desire nymark - Banneri

”Kyllähän meidän pitää miettiä, mitä jätämme meidän lapsille ja lapsenlapsille”. Tätä samaa lausetta minun äiti on jankuttanut vuodesta toiseen. Vasta nyt, kun minulla on omia lapsia, olen ymmärtänyt että tällaisia asioita vanhemmat oikeasti ajattelevat usein. Haluamme antaa lapsillemme mahdollisimman turvallisen ja kivan tulevaisuuden. Haluamme myös, että he pääsevät kokemaan samanlaisia asioita kuten me. Miten meillä on neljä vuodenaikaa, puhdasta vettä, metsää, eläimiä.


Omassa lapsuudessani olimme mökillä usein. Siellä saimme saunoa ja uida, kävimme kalassa, veneilimme. Meidän mökki oli meille tavallaan kuin toinen koti. Talvisin kävimme myös mökillä muutaman kerran, silloin kun jäät olivat tarpeeksi paksut, ja olihan se ihan super siistiä. Kaikki näytti niin erilaiselta lumen peitossa. Pieni vaaleanpunainen mökki, keskellä lumikasaa. Siellä sitten rakensimme lumiukkoja ”hiekkarannalla”, lämmitettiin saunaa ja suomalaiseen tapaan kävimme ihan nakkena rullaamassa lumessa.


Viime talvena meillä ei ollut lunta. Emme ikinä päässeet pulkkailemaan, eikä rakentamaan lumiukkoja. Koko talvi tuntui todella pitkältä ja pimeältä ilman lunta ja pakkasia. Jouduin selittämään Bellelle, miten ihmeessä joulupukki pääsee perille, kun ei ole lunta. Kyllähän tämä tietyllä tavalla oli iso herätys, että asian eteen pitäisi tehdä jotain. Ennen sitä jotenkin ajatteli, että kesä on ainoa kiva vuodenaika, mutta nyt vanhempana osaan arvostaa jopa loskaa ja pakkasia, koska vaihtelevaisuus. Jokaisessa vuodenajassa on jotain kaunista, kunhan asiaa katsoo oikealta kantilta.


Korona ei nyt oikeastaan ole vaikuttanut meidän elämään, koska emme muutenkaan matkusta. Suomessa on älyttömän hieno maasto, ja täälläkin on paljon nähtävää! Kotimaan matkailu on 2020 trendi, joka toivon mukaan pysyisi trendinä vielä koronan jälkeenkin. Tässä samalla kun tepastetaan metsässä, tulee mietittyä niitä omia valintoja, mitä ilmaston ja luonnon eteen voisi tehdä. Itse uskon vahvasti, että pienillä valinnoilla on iso merkitys. Kuten äitini, haluan turvata meidän lapsille sekä mahdollisille lapsenlapsille mahdollisimman hyvän tulevaisuuden. Haluan myös, että he viihtyvät luonnossa ja oppivat arvostamaan sitä. Pienillä valinnoilla voi vaikuttaa paljonkin.

Vaipat ovat aina vaippoja, siitä emme pääse yli eikä ympäri, mutta vaippavalinnalla on väliä. Libero on ensimmäinen Pohjoismaissa, jotka saivat Joutsenmerkin vaipoille ja FSC®-sertifioinnin. Sertifiointi tarkoittaa, että Libero tukee kestävää metsätaloutta. Libero-vaipoissa on uudet pakkaukset, jotka on tehty yli 50 % uusiutuvasta materiaalista. Materiaali on valmistettu vastuullisesti kasvatetusta sokeriruo’osta. Tämän lisäksi Liberon vaippatehtaalla käytetään 100% uusiutuva sähköä, ja tämä on vasta alku. Vaippa on vaippa, mutta Liberolla tehdään asioita ympäristöystävällisemmin ja on tavoitteita sen suhteen!


Jokainen tekee parhaansa, ja minä haluan opettaa meidän lapsille, että pienillä asioilla/muutoksilla todellakin on väliä. Miten jo puhdas kraanavesi on asia, mistä saamme olla kiitollisia. Miten siistiä on kävellä metsässä, ja samalla poimia marjoja tai sieniä. Ollaan nyt menossa parempaan suuntaan, ja seuraavassa postauksessa kerron millaisia muutoksia olemme tehneet, jotta voisimme elää ympäristöystävällisemmin. Enemmän Liberon projektista nimeltä ”Projekti huomista varten” löydätte TÄÄLTÄ.

Millaisia ympäristötekoja teidän perheessä tehdään? Vinkatkaa tähän alle 👇🏻

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X