desire nymark - Banneri

Kukaan ei varmaan missannut, miten ministeriön tutkintaryhmä meinaa esittää hallitukselle kotihoidontuen poistamista. Tällä tavalla kuulemma lisätään naisten työllisyyttä noin 10 000 hengellä. Mistä nämä 10 tuhatta työpaikkaa oikein revitään? Sitä emme tiedä. Emme myöskään tiedä, millä logiikalla tällä olisi positiivinen vaikutus niihin lapsitalkoisiin. Mihin nämä 10 tuhatta alle vuoden ikäistä lasta sitten isketään? Päiväkodeissa kun ei ole riittävästi paikkoja. No, sitäkään emme vielä tiedä. Tiedämme vain, että pienten lasten äitejä pitää saada tuupattua takaisin työelämään mahdollisimman nopeasti.

Naisena sitä pitäisi kyllä taipua moneen nykypäivänä. Tässä pitäisi osallistua vauvatalkoisiin ja handlata raskausaika, synnytys, palautuminen, vauva-aika ja samalla myös luoda uraa. Niska limassa pitäisi painaa duunia, samalla kun meille näytetään keskaria. Poistetaan kuntalisä ja heti perään kotihoidontuki, joka muutenkin on niin massiivinen että melkein itkettää. Jos et hanki lapsia, teet väärin, koska lapsitalkoot. Ennen lapsia pitäisi olla ura, mutta tämäkin pitäisi hoitua nanosekunnissa, koska ne munasarjat, jotka kuivuvat kasaan. Olet kotona lasten kanssa, ei hyvä – mene töihin! Menet töihin, ei hyvä – et hoida sun lapsia! Eihän tässä nyt edes ole mitään hyvää vaihtoehtoa, miten ruuhkavuodet pitäisi hoitaa.

Unohda vauvakupla, nyt paineetaan duunia!

Heti äippäloman jälkeen pitäisi palata töihin. Muksut hoitoon vaan, vaikka niitä päikkypaikkoja ei edes ole. Muista kuitenkin, että seuraavaa lasta pitäisi hommata alle kolmen vuoden ikäerolla. Katsos jos saat seuraavan lapsen, ENNEN KUIN edellinen on täyttänyt 3 vuotta, voit saada vanhempainpäivärahaa saman tulon mukaan kuin edellisestä lapsesta. Mikäli aikataulu pettää, vaikkapa nyt keskenmenojen tai lapsettomuuden takia, olet kusessa. Luultavasti uratykkinä toimiminen on aika hastaavaa alle 3 vuotiaan lapsen kanssa. Moni haluaisi työskennellä esim 80%, mikäli vaan onnistuu. Pienen lapsen kanssa ei välttämättä ole helppoa painaa duunia niska limassa, joten tulot tippuvat (ylityöt, viikonloppuvuorot, yövuorot jne). Lapsi saattaa olla aika paljon kipeenä, joten saikullakin joutuu olemaan. Välillä jopa palkattomana.

Tämä maaginen kolmen vuoden raja on tietysti hyvä juttu niille, joilla aikataulu kestää. Oikea pelastus pienten ikäerojen äideille. En kuitenkaan ymmärrä, miksi raja on juuri kolme vuotta. Mikäli nyt halutaan kannustaa ihmisiä osallistumaan vauvatalkoisiin, joka jo pelkkänä sanana on ällöttävä, koen että olisi parempi lähteä kannustamaan ihmisiä antamalla jotain, millä oikeasti on vaikutusta. Lapsilisä tietysti nousee jokaisen muksun kohdalla, mutta summa on sen verran pieni, että se ei kyllä toimi porkkanana kovinkaan hyvin. Tässä herää jopa kysymys, jos joku edes on vaivautunut kysymään äideiltä, MIKSI he eivät halua lisääntyä ja millä tavalla meitä saisi kannustettua hankkimaan isomman lapsikatran. Nyt vaikuttaa vähän siltä, että Gösta 74v heittää niitä omia aivopieruja pöydälle, siinä uskossa että ”tästä ne naiset kyllä ilahtuvat”.

