desire nymark - Banneri

Aihe joka herättää paljon keskustelua, nimittäin RAHA! Tässä on meidän perheen tulot ja menot yhdeltä kuukaudelta. Heti alkukättelyssä haluan ilmoittaa, että jokainen kuukausi ei todellakaan näytä tältä. Yrittäjänä tulot voivat vaihdella suurestikin, ja tämä nyt sattui olemaan hyvä kuukausi meille molemmille. Andreas yleensä nostaa itsellensä palkkaa säännöllisesti, mutta minulla summat ja palkkapäivät vaihtelevat. Tässä kannattaa myös huomioida, että yrittäjillä ei ole palkallisia lomia.

TULOT (netto)

Palkka 3000€ + 4500€

Lapsilisät 200€

Kotihoidontuki 200€

Elarit 250€

Yhteensä 8150€

MENOT

ASUMISKUSTANNUKSET

Asuntolaina 650€

Jätemaksu 25€

Sähkölasku 325€

Yhteensä 1000€

Puhelinlaskut 60€

Netti 25€

Suoratoistopalvelut 32€

Yhteensä 117€

AUTO

Bensat 150€

Vakuutus 200€

Yhteensä 350€

RUOKA

Ruokakassi 248€

Ruokakauppa 450€

(Sisältäen vaipat, siivoustarvikkeet, hygieniatuotteet yms)

Takeaway ruoka 60€

Andreaksen lounaat 210€

Yhteensä 968€

LAPSET

Päiväkoti 220€

Vaatteet 250€

(Bellelle talvivaatteita, Myttelle muutama body)

Säästötilit 200€ + 200€

Yhteensä 870€

KOTI

Sisustuskrääsä 250€

(Mm. Valoverhot ja muutama pieni sisustuskoriste)

Menot yhteensä 3555€

Säästöt 4595€

Asumiskustannukset tasan tonni

Asumme 184m2 omakotitalossa. Sähkölaskua avatessa meinaa aina tulla itku ja voimme todeta, että 1980 luvulla muodissa oleva kattolämmitys ei ole se kaikista fiksuin ratkaisu. Välillä tulee yllärimenoja, jos (tai sanotaanko KUN) jokin menee rikki, eli hätäpuskuria kannattaa olla. Kuten huomaatte taulukosta puuttuu vakuutus sekä kiinteistövero. Nämä maksamme kerran vuodessa. Meillä on oma kaivo, joten vesilaskua ei ole.

Ruokaan menee ällöttävän paljon rahaa, ja tässä asiassa meillä todellakin olisi parannettavaa. Tosin minun on pakko myöntää, että korvike ja vaipat ovat yllättävän kalliita. Muuten emme käy ravintolassa syömässä, eikä baarissa tai muutenkaan missään. Lapset ja duunit vievät suurimman osan meidän ajasta, joten mitään spa-viikonloppuja ei tule vietettyä, eikä meillä ole harrastuksia. Nyt koronan myötä Bellelläkään ei ole harrastuksia, joten niihinkään ei mene rahaa tällä hetkellä. Mytten kanssa suunniteltiin vauvauintia, mutta sekin jäi. Emme reissaa, vaan istumme kotona. Ollaan siis harvinaisen tylsiä ihmisiä, mutta viihdymme näin.

Tässä kuussa en ostanut mitään ylimäärästä, paitsi ne saakelin valoverhot. Lasten vaatteisiin meni jonkun verran rahaa, mutta ostamme suurimman osan käytettynä. Itselleni ostan harvoin vaatteita tai meikkejä, ja nyt kaikki ripsihuollot ja kampaamokäynnit ovat jääneet. Minun on kuitenkin pakko myöntää, että olen melkoinen hamsteri. Ostan reilusti ihonhoitotuotteita tai liimattavia kynsiä kerralla, jos löydän hyvän tarjouksien, mutta mitään turhaa ei oikeastaan tule ostettua.

Tässä kuussa meille jäi säästöön vähän alle 4600€. Jokainen kuukausihan ei näytä tältä, esim nyt olisi korkea aika hommata joululahjoja ja joulukuu-helmikuu on synttäreitä täynnä, joten niihinkin uppoaa euroja. Tällä hetkellä kuitenkin yritämme säästää mahdollisimman paljon, koska kohta lähdetään laajentamaan taloa. En tiedä miksi tämän postauksen julkaiseminen tuntuu ahdistavalta, koska eihän palkka tai säästötilin saldo kerro mitään ihmisestä. Rahatilanne voi myös muuttua nopeastikin. No, nyt loppu jaarittelu ja painan rohkeasti ”julkaise”.

