desire nymark - Banneri

Jotenkin sitä luulisi, tai ehkä jopa toivoisi, että vauvan ensimmäinen sana olisi mamma. Itse olin ihan varma, että tämähän se Mytten ensimmäinen sana tulee olemaan, kun esikoinen huutaa ”MAAAMMAAAA” noin tuhat kertaa päivässä, mutta ei. Mytten ensimmäinen sana oli Hej. Ensin olin aika hämmentynyt, mutta sitten tajusin, että minähän käytän sanaa ”hej” ärsyttävän paljon. Tervehdin mun perheenjäseniä noin tuhat kertaa päivässä ja sen lisäksi käytän tätä perinteistä ”hei, mitä sä teet?” lausetta melko aktiivisesti.

Eli nykyään meidän pieni Mytte moikkaa ihmisiä. Varsinkin isiä, kun hän tulee kotiin töistä, ja joka aamu tervehditään toisiamme. Mammaa taas käytetään muodossa ”mammammammmammam”, ja sitä yleensä hoetaan jos jokin on hätänä. Mytten kanssa hätä nyt yleensä tarkoittaa nälkää. Tällä hetkellä eletään myös sellaista vaihetta, että isi ei oikein kelpaa. Tämä on ollut aika vaikea vaihe, varsinkin Andille. Onhan se nyt aika musertavaa, kun oma lapsi yhtäkkiä päättää että hei, et muutes kelpaakaan, haluan äidin syliin! Tämä korostuu varsinkin nukkumaan mentäessä. Silloin huudetaan mammammam päättäväisellä äänellä.


Mytten ulkonäkö on myös muuttunut jonkun verran. Itsehän en oikein tätä näe, mutta Andreaksen mielestä hänestä löytyy minun piirteitä nykyään. Vauvanahan Mytte oli täydellinen kopio isästään. Silmien väri on myös muuttumassa ja niistä on ilmeisesti tulossa vihreät. Jostain hän on myös perinyt itsellensä pitkät, tummat ripset. Mistä en kyllä tiedä. Enkä muutenkaan ymmärrä, miten ollaan saatu aikaan jotain näin täydellistä. Iloinen elämänasenne on ainakin periytynyt isältä. Andreashan on sellainen ylipositiivinen ja aina yhtä iloinen ihminen.


Flunssasta huolimatta hän jaksaa hymyillä. Hampaitakin on tulossa (TAAS), joten nukutaan vähän huonommin ja nyrkkiä pidetään suussa jatkuvasti, mutta mitään rääkyvää itkua ei ole ollut. Eli ekat 7 kuukautta vauvavuodesta ovat menneet erittäin mukavasti, ja ennen kaikkea nopeasti. Helposti en halua sanoa, se nyt ehkä olisi vähän harhaanjohtavaa markkinointia. Eihän elämä kahden pienen kanssa nyt varsinaisesti helppoa ole, mutta kuitenkin helpompaa mitä olin kuvitellut. Eli kaikki ”odota vaan sitten kun niitä on kaksi” manailut olivat täysin turhia.

Tällä hetkellä olemme siis kaikki ihan jäätävässä flunssassa. Koronaa se nyt ei ole, vaan ilmeisesti jotain tavallista syysflunssaa, mutta erittäin sitkeä sellainen. On muuten jännä, miten sitä itse on ihan puolikuollut, mutta lapsilla energiataso on aina yhtä korkealla, oli sitten flunssa tai ei.

Kommentit (7)

Meillä viimeisellä ainakin eka sananoli äiti 7kk iässä tosin en tiiä ymmärsikö sanan merkitystä vai huusiko vaan kun isommatkin.

Mulle just neuvolassa sanottiin, että on tosi yleistä nimenomaan tossa n. 8kk kieppeillä kun vauva pääsee enemmän liikkumaan, että tulee äitiin takertumisvaihe 🙂

Mytte on kyllä erityisen kaunis vauva <3

Hei! Ihanat nuo Mytten vaatteet! Mitä kokoa neiti nyt käyttää?😊 Olen itse nyt raskaana, ja mietin miten kauan ja missä iässä mitäkin kokoa vauva käyttää. Koitan suunnitella valmiiksi kaapin sisältöä. 😅 Jos vain muistat niin kuulen mielelläni 😊

Hei ja ensinäkin onnea! 😍❤️ Mytte käyttää nyt 74 koon vaatteita, niihin siirryttiin noin 6kk iässä. 54 koon vaatteita käytettiin vaan muutaman viikon 😅 eli sellaisia ei ainakaan kannata hamstrata 😀 käytetään aika paljon zaraa ja newbietä, ne on mun mielestä aika nafteja. Gugguu taas on mielestäni reilun kokoisia, 74 housut ja hupparit ovat vielä Myttelle vähän isoja, mutta käärin puntteja 😁

Lapset osaa olla niin erikokoisia! Meillä 6,5kk on siirtynyt juuri housuissa 68 kokoon ja niissäkin vyötärö iso, mutta lahkeen takia pakko. Yläosat pääosin 62😅 56 kokoa käytettiin ekat 4kk ja vieläkin merkistä riippuen jotkut 56 bodyt (lyhythihaiset) sopivia🙈😂 Äitiä hieman turhauttaa, kun isompia vaatteita ollut kokoajan jemmassa ja tuntuu ettei niihin edetä ikinä🤣

Todellakin ovat niiiin eri kokoisia, meidän vauva on nyt 9kk ja käyttää yhä 68 koon vaatteita, osa 62 housuistakin menisi vielä 😅😂 56 ja 62 meni todella pitkään. Ja turhauttavaa todellakin, kun oon ostellut isompia ihania jemmaan, ja haluisin jo päästä käyttämään niitä 😂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X