desire nymark - Banneri

Miten ihmeessä kotitöihin ja kodin pyörittämiseen kuluu koko päivä? Eihän se nyt niin vaikeeta ja vaativaa voi olla, että juostaan niska limassa ympäri kämppää päivät pitkät, eihän? Kyllä vain. Ainakin itse koen, että juoksen pitkin taloa hoitamassa asioita non stop, ja silti jotain jää aina tekemättä. Minäpä kerron teille miksi.

Meillä on tosi erilainen tapa hoitaa asioita mieheni kanssa. Mies keskittyy yhteen asiaan, hoitaa sen mallikkaasti ja siirtyy sitten seuraavaan tehtävään. Minä taas olen sellainen hoida kymmenen asiaa samaan aikaan tyyppi. Minäpä kerron teille esimerkin meidän arjesta.

TEHTÄVÄ: Tyhjennä tiskikone

Mies: Tyhjentää tiskikoneen.

Minä: Tyhjennän ja täytän tiskikoneen, huomaan että tiskiallas pitää pestä. Samalla pesen keittiön tasot. Huomaan että liesituuletin on pölyinen, pyyhin pölyt. Bongaan likaiset sukat keskellä keittiön lattiaa, vien ne pesukoriin. Tyhjennän pesukoneen, käynnistän uuden koneellisen pyykkiä. Huomaan, että pyykinpesuaine on loppumassa, kirjoitan ylös kauppalistalle. Vien kasan puhtaita vaatteita Bellen huoneeseen, samalla päätän iskeä niihin nimilaput. Bellen huoneessa on järkyttävä läjä duploja lattialla, kerään ne ja petaan sängyn.

Palaan keittiöön, keitän kupillisen kahvia ja samalla pesen Mytten syöttötuolin. Lattiakin on likainen, joten imuroin ja moppaan lattian. Olen viemässä imurin takaisin siivouskaappiin, mutta huomaan että eteinen on täynnä hiekkaa. Korjaan kengät kenkäkaappiin, imuroin ja samalla huomaan Mytten hoitolaukun. Tyhjennän hoitolaukun, katselen neuvolakorttia. Seuraava neuvola muutaman päivän päästä. Laitan muistutuksen omaan kännykkään ja muistutan miestä asiasta. Hoitolaukun pohjalla löydän kasan 64 koon bodyja. Siirrän liian pienet vaatteet sivulle ja samalla päätän käydä koko vaatekaapin läpi. Huomaan, että Mytte tarvitsee enemmän vaatteita. Tilaan hänelle kasan uusia vaatteita, sekä molemmille tytöille välikausivaatteita. Selaan myös talvimallistoa, jätän kasan välilehtejä auki lemppareista, kysyn miehen mielipidettä myöhemmin.

Kiikutan imurin siivouskaappiin, missä löydän lastan. Ai niin, peilejä piti pestä. Pesen kaikki peilit ja samalla muutaman ikkunan. Huomaan että lattiassa on tahroja. Päätän mopata lattiat. Ennen moppaamista korjaan kaikki lasten lelut pois. Moppaamisen jälkeen palaan kodinhoitohuoneeseen. Pesukone on valmis, tyhjennän ja heitän märät pyykit kuivausrumpuun. Hitto että meidän pesukone on pölyinen! Pyyhin pölyt. Vilkaisen kelloa, juoksen keittiöön tekemään ruokaa. Avaan jääkaapin, katselen mitä meiltä löytyy ja täydennän kauppalistaa. Avaan arlan reseptejä ja mietin mitä voisimme syödä illalla. Ehdotan Andreakselle muutamia eri reseptejä. Samalla huomaan mun kylmän kahvin. Tiskikoneen tyhjentämiseen meni muutama tunti.