Kohta pelkästään porvareilla on varaa hankkia muksuja

Itse olen eri mieltä. Sanoisin, että keksi- sekä ylempi keskiluokka on se joka kärsii, mikäli kotihoidontuki poistetaan. Rikkailla on varaa jäädä kotiin, työttömillä ei ole työpaikkaa mihin palata, joten jäävät kotiin ja nostavat sitten työttömyysrahoja kotihoidontuen sijasta. Itse kuulun välimuotoon. Teen töitä kotoa käsin, kuopus on kotona ja esikoinen päiväkodissa kolme kertaa viikossa. Meidän tulot ovat ihan ok, mutta kyllä se 350€/kk kotihoidon tuki sekä 220€/kk päiväkotimaksu näkyy kukkarossa. Kannustaisiko tämä muutos ihmisiä menemään töihin? Tuskin. Onko tämä hyvä keino saada syntyvyys nousuun? NO EI! Kohta meillä on kaikki e-pillerit, kierrukat ja tortonkit loppu koko maasta.

En myöskään ajattele, että se olisi valtion asia maksaa kaikki lapsen menot, mutta pitääkö näitä pieniä tukia nyt oikeasti leikata. Ymmärrän, että naisen asemaa työelämässä halutaan vahvistaa. Ymmärrän myös, että työntekoon halutaan kannustaa, mutta selittäkää nyt sitten, miksi äippälomalla ei saa tehdä töitä, paitsi sunnuntaisin? Muuten sillä työnteolla on vaikutus äippärahaan, joten lopputulos on +-0. Moni haluaisi heittää muutaman duunikeikan silloin tällöin, kun lapsi on hoidossa vaikkapa isovanhempien luona, mutta ei, ei kannata. On muuten myös helppoa suunnitella tulevaisuutta, kun perhe-etuuksien kanssa säädetään edes takas.

Eihän tällainen shaiba mene läpi, mutta miksi tällaiseen roskaan edes käytetään resursseja? Miksi meille perheellisille aina pitää näyttää keskaria, samalla kun liputetaan jostain ihme lapsitalkoista. Tämän artikkelin alla olin jotain juttua kansalais­aloitteessa, joka tekisi abortista aina laittoman. Kuvassa komeili tietysti mies. Meinasi lentää kahvit snorkkelista heti aamusta. Että sellaista, tervetuloa vaan vuosi 2021, meni sitten päin vittua heti ensimmäisellä viikolla. Onneks on itse niin fiksu ja filmaattinen, että voi täällä kotisohvalla huutaa naama punaisena, miten kaikki menee päin persettä ja miten ihan jo pelkällä maalaisjärjellä pääsisi yllättävän pitkälle.

Kommentit (16)

Loistava postaus. Kiitos! I agree.

Lisäksi mielestäni on väärin laittaa alle vuoden ikäisiä lapsia päiväkotiin. Ei se vaan kuulu mennä niin. Haloo ihmiset ja päättäjät. Kolme vuotta ois se optimi, kuten asiantuntijat sanovat.

Oma esikoinen meni 2v osa-aika pk ja 2,5v pidempiaikaiseen. Mun piti keretä tehdä uraa ennen toisen syntymää. Mut silti..sanoisin edelleen et 3-veenä optimi pk-ikä, jos lapsella muuten kavereita jne.

Piti kohdentaa edellinen kommentti nimettömällä 7.1. Klo 02:59 kirjoittaneelle, ei jostain syystä onnistu…

Oivoi!
Ehkä tämä oli vähän kieliposkessa kirjoitettu tämä koko rallatus aiheesta. Turha tätäkään on etukäteen murehtia, kun ei tähänkään lopulliseen päätökseen sitten joskus voi juuri itse vaikuttaa. Ehkä itselle on omassa elämässä sattunut niin monta kriisiä jo, että löydän kyllä uudet suunnitelmat ja polut perheelleni vaikka kotihoidontuki poistusikin. Aviomieheni selvisi juuri onnettomuudesta hengissä, ja ystäväperheeni selvisi tulipalosta vaikka talo ja maallinen omaisuus paloivatkin poroksi. Nämä ja parit hautajaiset tälle vuodelle on opettaneet jonkinmoista kiitollisuutta siitä mitä meillä on. Jotenkaan tämä kotihoidontuen mahdollinen muutos ei tässä tilanteessa aiheuta minussa kovin suurta huolta, sainhan pitää aviomieheni ja ystäväni sekä kummilapset elävienkirjoissa ja lähelläni vielä toistaiseksi.