Kommentit (37)

Vähän vaikuttaa siltä että olet itsekin saanut vanhemmiltasi tuon 200 euroa kuussa säästätilille syntymästä täysi-ikäiseksi, kun tuntuu muuten niin hurjalta että oot maksanut jo oman puolikkaasi asuntolainasta.

Hyvä postaus mutta uskon, että jännitti julkaista, raha-asiat on niin henkilökohtaisia ja kateuttakin saattaa näkyä. Avointa rahapuhetta tarvitaan enemmän, näin nousee esiin epätasa-arvo ja muita rahaan liittyviä epäkohtia. Olen ymmärtänyt, että teette paljon töitä ja Andreas on pitkiä päiviä pois kotoa ja hienoa, että kova työ tuottaa tulosta!

Mun ja menneessä liitossa tulot on ja oli sata kertaa pienemmät, kuin sun/teidän. Silti kauppaan meni satojakin euroja enemmän, kuin teillä. Saman verran oli tyyppejä. Olisi siis kiinnostavaa tietää mitä ostatte kaupasta, vink vink tulevien postausten aihe 😉 Ollapa noi tulot tai edes mies 😀

Rahasta pitäisi puhua enemmän, tämä postaus on hyvin avaava ja toivottavasti rohkaiseva monille.

Vaippaikäisen äitinä voisin antaa vinkin: osakestoilu. Jos karkeina lukuina heittää, niin jos jokaisena vuoden päivänä yksi kertakäyttövaippa korvataan kestovaipalla eli jättäisi käyttämättä 365 kertakäyttöistä vuodessa, sillä voi säästää noin 200e/vuosi. Muutaman kestovaipan pesu- ja hankintakulut ovat vain murto-osa tästä 200 eurosta ja ympäristö kiittää. Pienillä teoilla on merkitystä 🙂

Hienoa kun avaat keskustelua. Kannattaa hyvistä kuukausista laittaa säästöön lomarahat ja huonojen kuukausien varalle. Itse opin tän kiinteistönvälittäjänä vasta toisen vuosikierron aikana. Meidänkin alalla saattaa vuodessa olla useita vahvastikin huonoja kuukausia. Ja meidän alalla ne on miinuskuukausia kun maksetaan kulut. Myös kun kerralla tulee paljon kohteita myyntiin ja kaikkien kulut maksetaan itse, niin puskuria pitää olla. Mun mielestä todella hyvä kun kerrot tästä vaikka varmasti kateellisia kommentteja riittää. Eiköhän koronavuosi ole tuonut kaikille selväksi, että puskuria pitää olla. Itse säästin useamman vuoden, että voin mennä isoon leikkaukseen ja varauduin usean kuukauden tulottomaan hetkeen, jossa kulut juoksee. Mihin en osannut varautua, siihen, että sen perään tulee korona. Puskuri riitti juuri ja juuri kun painoi rajusti hommia. Omakotitalossa täytyy varautua yllättäviin kuluihin ja samoin myös joku perheestänne voi sairastua.

Juuri näin. Minulla onneksi huonot kuukaudet ovat ”vaan nolla kuukausia”, mutta miehellä ne ovat juuri niitä miinuskuukausia. Eli puskuria todellakin pitää olla. Jos mieheni nyt esim murtaisi käden tai jalan, luvassa olisi monta miinuskuukautta. Yrittäjänä sitä pitää varautua vähän kaikkeen 😅

Oispa meiläkin noin paljon rahaa meillä on tulot 1000e yhteensä lapsilisän kanssa ja me maksamme vuokraa ja pitää laskea kaikki tarkaan mitä ostaa tai mihin rahaa käytää.

Kiva postaus. Aah kattolämmitys 😀 Lapsuudenkodissani on myös se (rakennettu 1988) ja isäni miettikin tuossa joku aika sitten jos vaihtaisi lämmitysjärjestelmän..Mutta se ei ole mikään pikkuhomma.😥

Kiva nähdä että rahasta aletaan puhua ja kuten muutama muukin sanonut, hauska verrata mihin toiset käyttää rahaa ja millaisilla tuloilla. Ymmärrän sen fiiliksen, kun pohtii voinko ilmaista mielipitern/tietoni vai en. Välillä olen päättänyt olla vain hiljaa, jos en ole valmis vastaanottamaan kaikenlaisia kommentteja.