Muita jotka hääräävät ympäri taloa kuin tuuliviiri? 😀

Kommentit (16)

OMG! Ihan kuin olisin itse kirjottanu ton tekstin! Mä oon ihan samanlainen ja muistankin kun aikoinaan olin ässässä töissä. Olin työkaverin kanssa täyttämässä maitokaappia, niin hän tokaisi huvittuneena että mä häärään IHAN joka puolella 😀 Tänäänkin tein 10 min pikasiivouksen kotona, kun yllätysvieras ilmoitti tulostaan. Muksu oli aamulla ennen päiväkotiin lähtöä räjäyttänyt lelulaatikon olohuoneen lattialle, pyykit oli viikkaamatta, roskat viemättä ja eteinen ihan täynnä hiekkaa yms. Tyyli oli häärätä ympäri kämppää siivoilen, mut perussiistiä tuli ja kerkesin! TOIMII!

Olen aika pitkälti samanlainen ja nautin siitä tietyllä tavalla. Tosi usein aloitan siivoomaan jotain kaappia ja siinä samalla onkin siivonnut vaikka mitä muutakin kun vie tavaroita paikoilleen niin aina huomaa että tänkin vois siivota. Mulla 4 kotona päivisin ja neljä koulussa. Tottakai hommat välillä keskeytyy lasten takia, mut ne kuuluu siihen samaan. Tyyliin vaihda lapsen vaippa, vaatteet likastuneet joten nekin vaihtoon. Samalla huomaat että vaatekaappi sohjonen, joten järjestetään se siitä heti seuraavaksi, lapsi lähtee toisten kanssa leikkiin. Itse huomaa taas seuraavan homman, kun avaa viereisen laatikon ja järjestää senkin siinä samalla jne. Sitte tulee ruoka-aika. Tehdään ruokaa ja samalla huomaa että keittiön kuivakaappi kaipaa siivousta ja siivoaa sitä siinä ruuan laiton lomassa jne. Siis tarkoitan tällä sitä kun joku ihmetteli miten ehtii tekemään niin paljon kun lapsia, niin ne lapsen hoitamiset menee usein siellä välissä ja taas jatketaan. Meillä lapset aika hyvin leikkivät keskenään j ainakin pienimmän päikkkäri aikaan saa paljon aikaiseksi jos on vauhti päällä.

Kyllä, juuri näin! 😀 Samanlaista täällä plus vielä se kun yhden homman on saanu tehtyä niin lapset kyllä parissa minuutissa levittää uudelleen ne lelut, tai päättää vetää vaatekaapin alas.

Hyvin tuttua, kutsun itseäni hallituksi kaaoksesi 😀
Mutta välillä iskee turhautuminen, että olisi kiva pystyä keskittymään yhteen hommaan kerrallaan. Tässä on hyvät ja huonot puolet.

Mä oon samanlainen häärääjä mutta pakko kysyä et miten ehdit siivota ja touhuilla noin paljon? Mulla on kolme pientä lasta joista pienin 8kk eikä toivoakaan että saisin ikinä tehdä tuntiakaan mitään rauhassa, aina joku on vailla jotain ja noin isoon siivoukseen menisi nykyään 2vrk 😂 Mies tekee tosi pitkää päivää niin iltaisin ei jaksa monen tunnin siivouksia 🙈

Belle tykkää siivoomisesta ihan hulluna. Siis nämä perus pölyjen pyyhkiminen, imurointi.. omaa huonetta ei niinkään kiinnosta puunata, eikä lelujen siivoominenkaan oikein nappaa 😂 mut yleensä hän häärää siinä mukana auttamassa ja Mytte on joko päikkäreillä tai kantoliinassa, mutta ei tämä nyt välttämättä ihan näin näppärästi onnistu joka päivä 😀 nykyään Belle on päikyssä muutaman päivän viikosta ja silloin vedän suursiivouksen. Huomattavasti helpompaa vaan yhden kanssa 😁 riippuu niin paljon lapsistakin, miten ”yhteistyökykyisiä” ne ovat, miten ne nukkuvat yms. Eli mitään vähemmyyden tunnetta ei todellakaan saa tuntea näissä asioissa! Jokainen tekee parhaansa ja se riittää 😁 harvalla koti on tiptop jos talossa asuu pieniä ihmisiä, ei meilläkään ole, vaikka häärään koko ajan 🤭

