaan tultu siihen lopputulokseen, että neliöitä ei voi olla liikaa. Lasten kanssa tulee niin paljon vaatteita ja tavaroita, että ei ole tottakaan! Tiedän myös, että jokainen lapsi ei tarvitse omaa makkaria, mutta haluan että heillä on.


Minun ehdotus laajennuksesta oli muuten ihan hyvä, mutta en saanut kylpyhuonetta enkä vessaa mahtumaan. Lisäksi en miettinyt kattoa, joka menisi kokonaan uusiksi tällä suunnitelmalla. Andreas sitten piirsi vaihtoehto B:n, joka on tämänhetkinen suunnitelma. Tämän suunnitelman mukaan länsisiipi olisi 102m2, sisältäen 3 makkaria (Mytten huone muuttuu läpikulkuhuoneeksi/aulaksi), KPH + wc, ison työhuoneen sekä arkieteisen. Arkieteisen vastapäätä on lasten keinut, hiekkalaatikko, leikkimökki yms ja lisäosan vieressä meidän autotalli, joten arkieteinen tulee varmasti olemaan kovassa käytössä.

Näillä näkymin tämä olisi ensikevään projekti. Mietimme vielä, jos haluamme tehdä jotain muutoksia. Eli meillä on taas iso projekti edessä. Sen kyllä sanon, että onni on oma raksamies. Millaisia toivelistoja teillä on? Jotenkin veikkaan, että tuo kuraeteinen ja iso KHH on jokaisen lapsiperheen toivelistalla? 😀

Kommentit (12)

Onko 2.kerros täysin mahdoton toteuttaa tai muutoin poissuljettu vaihtoehto? (Kaava, rakenteet yms) Tällä voitaisiin välttää ylimääräiset käytävät, hyödyntää olemassa olevat viemäri- ja vesiputket ja saataisiin rauhoitettua yläkerta esim vain nukkumiseen.

Tykkäätte selkeästi käytävistä 😀 itse toivoisin pääseväni omastani eroon. Minkä kokoinen talosta tulisi laajennuksen jälkeen?

Ei nyt varsinaisesti, mut niitä ei oikein pysty välttää tällä pohjalla 😅 tosin en nyt koe et niistä olis haittaakaan, paitsi tietty et niihin uppoo ”hukkaneliöitä”. Nyt meillä on 184 neliöö ja laajennuksen jälkeen olisi 286 😊 katsotaan nyt vielä jos arkkitehti keksii jonkun paremman ratkaisun, missä ei ois yhtä paljon hukkaneliöitä ja käytäviä 😀

Hei. Kantsii laittaa iso kokoperheen vaatehuone tuon kodinhoitohuoneen yhteyteen, niin ei tarvitse vaatteita aina roudailla paikasta toiseen.

Työhuone mikä on vain työhuone on iha paras. Täällä kans pyöritellään kahta yritystä ja ei tulisi mitään jos ei olisi erillinen tilansa. Ei sitä tajuakkaan paljonko sekin vaatii tilaa koneille ja tulostimille ja kaappeja kirjanpidon yms. säilytykseen. Päivän päätteeksi saa lyödä vain oven kiinni (niin jos se joskus oikeasti päättyisi 😅 ) ja sitä ei tarvitse siistiä vieraita varten.

Ihania suunnitelmia! Mutta pliis! Uusia kuvia! Mw ei jakseta katsoa viime syksyisiä eikä etenkään sitä, jossa työnnät vaunuja pihatiellä! Liian monta kertaa nähty. Kiitos!

Joo, tähän hätään ei löytynyt uutta kuvaa talosta, meillä on aika kattavat muutokset meneillään tällä hetkellä etupihalla 😁

Jos alatte valtavaan laajennusprojektiin, niin tehkää nyt sentään ihan oma kunnon kodinhoitohuone xD meillä on ja se on paras ikinä! Ja erillinen kuraeteinen on aivan ehdoton, sen ei tarvitse olla järin iso mutta kun siinä ei ole samassa puhtaanpyykuntoiminnot niin ei sekoitu lika ja puhdas, vaunujen säilytys samaan niin kyllä muuten toimii! Tuohon siipeen mahtuu vaikka yhden makkarin tilalle kunnon kodari jossa pyykkiä pestään kuivataan ja säilötään, katsopas Miia Metson blogista heidän uus kodari, aivan huikee idea niillä! Silti teillä jäis varmaan riittävästi makkareita ja työtilaakin 🙂

Mä en jotenkin koe että se olisi tarpeellinen 🤔 mitä muuta siellä säilytetään pesutornin ja lämpömankelin lisäksi? Siivouskaappi tietty, mut se nyt ei vie hirveästi tilaa 🤔 meillä on niin isot makkarit, että niissä on kaikissa yksi seinä täynnä kaappeja mihib mahtuu vaatteet, eli niitäkän en haluaisi säilyttää kodarissa 🙈

Aivan, ei varmasti kaikki koe tarpeelliseksi sellaista erillistä kunnon kodariq ja juurikin jos vaatesäilytys on muualla niin eihän se sitten ole tarpeen, meillä kun kaikki lasten vaatteet on siellä ja lakanat ym. ja huoneissa ei mitään kunkes tulee teini-ikä, jos sitten haluaa omaan 😀 meiän vaatehuone on makkarin yhteydessä. Katoin muuten teiän vanhan home tourin tän postauksen innottamana ja siis teiän talo olikin aika ison olonen mitä luulin tän postauksen perusteella! Ja oli jo kiva tila pyykinpesuun siellä. Ootteko miettiny jos tekisitte erillisen työtilan piharakennuksen muodossa. Laajennus ei aina välttis oo se paras ratkaisu talon ulkonäön/arvon kannalta, toki riippuu miten se saadaan istumaan alkuperäiseen, varmasti onnistuu myös tyylillä! No jokatapauksessa, teillä ei tekemisen meininkiä puutu ja ootte tosi reippaita ja ahkeria! Varmasti ootte punninnut kaikki vaihtoehdot ja kannattimet tarkkaan, joten tsemppiä valitsemaanne, hyvä tulee varmasti mitä sitten teettekin!

Mitäpä jos nykyisestä olohuoneesta tulisikin teidän Master bedroom? Ihanat parilasiovet ja silloin takkahuoneesta voisi tehdä oleskelutilan makuuhuoneen jatkoksi, jossa voisi olla vaikka meikkipöytä. Aikuisten oma valtakunta. Varsinkin sitten kun lapset on jo isompia, niin tuollainen oma tila olisi aivan ihana. Ja mikä muoto makuuhuoneelle.
Uusi olohuone tulisi teidän nykyisen makuuhuoneen, vaatehuoneen ja uuden aulatilan kohdalle. Olisi keittiö ja oleskelutila vierekkäin, kun niissä kuitenkin vietetään paljon aikaa ja lastenhuoneetkin olisi lähempänä. Jäisi ”turha” aulatila pois.

Olkkarista on kauniimmat näkymät (pelto ja järvi), joten sen takia sitä ei kannata muuttaa 😁 lisäksi se on niin törkeen iso, että en osaa kuvitella itselleni niin isoa makkaria 🙈 kuvien mittasuhteet on vähän niin ja näin 😅 tiedän et moni tykkää, kun keittiö ja olohuone on samassa, mut itse koen et se on kiva kun ne on erillään 🤷🏼‍♀️ Toki tällä tavalla tulee niitä hukkaneliöitä 😁 pyritään myös siihen, et mahdollisimman paljon tästä ”jo olemassa olevasta” talosta pysyisi samana, koska ollaan just rempattu kaikki uuteen uskoon 🙈

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X