desire nymark - Banneri

Meidän projekti länsisiipi oli jo pohjapiirrustuksen osalta viittä vaille valmis, mutta tässä matkan varrella meidän suunnitelmat muuttuivat. Nälkä kasvaa syödessään, pinterest antaa uusia ideoita ja kavereilla on fiksuja ideoita. Sitten ollaan taas siinä pisteessä, että alkuperäinen suunnitelma ei tunnu hyvältä. ”Voisimme lisätä tätä ja mahdollisesti myös tuota”. Loppupeleissä on helpompi aloittaa suunnittelu alusta.

Työhuone on suurin murheenkryyni

Meidän verkkokauppa on ollut pystyssä noin 5 kuukautta. Alussa meidän pieni avonainen takkahuone kelpasi hyvin työhuoneena, mutta halusin ”suljetun tilan”. Lasten kanssa nämä avomalliset työhuoneet eivät oikein ole se kaikista toimivin ratkaisu. Silloin 27m2 työhuone kuulosti valtavalta. Muutama kuukausi myöhemmin mukaan tuli pipot ja tonttulakit, myynti nousi ja sen mukana myös tilausmäärä. Nyt ollaan siinä pisteessä, että meillä on iso pöytä keskellä olkkaria. Kankaita on joka paikassa, ompelukone ja saumuri Mytten vaatekaapissa ja paperihommat hoidetaan keittiönpöydän äärellä. Toisin sanoen 27m2 kuulostaa aika naftilta.

Haluaisimme myös laajentaa meidän tuotevalikoimaa. Sehän taas tarkoittaa lisää koneita, lisää kankaita, lisää ihmisiä häärämässä yhtä aikaa. Päätimme että työhuone ei laajene, mutta nappaamme yhden makkarin firman käyttöön, missä säilytetään esimerkiksi niitä kankaita, ”ylimääräisiä” koneita ja pakkaustarvikkeita. Alustavan suunnitelman mukaan lähtisimme laajentamaan Mytten huoneesta, mikä taas tarkoittaa että yksi makkari häviää. Mytten huoneesta olisi tullut ”läpikulku huone” tai aula, mutta nyt meillä ei ole varaa hukata makkareita.

Pitkän pähkäilyn jälkeen päätimme, että lähdemme sittenkin laajentamaan takkahuoneesta. Meidän takkahuoneella ei ikinä ole ollut mitään kunnon käyttötarkoitusta. Joko tässä on ollut ruokapöytä (minkä äärellä ei olla syöty kertaakaan) tai sitten toimisto/työhuone. Eli tästä takkahuoneesta tulee nyt aula/läpikulku uudelle puolelle, ja Mytte saa pitää oman huoneensa. Meidän torppa seisoo kallion päällä ja laajentaminen takkahuoneesta ”taaksepäin” on haastavaa maaston takia, mutta silti meille järkevämpi vaihtoehto. Pohjatyöt maksavat enemmän, mutta mutta.. En halua miettiä seuraavat kaksikymmentä vuotta, että oltaispa sijoitettu muutama euro enemmän ja saatu toimivampi pohjaratkaisu.

Toivelista piteni

Toivelistalle livahti mukaan vessa masterbedroomiin, sekä ruokailuhuone. Ruokailuhuonetta emme saa uudelle puolelle, eikä siinä edes olisi mitään järkeä, kun keittiö on talon toisessa päässä. Meidän makkari on keittiön vastapäätä, joten tällä vanhalla puolella voisi joskus tulevaisuudessa kaataa muutama seinä, ja muuttaa meidän makkarin sekä vaatehuoneen ruokailuhuoneeksi. Tätä emme lähde nyt heti tekemään, vaan katsomme ajan kanssa jos se ruokailuhuone nyt oikeasti on ihan välttämätön. Iso ruokailuhuone olisi kyllä unelma kun juhlitaan lasten synttäreitä, jouluna jne. Mutta tämä nyt jää nähtäväksi.

Pienen vessan meinaamme saada mahtumaan meidän uuteen makkariin, sillä ajatuksella että saisin kaikki meikit ja hiusjutut siirrettyä kodarista tähän pieneen vessaan. Tällä tavalla jo olemassa olevaan kodariin jäisi enemmän tilaa pyykeille, siivousaineille, höyrymopille, lämpömankelille yms. Alkuperäisen suunnitelman mukaan uudesta arkieteisestä olisi myös tullut kodari, mutta nyt siihen tulee kurasyöppö, kuivauskaappi sekä reilusti säilytystilaa lasten ulkovaatteille. Tässä kaaoksessa en halua hoitaa koko perheen pyykkirumbaa, joten pesutorni saa jäädä ”vanhaan kodariin”.

286m2, 6 makkaria ja työhuone

Vanha puoli on 184m2 ja laajennusosa on 102m2, eli laajennuksen jälkeen meidän talo tulee olemaan 286m2. Hukkaneliöitähän tässä kyllä on käytävien takia, mutta sille ei nyt oikein voi mitään. 6 makkaria kyllä kuulostaa aika hullulta, koska tällä hetkellä meillä on käytössä 3, mutta yksi huone pyhitään firman kankaille. Jäljelle jää siis kaksi makkaria, ja kuten jo ollaan aikaisemmin kerrottu, meidän lapsiluku ei ole täynnä vielä. Nyt alussa yhdestä makkarista tulee vierashuone tai leikkihuone ja toisesta Andreaksen toimisto. Tällä hetkellä hän hoitaa paperihommat autotallissa, joka ei ole se kaikista järkevin tai toimivin ratkaisu.

Tällaisen laajennusosan suunnittelu on aika vaikeaa, kun tulevaisuudesta ei oikein tiedä. Haluamme lisää lapsia ja meillähän on 9 alkiota odottamassa pakkasessa, mutta eihän tämä takaa mitään. Firma saattaa kasvaa ja vaatia vielä enemmän tilaa. Haluamme mahdollisesti toimia tukiperheenä joskus tulevaisuudessa, kun omat lapset ovat isompia. Mennään siis ”mielummin liian iso, ku liian pieni ja ahdas” mentaliteetilla. Nyt odotellaan lopullisia piirrustuksia ja lähdetään näillä näkymin laajentamaan keväällä 2021.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X