Hei! Täälä toinen samanlainen säntäilijä. Jotenkin se säntäily on osaksi nautinnollista, tulee tehokas olo 😂 Panettelua tuo ettei olis organisointikykyä! Itse ainakin, jos otan asian kerrallaan, unohdan kaikki ne pienet jutut mitä säntäillessä hoksaa ja saa nopeasti tehtyä pois alta. Samalla kerralla kävellessä talon toiseen päähän voi viedä sylissä monia tavaroita matkan varrelta paikoilleen, tai ottaa eteisestä likaisen vaatteen likoon mennessään laittamaan pyykkikonetta päälle! Touhuaminen best ❤ terveisin pyyhin vessan seinästä raparoiskeita kakkosella istuessa😂

Siis minunkin mielestä saa enemmän tehtyä jos multitaskaa 🤷🏼‍♀️😂

Voi että kun kuulostaa tutulta, olen aivan samanlainen! Teen 100 asiaa samaanaikaan ja aina löytyy uusi homma 😂

Huomaan että sinulta puuttuu organisointikyky.

Mulla menis viikko ennen ku olis asiat listattuna. Ensin tosin pitäis löytää se kynä ja paperi. Miksi kirjoittaa listoja ku sillä ajalla moni homma on jo tehty mikä menee listojen kirjoittamiseen. 😉😊

Sanotaan sitten niin 😊

Kokeile laittaa rintataskuun pala paperia ja kynä.
Kun huomaat seuraavan tekemättömän työn, kirjoita se muistiin paperiin, sen sijaan, että säntäät välittömästi sen kimppuun.
Tee yksi työ kerrallaan ja rauhassa loppuun. Vedä se konkreettisesti listaltasi yli.
Tee seuraava, rauhassa ja kerralla kuntoon, vedä yli listalta.
Rauhassa tehden saat aikaan vähintään yhtä paljon. Mitään ei jää taaksesi roikkumaan, kun vaikka ruokailu päättyy tiskien laittamiseen koneeseen ja pöydän pyyhkimiseen.
Samoin viestit, sähköpostit yms. katsotaan tasaisin väliajoin kerralla, ei jokaisen saapuessa erikseen juuri sillä minuutilla. Ajatus ei pääse karkaamaan meneillä olevasta ja viestiin voi vastata ja asian hoitaa samalla, kun sen lukee. Asiat eivät jää roikkumaan.

Töiden organisointi ja itsensä johtaminen ei ole aina helppoa, mutta itselleni listat toimivat. Yksi keino on kirjoittaa lista jo aamulla ylös ja jakaa siihen ilmestyneet työt A, B ja C luokan tehtäviin.
A luokan tehtävät ovat niitä, jotka on pakko hoitaa
B luokan tehtävät olisi hyvä saada tehtyä
C luokan tehtävät ovat niitä, joita mielelläsi teet silloin, kun sinun oikeasti pitäisi olla hoitamassa niitä tärkeämpiä hommia. Vaikka se peilien pesu.
Kun työt on järjestetty, hoidat listalta ensin pois kaikki kiirellisimmät ja tärkeimmät A luokan tehtävät. Sitten siirryt vasta muihin.

Ennen olin tällainen listatyyppi 😄 Nyt kun lapsia on kaksi ja firmoja kaksi ja miehellä duunipäivät ovat aamusta iltaan, tuntuu että listoista ei tule mitään 😅 Oon nyt kokeillu tällaista ”jos se kestää alle 5 minuuttia, tee heti” menetelmää. Ei siinä, kaikki kyllä hoituu ja koti on siistissä kunnossa, mutta tekeminen ei ikinä lopu 😂

Jep,ihmettelen nyt äitiyslomalla miten oon ehtinyt ja miten ehdin käymään töissä kaiken tän kotityön päälle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X