Mahtavaa, että puhutaan rahasta! Suomi on tosiaan täynnä alipalkattuja töitä ja itselläni yksi niistä töistä. Täysipäiväisestä korkeakoulututkintoa vaativasta työstä jää nettona käteen noin 1750 euroa eli tiukkaa tekee. Onneksi joitain unelmia olen siitä huolimatta saanut toteutettua, kuten oma pieni talo osittain itse tehden 🙂

Kirjoitit joskus kesämökki haaveesta kun teillä tontti tms.? Miten paljon se aiheuttaa kustannuksia? Mökki haaveissa itselläkin 🙂

Emme yhtään tiedä vielä, meidän piti hakea poikkeuslupa ja odotellaan nyt et saadaanko rakentaa vai ei 😅 sen takia päätettiin nyt, että laajennetaan ensin meidän taloa ja sitten vasta köynnistetään projekti kesämökki ☺️

Mistä/miksi elarit? 🙂

Bellen isältä. Lapsilla ei siis ole sama isä 😄

Vau ja sinä otat teidän tuloilla tosiaan elarit vastaan vaan koska oikeus 😀 itse en kehtaisi vaan sen takia. Päiväkoti maksukin kuulostaa pieneltä, olisi varmaan tarkistuksen paikka.

Tämä nyt saattaa tulla yllätyksenä, mutta jotkut isät oikeasti haluavat osallistua lapsen kuluihin, vaikka ei enää yhdessä ollakaan 🙂 lastenvalvoja laskee tietysti minimisumman, jonka isä joutuu maksamaan, mutta mikäli isä haluaa, hän saa maksaa enemmän.
Päiväkotimaksu on maksimi, mutta lapsi on päiväkodissa vaan 3 päivää. Näissähän on eri maksuluokat, riippuen tunneista 🙂

Todella hyvä postaus! Ihanan rehellistä tekstiä, kiva lukea tällästä. Omistatteko talon muuten puoliksi? ja onko teillä muuten yhteinen asuntolaina vai erilliset lainat? ☺️

Omistetaan puoliksi! Möin puolet talosta Andreakselle, eli hänellä on asuntolaina, minulla ei enää ole 😄

Rohkea postaus, tää on aihe jota vähän näkee ihan näin suorasti kirjoitettuna!
Toivottavasti tästä ei mitään paska myrskyä nouse vaan kommentointi pysyy mukavana.
Tästä on hauska myös vertailla esim, oman perheen menoihin. Mm. juuri mies kertoi työkavereistaan, joka oli laskenut, että päivässä voi käyttää 25€ laskujen jälkeen, tästä jäin myös pohtimaan mitä meidän perhe saa sillä rahalla ja kuinka eritavoin sitä käytetään.
Ja toki täytyyhän jokaisen aikuisen joka laskuja maksaa ja taloudesta huolehtii ymmärtää, että kuukausia on erilaisia.. Esim auto huolto, auton renkaat, turvaistuin, jokin työkalu, ne tekee nopeasti isommankin loven kukkaroon, tai pieni pintaremontti johon uppoaa helposti ja paljon rahaa, remontointi on niin kallista!
Ja tuohan on aivan ihanteellinen tilanne, että saa rahaa säästöön, jolla voi sitten remontoida, ettei tarvitse hakea lainaa.. Joku tuossa ehdotti, että maksaisi pois asuntolainaa enemmän, mutta toisaalta miksi.. Etenkin kun te ette ilmeisesti haaveile asunnon vaihdosta, vaan pitkäaikaisesta kodista, joten lainanmaksulla ei ole ”kiire”, teette kuitenkin kotia itselle. Kuitenkin niitä töitä joutuu tehdä laskuja varten, ja onhan se mukavaa kun laskujen jälkeen jää vielä tilille katetta.

Hyvä toi alun simppeli ja suora listaus!
Pistää just itse miettimään omia tuloja ja menoja.

Hyvä, rajoja rikkoja teksti. Rohkeaa näin avoimesti puhua rahasta 🙂

Herää kysymys että oisko järkevää maksaa asuntolainaa enempi jos tulot noin suuret? 🙂

Olisi!😄 Mutta nyt säästämme mielummin tätä laajennusosaa varten, jotta pärjätään mahdollisimman pitkälle ilman uutta lainaa. Remppalainoilla on korkeempi korko ku asuntolainalla 😊

Inflaatio syö rahan ostovoimaa eli fiksuinta on juuri maksaa mahdollisimman vähän😄 olisi vielä kiva kuulla, että miten tässä on jaettu teidän yhteisen verkkokaupan tuotot. Aivan ihana myös kuulla, että menee todella hyvin taloudellisesti teillä❤️ Ihan hurja tuo teidän sähkölasku😱

Verkkokaupasta emme oikeastaan vielä nosta palkkaa. Nyt alussa on niin paljon kuluja (koneet, kankaat yms) 🙈 voisin avata tätä meidän verkkokauppa toimintaa sekä kulut ja menot toisessa postauksessa, mikäli aihe kiinnostaa 😊 Ja tämä meidän sähkölasku tosiaan on aivan kamala! Meillä on kattolämmitys, joka ei ole se kaikista fiksuin lämmitystapa, mutta oli ilmeisesti kuumintahottia 80-luvulla 😅

Ei missään nimessä kannata, koska korot on niin alhaalla. Enemmin ylimääräiset kannattaa sijoittaa. Hyvä että rahastakin puhutaan suoraan!