Tsemppiä teille muille, kyllä ne asiat jörjestyy <3

Mitä ihmettä ihmiset täällä kommenteissa kähisee siitä, että sosialismin nimissä haluttaisiin tehdä leikkauksia pienituloisia/heikommassa asemassa olevia koskien? Lyhyr on muisti, oikeistohallitus se usein ajaa koviten pienitulosimpia, kasvatusta ja koulutusta koskevia leikkauksia.

Ihan sama mitä nykyinen sosialistihallitus säätää, olen huomannut etteivät he ymmärrä mitään talouden päälle ylipäätään, ajavat koko yhteiskunnan vararikkoon, jollei suunta nopeasti muutu. Se mitä tulee yksilöiden ja perheiden selviytymiseen leikkauksista ym.suosittelen lämpimästi sijoittamista. Työn teolla tai varsinkaan yhteiskunnan tuilla ei tässä maassa rikastu, joten saatu raha olisi syytä laittaa kasvamaan. Tuo turvaa koko perheelle juuri vaikeisiin aikoihin.

Hullu ajatuskin, että työpaikat lisääntyvät sillä, että työmarkkinoille tulee lisää työvoimaa. Koronavuoden jälkeen muutenkin monet ovat työttömänä ja lomautettuna… Erityisen törkeää on mielestäni tuo lasten vähyydestä itkeminen poliitikkojen suulla ja kaiken maailman vauvatalkoisiin kehottaminen, kun samalla leikataan lapsiperheiden etuuksia ja tukia minkä ehditään. Jos ongelma ovat maahanmuuttajaäidit, jotka ovat pitkään kotona (vrt. Helsingin kotihoidontuen kuntalisän poiston perustelut), niin enpä näe miten kouluttamattomien ja kielitaidottomien naisten työmarkkinoille saaminen parantaa mitään tilastojakaan.

Lasten hakkimisesta pitäisi maksaa valtiolle, eikä päinvastoin. Jokainen on oman onnensa seppä ja sitä rataa. Olis vaan parempi, jos vain hyvätuloiset ja koulutetut lisääntyisivät. Nimittäin koulutus- ja tulotaso on jokseenkin periytyvää, eikä tässä maailmantilassa ole järkeä TUOTTAA enää yhtään turhaa ihmistä maan päälle vain siksi, että joko A. Ei ole kiinnostanut käyttää ehkäisyä, tai B. Haluaa pikku-minän saadakseen ”elämälleen tarkoituksen”.
Nyt pitäisi jo miettiä sitä omaa napaa pidemmälle, tuoko se lapsi mitään hyvää yhteiskunnalle ja ihmiskunnalle? Miksi juuri sinun geenisi ovat niin mahtavia, että niitä täytyy jatkaa?

Tässä kohtaa oltaisiin pian uusien ongelmien edessä, syntyvyys olisi mitätöntä.

Aivan sairasta! Mä kans täällä ragennu samaa! Ihmisten aivopierut!! En todellakaan laittas omaa vauvaani 9kk hoitoon! Entisenä päikkytätinä voin myös sanoa että vauvaraasut! Kuka niitä ehtii sylittää tarpeeksi?

Sepä.. tuntuu että nykyään vaaditaan sekä vanhemmilta että varhaiskasvatukselta ihan liikaa 😕

Aamen kaikelle! En muuten ite ollu ees tietoinen, että vanhempainrahaa tosiaan vois saada saman määrän ku ekasta, jos on se alle kolme vuotta ikäeroa. Tämä kyllä iski töysillä vasten naamaa silloin kun näitä hakemuksia toisesta tein. Heillä on kolme vuotta ja KOLME VIIKKOA ikäeroa.. Oikeesti otti aika paljon sillon päähän, mut yritän aatella positiivisesti että erilainen ikäero ja meillä ei ois just noita kahta 😁 mut ekasta sain tosi hyvää äippärahaa ja toisesta minimiä, vittujee!