Saako kysyä, mitä teet työksesi? 🙂

Teen töitä somen parissa (blogi, youtube, instagram) ja sitten meillä on verkkokauppa. Mies on rakennusalalla 😊

Paljon te tienaatte,mutta paljon teette töitäkin!Jotenkin kauheeta kun jotkut tekee kokopäivätyötä mut pakka on niin pieni että riittää hädintuskin tarpeelliseen.Esim. vuokrat pääkaupunkiseudulla on järkyt!Kaikki muu nousee mut ei palkat,on se niin väärin!Ite asutaan maalla vanhassa ok-talossa ,onneks mies käy reissu töissä koska ite väliaikasella sairaseläkkeellä,missään ei käydä ja ei täällä voi mennä edes kahvilaan kun niitä ei ole.Ainut on kaupungissa asuvat lapset joita täytyy opiskelussa auttaa rahallisesti,mut sehän on toisaalta sijoitus!Ihanaa Joulun odotusta teille!

Tämä on kyllä niin totta! Moni ammatti on todella alipalkattu, mutta hinnat sen kun nousevat 🙄 Ihanaa joulunodotusta sinnekin! ❤️

Kuulostaa ihanalta, että hyvänä kuukautena tilanne on noinkin ideaali ja saatte säästettyä tulevia juttuja varten. Itselläni ”hieman” pienempi budjetti, josta pyrkimyksenä saada säästöön kuussa edes 100€, mutta aina tämä ei täyty, jos on yllättäviä menoja. Nytkin mennyt sairastellessa ja kauppakassipalvelu mainiona palveluna ottaa kuitenkin siitä pienestä potista vielä haukkaisun ja lääkekulut. Mutta onneksi ei ollut hankalampaa sairautta kyseessä.
Ihanaa joulunkuun alkua teille!

Hienoa kuulla että saat säästöön! Ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot ❤️ Meille onneksi korona ei vielä ainakaan ole vaikuttanut työtilanteeseen, ja nyt kun emme liiku missään, eikä reissata eikä ole harrastuksia säästämme rahaa. Mutta se on totta, että pienituloisilla koronatilanne on tullut kalliiksi. Ruokakassipalvelut, maskit, käsidesi joka on törkeen kallis. Toivotaan että tilanne nyt menisi parempaan suuntaan, vaikka ei vaikuta siltä 😅 ihanaa joulun odotusta sinnekin 🥰

Tyhmä kysymys, mutta ilmeisesti nuo palkat olivat nettoina? 🙂 mikäli olivat, niin hyvältä näyttää, meille tulee n. puolet tuosta summasta, ja kokopäivätyössä käymme molemmat.

Kyllä, nettona 😊 Andreas nyt tekee todella todella pitkiä päiviä (10-14h), että ehkä voi suoraan verrata ”normitöihin”, mutta se on ihan totta että moni ammatti on alipalkattu. Varsinkin jos vertaa Suomen hintatasoon, joka ainakin mun mielestä on kallis 🙈

Puoliso tekee kyllä kans jatkuvasti 12h päiviä +2h työmatkoihin per päivä, ei kyllä silti olla nettona noissa lukemissa. Lisät tuo onneks vähän plussaa, oma työ, vaikka vaatii korkeakoulututkinnon, ei yllä läheskään tuollaisiin lukemiin. Ei sillä, viihdymme molemmat työssämme ja rahaa jää säästöön. Mutta kyllä sen vaan heti huomaa miten ihmisten suhtautuminen omiin tuloihin ja kuluihin muuttuu jos edes saa säästöön laitettua. Me onnistuttiin säästämään 10 000 eli talon vakuusrahat vuodessa, vaikka itse opiskelin ja kävin vain osa-aika töissä (töstä vasta pari vuotta), niin kyllä on hyvin mielessä se kun ei oikeasti käytä rahaa mihinkään, mikä ei ole välttämätöntä. Meillä oma valinta, mutta monelle pelkkää arkea.

En ikinä aikasemmin ole kommentuinut sun blogiin, mutta ihan hurjan IHANAA, että joku avaa näin realistisesti omaa tulot/menot osuutta. Kiva lukea ja miettiä mihin itsellä menee enemmän tai vähemmän rahaa😊

Kiitos, tosi kiva että tykkäsit postauksesta! Vaikka mua jännitti ihan hirveästi julkaista 🤭

Sekä minulla että mun miehellä on ollut säästötilejä 😊 ei nyt sellaisia summia, että saisi kokonaisen talon maksettua, mutta kuitenkin. Säästetyistä rahoista oli meille suuri apu, joten sen takia haluamme itsekin säästää meidän lapsille ♥️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X