Lisäksi tuo on naurettava ajatus, että jokainen veisi 9kk ikäisenä lapsensa päiväkotiin. Oma 1v 4kk aloitti just ja tuntuu, että hänkin on vielä tosi pieni mutta nippa nappa sentään sen ikäinen, että pärjää koska osaa kävellä ja syödä itse. Meidän tyttö ryömi 9kk iässä. En ymmärrä miten onnistuisi jos päiväkodissa olisi 12 kpl 9kk ikäisiä TÄYSIN autettavia per ryhmä..

No tämäpä! Mytte on nyt reilu 10kk enkä kyllä koe, että hän olisi valmis päiväkotiin vielä 😅 riippuu tietysti lapsesta, mut tää on tällainen sylivaava joka vaatii todella paljon huomiota ja läheisyyttä ♥️ Eihän noilta päikkyteidältä voi vaatia, että aika riittäis pitää näin pientä sylissä 24/7. Ja nytkin pulaa päikkypaikoista 🙄

Päikkytätinä myös hurjaa tehdä töitä, kun ryhmässä 12 +-1vuotiasta, kädet ei riitä kaikkeen tarpeelliseen ja pienten on vaan pakko oppia jo vuoden iässä toimimaan myös itse… Odottelen ensimmäistä enkä todellakaan tuo häntä päiväkotiin alle 1vuotiaana!

Aamen! Haluaisin kans kovasti tietää miten **tussa kotihoidontuen poisto mitään työttömyyttä korjaa. Jos itse olen vuoden kotona lastani hoitamassa tällä huikealla summalla niin ymmärtääkseni minun tilalleni on palkattu vuodeksi ihminen töihin! Ja minä ainakin haluan nauttia lapseni kanssa olosta koska se on pieni tasan sen kerran! Jos olisin töissä ja lapsi hoidossa niin tuo tuuraaja olisi työtä vailla, nostaisi työttömyysturvaa mikä kalliimpi yhteiskunnalle ja tuskin lapseni takia uutta tarhantätiä palkataan, vaan kasvatetaan vähän ryhmäkokoa niin ei sitä työllisyyttä sitäkään kautta tule.. vähän nyt laitoin mutkat suoriksi mutta ai että, verisuonet katkeilee päästä tätä kuraa lehdistä lukiessa!!! Tohon aborttihommaan ei pysty edes kommentoida… argh!!!

Ihan etukäteen, anteeksi.
Tuota, täältä sohvan alta yritän tälläisenä lihaa syövänä kohta 60v valkoisena heteroseksuaalina miehenä, joo, kauheeta, meitäkin on vielä, saada piipitettyä mielipiteeni.
Henk.koht. kannatan kyllä tasa-arvoista palkkausta, ja joillekin aloille jopa roimia korotuksia. Itsellä lapsia ja lapsenlapsia, joten sekin autuus on hallinnassa.
Onko kirjoittajalla tullut mieleen sellainen vinkkeli asiaan, ettei näillä ”fiksuilla” ole oikeasti mitään hajua tavallisen kansan elämästä?
Tai, varmasti onkin.
Vaan tätähän tämä sosialismi on. Jatkuvaa sekoilua, ja suunnasta toiseen poukkoilua.
Kaikesta seuraa entistä suurempi sekasorto ja kurjuus.
Mutta eipä valiteta. Tätähän sitä on haluttu, ja oikein äänestämällä tilattu. Nautitaan nyt.
Olen täältä sohvan alta jo pitempään seurannut tätä nykymenoa, ja olen päättänyt täällä pysyäkin.
En ole koskaan aiemmin tajunnut, kuinka huonosti meillä menikään silloin, kun maassa oli vielä työpaikkoja, ja ihmiset pääsivät työnantajien luomiin työtehtäviin.
Kyllä on nykymeno hienoa.
Enää ei tarvita palkanmaksukykyisiä työnantajia, vaan työpaikat ihan itsestään putkahtavat tyhjyydestä. Niin kuin raha taikaseinästä, ja sähkö sieltä pistorasiasta.
Ja jos eivät, niin viimeistään niitä työpaikkoja syntyy, kun ihmisiltä viedään viimeisetkin pesästä.
Lopetan, ennenkuin loukkaan kenenkään ihmisarvoa, mutta komppaan kyllä kirjoittajaa.
Toivottavasti kasetti kestää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X